zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieLiberalisering Surinaamse autokeuring hobbelig

Liberalisering Surinaamse autokeuring hobbelig

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 18 feb – De liberalisering van de autokeuring verloopt niet bepaald gladjes. Minister Chandrikapersad Santokhi vreest dat maatregelen tegen bedrijven onvermijdelijk worden. Er wordt nogal geknoeid met keuringscertificaten. Recentelijk is een groep knoeiers aangehouden.

Het gaat om een netwerk. Autobezitters werden voorzien van certificaten zonder dat hun voertuig ooit de bok op hoefde. “We moeten nog nagaan om hoeveel vervalsingen het gaat, zodat we een beeld hebben van hoeveel personen rondrijden met valse bewijzen”, zegt Santokhi. Het onderzoek kan nog even duren. Intussen wordt het verkeer er niet veiliger op. Dat steekt de autoriteiten nog het meest.

De liberalisering moest het keuren niet alleen versnellen. De bedoeling was ook de kwaliteit op te voeren. De politiekeuring kon het groeiend aantal auto’s al jaren niet meer aan. Er zijn nu ruim twintig bedrijven actief in de branche. Het zit er in dat een aantal op den duur gesloten wordt als die de fout ingaan. Santokhi houdt het voorlopig op strenger toezicht: “Er komen controleurs voor de controleurs.”

opening
Fernandes Express
BODO Party

15 REACTIES
 1. Ha ha ha,

  Santhoki….wat als ook de controleurs van de controleurs corrupt blijken?

  Krijg je dan,
  controleurs op controleurs op controleurs?

  En hoe ver ga je dit dan doorvoeren?

  (is het dilemma waar regelgevers in de financiele wereld ook mee zitten)


  Maak melding
 2. zolang men in suriname niet durf om keiharde sanctie te treffen tegen mensen die alles aan doen om over de ruggen van de bovolking zich te verrijken zal suriname achter de feiten aan lopen .


  Maak melding
 3. Santokhi houdt het voorlopig op strenger toezicht: “Er komen controleurs voor de controleurs.” Er wordt nogal geknoeid met keuringscertificaten. Recentelijk is een groep knoeiers aangehouden.En ook die controleurs hebben weer controleurs nodig en ook de volgende controleurs hebben weer controleurs nodig enz.enz……zodat tenslotte het hele volk controleur is.Dit allemaal door volksvijand no 1 “CORRUPTIE”.Komt in alle lagen en rangen van de samenleving voor.Kan iemand mij het tegendeel bewijzen……..sta op en spreek.


  Maak melding
 4. In Nederland worden er ook “steekproeven” gedaan.De “goedgekeurde auto” moet minimaal een uur bij het keuringsstation blijven staan nadat het gekeurd is.Er komt dan iemand van de Rijksdienst Wegverkeer een herkeuring doen voor eventuele “onopgemerkte” gebreken.Het voertuig wordt pas daarna goed of afgekeurd.Autowrakken mogen niet meer de openbareweg op en worden vanaf een hoge kraan naar beneden gegooid en vernietigd.DIE ZIEN WE NOOIT MEER TERUG.En de eigenaar krijgt er geen CENT voor vergoed!!!


  Maak melding
 5. Was op voorhand te voorspellen. Suriname is een tjoekoe en ons kent ons land. Straks nemen de controleurs van de controleurs ook steekpenningen aan.
  Op Zanderij werd ook een A-team ingezet tegen drugssmokkel en juist hetzelfde Ateam ging de fout in.
  Het politiekeuringsstation heeft in onderhavige geval zelf het “goede”voorbeeld gegeven. Want bij het pol. keruringsstation te geyersvlijt werden auto’s gekeurd die niet alleen niet op de bok gingen maar zelfs nieteens naar het station kwamen!!!!!!!
  Ba soekoe ba fenie Ba tjarie.


  Maak melding
 6. Dweilen met de kraan open. Ontwikkelingslanden met lage lonen zijn “tjoekoe” landen. Het zit diep geworteld in alle hoeken en gaten. Blijven bestrijden is het enige wat je kunt doen. Niets doen brengt je immers verder van huis.


  Maak melding
 7. No 4, Isri. Het is deels niet waar wat jij zegt. In nederland wordt degelijk ook gefraudeerd met de auto keuringen. Onderdewlen die nog goed zijn worden door de keurmeester afgekeurd, zodat ze beter van worden. Meestal worden de vrouwen ermee armer. Ze keuren in nederland ook niet best. Maar de eigenaar is en blijft verantwoordelijk, ook 1 minuut nadat het is goed gekeurd. Er worden hier ook gesjoemeld, wat auto keuringen betreft. Suriname is nogal een nieuwe natie wat dat betreft. Ik wil hiermee de gevallen in Suriname niet goedkeuren hoor. Maar geeft suriname de kans ook volwassen te worden en niet alles wat daar gebeurd af te kraken.

  Kroetoe


  Maak melding
 8. Wat kun je van deze controleurs verwachten wanneer de kansen voor het knoeien zo gemakkelijk zijn,Ik ben altijd een tegenstander geweest van het zogenaamde liberalisering van zaken die eigenlijk in de handen van de overheid zouden zijn.De liberalisering heeft in vele landen in de derde wereld tot grote problemen geleid,je hoeft alleen naar de watervoorziening van Bolivia en een paar Afrikaanse landen te kijken wat deze gevolgen geweest zijn,slecht water en vele ziekten want er werd veel gekoeit om geld te verdienen van de arme mensen.


  Maak melding
 9. Wat verwachten wij anders als de mensen, die geroepen zijn om automonteurs op te leiden doorgaans slechts een orientatie in dat vakgebied hebben genoten, maar elke diepgang in de materie missen.

  Het is bijzonder triest gesteld met dit vakgebied op deverschillende instituties. Ik het het dan ook heel gauw voor gezien gehouden, want ook daar gaat het in dit land primair om zij die wel of niet op mij lijken.

  Suriname heeft nog een heeeeeel lange weg te gaan.


  Maak melding
 10. @Chastra en Kroetoe,
  Ik ben het roerend met jullie eens maar wat ik bedoel te zeggen is, dat auto`s wel naar een keuringsstations moeten om gekeurd te worden en niet “ongezien” worden goedgegeurd.In dat geval kan de keurmeester een flinke boete en sluiting van zijn zaak tegemoet zien.
  Groetjes…….


  Maak melding
 11. hallo dames en heren gebeurd ook in nederland laten wij elkaar niet voor de gek houden je betaald iets meer jou auto word aangemeld klaar is kees. je hebt hier wel steekproeven en de boete is niet mals al je word gepakt wat men in suriname moet doen is goede controlle systeem invoeren dat geld voor heel suriname controlle en nog eens controlle zo dat de pakkans beter en groter word en de sanctie moet keihard zijn.


  Maak melding
 12. 11. Isri. Toch ding mang é fraudeer foer-foeroe djaso. Want als ze normaal gaan keuren volgen wat erop papier staat, valt er weinig te verdienen. Keuring E.35 tot 50 euro. dat is de prijs.Je ziet toch op t.v , bij de ene garage worden bepaalde onderdelen afgekeurd en bij de andere weer niet. Dat kan toch niet. Ze zijn beiden apk meester gediplomeerd en dan ziet de ene zo an de andere dat. Ano kang tog. En de auto’s zijn tegenwoordig nog erg jong. Owru oto no dé moro, leki fosi. En als ze de keuringsplicht afschaffen is het dan ook gebeur met de garages. En de K.. overheid hier doen hun ogen dicht, terwijl het volk wordt gepaaid. Santoki doet nog tenminste wat.

  Kroetoe


  Maak melding
 13. dit zegt weer genoeg over de mentaliteit van surinamers.
  een mooi land zo naar de afgrond glijdend en kapotgemaakt door mensen die alleen maar uit zijn op geld en macht.\
  het land van bouterse en nog meer mensen die alleen maar geld in hun zak douwen en steekpenningen zien als wettig betaal middel.
  ons land mijn land ons volk .hoe een land zo verziekt kan zijn door de mens.
  zoun er graag heen willen maar dan zie ik die geldzieke wolven voor me dan denk ik nee noooooooooooit meeeeeeeeer.never nooit


  Maak melding
 14. Ai boi, beste lezer(es),

  Dit soort gesodemieter krijg je nooit weg!!! alhoewel, maar op een manier na denk ik.

  Recentelijk heb ik zelf meegemaakt in Suriname.

  De auto staat thuis by somone. Niet te filmen!!! De auto was goedgekeurd. Kosten Srd 150,–. 50,– Srd voor de vriend, 50,– voor de politie (stempel) en 50,– voor de garage.

  Ja inderdaad controleurs op controleurs op controleurs(hoevelen nog meer!!) gaat het werken? nou in mijn ogen absoluut niet. Het wordt gewoon weg! de ene boef boven de andere boef(boufjee???).

  Gewoon strenge (onverwachte)controle en bij fraude of tjoekoe de zaak sluiten met een heel hoge boete, vergunning intrekken, wiep ding boeng en wel ervoor zorgen dat hij of zij bokoe of koeiemest elders gaat verkopen. Tenslotte is het gunstig voor de landbouwers(groenteteelt. Heeft iemand adere idee??

  Ik zeg nadrukkeljk dat bij dit soort boeven je niet eerlijk onderuit gaat(teh wan dagoe jang wan lesie scheid, nooit moro au liebing)

  Wiep Ding


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES