Surinaamse ambassadeur Nederland stopt ermee

20

De ambassadeur van Suriname in Nederland, Urmila Joella-Sewnundun, heeft aan het Surinaamse ministerie van Buitenlandse Zaken het verzoek gedaan om haar detachering in Nederland te beëindigen. Dit verzoek is gehonoreerd meldt Dagblad Suriname. Op 3 maart vindt in verband met haar dienst beëindiging een afscheidssamenzijn plaats in haar residentie te Den Haag.

Volgens directeur van BuZa, Jane-Aarland Nanhu, komt het in de praktijk voor dat ambassadeurs het verzoek richten voor beëindiging van hun detachering. Regulier zit een ambassadeur voor een periode van vier jaren aan. Maar in de diplomatieke wereld kan dit termijn afhankelijk van de omstandigheden eerder of langer duren.

Volgens bronnen van Dagblad Suriname was Joella, die vanaf 2006 als ambassadeur voor Suriname in Den Haag werkte, niet zo gelukkig met haar functie in Nederland en had mogelijk iets anders verwacht voor wat het wonen en werken betreft in een vreemde mogendheid. Joella wil een comeback maken in de Surinaamse politiek schrijft de krant.


20 REACTIES

 1. Normaal zitten de mensen op die stoel totdat ze niet meer kunnen bewegen..

  Dit is niet vreemd,want in surbo wacht een plaats die zeer opvallend zal zijn..

  Kan ook zijn,dat ram ram genoeg heeft van het gebeuren gezien zijn leeftijd en plaats maakt voor deze dame..

  De tijd zal het leren..

  Die hele vhp is één en al een korrupte bende bij elkaar..


  Maak melding

 2. Het zou me niet verbazen als Joella vooruitgeschoven wordt als mogelijke presidentskandidate of Minister van Buitenlandse Zaken voor de VHP.
  Wellicht als opponent van Jenny Simons van de NDP. Ik durf gerust te stellen dat Jenny meer binding heeft met het Sur. volk dan Joella. Die moet de draad weer oppikken en daarnaartoe groeien.

  Het blijft opvallend dat Joella terugkomt vlak voor de verkiezingen. Time will tell what this manoeuvre entails.


  Maak melding

 3. Wat jammer dat deze Ambassadrice nu al de diplomatieke dienst vaarwel zegt. Ze heeft in ieder geval een redelijk goede job gedaan. Wens haar heel veel succes toe in haar verdere carriere.


  Maak melding

 4. Het is wel vreemd dat een ambassadeur prioriteite geeft aan partijpolitiek boven ’s Lands belang. Ik vond haar de meest slecht functionerende ambassadeur allertijden. Het belang van Suriname is tijdens haar periode op geen enkele wijze gediend. Ze was overal afwezig. Een ambassadeur die zich in Nederland laat beveiligen door een particulier bureau is geen knip voor de neus waard. Uiteindelijk is deze vrouw toch langer op die stoel blijven zitten dan noodzakelijk was.

  Adieu!!! het gaat je goed


  Maak melding

 5. waarom zijn surinamers zo althans een deel van ze , als deze vrouw vindt dat zij een bijdrage wil leveren aan de opbouw van haar land dan mag dat toch of niet soms stelletje kraboes. mensen als herrenberg die hebben ons land belachlijk gemaakt hier in nederland dino bouterse en rupert laurens Christopher in brazilie en niet te vergeten neede die vrouwen jager.@ pinto als wij jou wapen feit onder jou ogen gooien kies jij toch voor de man mijn mooie land naar de kloten heeft geholpen dus wat voor wapenfeit wil jij nog meer jij ben blind van onwetenheid me boi .


  Maak melding

 6. Brodder 8
  Dat (Dame)Urmila Joella-Sewnundun, maar een pion van de VHP is geloof ik niet zo zeer.

  Ik denk eerder dat het te maken heeft met de komende verkiezingen in Suriname dat zij nu al haar post als ambassadrice opzegt. Het is gebruikelijk dat het termijn van een ambassadeurs post vier jaar is mits bij onvoorziene omstandigheden uit het thuisland kan hier van worden afgeweken.

  Echter staan er nu al verkiezingen voor de deur en de nieuwe regerende partij die de verkiezingen gewonnen hebben zullen dan ook de buitenlandse posten bepalen.

  De Surinaamsche ambassade in Nederland is voor Suriname een belangrijke post vanwege ons gemeenschappelijke historische en culturele verbondenheid en dat er hier een grote groep Nederlanders en Surinamers van Surinaamse afkomst hier wonen.

  Het is nu maar afwachten welke partijen het straks voor het zeggen krijgt in het Nationaal Assamblee van Suriname en wie ze dan zullen aanwijzen als de nieuwe ambassadeur/ambassadrice in Nederland


  Maak melding

 7. voor de onwetenden onder ons : in NL beweegt mevrouw zich vooral onder hindostaanse surinamers..deze zijn overwegend hindu en meer gericht op india en het hinduisme dan op SME-zaken en wordt zij als uitdraagster van SME-zaken hoe langer hoe meer uit die kringen geweerd..dus dacht ze : wegwezen, voor ik hier helemaal afgeserveerd word, want dan valt hun steun voor mij in SME ook weg, redden wat er te redden valt, go girl go!.


  Maak melding

 8. @ die idioot die onder mijn naam zijn shit schrijft wil ik dit kwijt bouterse is geen democraat het is een illusie om te denken dat bouterse enige bijdrage zal leveren aan verdere democratiseren van suriname. wat hij wel zal doe na 25 mei als jullie zo dom zijn om voor hem te kiezen is suriname verder de afgrond in sodemiteren.


  Maak melding

 9. @ 15 Shano ,

  Dat niet eens , ja af en toe. Zelfs onder de hindoestanen komt zij niet veel.
  De hele ambasade daar straalt niks uit.
  Suriname wordt bijna helemaal niet gepromoot in de vorm van leisure en investments.
  Dat ligt meer aan de financien en prioriteieten die de ambasade stelt.
  @ Ray 11 , Ja voor grotendeels ga ik met je mee maar er is in het verleden een heftige discussie geweest in de VHP mbt het aankleden van de post in NL. Tot heden zijn de gezichten scheef en kan men elkaar niet uitstaan. Dit allemaal is uit de VHP hoek.
  Tang Boen


  Maak melding

 10. het maakt niet uit wie de ambasdeur, het blijven een stelletje poepzakken uit pbm.
  sinds deze mensen in amstelveen zijn gevestigd, is nooit iets verrandert.
  zowel de personeel als interieur is nooit verrandert. het is eigelijk een stukje suriname wat ze hebben meegenomen. ik denk dat het een van de meest beroerde ambasade/consulaat is. ik heb momenten daar mee gemaakt…..vernederend gewoon, de mensen die daar werken hebben zeker geen manieren. ze lopen daar rond alsof er nog poep tussen hun … zit.
  dat is surinaams en dat kan men nooit verranderen….
  maakt niet uit wie de ambasadeur in NL is of gaat worden, een pot nat
  zijn zijn de eerste die een inburgerings curses moeten volgen.

  pengel


  Maak melding

 11. Brodder 17
  Ben het met je eens dat de Surinaamse Ambassade in Nederland ondanks hun mooie gerestauriseerde gebouw net een gesloten vesting is.

  Ik ben wel eens uitgenodigd door vrienden van Indonesische afkomst op hun Ambassade met de kerst en nieuwjaars viering en ook bij de ambtswoning van hun ambassadeur bij de onafhankelijkheidsviering van het land.

  Het was daar heel gezellig lekker eten en drinken en er traden ook Indonesische artiesten op, moet wel bij vertellen dat het daar allemaal goed beveiligd is, wat bij de meeste Ambassades in Den Haag gebruikelijk is.
  Denk wel dat de Surinaamse Ambassade daar wel een voorbeeld aan kan nemen. Andere activiteiten zoals leisure waarbij Suriname gepromoot wordt in Europa als een uitstekende plek voor Eco Tourisme lijkt mij ook geen slecht idee.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.