woensdag, mei 29, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriname's parlementsvoorzitter in boetekledij

Suriname’s parlementsvoorzitter in boetekledij

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 19 feb – Parlementsvoorzitter Paul Somohardjo heeft het dan toch gepresteerd. Na de aanname van de regeringsbegroting in het parlement, ging ‘Somo’ zowaar door de knieën. Hij bood president Ronald Venetiaan zijn excuses aan. “Ik ben niet te klein of te groot.”

Het zogenaamde protocolincident moet daarmee als afgesloten worden gezien. Wat Somohardjo betreft is dat absoluut het geval. In zijn ogen was van opzet geen sprake. Venetiaan is niet genegeerd toen hij tijdens een parlementsvergadering vergeefs om toelating vroeg. Het was hooguit een misverstand. Dat Venetiaan toen zonder toestemming de vergaderzaal binnentrad, lijkt nu bijna logisch.

Het protocol moest er maar aan geloven. Daar was wel opzet bij, zoals nu blijkt. “Ik heb duidelijk gemaakt dat als het nodig is het protocol te doorbreken, het ook doorbroken zal worden”, zei Venetiaan na het excuus. Het is dus van beide zijden zand erover. “Hetgeen zich voltrokken heeft is van mijn kant vergeven. Voor mij is het afgesloten”, aldus Venetiaan. Voor de oppositie blijft het incident een smet op het parlement.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

21 REACTIES
 1. “Ik heb duidelijk gemaakt dat als het nodig is het protocol te doorbreken, het ook doorbroken zal worden”, zei Venetiaan, dus schijt met protocollen.Wat een minachting voor de WET.Geen respect voor protocollen maar verwacht dat wel van zijn onderdanen.foei…foei.Zegt genoeg over deze “president” met kleinletter p en zijn domme aanhang (lees kudde).


  Maak melding
 2. op dit moment is somo in staat om alles blindelings te accepteren.na de uitslag van de komende verkiezing,zal men deze pas echt leren kennen.

  en dibrifutu Jr.moet komen vertellen wat hij samen met somo met die kist van gonini airways hebben gedaan.


  Maak melding
 3. Deze gast is absuluut niet te vertrouwen, die knie-buiging die hij nu maakt naar het front is doordat hij aanvoeld dat zijn rol eengsziens is uit-gespeeld. Wij hebben reeds ervaren hoe het is ,wanneer deze figuur macht bezit. Dan is hij net een dolle-minna.
  Deze man staat etnische politiek voering voor. In zijn hart zal hij de nps en de vhp haten maar er is geen andere uit weg dan met die partijen samen te werken. Ik ben van overtuigt dat het geen goed mens is naar andere bevolkings groepen toe.

  Deze figuur liegt en bedriegt om zijn doel te bereiken, daarom zullen de verontschuldigingen nu pas komen vanwege de verkiezingen die aanstaande zijn.


  Maak melding
 4. Van een idividu met garnalenhersenen kan- en mag ook niet meer worden verwacht!

  Afgewacht moet worden od dit wel zijn eigen zienswijze is.

  Ziet hij de bui al hangen????


  Maak melding
 5. Nederlands kabinet gevallen op principiele gronden.

  Het verschil met onze front is dat dat het geen principes kent anders was het reeds ettelijke malen gedonderstraald.


  Maak melding
 6. Niemand is te klein en ook niet te groot iedereen maakt fouten in het leven je ben in mijn ogen pas een MAN als je dat onder ogen durf te zien en jou oprechte excuses aanbied aan mensen die zijn getroffen door jou gedrag. zelfde geld ook voor de slachtoffers en nabestaanden die vallen door iemand zijn beleid of gedrag of regime.
  Mijn mening.


  Maak melding
 7. De assembleevoorzitter schorst de vergadering voor 1(een) seconde om aan de president zijn verontschuldiging aan te bieden.

  Het opstaan, heen- en teruglopen naar de president duurt op z’n minst langer dan wel 10-seconden.

  Of nemen wij de tijd niet serieus of hebben er geen flauw benul van.


  Maak melding
 8. @ pinto,
  ik moet soms lachen om sommige woorden die jij gebruikt woorden als garnanele-hersenen principieel.jou kritiek op somo zou ik graag met jou willen delen als jij ook op de zelfde manier zou reageren op anderen die onze democratie en parlement met militaite poten hebben vertrapt, ik hoor jou daar nooit wat van zeggen daarom vind ik jou reaktie hypocriet om maar te zwijgen over garnale-hersenen en principieel.je hebt figuren in de surinaamse politiek die vrezelijke dingens hebben gedaan en nooit hun smoel open hebben gedaan om hun verontschuldiging aan te bieden, TEO wat vind jij daarvan dat mag hé in jou manier van denken want hij is jullie jezus onder en boven de wet niemand mag aan hem komen B de messias.


  Maak melding
 9. Ik ben het niets eens wanneer iemand aan me zou zeggen, dat het hoogste college van staat een poppenkast is. Maar helaas na die vertoning van die gasten. We konden duidelijk aan die man zijn “body language” zien dat het niet toneelspel was.


  Maak melding
 10. De PL trein raast voort ondanks de blaffende nps honden, dit is nou de boodschap van PL. De nps’ers hebben bewezen mannen zonder ballen en zelfrespect te zijn.

  Dat hij nu een zgn. knieval maakt richting vene heeft totaal niets om het lijf, somo heeft een hoger doel dus maakt zo’n knieval totaal niets uit, punt uit. Komt nog bij dat vene inmiddels heeft aangegeven dat hij geen President meer wil zijn, dus staat de weg open voor PL, zie die echte knieval.


  Maak melding
 11. excuses zijn niet gemeend,en vraagt ook niet om in de maling genoen te worden.

  somo zinspeelt op de emoties van de zwakzinnigen om zijn eigen belang veilig te stellen.

  deze gasten zijn reeds uitgeregeerd en biedt geen alternatief.


  Maak melding
 12. DU,
  Kom maar naar Suriname. Op dit moment is er een heel psychiatrisch-team aangesteld om mensen zoals jij te helpen met posttraumatisch stress syndroom.

  Wellichtv kun jij er beter van worden.


  Maak melding
 13. Ik denk dat de kiezers bij de komende verkiezingen de oude politiek zullen afstraffen vanwege hun samenwerking met pl.

  kiezers die traditioneel voor de oude politiek stemden zullen uit boosheid op de oppositie stemmen.

  Ik vind dat de nieuwe regering niet kan gaan samenwerken met pl , maar de boel moet onderzoeken wat betreft malversatie met s’lands gronden.

  Dan gaat (sommo)pl in Suriname via de sms een woning verhuren …., in plaats van massas woningen te bouwen voor het arme volk.

  Dit soord figuren horen niet in het bestuur van een land die de kwaliteit van het leven van zijn burgers hoord te vergroten.Alleen met een gezond werkkader kun je een land opbouwen.


  Maak melding
 14. Hoe lang moeten wij dit nog accepteren? Een president die in zijn rol zichzelf zo verlaagd. Dit heeft helemaal niets meer te maken met de politiek, waar heel Su mee verziekt is geraakt. Het gaat hier om een parlementsvoorzitter die de grenzen niet kent en meerdere malen in de fout gegaan is. Deze man had zijn functie allang moeten neerleggen. Maar goed dat de president zijn laatste regeerperiode ingaat. Ooit zijn wij geconfronteerd met een uitspraak van de parlementsvoorzitter waar hij duidelijk liet weten aan alles en iedereen dat hij de baas van de president is. Was dit een populistische uitspraak of is de keiharde realiteit. Het laatste zou een grote drama zijn voor de democratie.

  Heer Venetiaan:
  De vergissing? die begaan is door de heer Somohardjo kent maar één aanpak; nl. zijn excuses aan u aanbieden en zonder pardon aftreden. Als u dit accpteerd brengt u ons land naar de afgrond. Denk u eens over na.


  Maak melding
 15. Verifieerbaar en observeerbaar is in deze film van somo te zien hoe somo naast het juridische zichzelf rechtmatig eigenaar laten maken van grote grond-gebieden van Suriname, voor mensen die echt op hem lijken,zijn vermogens ook gebruikt om de president van Suriname te manipuleren.

  Hij neemt en heeft de leiding in Suriname.

  Hij mobilissert zijn familie en vrienden als hij het niet meer weet.
  Zie: (aov alkaselser kaarten verdelen zonder draagkracht,gronden voor alle simba’s,mae’s pae’s,zonder te denken aan zus Silvie en broer Challie,met andere haren.

  Nps moest natuurlijk zorgen voor zijn eigen gepigmeerden en zwaar gepigmeerde onderdanen.

  De president van Suriname op zijn beurt gebruikt zijn vermogens weer niet om zichzelf en daarmee voorwaarden te scheppen om land en volk te ontplooien.

  Naar de verifieerbare en observeerbare mening van het netwerk en de jongeren die de NDP met en zonder Bouterse een warm hart toedragen,is het vertonen van zulks regeer gedrag neurotisch te noemen.

  Kennelijk is het nemen van risico’s voor deze poppenkast regering,door de president van Suriname,om maatregelen te treffen tegen machtwellusteling somo te riskant.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES