woensdag, juni 19, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politie'Ook anonieme getuigenissen in 8 decemberstrafproces'

‘Ook anonieme getuigenissen in 8 decemberstrafproces’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 15 feb – Publicist Theo Para wil ‘gezien toenemende aanwijzingen voor intimidatie van getuigen’ in het 8 decemberstrafproces dat ‘ook anonieme getuigenissen’ zouden moeten worden toegelaten. Theo Para (schrijversnaam van de arts Henry Does) zegt uit eigen ervaring te weten dat ‘waarheidsvinding wordt ondergraven door onvoldoende bescherming van getuigen’. Para zegt zelf een getuige, die heeft gezien dat Marcel Zeeuw in de nacht van 7 op 8 december 1982 de journalist Bram Behr was gaan zoeken, minutieus te hebben gesproken en alles te hebben gedocumenteerd.

De publicist zegt al het materiaal te hebben overgedragen aan de Auditeur-Militair en de Krijgsraad met het nadrukkelijke verzoek de getuige voldoende bescherming te bieden, dat wil zeggen buiten het zicht te houden van Zeeuw en andere verdachten. Para zegt daarbij te hebben aangevoerd dat de verdachten vrij rond lopen en ‘alleen daardoor al een intimiderende werking naar vooral in Suriname woonachtuige getuigen vanuit gaat.’

Volgens de publicist is zijn aanbeveling echter niet opgevolgd waardoor Zeeuw nog voordat de getuige gehoord werd door de rechter-commissaris al op de hoogte was wie de getuige was en waar in Suriname die woonde. Para zegt dat het feit dat de getuige niet durfde haar eerdere verklaring, die hij heeft gedocumenteerd, volledig gestand te doen voor hem bewijst ‘dat hier sprake is van verduistering van feiten door een context van feitelijke intimidatie’. Para zegt ‘verontwaardigd’ te zijn door de gang van zaken.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

28 REACTIES
 1. We zijn 28 jaar verder, en nog geen licht in deze zaak, ik heb er geen geloof meer in, dat het nog wat wordt. Gezien het lamlendig Justitieel apparaat daar, en na elke zitting weer , denk ik wat is er nu gebeurd, waarover hebben ze het gehad, en iedereen vol verwachting komt de hoofddader nu echt binnen lopen, dus niet gaat ook niet gebeuren, en zo sudderen we voort en gaan
  richting 30 jaar 8 december, en dan is er nog geen flikker gebeurd en zullen dan mensen er wellicht niet meer zijn!!!!!

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding
 2. “Para zegt dat het feit dat de getuige niet durfde haar eerdere verklaring, die hij heeft gedocumenteerd…..”

  Wie gelooft deze onbetrouwbare para-siet nog in ieder geval de auditeur -militair niet, die heeft zijn aanbevelingen aan zijn militaire laars gelapt.

  Elke koe van zondag weet dat deze man niet vies is van het vervalsen van verklaringen, als alle andere Surinamers gewoon een verklaring hebben kunnen afleggen waarom jou getuige dan niet, die moet van jou anoniem zijn verklaring kunnen afleggen, welnu wie niet in het openbaar zijn verklaring kan of wil afleggen heeft geen recht tot spreken.


  Maak melding
 3. Die Theo is niet wijs….wat ik weet die mannen die nu dood zijn(zijn zogenaamde vrienden) hadden een lijst….en daarop stond wie en wie gedood moest worden.
  Laat hem eerlijk zijn en komen vertellen met welke plannen deze schurken rond liepen….Hij moet niet alleen militairen de schuld geven…hij moet dom weg meer weten.

  Hij kan ook komen vertellen wie en wie met geld smeten om anderen tot geweld aan te zetten….en nog erbij heel ver dan 85/86…toen al zaten deze schurken anderen tot dom handelen te dwingen.

  Als de rechter een behoorlijke rechter zou zijn dan wist hij/zij waar te beginnen.
  Bepaalde gasten zijn al te vaak zeer ernstig gevaarlijk bezig geweest in de jaren ’80.
  Toch krijg ik het gevoel dat zij nu juist jaren ’80 willen doen herleven….maar helaas wij zitten in 2010.


  Maak melding
 4. wie een beetje algemene kennis heeft moet weten dat 28 jaren niet lang is kijk maar naar zuid en midden centraal amerika kijk maar naar de leden van pol pot , demjanjuk, charles taylor, radovan karadic. @ Djingdjing jij doet net een lid van de waffen-ss.


  Maak melding
 5. Ik kijk naar mijn eigen tuintje in mijn hart en daar moet ik af van ophitsers als Du.

  Suri’s moeten dit leren laat die Du oprotten het is mooi genoeg geweest hij is een idioot….Fiso brengt brood op de plank maar weinigen kunnen van vreten.

  Zeg die pol pot van jouw om mijn Patu met vreten te vullen en die tailor van jouw om voor kamiza’s zorg te dragen dan is er geen vuiltje meer aan de lucht hoor……smerige ophitser.


  Maak melding
 6. Ik wist nooit dat Theo Para ook rechtsgeleerde is. Afther all zou ikm willen weten wie jullie denken achter het ijzer te zetten.

  Schrijf het maar op jullie buik!


  Maak melding
 7. Telkens zijn er personen die proberen van deze rechtzaak een politieke zaak te maken.
  Mensen laat de politiek er buiten en kijk alleen naar de feiten en zie hoe verdomd krom deze zaak in elkaar steekt.
  Als iemand verdacht wordt van moord en/of massamoord dient deze persoon(en) in verzekerde bewaring gezet te worden.
  Liefst geïsoleerd zodat er geen enkel kontakt met de buitenwereld kan plaatsvinden.
  Dus ook niemand geïntimideerd kan worden.
  Het moge duidelijk zijn dat zelfs getuigen vanuit Nederland die een belastende verklaring t.o.v. DDB en consorten hebben afgelegd zich zowel in Suriname als in Nederland bedreigd voelen.
  Het is niet fijn om elke keer achterom te moeten kijken of je niet gevolgd wordt.
  DDB en consorten dienen tot het einde van hun proces in verzekerde bewaring gesteld te worden van iedereen afgezonderd.
  En de advocaat van DDB een zekere Kanhai dienen ze een reibeperking op te leggen zodat hij zich niet onder het mom van ziekte zich kan verplaatsen (terwijl hij helemaal niet ziek was)om getuigen te beïnvloeden c.q. om te kopen. Alles wordt in het werk gesteld om de 8 dec. zaak te vertragen en aan waarde in te laten boeten.
  Rechters ik stel u voor om Kanhai tezamen met alle verdachten op te sluiten zodat Kanhai zich goed op de zaak kan voorbereiden en zich niet door nepkwaaltjes hoef te laten afleiden.


  Maak melding
 8. Er is een recht-zaak gaande, dus de uit-komst moet gewoon afgewacht worden. Willen de hypocrieten tijdens de wedstrijd de regels veranderen. En wie denken zij dat zij zijn, niemand natuurlijk!!!

  Als het bewijs niet geleverd kan worden, dan hoort de rechter zonder-meer vrij te spreken. Of het is bij gebrek aan bewijs of totale vrijspraak. Ik kan u verzekeren dat de rechter grondig naar het bewijs zoekt. Vooral in de zaak van de hoofd verdachte. Maar na 28 jaar zal het toch niet makkelijk zijn om het bewijs te leveren. Vooral als men niet kan bewijzen dat de hoofd verdachte daar fysiek aanwezig was op het plaats delict.

  Ik begrijpt dat de tegenstanders niets anders willen dan dat deze man het gevangenis in draaid. Maar gezien de feiten en omstandigheden lijkt het hen niet te lukken deze man uit te schakelen. Of zoals hij het zelf verwoord dat alleen god zal bepalen of en wanneer het zover zal zijn.

  Maar natuurlijk degene met de bewijzen, hebben hem al veroordeeld. En dat zijn degene die prediken voor democratie terwijl zij de regels van de democratie zelf vertrappen, Door iemand moordenaar te noemen terwijl de zaak nog onder de rechter is. Daarom noem ik deze figuren hypocrieten, lage hypocrieten, laag bij de grondse hypocrieten!!!!


  Maak melding
 9. Een bekende Nederlandse voetballer (Willem van Hanegem) uitte ooit een toepasselijkheid: sommige mensen denken, dat wanneer ze een voetbalschoen kunnen aandoen, ze tegelijkertijd denken dat ze kunnen voetballen. Evenzo, sommige mensen die denken wanneer ze een pen kunnen pakken om te schrijven, dat ze intelligent, beschaafd zijn, etc., etc. Je kunt wat dan ook hebben gestudeerd, je karakter is datgene wat telt. Mensen die niet bereid zijn om zaken objectief en dus vaak – gemakshalve gezegd – van twee kanten te bekijken zijn de meest onbetrouwbare figuren, waarvoor men zou moeten oppassen. Dat Theo Para arts is zegt mij echt heel weinig. Met al z’n kwade en laffe bedoelingen decennia lang ten spijt. Theo Para schept hier duidelijk een precedent (geval dat reeds vroeger plaatsvond en waarop men zich kan of meent te kunnen beroepen bij een later te nemen beslissing). Als een of andere opponent hetzelfde zou gaan blèren: …….. – minutieus te hebben gesproken en alles te hebben gedocumenteerd – dan is het einde zoek. Deze man en ook vele andere mensen schrijven uit wrok, haat en nijd. Ik zou een ieder aanraden stukken van dergelijke lui als Theo Para te lezen als zijnde een spannend verhaal. Mie Gran Ma bo takie: a boeng ie wan mek’ a torie span, a boeng tja go.
  Ik zou echt niet weten wat voor soort arts – misschien een gestichtsarts – deze persoon is. Deze valse zangers en lafaards zit niemand op te wachten. Ik zou willen zeggen: kom zonder precedent – zoals nog nooit geschied of vertoond is – dan zul je onder andere de (jongere) generatie die bijvoorbeeld na jou 1982 obsessie (gedachte, voorstelling die iemand vervolgt) is ontstaan tot zegen kunnen zijn. Dan bedoel ik zonder het zaaien van haat en het verderfelijke daar om heen. Leer ze (de jeugd in het bijzonder) lief te hebben. Het is geen zonde, voor de duidelijkheid! Waarschijnlijk zou het niet in jou zitten en heb je dat vermogen niet. Laat dat dan aan andere mensen over dan. Niet de schrijver van dit artikel maar totaal onomstreden en erkend persoon – Jezus Christus – zou hebben gezegd: “Laat de doden de doden begraven”. We moeten voorwaarts, stelletje huichelaars. Maar dergelijke lui zijn laf en hebben het nooit over recente dingen, zoals bijvoorbeeld de oorlog in Irak. maar blijven graag in het verleden hangen en doelloos graven. Als jullie kerels zijn: heb het een keer bijvoorbeeld over het rapport van de commissie Davids, dat nu speelt binnen Nederland, waar jij lafbek (iemand die laffe, flauwe praatjes verkoopt) woonachtig bent. Dan zijn jullie “echte” kerels. Wie houdt wie voor de gek? Personen die hun nek door toedoen en inspraak van velen – met alle fouten van dien, moge het duidelijk zijn – hebben moeten uitsteken en tegelijkertijd hun vege lijf volgens een zekere logica moesten zien te redden, verdienen het nu en voor altijd met rust gelaten te worden. Of hebben jullie liever landverraders als jezelf, hypocriet(en)?. Mie Gran Ma bo tak’: Boi, lieb’ mie jere, go sriebie. Dit is geschreven door de echte neef en peetzoon van wijlen Cyrill Daal. Ik denk dat hij zou hebben gezegd: a sarie oftewel “ het is genoeg geweest”. Met diepe respect voor de totale familie van wijlen Cyrill Daal – ook mijn familie dus – en overige slachtoffers. Vergeven is geen kwaad. Getekend, de peetzoon van Cyrill Daal, Theo Sleur. Laat een einde komen aan deze hysterie en hypocrisie. Het misbruiken van andermans leed. Dit schrijven wordt u aangeboden zonder precedent. Zij rusten in vrede. Amen.


  Maak melding
 10. @ pinto
  ik wist ook niet dat bouterse opperrechter was.het mooi om de woorden van en groot voetballer als van henegem te gebruiken maar misbruiken vind ik best heel erg ver gaan vooral in een contex waar van hanegem helemaal niet blij zou zijn omdat zijn vader door de duitse bezetter is omgebracht.maar laten wij terug gaan naar T.S. SLEUR zijn reaktie geld dat ook niet voor bouterse want hij dacht dat hij met mulo school diploma en militaire opleiding in nederland een land kon besturen. over de commisie davids wil ik dit kwijt er worden en moeten conclussie worden getrokken uit dat raport , wat voor conclussie heb jij en de rest getrokken uit de militaire dictatuur van bouterse ???. dit wilde ik even kwijt.


  Maak melding
 11. Ik kan mij niet voorstellen dat Theo Sleurde peetzoon van Cyrill Daal dit geschreven heeft.
  Vergeven is mooi dat zegt de bijbel ook, maar er is ook gerechtigheid en sommige dingen moeten gewoon berecht worden om recht te doen aan de nabestaanden.
  Heeft niets met wraak te maken, maar we kunnen niet alles met de mantel der liefde bedekken. Het bloed van de vermoordde onschuldige slachtoffers die eerst gemarteld werden alvorens ze standrechtelijk geëxecuteerd werden loopt in een grote rivier onder die mantel vandaan en schreeuwt om genoegdoening om recht.
  Ik kan er nog steeds niet bij dat massamoordenaars nog steeds vrij rondlopen, te gek voor woorden!


  Maak melding
 12. Nog even met betrekking om te vergeven.
  Alleen zij die deze gruwelijke dingen zijn aangedaan hebben het recht om te vergeven omdat dit hun is aangedaan.
  Niet de aanhangers van DDB en consorten hebben hier over te beslissen, maar de nabestaanden van deze moedige mannen die op een zo afschuwelijke wijze gemarteld zijn en standrechtelijk geëxecuteerd.
  Dus laat de rest zwijgen over wel of niet vergeven, de nabestaanden hebben gesproken.


  Maak melding
 13. T.R. Sleur wil jij de Bijbel en zeker niet Jezus woorden misbruiken voor het schoonpraten van massamoordenaars en misdadigers. Je schreef: “Niet de schrijver van dit artikel maar totaal onomstreden en erkend persoon – Jezus Christus – zou hebben gezegd: “Laat de doden de doden begraven”.”

  Jezus doelde hier op het feit dat men een uitvlucht zocht om hem te volgen in het evangelisatiewerk. Men kwam met het excuus dat iemand zijn vader eerst wilde begraven (zijn vader leefde nog en zou nog heel wat jaren kunnen leven).
  Het feit dat waarschijnlijk de vader van die discipel geen volgeling van Jezus was, gaf te kennen dat die persoon in Gods ogen dood was. Daarom laten degenen die geen dienstknechten van God zijn hun eigen doden begraven. Maar ga niet de woorden van Jezus verkrachten om DDB schoon te praten, het is een schande mijnheer Sleur!!!!!


  Maak melding
 14. Complexe zaken allemaal.
  Het leven hier gaat gewoon door.
  iedereen hosselt en doet zijn best om te overleven. Er zal geen mega verandering komen na de verkiezingen.
  Dit proces en alles er om heen laat een lit teken achter. Soms lijkt het erop dat de regering zelf nog niet weet hoe dit aan te pakken. U ziet zelf nu wat voor shit er daar zit in DNA.


  Maak melding
 15. zo kan je zien dat de aanhagers van bouterse niets na laten om hun leugens en bedrog kracht bij te zetten ze verdraien alles maar ze vergissen zich lelijk niet iedereen is zo dom als die stelletje laffaards die bouterse aanbidden.lees a.u.b http://www.intervieuw met fred derby. @ jan je hebt heel goed gezegt laten wij proberen om tegewicht te geven aan de meest misselijk makende reaktie van de aanhagers van bouterse hier op dit net. sommige reaktie van hun zijn echt veschrikkelijk ik moet soms denken aan verhalen over de tweede wereld oorlog en aan mensen die naar nederland zijn gevlucht voor zeer wrede dictators ook surinamers die zijn gevlucht voor bouterse laten hun niet vergeten.


  Maak melding
 16. Laten wij a.u.b. proberen terug te gaan naar een neutrale suriname.Want er bestaat geen echte surinamer.Al diegene die denken dat zij surinamers zijn en in het machtscentrum van het bestuur zitten of proberen te komen zitten denken alleen maar in zaqkken vullen.Kijk hoe lang al wij onafhankelijk zijn en wat is van suriname geworden.Niets,niets.Er zitten daar mensen in het bestuur van suriname die helemaal niet zijn georienteerd in de wereldpolitiek.Zij weten ook niet waarover zij het hebben moeten.Kijk naar brunswijk,somohardjo.Het enige wat zij weten is zakken vullen.Kijk naar de dubbele salaris van brunswijk.Wat weet hij van moderne communicatie wetenschap dat hij zich wil profileren als beleidsadviseur van telesur.Dat Venetiaan dit pikt komt gewoon door het feit dat hij aan de macht wil blijven als president kost wat kost.Het maakt hem niet uit of domme krachten zich voor doen als beleidsadviseurs.


  Maak melding
 17. We hoeven niets van Fred Derby te lezen,want het zijn gore leugens.
  waarom is Derby niet vermoord?Weet jij dat DU?Neen he,hij heeft zijn zg maten verraden,maar dat zullen je liegende geboefte nooit toegeven.
  Niet omdat hij nu dood is ,moet men niets dan goeds over de doden gaan zeggen,no way,hij heeft zijn eigen hachje gered ten kostte van anderen,is dat een helden daad?
  Maar ja liegers,DU,geloven graag liegers.
  Waarom kletsen jullie over God?Het is toch God die mensen vergeeft?No matter what ze hebben gedaan?En God heeft de militairen allang vergeven,zie maar het MEGABLOK Wordt BIG-BIGGER-BIGGEST.


  Maak melding
 18. een predikant du bestaat ook op dit net.nu hebben wij te maken met drie verschillende du`s.

  alle drie zijn devil in sheep erases.en wordt geleid door een stomme navigator,ook een met een zware menselijke afwijking
  du jij bent de beste van ons allemaal op het gebied van spot popki

  je wordt gezien als een van de samenzweerders,mag ook een dagvaarding verwachten voor jou laffe daad.


  Maak melding
 19. Cry Blood Suriname,
  8 december is de ZWARSTE dag in de geschiedenis van de jonge republiek suriname.
  die beulen die verantwoordelijk zijn voor deze massaslachting lopen vrij rond en tonen geen enkel berouw sterker nog ze worden door vaders moeders kinderen aanbeden, Surinamers waar is jou moraal gebleven??


  Maak melding
 20. N.a.v.

  Let op mijn woorden en niet op mijn daden
  ……
  Brantimaka

  Je citeert DDB? Die staat er om bekend van alles te beloven en allemaal mooie tories te vertelen maar als het op daden aankomt is het shit, zo hij al iets doet ( meer dan een jaar afwezig in de DNA, etc).


  Maak melding
 21. wie geen weerwoord heeft of tegen argument verklaard zijn tegenstanders voor gek, dat is een tekortkoming van gasten als MI TAKI,BRATIMAKA, TEO
  wilders, bouterse en hun aanhagers gebruiken de zelfde methode iedereen is knettergek in hun ogen. laffaard zijn mensen die een moordenaar doctator aanbidden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES