Suriname moet wennen aan nieuwe peilloze era

6

PARAMARIBO, 6 feb – Paramaribo – Suriname zal het net als ooit, weer moeten doen zonder grootscheepse opiniepeilingen. John Krishnadath, directeur van onderzoeksbureau Idos geeft er de brui aan. De lol is er af na ruim twintig jaar vorsen in de Surinaamse geest. Politiek en wetenschappelijk Suriname zullen de peilingen node missen. Zij het soms als kiespijn.

Want met de beste wil van de wereld kan niet van elke politicus worden gezegd dat die Idos koestert. Ook na de laatste peiling van januari waren de snerende opmerkingen niet van de lucht. Sterktes en zwaktes zouden weer eens “Idos is Idos zijn.” “Ik heb er altijd veel lol in gehad, maar genoeg is genoeg. Het plezier is een beetje verdwenen”, zegt John Krishandath tegenover de Ware Tijd.

Het is meer een kwestie van gebrek aan motivatie dan iets anders. Krishnadath ziet zichzelf niet van mening veranderen. Een direct alternatief is er niet. Het gemis zal vooral direct na de verkiezingen zijn. Krishnadath wilde ooit experimenteren met exit polls. Kiezers worden dan steekproefgewijs gevraagd op wie ze gestemd hebben. Dat dan direct na het uitbrengen van hun stem. De uitslag kan dan min of meer worden voorberekend.


6 REACTIES

 1. In suriname zal zeker een onafhangkijk organisatie opstaan die het werk van de heer Krishnadath voort zal zetten. Wij als volk zijn hem dank-baar voor de bewezen diensten aan de samenleving. Dat hij critiek moest incaseren, zeg ik alleen maar, naar een boom met vruchten gooit men stenen. Dus mr Krishnadath u moet zich niets aan-trekken van de onwetendheid van de critisie.Het is evident dat zij alleen maar hun eigen waarheid willen horen.

  Tang boen


  Maak melding

 2. Het grote probleem is dat wij Surinamers niet tegen kritiek kunnen,Maar John bedankt voor je bewezen diensten aan land en volk.
  Eva, er zijn weinig mensen die het werk willen leren omdat men gedemotiveerd is.Het hele systeem in Suriname werkt niet.De politiek verziekt alles.Als je kritisch bent in Suriname dan wordet je kapot gemaakt.


  Maak melding

 3. Dit klopt niet.
  Wie gaat er nou vlak voor de verkiezingen , en nog wel de verkiezingen die te boek gaat als 1 van de spannendste dit stop zetten?
  Wat wil je hiermee zeggen?
  Dus zonder cijfers te publiceren hoopt men zijn tegenstander voorruit te streven?


  Maak melding

 4. Ik denk dat de heer Krishnadath de bui al ziet hangen en voor zijn eigen veiligheid de pijp aan Maarten heeft gegeven.
  Het zal heel goed kunnen zijn dat de uitslag van de onderzoekingen van de heer Krishnadath ongunstig zouden kunnen uitvallen voor bepaalde partijen en dat kan hem dan duur te staan komen.
  Misschien is hij al “gewaarschuwd” geworden en kiest hij nu eieren voor zijn geld.
  Hij denkt misschien wel: “Beter een levende hond dan een dode leeuw”.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.