Aftasten en verdragen in de Surinaamse politiek

22

PARAMARIBO, 12 feb – Met nog enkele maanden te gaan voor de verkiezingen is het zowaar aftasten en verduren in de Surinaamse politiek. Nieuwe partnerschappen gloren of zijn minstens voorwerp van dromen en gescherm. Geïrriteerde leiders die geïrriteerd reageren en uitglijden lijken meer regel dan uitzondering.

Het is dan direct denken aan Paul Somohardjo, parlementsvoorzitter en leider van Pertjajah Luhur, PL. Niet zo lang geleden was vrijwel geen leider zo zeker van zijn positie. Als de op één na kleinste partij in de Nieuw Front-combinatie, kreeg PL vrijwel alles gedaan. Drie ministersposten en nog het voorzitterschap van het parlement is niet niks, relatief bekeken.

Belangrijker nog, Somohardjo wist de verdeling van domeingrond los te weken. Daar werd een compleet nieuw ministerie voor opgezet. De laatste vijf jaar waren er nogal wat schandalen en schandaaltjes over grondverdeling. Het geeft ministens aan dat ‘Somo’ weet wat hij wil. Dat laatste nu lijkt de man parten te gaan spelen. Het presidentschap achten de partners weer wat te hoog gegrepen.

Het Nieuw Front lijkt niet te overtuigen dat de eerstvolgende president moet voortkomen uit PL-gelederen. Dit keer werkt het schermen met een mogelijk uittreden averechts. Aftasten biedt geen uitkomst voor Somo. Alternatieven als de Mega Combinatie van Desi Bouterse houden bij voorbaat de deur waterdicht. Een laatste mogelijkheid is alleen de verkiezingen ingaan. Maar of Somohardjo dat echt aandurft, is alles behalve zeker.


22 REACTIES

 1. Eigen schuld dikke bult, het front is te zwak om deze figuur van somo in het gareel te houden. Moeten wij dan weer op het front gaan stemmen; ik weet zeker van niet. Laat het front maar moordenaar roepen, wie luisterd. Gelet op de stand van zaken is het front met moordenaar roepen een roepende in woestijn, een versleten grammafoon-plaat. Wij zijn wat dat betreft bijna 30 jaar verder. Front heeft 10 jaar geregeerd en maar 100 miljoen us dollar in kasreserve terwijl zij niet wezenlijks hebben gebouwd in het land. en niet te vergeten dat zij zoveel steun hebben gehad uit nederland met zo’n mager resultaat als gevolg.

  Die lage figuur van een hooghart waar was hij in 1982. Toen had hij zijn grote muil moeten opentrekken schijtbak, om nu te lopen blerren heeft weinig zin. Waar is die stront-zak nu dat het front uitverkoop van ons land houden.


  Maak melding

 2. Somo mie boi, het eind is in zicht, Baas heeft jou allang door, dape joe naf go,
  je zit vol streken, een reminder voor jou
  maart 1982, ie kong no.

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 3. Domocratie,
  De democratie zal overwinnen in suriname ook van sommo, al die stomme bedreigingen hier laat zien uit wat voor houd die idioten zijn gesneden ze laten hun ware aard zien dames en heren lees stuk voor stuk hun reaktie.de één vraag wat er is opgebouwd in suriname die puin wat bouterse heeft achtergelaten is opgebouwd als je dat niet weet, hun masker valt van hun gezicht,ze hebben allemaal last van een minderwaardigheidcomplex.


  Maak melding

 4. Somo is wel anders dan Soemita en Son uit de vorige eeuw. Hij heeft zijn eigen mening en heb hem ook nooit horen zeggen. “ik sluit mij aan bij de vorige spreker”

  wat er in Suriname is opgebouwd en geïnvesteerd kunnen wij niet zien als wij de ogen dichtknijpen. vergeleken met de jaren negentig is er veel vooruitgang in het land. zelfs de kleine Dennis en Emmy van vroeger hebben nu hun eigen bedrijf.


  Maak melding

 5. Wat wij in FRONT zien en gezien hebben is dat wij te doen hebben met onvergeeflijke dieven…Deze schurken zijn ook nog onverbeterlijk.

  En waarom Opa Ronald als een lummel naar dit alles zat te kijken mag joost weten.


  Maak melding

 6. Theo, waarom wil je perse en verkeerde voorstelling van zaken geven. De huidige regering (lees betrokkenheid Telting, Hildenberg, Venetiaan)heeft een kasreserve opgebouwd van 700 miljoen us dollars. Dat is gelijk aan bijkans 5 import maanden. En bijkans gelijk aan een jaarbegroting. Wat win je ermee door onwaarheden te verkondigen. Dat je de bestaande coalitie niet zit zitten is jouw goed recht. Maar dit soort onwaarheden verkondigen geeft aan dat je onbetrouwbaar bent als persoon.


  Maak melding

 7. Ai broeder theo je blaas te veel uit je nek ,Het nieuw front heeft in de afgelopen tien jaar dan wel 100 miljoen in kas maar ben je wel de schulden niet vergeten die ook zijn afgelost .
  Ja hier zie je de geaard heid van deze broeder theo ondankbare schepsel dat hij is .
  Wij moeten wel blij zijn met deze regering dat wij niet zo arm zijn geworden als haitie .
  Alleen moet men de corupte boel binnen die partij opruimen dat kan ik nog alleen zeggen ,
  wang boeng day


  Maak melding

 8. Ik hoorde nog schreeuwen rond mei 2005 wij moeten onze goed werk afmaken.
  Maar wat ik nu zie anno 2010….dan was het het slechte werk nog slechter maken…veels teveel liegen, bedriegen en dieven.

  Geef mij maar een harde broodje brug hoor want die staan.

  Of lusten jullie broodje kapotte brug of onbegaanbare brug zoniet broodje scheurburg dat is mij wat hoor meneer 5% winst uit goud…Kan het nog erger….en nog de durf hebben ervoor zorg te dragen anderen in de oppositie te doen belanden….al winnen anderen dan stelen zij de boel… zo kon ik uit woorden in DNA begrijpen…..Su waarheen…..maak je borst maar nat mensen.


  Maak melding

 9. Mensen zitten op geld te wachten…komt één of ander idioot met zijn 8 december verhaal.
  Die man hooghaartje is een idioot man die man is knettergek.

  Begrijpt hij niet dat Fiso brood op de plank brengt, maar 8 dec. niet hoe dom kan je zijn.
  Geen wonder hij behoort tot de bigi moro don partij van Suriname.

  Vooral als ze op hem lijken neemt hij ze allen in de maling….kijkuit jullie vooral als jullie op hem lijken met deze idioot.


  Maak melding

 10. Wat, het netwerk en de jongeren die de NDP,nu Megacombinatie een warm hart toedragen hebben geleerd in OCER= Je kunt een ander niets leren.

  De NDP,nu Megacombinatie kan in samenwerking met beleidsmatig-denkende,vooruitstrevende politieke partners,het verdeelde Surinaams-volk alleen maar helpen de natuurlijke creatieve voorwaardenscheppende natuurlijke impulsen ,die in die jaren verdeel en heers front zijn onderdrukt, weer in zichzelf te laten ontdekken.

  Als je bewust bent dat je om de vijf jaar als volk de macht heb om slapers naar huis te sturen,waaaarom dan bang voor NDP, nu Megacombinatie?


  Maak melding

 11. Theo, waarom wil je perse en verkeerde voorstelling van zaken geven. De huidige regering (lees betrokkenheid Telting, Hildenberg, Venetiaan)heeft een kasreserve opgebouwd van 700 miljoen us dollars. Dat is gelijk aan bijkans 5 import maanden. En bijkans gelijk aan een jaarbegroting. Wat win je ermee door onwaarheden te verkondigen. Dat je de bestaande coalitie niet zit zitten is jouw goed recht. Maar dit soort onwaarheden verkondigen geeft aan dat je onbetrouwbaar bent als persoon.

  Principieel
  ……………////////////………////////.
  Dit is lachen 700 mil USD al was het SRD.
  Dat wil zeggen Su. geeft nooit geld uit zij sparen…maar als jij gaat kijken krijg je grijze haren…5 mnd dekking 10 mnd 1.4 miljard dekking
  een jaar 12 mnd dekking 1.68 miljard..mi boi Sranan bigi.


  Maak melding

 12. het 8 december proces dient er voor om te voorkomen dat dezelfde idioot of anderen weer het land in de afgrond storten.

  Jammer alleen dat er zoveel verslaafden rond lopen die hun leugens, tories en onzin hier op de site verkondigen.


  Maak melding

 13. @ pinto die leugenaar.
  je hebt wel een grote smoel dat je mijn posting niet lees,ik weet al heel lang uit wat voor hout jij gesneden bent me boi je hebt een minderwaardigheidcomplex pinto daarom wil jij dat mijn land terug gaat naar de ellende van de jaren 80, maar nog bedankt voor jou oplelettendheid.ik heb goed advies voor jou pinto, het is niet alles goud wat er blinkt.


  Maak melding

 14. 700 miljoen us dollars kasreserve maar wel een begrotingstekort, hoe rijm je dat, wie in sprookjes wil geloven mag, maar assepoester bestaat echt niet hoor.


  Maak melding

 15. “Jammer alleen dat er zoveel verslaafden rond lopen die hun leugens, tories en onzin hier op de site verkondigen.”

  Breek me de bek niet open hoor neus.


  Maak melding

 16. Als jullie geen argumenten op tafel kunnen leggen gaan jullie uitschelden.
  Het zijn deze oer stommelingen die steeds weer op dit soort figuren stemmen.
  jullie hebben dit mooi land naar de klootte geholpen alleen de natuur kan ons nog van jullie redden.


  Maak melding

 17. wie heeft wie misleid,is dit somo of venetiaan
  een ding is zeker,is dat venetiaan het volk van surinaamse in een avonduur heeft gestort.

  wees gerust fio fio alles komt terecht.de n.p.sers zijn werkelijk blind.nu probeert de heer venetiaan een ander verkapte p.n.r.tot president voor te stellen.
  nog wat bestaat het bestuur nog uit n.p.sers


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.