Cocaïnesmokkel vaker via postpakket Suriname

17

Criminelen maken steeds vaker gebruik van pakketpost om drugs Nederland binnen te smokkelen. De douane op Schiphol onderschepte vorig jaar ruim 2000 paketten met cocaïne. Dat is zo’n 40 procent meer dan het jaar daarvoor. Het overgrote deel kwam uit Suriname. In veel gevallen ging het om geschenkverpakkingen meldt het NOS Journaal.

In Suriname zelf worden de zendingen nauwelijks onderschept. Minister Santokhi van Justitie wijt dat aan het gebrek aan personeel. De drugs worden steeds vaker vervoerd in pakketpost, omdat door de 100-procentscontroles bolletjesslikkers vaak worden gepakt.

De hoeveelheid onderschepte cocaïne die per post was verstuurd, bedroeg vorig jaar 970 kilo. Dat is meer dan er bij bolletjesslikkers (710 kg) of bij drugskoeriers (570 kg) werd gevonden.


17 REACTIES

 1. Dit is tog al oud nieuws! Het is iets wat al jaren bekend is, zowel in Suriname als in Nederland maar het wordt verzwegen door Nederland om Suriname niet onder druk te zetten voor een harde aanpak, want het probleem ligt overduidelijk in Suriname, daar zijn ambtenaren wellicht op hoge functies nog steeds omkoopbaar door de Surinaamse drugsmaffia!!!


  Maak melding

 2. Ik ken één hij haalt altijd zijn pondjes bij een Hindustaan in de buurt waar hij en Segebai zaken deden….( u weet nog huis en auto).
  Dus die santi(zand in de ogen strooier) Santi-tok-taki moet zijn mond dicht houden.
  Hij gaat geen moer doen omdat zij op hem lijken en stemmen daarom juist VHP.


  Maak melding

 3. Bijna een ton kilo.
  reken maar uit minister. Mischien is het wel tijd om belasting drastisch te gaan verhogen bij de welgestelden.
  U weet wel wie we allemaal bedoelen.
  Gebrek aan personeel, man , ga een dagje meelopen met de customs in Sidney en neem kennis van hun technologie.


  Maak melding

 4. bij deze vorm van contraban is nederland de lachende partij,puur netto winst geen onderhouds kosten van koeriers!!!!!!!!!!!! BUSJE KOMT ZO /


  Maak melding

 5. Smokkel is van alle tijden, dus het beleid moet zorgdragen voor goede controle mogelijkheden om te voorkomen dat teveel drugs het land uit gaat. Suriname mag geen slechte naam krijgen omdat men teveel durgs onder-schept in het buitenland afkomstig uit sme. Aan de andere kant, de consumerende landen van hard-drugs dienen ook voor te zorgen dat er minder vraag is naar de drugs. De bestreiding van de drugs misbruik moet van weers kanten komen.

  Verder worden on-te-rechte rechtelijke uitspaken internationaal tegen het licht gehouden. Het moet toch mogelijk zijn dat een uitspraak van een rechter getoets wordt door een internationaal rechterlijk systeem.
  Als dat niet mogelijk is dan moet zo’n uitspraak aan de kant geschoven worden, en wij gaan over tot de orde van de dag.
  Ook in nederland en amerika hebben vele mensen ten-onrechte voor vele jaren in de gevangenis door gebracht. Dus daaruit blijk dat een rechter zeker ook fouten maakt. Bijv in nederland de bekende puttense moord-zaak en de verpleegster die baby’s zou vermoorden
  in het ziekenhuis te den-haag.


  Maak melding

 6. Wat een stelletje sukkels zijn een aantal van jullie hier echtwaar , eingelijk zat ik erop te wachten, ik ken er drie die zijn veroordeeld voor drugs-smokkel brunswijk bouterse en boereveen drie B dus de 1 doet weer een greep naar de macht in suriname terwijl hij op een internationale opsporings lijst staat van interpol, leest a.u.b over het surikartel en copa-team dan kan je zien hoe misdadig deze mensen zijn lees op het internet over dossier bouterse mss gaan sommigen hun ogen open.lees over de samenwerking van het militaire bewind van desi bouterse met columbiaanse drugs criminelen alla pablo escobar en ook farc en niet vergeten de vliegtuigjes die lande in het binnenland onder bescherming van bouterse en zijn leger. het zijn deze zelfde landverraders die suriname voor een immens probleem hebben gezet, toch lees je hier hoe een stelletje dwazen met verschillende nicknames deze misdadigers aanbidden en ook schoon willen praten.


  Maak melding

 7. En hoe zit het met de geadresseerden en verzenders die op de pakketjes vermeld staan???

  Worden die niet opgepakt dan???

  Is dit zo’n moeilijke klus, ik denk dat opsluiten niet te doen is, de gevangenissen zijn al overvol, de staat moet gewoon een graantje meepikken en een paar duizenden euro’s boetes geven per geadresseerde en verzender. Onverwachte huiszoekingen plegen. Ze zullen zeker meer vinden.


  Maak melding

 8. Echt weer Nina Jurna met negatief nieuws…. wat is de oorzaak—> goede controle op schiphol en betere controle op Zanderij. Hoeveel miljarden gaan er om in Wiet in NL???

  Suriname is steeds mooier aan het worden…


  Maak melding

 9. @DU,
  Wie is erger en misdadiger. Zij die het weten en het toch presteren om een veroordeelde en zoals je het ook aangaf door de Interpol gezocht hem gratie te verlenen en onder te brengen in het machtcentrum puur uit politieke lijfsbehoud of de andere die een heel groot deel van het Volk vertegenwoordig. Laat ajb.80 erbuiten, het is onze jasje niet meer., het is van de Vervoging en laat die zijn werk doen. De “Noordzee” noemen ze het een stelletje hypocrieten denk ik.


  Maak melding

 10. 1000 kilo lachen man!. Uitvergroten, Suriname erbij noemen en het verhaal is compleet toch?
  100% controle blijft. Er wordt geld in nutteloze ambtenaren gestopt enz.

  Maar staan jullie eens wel stil bij de hoeveelheden die op andere manieren Nederland binnenkomen? en wie hierbij betrokken zijn?
  waar je maar 2-3 regels over leest/hoor in de media

  Ai mi boi, wanneer leren jullie hoe massacomm werkt. Alleen gericht op vooroordelen !
  Tang boeng


  Maak melding

 11. Nu kunnen zij de militairen niet de schuld geven.

  Wie de durf heeft kom uitleggen…in het verleden wisten zij het wel anno 2010 weet niemand wie het doet.

  Nu zie jij dat bepaalde fu din abi fu tja vloek..kom uitleggen militairen….VHP zit hierachter schurken rovers zijn dat….Chander Santi Taktaki met zijn zand strooier.


  Maak melding

 12. @ nummer 9,
  in moreel opzicht verwerp ik de samenwerking van het front met brunswijk zelfde geld ook voor somo laat dat heel duidelijk zijn, maar als de wet van suriname een veroordeling in het buitenland niet erkend kan ik daar niets aan doen ik stel voor dat de wet word aangepast zodat iedereen die zich schuldig heeft gemaakt aan een strafbaarfeit waar dan ook nooit meer in het parlement mag komen en ook niet mag meedoen aan de verkiezing voor de hoogste baan in het land. van de week las ik een mooi bericht in de ware tijd,de pas afgesloten voor goedschalk oud president van onze moederbank toen dacht ik bij me zelf waarom niet voor heel het land zo een wet afkondigen een wet die iedereen die een strafbaarfeit heeft begaan nooit meer in overheids dienst mag komen of bepaalde functie mag bekleden. over lijfbehoud gesproken de één moord en verhongerd zijn volk voor lijfbehoud en toch rollen jullie de rode loper voor hem uit dus ja waar hebben wij het over, het is toch een grote schande dat volgens jou een heel groot deel van de surinaamse bevolking zich laat vertegenwoordigen door misdadigers die veroordeld zijn,figuren die de mensen rechten op zeer grote schaal hebben geschonden moordenaars. weet je ik wat heel erg vreemd vind aan velen van jullie de ideologie van de ndp aanhangen, de manier hoe jullie reageren als ik of wie dan ook de aanval terecht opent op bouterse de argumenten die jullie geven om alles wat deze man in mijn land en mijn volk heeft misdaan gedaan goed te willen praten, ik kan daar echt niet met mijn pet bij, sterker nog velen van de mensen die hier reageren wonen in nederland en weten hoe het is om te leven in vrijheid democratie vrijheid van meningsuiting het recht om te leven persvrijheid grondrechten die iedere burgers nodig hebben op hem of haar leven in te richten zoals die dat wil, voor mij is het heel erg wrang om te constateren dat jij en de rest van de aanhangers de man terug willen die zich vanaf dag één 25 feb 1980 tot nu toe nooit aan de grontwet heeft gehouden hoe verklaar jij dat? A.Kromodimedjo vertel mij dat a.u.b ik ben benieuwd.ik heb mij iedee hier over maar ik hoor het ook van en ander.TRUTH AND RIGHTS


  Maak melding

 13. Even lachen Du zij hebben jouw gepakt jij bent dus ook een boosdoener…Bolletjes slikker……A no kan tog verfoeilijk yu boi.
  Du let op yu zwarie soso tingi pu yu tja…yu tja smeerlap jij.


  Maak melding

 14. 970 kilo? Tsjonge tjonge wat veel maar niet heus. 970 kg cocaine is echt niet genoeg om het coke-snuivende deel van de Nederlanders een jaar lang van deze drugs te voorzien. Suriname wordt neergezet als een topper in drugsland. Pure propaganda waar makkelijk doorheen te prikken is. Het demoniseren van moslims heeft men al aardig onder de knie en dezelfde technieken gebruikt men nu ook voor het zwart maken van Suriname. De Nederlanders kunnen ook gewoon stoppen met snuiven.


  Maak melding

 15. Zo lang dit land nog zal bestaan Suriname dan
  wel jammer, maar de feiten liggen op tafel
  zal die coke torie zo blijven, gasten die gepakt worden, mekaar afschieten of zo, aanhoudingen vooral op Schiphol, pakjes etc
  Dit houdt niet op, dit roei je niet meer uit
  Ik dacht zelf dat in de binnenlanden van Suriname ook het nodige gebeurt waar zogenaamd Vene met name niets van afweet
  Elke keer weer als ik wat hoor over coke en
  Suriname en het ging om zoveel kilo, nou ja
  ik ben er aan gewend dit soort van berichten
  Wel triest, Suriname is diep gezonken.
  Dat is duidelijk, hoe dieper nog

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.