dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijMigratiebeleid Suriname soepel voor Haïtianen

Migratiebeleid Suriname soepel voor Haïtianen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 12 feb – Het migratiebeleid is aangepast voor Haïtianen. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Er is sprake van versoepeling. Wie zich niet had laten registreren, kreeg nog een kans. Haïtianen worden het land niet uitgezet.

De kans dat het gebeurde was groot. De aanpak is ietwat veranderd na de aardbeving in Port-au-Prince. “De regering buigt zich over het vreemdelingenbeleid wat Haïtianen betreft”, zegt Santokhi. Onder meer wordt gedacht aan nieuwe richtlijnen. Wie niet geregistreerd stond, is nu dus schotvrij. Alleen wordt wel verwacht dat het registreren alsnog geschiedt.

Wie naar zijn geboorteland was vertrokken voor het ophalen van documenten, mag ongehinderd weer naar Suriname. Dat mag ook zonder documenten. Volgens Santokhi wordt rekening gehouden met de warwinkel bij de Haïtiaanse overheid. Kort na de aardbeving had de Haïtiaanse gemeenschap in Suriname gevraagd om een versoepelde toelating van familie. Ook dat komt voor mekaar volgens Santokhi.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
 1. Tja… kan het niemand gunnen om in die ravage te moeten leven, maar dat het vanuit Suriname niet eens netjes en geordend geregeld wordt vraagt om problemen. Wederom heeft Santoki niet geleerd van de gebeurtenissen van 25 dec. jl. Om hoeveel mensen gaat het, hoe lang mag men blijven, mag men uberhaupt blijven. Gaat men die mensen registreren zodat ze ook later te traceren zijn. In Haiti zijn ze alles kwijt, maar dat belet ons er niet van om onze administratie wel op orde te houden. Zucht!


  Maak melding
 2. het is heel goed dat suriname die mensen willen helpen maar je moet onze mensen ook niet vergeten bedoeld hiermee de surinamers.de haitianen moeten ook huisvesting werk school taal leren wie gaat dat allemaal betalen en geven terwijl de surinamers de dupe worden denk eerst waar aan je begin als de hatianen geen huis hebben wat denkje ze gaan anderen mensen beroven stelen.dus wees verstandig waar je begin.suriname is al geen rijk land dus ik zegt altijd eerst je mensen dan de rest .het klinkt egoistisch maar het is zo veel surinamers pinnaren dat zien ze niet.en wat denk je van de adminstratie romp slomp die bij komt kijken.als suriname een goed ontwikkelde land was wat betreft regels adminstratie,puntjes op de i had en goed financieel dan zou ik zeggen okee.zou denk ik over……..


  Maak melding
 3. @sangeeta
  Voor mij klinkt het niet egoistisch maar is het gewoon dom egoisme.

  Bij dit soort natuurrampen moeten de mensen elkaar ongeacht nationaliteit, religie, ras of wat ook gewoon helpen.
  Wij kregen een paar jaar terug bij de overstromingen toch ook hulp! Laten we dan ook een klein beetje terug doen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES