Duizenden Surinamers krijgen vaccin tegen A H1N1

8

PARAMARIBO/NIEUW NICKERIE, 10 feb – Duizenden krijgen de komende weken het vaccin tegen A H1N1 toegediend. Het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg, BOG, is een landelijke campagne gestart in Nickerie. Niet iedereen komt in eerste instantie in aanmerking. Er zijn selectieprocedures vastgesteld.

Het strakke regiem is nodig voor de efficiëntie. “We kunnen niet bepalen wanneer er weer een uitbraak is. Het preventief werk blijft daarom van belang”, zegt BOG-directeur Lesley Resida. Eigenlijk was al in december een uitbraak verwacht. Het moest de tweede worden na de golf medio vorig jaar. Toen raakten in korte tijd duizenden besmet. De meeste gevallen bleven buiten het ziekenhuis.

De enkele dodelijke gevallen zijn te wijten aan complicaties. Het betrof waarschijnlijk mensen die al wat onder de huid hadden. Daarom ook maken dit soort patiënten nu deel uit van de prioriteitsgroepen. “Omdat de kans op een ernstige ziekte of overlijden groot is”, aldus Resida. Er is een partij van vijftigduizend vaccins ingekocht. Ongeveer evenveel zijn al besteld.


8 REACTIES

 1. Duizenden krijgen de komende weken het vaccin tegen A H1N1 toegediend.
  Sorry mensen wat een onzin en ophef over deze Mexicaanse griep.
  Ik ken mensen ook mensen op leeftijd die deze Griepprik hebben gehad en hier zeer maar dan ook zeer ernstige complicaties aan hebben overgehouden.
  Een familielid van me afkomstig uit Suriname heeft naar aanleiding van deze Griepprik zulke ernstige complicaties gekregen dat ze nu dag en nacht verzorging nodig heeft en het ene onderzoek na het andere in verschillende ziekenhuizen moet ondergaan.
  Het was een zeer vitale vrouw die alles zelf deed en altijd voor iemand anders klaarstond, maar nu in een 2 maanden tijd tot een wrak vervallen is.
  En het einde of herstel van deze symptomen zijn nog niet in zicht.
  Het is de Farmaceutische producenten die de angst voor deze griep de wereld in helpen en zij zijn degenen die miljarden euro’s en dollars van ons gezondheidszorg budget opsnoepen.
  Hoeveel specialisten en medische apparatuur zou er niet voor dit geld aangeschaft kunnen worden?
  Hoeveel mensen zouden niet daadwerkelijk met dit budget geholpen kunnen worden?
  Mensen laat je geen zand in de ogen strooien dring er bij de overheid op aan om het geld niet weg te gooien maar op een zinnige manier te investeren.
  De Farmaceutische industrie is er echt niet op uit om U gezond te maken, maar veeleer om hun Financiële positie te verstevigen en gezond te houden.


  Maak melding

 2. @ jan ,
  jou kritiek begrijp ik, maar het is niet alleen een surinaams probleem maar een algemeen probleem, het laaste woord is nog niet gesproken in nederland over deze vaccin ook hier zijn er doden gevallen en zware bijwerkingen de vraag is was deze griep wel een pandemie of niet? daar zijn de deskundigen in nederland nog niet over uit. dat de farmaceutische industrie de boel heeft opgeklopt moet een onderzoek
  uitwijzen.


  Maak melding

 3. Lees dit bericht op NOS.nl, de farmaceutische industrie infiltreerde in de WHO zoals je in het artikel kan lezen. http://nos.nl/artikel/134075-journalisten-worden-voortdurend-gemanipuleerd.html

  En dit bericht,

  Gezondheidsraad, wie betaalt bepaalt.
  Deze is wat ouder maar met nog wat interessante info.

  http://www.medicalfacts.nl/2010/01/26/gezondheidsraad-heeft-kritiek-op-de-industrie/

  Ik snap niet waarom je op deze wijze aandacht geeft aan een fake pandemie.
  Heb je de mega winst van een van de fabrikanten gezien?

  http://www.rtl.nl/(/financien/rtlz/nieuws/)/components/financien/rtlz/2010/weken_2010/05/0204_1430_Griepvaccins_stuwen_winst_GlaxoSmithKline.xml


  Maak melding

 4. Heeft Suriname vaccin ingekocht? Dan is dat rijkelijk laat en komt het als mosterd na de maaltijd… Of zijn deze vaccins afdankertjes en geschonken door Nederland dat zoveel had ingekocht dat ze er geen raad mee wisten…


  Maak melding

 5. volkomem met 1 en 2 eens , er is geen mexicaanse-griep ,nooit geweest dat hebben de
  rijke lieden van het farmaceutische industrie bedacht om het klootjes volk maar uit te dunnen en op te zadelen met allerlei kwaaltjes.

  deze actie is de grootste misdaad tegen de mens.
  ik was laatst in suriname heb mij familie en kennissen gewaarschuwd zich niet te laten vol spuiten met chemisch gift , die allerlei ziektes kan veroorzaken.

  het is jammer dat de regering tot dit besluit is over gegaan. SCHANDE SCHANDE


  Maak melding

 6. Minister A. Klink van Volksgezondheid in Nederland heeft geprobeerd de overtollige ingekochte vaccinaties te verkopen aan de Oostbloklanden. Maar omdat de Europese Unie met een verdrag in 2005 heeft afgesproken dat er geen medicatie geconserveerd met Thimorizal (50% kwik)verhandeld mag worden,heeft hij het niet kunnen verkopen. En nu mogen jullie in Suriname deze troep gaan gebruiken. Beginnen jullie de rolstoellen,tilliften rollators hoog/laagbedden orthopedisch schoeisel etc. alvast klaar te zetten want na gebruik van dit middel heb je neurolgische schade voor de korte tot middelange termijn. Op langere termijn kanker, demensie,alzheimer parkinson.

  Maar ik kan me voorstellen dat als bij goudwinning kwik wordt toegestaan wat in Suriname nauweljks een punt is, ben ik bang dat de onwetendheid van de schade van kwik in Suriname heel groot is. En medische hulp zul je nergens ter wereld vinden. Laat je informeren via internet.

  Cindy


  Maak melding

 7. @ cindy,
  kan je mij vertellen hoeveel rollatators en alle andere orthopedisch spullen wij hier in nederland moeten opslaan er zijn miljoenen mensen hier in nederland gevaccineerd ouderen , babies kinderen noem ze allemaal maar op, ben jij niet bezig hier een grotere hype te veroorzaken dan het als is? neem lekker een glas wijn meisje word een mens relax van .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.