Ruth Wijdenbosch: Suriname gezond met Nieuw Front

31

PARAMARIBO, 10 feb – Suriname is er bij gebaat dat de huidige coalitie terugkeert. Dit zegt parlementariër Ruth Wijdenbosch. Vooral het Nieuw Front moet er weer bij zijn. De economische successen van de afgelopen jaren spreken boekdelen. Dat moet behouden blijven. Weliswaar zijn er wat minpunten.

Zo is de verdeling van grond voor woningbouw niet naar wens. “Het negeren van bepaalde groepen bij het toewijzen van grond vind ik fout”, zei Wijdenbosch in het actualiteitenprogramma In de Branding. Dat het niet goed loopt heeft vooral te maken met gebrekkige communicatie. Minister Michael Jong Tjien Fa van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer is niet bepaald aanspreekbaar.

Dat wekt vaker ergernis en wrijving. “We zitten in een coalitie. We moeten kunnen communiceren met elkaar, maar bij minister Jong Tjien Fa lukt dit niet”, aldus Wijdenbosch. Aan de andere kant is er het economische succes. Wisselkoersen zijn redelijk stabiel en dat geldt ook de prijzen in de winkel. “Ik vind dat we samen veel hebben bereikt, ik zie deze regering terugkomen.”


31 REACTIES

 1. Ruth Wijdenbosch,u moet ook de biezen pakken en wegwezen!Ik zie jullie liever NIET terugkomen!Het volk trapt niet meer in jullie praatjes!Showmakers,grappenmakers zijn jullie!!


  Maak melding

 2. terug komen,om mooi weer te spelen.niet alleen jong tjien fa maar de hele ministerraad is een mislukking.

  de levenden moeten zich steeds blijven aanpassen.wie zich verzet is hun recht.maar de consequenties zal ook niet achterwege blijven.

  suriname is van ons allemaal wij moeten ophouden om in hokjes te denken.
  meki wi spang anoe makanra,fu bouw na kondre
  geen tijd te verliezen met nodeloze beschuldiging.

  de wil van het volk moeten wij gewoon respecteren.hoe pijnlijk dit ook mag overkomen.


  Maak melding

 3. Wat denkt Ruth Wijdenbosch wel met zo’n uitspraak
  Ik ken een andere
  Suriname echt niet gezond, met nieuw Front
  Ze zakken zo nog meer in de stront!!!!
  Ruth geef me brik, sakka mi dja!!!


  Maak melding

 4. Het Nieuw Front blinkt bepaald niet uit in daadkracht, transparantie, clean government eensgezindheid en homogeniteit. Maar te vergelijken met de andere politieke partijen, is voor mij Het Nieuw Front het minst erge alternatief. Dus evenals mevr. Wijdenbosch ben ik het eens dat het Nieuw Front terug mag komen, echter zonder de PL (Somohardjo) en ABOP(Brunswijk). Deze twee partijen hebben het NF veel imagoschade bezorgd.


  Maak melding

 5. Hallo mevr.Idioot.
  Wij hebben niets goeds gezien tijdens het bewind van het nieuw stront.
  Ik zie jullie niet terugkomen hoor.
  Nooit meer.
  Laat het regeren over aan anderen.
  Front is erger dan stront.
  Wegwezen jullie. Opzouten.

  Tatta


  Maak melding

 6. Deze fronters zijn zo schaamteloos dat je er alleen maar van kotsen.

  ““Het negeren van bepaalde groepen bij het toewijzen van grond vind ik fout”, ”

  Welke groepen zijn dat precies mevr, is die groep die u bedoeld niet uw achterban en wat doet u ertegen, volgens jouw presidentje is alles koek en ei in front.

  “Wisselkoersen zijn redelijk stabiel en dat geldt ook de prijzen in de winkel. ”

  Lag de stabiliteit aan de markt of moesten telting en hildenberg niet steeds bijspringen om de wisselkoersen stabiel te houden.

  Enne by the way wat merkt de gewone Surinamer van jullie economische success.


  Maak melding

 7. Het Nieuw Front moet Petjajah Luhur van Somohardjo en de A-Combinatie van Brunswijk eruit gooien en samen met de NDP een coalitie gaan vormen. Op deze wijze kan alle aandacht gericht worden op het behalen van lange termijn doelstellingen. Als de Mega Combinatie zonder de VHP en NPS gaat regeren zal er weinig vooruitgang in het land zijn, omdat veel energie gaat zitten in het bij elkaar houden van de coalitie. Na 5 jaar zal de bevolking dan opnieuw verlangen naar een regering met VHP-NPS.


  Maak melding

 8. De winkels zitten vol met import artikelen geweldig vind zij. Zelf onze bananen kunnen wij niet voor een behoorlijk prijs kwijt in het buitenland. Onze landbouw heeft deze regering kapot gemaakt door geen subsidie te willen geven aan de landbouwers. Mensen die willen investeren in sme wordt moeilijk gemaakt door te lang op een bepaalde vergunnig te moeten wachten.

  Wij zijn weer naar de consumptie maatschappij afgedaald zonder dat er wezenlijk vooruitgang is in suriname. Het probleem is dat wij daar moeilijk van af komen Met de front regering.

  Wij eten al het geld op dat de staat van staatsolie en goud binnen krijgen aan import van eten en luxe goederen uit het buitenland.
  Het geld wordt niet geinvesteerd in duurzame productie. Zeer zeer gevaarlijk op de lange termijn wanneer de bodemschatten op raken.

  Nu in deze tijd hebben wij toch verstand, wij kunnen niet zo voort met deze regering van front. Bij front is het schijn bedrieg trap er niet in en kies voor productie en werkelijke op bouw van suriname. Kies voor de Megacombinatie


  Maak melding

 9. Mevrouw Wijdenbosch haalt weer zaken aan die niet meetbaar zijn voor het normaal volk. Ik beproef weer die arrogantie vanuit het NF. Volgens het NF gaat Suriname de verloedering in zonder hun in een regeringscoalitie. Hoe komen ze daarbij. Deze uitspraken komen meer uit de gelederen van de NPS. Juist ja, de partij die Suriname in deze situatie heeft gebracht. Wat ik nu vrees, is dat de VHP ook de richting van de NPS uitgaat. Bij deze wil ik de VHP vragen zich terug te trekken uit het NF. Dan zijn wij tenminste bevrijd van deze arrogante uitspraken.


  Maak melding

 10. Njangpatoe!

  Als alle bevlekte lieden (Somo, Brunswijk e.a.) eruit gegooid worden zoals Pedro nr.4 schrijft, mag wat mij betreft het Front nog 5 jaar regeren. Waarom? Deze regeerders zijn financieel verzadigd en zullen niet zo veel meer in eigen zak stoppen de komende 5 jaar.

  Het gevaar schuilt in nieuwe regeerders. Komen er nieuwe ministers na 25 mei dan gaan die beginnen met njangpatoe! Dat wil zeggen dat ze eerst hun financiele basis en grote grondrechten gaan uitbreiden voordat ze met regeren beginnen. Het gevolg is dat er weer nieuwe smerige deals met tjoekoe’s worden gesloten die onze economische vooruitgang vertragen of zelfs stopzetten. Het volk is dan weer 5 jaar lang de dupe.
  Front, zonder Somo en Brunsi, moet de komende 5 jaar gaan werken om het twee-partijen kiesstelsel in te voeren. Lukt dat hun niet, dan stevent Suriname af op een bloederige, etnische confrontatie na 2015.

  Groot verzoek tot verandering: alle huidige en toekomstige parlementariers dienen eerst een cursus politicologie en staatszaken af te leggen, alvorens ze in het parlement zitting kunnen nemen. Wie dit niet kan, kan het volk ook niet naar behoren vertegenwoordigen.


  Maak melding

 11. Als je een aantal dwazen en korzichtigen hier moet geloven dan is het alleen de mc-combinatie van schurken moordenaar drugsdealers en landverraders die de waarheid spreken in suriname, de één zegt dat hij nu in deze tijd verstand heeft ik twijfel heel erg aan of de ndp stemmers wel verstand hebben, omdat mensen met verstand nooit meer terug willen naar de meest slechte tijden die onze republiek suriname heeft gekend onder bouterse zijn miltaire regime, de aanhagers van bouterse bouwen hun luchtkasteel op drijfzand, ze zijn vergeten dat suriname opnieuw opgebouwd moet worden na de vrezelijke ramp genaamd de zogenaamde revolutie, het is toch absurd om te praten over investeren in duurzaam productie, terwijl de man die deze dwazen hier adoreren voor miljoenen aan wapens heeft uitgegeven om ons volk te onderdrukken en om aan de macht te blijven daar zwijgen deze demagogen over. enige wat deze kortzichtige verraders kunnen is bouterse hier neer zetten als redder des vaderland, ze zijn één ding vergeten dat suriname na de onafhankelijkheid tot 1980 velen malen beter was dan nu op alle gebieden wie dat tegen spreekt is een echte dwaas.dames en heren lees a.u.b op het internet,desi bouterse kan herrijzen uit chaos wijdenbosch type dit in bij google dan kan iedereen lezen wat deze mensen met suriname hebben gedaan dan bloed jou hart .als je dit leest dan spreekt het al die leugens die de ndp aanhangers hier schrijven tegen .


  Maak melding

 12. ruth wijdenbosch is een gewetenloze debiel.
  begrijpt alleen de politieke uitspraken van een pedofiel als parlement voorzitter
  voor de rest kraait ze alleenmaar poeha uit haar beerput.


  Maak melding

 13. ruth wijdenbosch is een gewetenloze debielo.
  begrijpt alleen de politieke uitspraken van een pedofiel als parlement voorzitter
  voor de rest kraait ze alleenmaar poeha uit haar beerputo.


  Maak melding

 14. geen denken eraan
  met het front nog vijf jaar is het gedaan met su .
  dan hebben de chinezen vrijspel met hun ingevoerde eendaags producten
  koop maar een rijskooker als u het een jaar gebruikt mag u blij zijn en ga zo maar door.


  Maak melding

 15. Misschien had mevr. wijdenbosch eerst DWT van vanochted moeten lezen alvorens ze ons haar rommel kwam vertellen.

  “Koopkracht SRD vrijwel uitgehold daling houdt aan

  door Eliézer Pross

  10/02/2010

  Paramaribo – De Surinaamse dollar (SRD) is bijna zeventig procent gedaald in waarde sinds zijn introductie in het jaar 2000. Volgens gegevens van het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS) heeft één SRD anno 2010 de koopkrachtwaarde van 31 cent. De daling in koopkracht is het gevolg van inflatie, zegt een directielid van het ABS. De prijzen van consumentengoederen zijn met maar liefst 133 procent gestegen in de afgelopen acht jaren.

  Inflatie hoeft op zich niet negatief te zijn. Het kan ook een teken van bedrijvigheid zijn, waarbij er investeringen worden gepleegd en daarmee meer werkgelegenheid wordt gecreëerd. Maar probleem is dat de verdiencapaciteit van de doorsnee huishoudens geen tred houdt met de inflatie. “Al gaat het om 0,1 procent inflatie. Het is de kleine man die het voelt in zijn zak”, zegt Ramdat Dwarka, richtingscoördinator Economie op de Anton de Kom Universiteit van Suriname. “Als de prijs van een product van vijf naar zeven cent stijgt en je salaris op vijf cent blijft steken, zal je genoodzaakt zijn iets anders te doen om dat product dat je nodig hebt toch te kunnen kopen,” illustreert Dwarka het negatieve spiraaleffect.
  Deze situatie wreekt zich vooral op het gezinsleven, doordat ouders vaak genoodzaakt zijn een tweede baan te zoeken om hun verdiencapaciteit te verbeteren zodat de levensstandaard kan worden aangehouden. Het ABS wijst op de salariscorrectie die de ambtenarij heeft gekregen als gevolg van het Fiso. De inflatiecijfers zijn daarom in 2009 vrij stabiel gehouden vanwege de versterkte koopkracht.
  Een tweede probleem is volgens docent Dwarka de koersen die de pan uit rijzen. Suriname kampt momenteel hiermee. Deze veroorzaken een nog groter probleem. “Ondernemers moeten hun bedrijfsactiviteiten voortzetten. En als je geen valuta beschikbaar hebt, gaan ze die duurder kopen,” verklaart hij. De stijgende prijzen die “zeer binnenkort” hieruit kunnen voortvloeien, zijn dan niet als gevolg van bedrijvigheid, maar speculatie die juist hieraan ten grondslag ligt. Het is dan uitgerekend de kleine beurs die het gelag nog zwaarder zal betalen als gevolg van de valutacrisis.
  Ook Shaam Binda, voorzitter van de Associatie van Kleine en Middelgrote Ondernemers (Akmos), voorspelt aankomende prijsstijgingen als gevolg van de valutaschaarste. “Kijk maar naar de prijzen die mensen nu voor goederen moeten betalen.

  Ik vind het belachelijk dat je in een land als Suriname vandaag de dag zo duur moet betalen voor groente en fruit.”
  Na poolshoogte, genomen door de krant, blijkt dat er nog geen einde in zicht is in de schaarste aan US dollars en euro’s via legale kanalen. De dollar is wel te koop vanaf SRD 3.10 en de euro vanaf SRD 4.25 op de zwarte markt. Dat is elf om vier procent hoger dan de officiële koers van de Centrale Bank. Dwarka zegt dat de moederbank liever haar enorme reserve aan US dollars structureel kan aanwenden om het bedrijfsleven te assisteren in plaats van wachten tot de situatie nijpend wordt om daarmee de stabiliteit te waarborgen. Voorzitter Remi Bailal van de Vereniging van Cambiohouders zegt tegenover de krant dat er geen zicht is op wat de moederbank zal doen om de situatie terug te brengen naar beheersbare proporties.-.


  Maak melding

 16. Deze mevr. verkoopt grappen en behoorlijk ook…bij die lukt het niet…dan wat voor regering is dat een stuk land voor schurken als Somo en handlangers…zij zit gewoon de karavaan als domoor voor anderen voort te trekken echt een dom mens in de NPS..lik fa din gwintie…gewoon domheid…en wat weet zij van koers…deze mensen laten jouw lachen zij wisten precies wat anderen in het verleden deden om het land onstabiel te maken……MAAR ZIJ MOET EEN DING WETEN EN NOOIT MEER…. vergeten…..DAT DOEN ANDEREN NU NIET….maar schurkerij huichelarij eigen mensen dom houden vindt jij maar op één plek…GRUNDJARIE.
  Front een NPS’er (arme man of vrouw) zij worden niet wijzer nog rijker van…ze staan nu klaar als ze niet uitkijken om een stevige pot KATIBO te ondergaan door DOMHEID.


  Maak melding

 17. Dat de scholen,politieburo`s ,zwembaden door Nederland moeten worden gerenoveerd,is economisch goed nog Ruth.
  Dat de schoolkinderen met hun eigen meubilair en zelfs wc papier van huis uit moeten sjouwen is economisch goed noh Ruth?
  Dat de ouderen moeten leven van een heel geringe aov is economisch goed noh Ruth?
  Ai baja als de vos zijn passie preekt ,boer(stemvolk)let op je ganzen.
  Mevr.Wijdenbosch kraamt alleen maar verkiezing-rommel uit,ze is zo bang dat ze haar luizenleventje op zal moeten geven en het pluche zal moeten verlaten.
  Idd opzouten met de Front(ale)boevenbende.


  Maak melding

 18. Desi Bouterse
  Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
  Ga naar: navigatie, zoeken

  Bouterse bij een parade in 1985Désiré Delano (Desi) Bouterse (Domburg (Suriname), 13 oktober 1945) is een Surinaams voormalig militair sportinstructeur, couppleger, legerleider, ex-regeringsleider, partijleider en politicus voor de Nationale Democratische Partij (NDP). Hij kan betiteld worden als de meest omstreden figuur uit de Surinaamse geschiedenis sinds de onafhankelijkheid (1975). Bouterse geldt als hoofdverdachte van de Decembermoorden en de Moiwana-moorden.

  Aboy Koni


  Maak melding

 19. Desi’s angststrategie
  In de kleine openluchtcel van Fort Zeelandia heerste de doodsangst. Sommige mannen huilden, een ander bonkte met zijn hoofd tegen de muur, weer een ander bad tot God. Na verloop van tijd werden ze een voor een naar boven gebracht, naar de kamer die ze vanuit hun cel konden zien en waar de bevelhebber met zijn rug naar het raam zat. Eenmaal boven, bleek de man die 22 jaar later zou zeggen dat hij tijdens het moorden niet in Fort Zeelandia aanwezig was, een soort opperrechter. Even later waren ze dood, wild neergemaaid door dronken militairen en lijfwachten in de gang die leidde naar Bastion Veere, een van de hogergelegen open plekken van het Fort. Zij die waren achtergebleven in de kleine cel, hoorden wat hun voorland was. De schoten echoden over het donkere water van de Surinamerivier. Het was 8 december 1982.


  Maak melding

 20. Aboy Koni jij mag geschiedenis leraar worden…maar jij bent een dom een ezel…jij neemt over van wikipedia waar is jouw verstand.
  Jij leest en gelooft wat als een ezel….een ieder mag zijn of haar rotzooi kladden in wikipedia hoe onnozel kan men zijn….jij bent een domoor.
  YU NA A MORO BIGI DON.


  Maak melding

 21. Laat deze mevr zeggen aan Hooghart de bevolking wacht nog steeds op broodje brug.

  Broodje brug van FRONT ligt nog steeds in water…brug kapot nooit afgemaakt kost geld en nogmaals geld …niks wil lukken met FRONT maar liegen, liegen vooral zij die op Opa Ronald lijken kunnen liegen en bedriegen…………………..Hoe dom kan de NPS zijn….laat deze ezels maar last voor anderen dragen of gewoon de karavaan voorttrekken Somo gaat voor Pres als Opa Ronald niet meer wil….wij weten dat hij weer zit te liegen.

  Hij kwam de bevolking vertellen Unu no mus fu hebzuchtig so….wat doet hij….Hij is zo hebzuchtig dat anderen zijn ballen afgerukt hebben.
  Maar door zich te schamen kan hij niet schreeuwen…..Ga Chinezen importeren en verkoop goud voor stuivertje.

  Met jouw stakers bende Hooghartje vooral zij die op de Pers. lijken blijven jullie dom houden maar voor wie….Jullie belanden straks allemaal nogmaals in een stevige Katibo toestand veroorzaakt door FRONT…gewoon NPS want jullie staan de karavaan voorttetrekken maar zij die op jullie lijken worden niet wijzer nog rijker ervan…..BLIJF MAAR dom doen hoor…HET IS TOCH BIGI MORO DON incl.DISPARAAT.

  Domme grappen verkoper is die Hooghart zeg hem en vertel hem die bigi bille tanta’s met rust te laten als ze werk komen zoeken.


  Maak melding

 22. Slaap Kindje Slaap,daar buiten loop een schaap een schaap met witte voetjes die drinkt zijn melk zo zoetjes.Slaap kindje slaap daar buiten loopt een schaap.


  Maak melding

 23. NR 18 EN 19 wat heeft bouta met dit onderwerp te maken, je bent de weg kwijt , ga je gal ergens spugen,

  oja wikipeda ieder gek kan daar zijn frustratie neer zetten. of degen die aan bouta-syndroom lijdt.

  een fijne dag


  Maak melding

 24. In ieder geval is suriname nu gezonder om in te leven dan in jaren toen die medogenloos moordenaar aan de macht was met zijn ware schrik bewind,als ik moet kiezen wie ik eerder geloof een recidivist die op de nationale televisie verklaard dat onze landgenoten op de vlucht zijn neergemaaid of wikipedia dan is het duidelijk dat ik voor wikipedia kiest duidelijk?


  Maak melding

 25. Helaas moeten het netwerk en de jongeren die de NDP steunen concluderen dat Front inclusief mw.wijdenbosch met hun regeermacht en regeertijd zelfzuchtig te werk zijn gegaan.

  Constant,tot nu koeioneren en buitensluiten van de NDP,nu Megacombinatie.

  Het uitleven van deze sadistische gevoelens op de partij en daarmee ook direct en indirect op ook een groot gedeelte van het Surinaams volk,is destuctief,zonder rekening te houden,dat naast D.D.Bouterse het Surinaams volk zijn eigen wensen en behoeften heeft,waarmee de coalitie front geen mee heeft gehouden.

  Advies: een cursus rancune bestrijding volgen.


  Maak melding

 26. De neiging van front inclusief mw. wijdenbosch om zijn haatdragende driften te bevredigen heeft een destructieve uitwerking op het Surinaams volk.

  Dat hebben het netwerk en de jongeren die de NDP steunen geleerd bij OCER.NDP kamperment.


  Maak melding

 27. Het 8 dec ontwikkelde gedragsreeks van front volksdokters om tijdens elke verkiezing hun doel te bereiken verwijst naar een drama (handeling naar doen),met tragische elementen inplaats van een drama met komishe elementen.

  Nu pas na 10 jaar een overdenking op aandringen van oppositie betreft 3SRD kinderbijslag per maand.

  AOV: parlementariër weet niet waarom 65 jarigen en ouder zeuren om geled.
  Parlrmentariër vraagt de 65 jarigen en ouder wat ze in Suriname hebben gedaan om recht te willen maken op voldoende ouderdomsuitkering om tenminste voor zo’n rijk land in de eerste fysiologische behoeften van de 65 jarigen en ouder te voldoen.

  Helaas concluderen het netwerk en de jongeren die de NDP steunen dat front de zinnelijkheid van het volk in de weg staat.

  Front brengt en heeft het volk weinig tot geeen gevoel getoont en ook weinig gemotiveerd tot creativiteit.


  Maak melding

 28. Mevrouw Wbosch moet haar ogen het liefste in haar directe omgeving maar eens flink de kost geven om te zien wie er allemaal natte voeten hebben overgehouden aan het door haar alom geprezen beleid.

  “Als de vos/kaaivrouw de passie preekt, landgenoten past op uw ganzen”.


  Maak melding

 29. hahaahahha wat ben jij een lachwekkend CLOWN Het Netwerk serieus, vertel mij wat jullie leren bij OCER.NDP Kamperment, deze keer ben ik het voledig met jou eens dat OCER, een NDP kamperment is, je mag daar geen enkel kritische vragen stellen alleen maar ja en a zeggen de ndp doctrinne word jou daar onderwezen dogma.het is best wel interessant om te zien hoe de aanhagers van de ndp in de val lopen en zelf onthullen wie ze in werkelijkheid zijn. deze zelfde man heeft de durf om hier te praten over rancune bestrijding,bouterse is de grootste rancuneus in suriname en dat onderbouw ik met feiten, ik zie de beelden nog voor mij hoe bouterse tekeer ging tijdens het bezoek van zijn vriend maurice bishop omdat daal een tegen demonstratie hield voor de terugkeer van de democratie in suriname wat er daarna is gebeurd is pure haat, Het Netwerk vergiftig de jongeren niet in suriname met jou verwerpelijke doctrine.
  Bouterse is en blijft een medogenloos Monster en dat geld voor zijn volgelingen ook .


  Maak melding

 30. chandrikaparsad santokhi moet oprotten!! hij is niks waart,,chandrikaparsad santokhi zit om zijn eigen zak te vellen met geld!! echte oplichter!!!!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.