Visie Suriname over Kopenhagen-verdrag flexibel

5

PARAMARIBO, 17 feb – Het is nog lang niet zeker dat Suriname zijn standpunt handhaaft rond het klimaatakkoord van Kopenhagen. Er is een redelijk kans dat de regering alsnog tekent. Dit zegt Ewald Limon, topfunctionaris op het ministerie van Buitenlandse Zaken. Het is nog even de kat uit de boom kijken.

“We weten nog niet of de regering besluit zich te associëren. Mocht dat gebeuren, dan worden wel een aantal voorwaarden toegevoegd wat betreft onderdelen die voor de Surinaamse situatie van belang zijn”, zegt Limon tegenover de Ware Tijd. Het is nog even afwachten op de uitkomst van het lobbywerk. Suriname blijft erbij dat er meer gedaan moet worden voor bosrijke landen.

Het traditionele accent op land die aan natuurherstel doen moet verlegd worden. Landen als Suriname vallen veelal buiten de boot. President Ronald Venetiaan zei kort na de top Kopenhagen meer te zien als een begin. “We hadden ook niet verwacht dat een eensluidend document uit de bus zou komen. Maar het is meermalen tot uitdrukking gebracht dat Kopenhagen goed is voor het besef over klimaatsveranderingen en de consequenties.”


5 REACTIES

 1. Guyana krijg meer voor elkaar dan Suriname tegenwoordig. Kijk maar naar de miljoenen die ze gekregen hebben van Noorwegen. 167 Miljoen Euro voor bosbehoud. Suriname eist te veel en doet te weinig. Het is onmogelijk om in je hangmat te liggen en dat je levenslang geld blijft ontvangen. Deze mentaliteit moet veranderen.

  En de betwiste Zeegebied die uiteindelijk in het voordeel van Guyana is beslecht.

  Als je op Google kijkt zijn de rijstvelden van Guyana twee tot drie keer groter dan van Suriname.

  Ik denk dat de Guyanezen zelf ingezien hebben dat de tijd van vechten voorbij is en men naar de toekomst moet gaan kijken en niet blijven stilzitten in het verleden. Dit zal ten goede komen voor het hele land.

  Suriname is nog steeds in strijd met zichzelf, en dit zou nog heel lang gaan kunnen duren vrees ik. Teveel tegenwerking en contrasten om een solide eenheid te smeden. Waardoor er vele kansen onnodig gemist worden.


  Maak melding

 2. Deze regering is te flexibel wanneer het gaat om milieu doelstellingen vaste-leggen die garandeerd dat de gezondheid van de burgers niet in gevaar wordt gebracht. Wij zien dat er in de kleinschalig goud-mijnbouw te veel kwik wordt gebruikt.Onze regering grijpt daar niet drastische in om te voorkomen dat wij totaal verchiftigd worden
  De regering moet resoluut optreden zodat het nu stopt met de kwik vervuiling in ons land.


  Maak melding

 3. Zelfs Guyanezen zijn tegen de deal van de Guyanese regering met Noorwegen. er zijn ook mensen daar die Suriname slim vinden om zo een accoord niet tekenen.

  als je naar al die reacties van Paagal leest dan kan je zien dat hij altijd de kant van Guyana kiest. volgens mij is hij bahut pagla of half Guyanees dan wel Guyanees. zij hebben ons gebied ingenomen, zij hebben niet gepraat. lees ook nickerie.net van 25 augustus 2005. bron dwt 23 augustus 2005.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.