vrijdag, april 19, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriname niet bezorgd om Guyanese bezorgdheid

Suriname niet bezorgd om Guyanese bezorgdheid

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 18 feb – De regering ligt niet bepaald wakker van de Guyanese reactie op uitspraken van ex-president Jules Wijdenbosch. Minister Lygia Kraag-Keteldijk wacht ontwikkelingen af. Ambassadeur Manorma Soeknandan mag dan zijn ontboden in Georgetown, veel heeft dat niet om het lijf.

In elk geval worden er geen consequenties aan verbonden. “Het is gebruik, ze mogen haar ontbieden, dat is diplomatiek gebruik”, zegt Kraag-Keteldijk. Soeknandan stemde wel af met Paramaribo. Dat Guyana aanstoot neemt aan de uitspraken, is voor eigen rekening. Suriname houdt vast aan de eigen koers als het om de bezette Tigri-driehoek gaat. Wijdenbosch, nu parlementariër, was van plan Tigri te heroveren.

Hij zei dit onlangs in het parlement. De herovering moest eind jaren negentig plaatsvinden. Paramaribo weet niet goed hoe de Guyanese reactie te plaatsen.“Ik begrijp niet waarom zij (Guyana, red.) zich druk maken om iets dat tien jaar geleden is gebeurd”, aldus Kraag-Keteldijk. Georgetown is bezorgd, ook al omdat latere regeringen Wijdenbosch’ voornemen nooit hebben herroepen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

10 REACTIES
 1. “We wachten de ontwikkelingen af”. Dat is het enige dat de Surinaamse regering de laatste jaren heeft gedaan. Afwachten. Er zijn nauwelijks enige diplomatieke stappen ondernomen met betrekking tot welke knelpunten dan ook. De hele wereld lacht zich te pletter om de amateuristische benadering van problemen die het land aangaan. We wachten af. Al jaren. Vinden de Surinamers het gek dat het buitenland Suriname niet serieus neemt? Klop je maar lekker op je borst, hoor. Met een huidige regering en volksvertegenwoordiging (!) zal het ook in de komende jaren niet veel beter worden, ben ik bang. Diplomatie is een vak, en als je dat vak niet verstaat, ga je ten onder. Maar ja, met een regering met maar een gezamenlijk IQ gelijk aan een gemiddelde HBO-student kunt je niet meer verwachten, toch? De Surinaamse ambassadeur is ontboden in Georgetown, maar dat heeft niet veel om het lijf. Je lacht je toch rot! De ambassadeur had met haar vuist op tafel moeten rammen! Maar ja, Surinaamse politici zijn de lafheid zelve! En als u denkt dat het na de komende verkiezingen anders gaat worden: Droomt u maar lekker door! We wachten af!


  Maak melding
 2. als het om landsbelang gaat dan zal geprobeerd moeten worden om eensgezind te zijn.laat guyana geen roet in onze eten gooien

  dit is ook niet een kwestie van wijdenbosch alleen,maar voor alle waarachtige srananman.
  wie niet opkomt voor zijn of haar land is gewoon bij mij een verrader.en ik heb ook geen waardering voor zulke idioten.


  Maak melding
 3. February 15th, 2010 at 10:58 pm
  nergens in de wereld heeft een militaire dictatuur gewerkt, alleen de ezels onder de surinamers denken er anders over lees stuk voor stuk hun reaktie.

  DU

  Deze figuur ziet alleen wat hij wil zien, daarbij houdt die geen rekening dat hij ook naast kan zitten. Maar als hij bewust is van wat hij allemaal uitkraamt dan is hij een hypocriet van de bovenste plank.
  Hoe-zo zal u bedoelen. Ik bedoel dat suriname bij de volks republiek china aan-klop voor economische steun en samenwerking terwijl iedeen weet dat china een comministische dictatuur is die op bestuurlijk en economische-vlak vele-malen beter doet dan vele democratische landen in de wereld. Bovendien weten wij allemaal dat de militaire apparaat een grote rol speelt bij het in stand houden van zulke regimes.

  Met cuba van Fedel idem dito gelet op het bovenstaande hier aangehaald. Daar heeft de front regering onze studenten heen heen gestuurd om medische opleiding te volgen. Tevens komen de doktoren van van cuba bij ons om onze mensen te helpen met oog oparatie. Dus vele landen werken samen met niet democratische landen die een militaire dictatuur op na houden zoals hier omschreven.
  Dus suriname profiteerd ook van dat soort landen via intensieve samenwerking.

  Gelet op de feiten en de omstandigheden hier benoemd kan gesteld worden dat de hr Bouterse van de Mega-combinatie alle recht heeft om terug te keren naar de macht. Dan kunnen we nu echt een vuist gaan maken tegen de bezetter van een deel van ons land.


  Maak melding
 4. ” Paramaribo weet niet goed hoe de Guyanese reactie te plaatsen.“Ik begrijp niet waarom zij (Guyana, red.) zich druk maken om iets dat tien jaar geleden is gebeurd”, aldus Kraag-Keteldijk.”

  Ai mi boi, jullie weten niet heo het te plaatsen noh, stelletje ezels, wel Guyana weet het wel en maat zich druk, die roept jullie op het matje inderdaad om iets die zelf tien jaar geleden is gebeurd en waarom? omdat ze het gebied als Guyanese zien. Suriname zou de Guyanese ambassadeur ook moeten ontbieden om duidelijk te maken dat het Guyanese gedrag niet goedgekeurd wordt of op z’n minst zich ook druk maken.


  Maak melding
 5. Dit moet niet weer eindigen in de zoveelste diplomatieke rel tussen Guyana en Suriname!

  Anno 2010 mag een veel actievere houding van Suriname met betrekking tot haar landsgrenzen verwacht worden!!!


  Maak melding
 6. Vervangend regel in het SURINAAMS VOLKSLIED,
  stree de foe stree oeng no sa frede
  Bosje nanga Bouta ding oeng fesie mang, herie libi te na dede wie san fetie gie tigrie foe trong foe SRANANG.


  Maak melding
 7. @ teootje,
  jij kan het heel mooi vertellen me boi maar daar trap DU niet in, vertel jou verhaal aan jou mede lotgenoten want dat zijn jullie samen
  de aanhangers van bouterse hebben gelijk de rest van de wereld is gek.jij vergeet erbij te vertellen dat de landen wat jij als voorbeeld ziet de mensen rechten op zeer grove manier worden geschonden, in china bijvoorbeeld is een klein deel van de bevolking heel rijk en een over grote deel straat arm vertel ook dat comunistisch china zijn economie op snel tempo is aan het liberaliseren de vergelijking met suriname of met dictator bouterse gaat op alle gebieden mank appels met peren vergelijken daar zijn de aanhagers van bouterse heel goed daar ben ik inmiddels wel achter.over cuba wil kort zijn in al dit soort landen betaald de bevolking altijd tol en de machthebbers die hebben alles wat hun hartje begeerd. dit nog teootje samenwerking of hoe jij dat wil noemen wil niet zeggen dat je eens ben met de manier hoe dit soort landen omgaan met de mensen rechten jou reaktie geeft duidelijk aan hoe jullie denken, teootje komt a.u.b met andere voorbeeld deze is een heel domme voorbeeld sorry


  Maak melding
 8. “Suriname houdt vast aan de eigen koers als het om de bezette Tigri-driehoek gaat” aldus de mini ster. Over welke koers heeft deze gast het? Een koers van blijven wachten en toekijken hoe die guyanezen een deel van ons land bezet houden en verder niets doen. Bovendien heb ik me vaker afgevraagd, wat de rol is van deze gast binnen deze regering? Zitten en afwachten !!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES