Raghoebarsing niet in nieuw Surinaams kabinet

9

PARAMARIBO, 22 feb – Minister Kermechend Raghoebarsing van Landbouw Veeteelt & Visserij, LVV, houdt het voor gezien. Hij ambieert geen derde termijn als minister. Of het Nieuw Front weer aan de macht komt of niet, maakt niet veel uit. Raghoebarsing is weliswaar niet de eerste.

Eerder gaf minister Wolf van Onderwijs & Volksontwikkeling te kennen de pijp aan Maarten te willen geven. De reden: de unfaire manier waarop politiek wordt bedreven. Zin collega heeft andere drijfveren. “Het ministerschap geeft veel macht, maar ook veel beperkingen”, zegt Raghoebarsing tegenover Radio 10. Het is onder meer moeilijk je mening te geven over ontwikkelingen.

Die beperktheid heeft zich danig laten merken. “Je hebt rekening te houden met de positie die je bekleedt. Je kunt je mening niet geven zoals je soms graag zou willen, je wordt getrokken in een situatie van dagelijks problemen oplossen, een middenweg vinden.” Een andere beperking heeft meer te maken met de econoom Raghoebarsing. “In je gedachteontwikkeling en intellectuele werk, het kunnen bijbenen.”


9 REACTIES

 1. Had liever dat je dit aan het begin had aangegeven, mini-ster.

  So long Bro, Hasta la Vista…..dit geeft aan dat we met relatief onervaren mini-sterren te maken hebben.

  Wolf, Raghoebarsing etc etc, leuke kerels, maar missen toch “ruggengraat”, als je het mij vraagt.


  Maak melding

 2. Naar de mening van het netwerk en de jongeren die de NDP, nu Megacombinatie steunen, hebben deze ministers zich aangepast aan het strakke front ouder programma,waar je als volksleider de positie “ik mag niet zelf denken als volksleider” aan moet nemen en zoals nu observeerbaar en verifieerbaar blijkt dat de front leiders er onder bezwijken.

  Karen Horney noemt dit ” de dictatuur van de geboden en verboden”.
  En dat 30 jaar naast het wachten op wet en recht dec’82.

  Het netwerk en de jongeren die de idealen van de NDP,nu Megacombinatie willen en kunnen uitdragen hadden juist van onderwijs meer bibliotheken verwacht.
  Hoeveel zijn er in die ambstermijnen bijgekomen in stad en platteland?

  Evenals veel boeken en nogmaals veel boeken om de persoonlijkheidstructuren van onze gefragmenteerde jeugd te versterken.

  Tevens was het geweldig ,fantastisch geweest als minister van onderwijs de speeltuinen,speelpleinen bij alle scholen aan professionaliteit had onderworpen.

  Het netwerk en de jongeren die de NDP, nu Megacombinatie steunen zoeken in heel het land naar praktijkscholen voor kinderen die geen aansluiting vinden met het gecomformeerde onderwijs systeem ,waar in sommige gevallen je diploma al voorgedrukt is.

  Waar zijn stukjes grond in elke buurt waar kinderen schooltuinen in groepsverband kunnen uitvoeren en misschien bij een goede oogst in de schoolwinkel, het verbouwde kunnen verkopen voor een redelijke kinder,volks prijsje.
  Waarom heeft de pres alleen teogestemd voor grond voor somo?

  Minister van lvv heeft de sociabiliteit van de jeugd in zijn regeer periode niet gestimuleerd,door een voorwaardescheppende omgeving te creéren,waar kinderen de natuurlijke impulsen en creatieve impulsen die met verbouwen van groenten gepaard gaat,leren ervaren en zo van kleins af hen leren niet afhankelijk te zijn van bijv. omoe de chinees.

  Dus cumlaude afgestudeerd,maar men heeft tijdens de opleiding van deze landsheren vergeten ze ethiek bij te brengen.


  Maak melding

 3. Ik snap het laatste stuk niet: “Een andere beperking heeft meer te maken met de econoom Raghoebarsing. “In je gedachteontwikkeling en intellectuele werk, het kunnen bijbenen.” “


  Maak melding

 4. Petje af..

  Eindelijk inzage,dat de kwaliteit ontbreekt.

  Dus heren/dames even doorleren op school en een kundige vak opleiding doen..

  Goed v.b. voor alle andere leden minis-ters parlementariërs v.p. en preci.ambtenaren enz enz
  Eigenlijk de hele overheids-apparaat moet oprotten..totaal privatiseren..


  Maak melding

 5. De heren hebben tegen beter weten in, in het koor meegzongen.

  Men heeft wel degelijk geweten dat door de tijden henen een zes geen negen was, maar toch de arme bevolking het beijd en geen beleid voor zoete koek helpen voorhouden.

  Als het om Bouterse gaat zijn nou blijkbaar alle middelen geoorloofd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.