Alles kits bij Suriname’s grootste coalitiepartner

45

PARAMARIBO, 5 feb – Alles is koek en ei binnen het Nieuw Front. Dit zegt parlementsvoorzitter en leider van Pertjajah Luhur, Paul Somohardjo. Er mag dan wat onenigheid zijn en hier en daar een meningsverschil. Maar de gemeenschappelijke doelen zijn duidelijk. En ook de gemeenschappelijke vijand.

Die vijand is geen ander dan de Mega Combinatie van oud-legerleider Desi Bouterse. “We zitten op dezelfde golflengte, als we niet oppassen stevenen we weer op dictatuur af. Het is dus hard trappen op de rem”, zegt Somohardjo. De vier leiders van het Nieuw Front zien verdere samenwerking dan ook zitten. Hoewel, de vorm kan enigszins anders zijn dan bij vorige verkiezingen.

Toen was optreden als gemeenschappelijk blok niet meer dan natuurlijk. “We moeten nog zien wat het wordt, of we voor of na de verkiezingen tot een coalitie komen”, aldus Somohardjo. Veel hangt af van de besprekingen de komende tijd. Kennelijk zijn er nog wat plooien glad te strijken. Somohardjo eist het presidentschap op in de nieuwe regering. Zijn partij moet dan ook als grootste uit de bus komen.


45 REACTIES

 1. Er is maar één vijand laten wij duidelijk zijn FRONT is vijand nummer één (no.1)..liegen en nogmaals liegen de bevolking bedriegen…..SCHURKENBENDE.
  En nu worden de ballen van Opa Ronald V…afgerukt.


  Maak melding

 2. Zoals verwacht kunnen deze gasten andere weg op. De NPS zal maar haar eigen braaksel wederom moeten inslikken. De partijkernen van de NPS kunnen zeuren zolang ze maar willen, het is de NPS voorzitter die bepaalt. Over diktatuur gesproken. Of….. is het allemaal voor de gek houderij???


  Maak melding

 3. door de afweer geschut bij de n.d.p is somo weer bezig zoete broodjes te bakken binnen het nieuw front.plotseling is de megablok van alles en nog wat.dit was te verwachten.
  blijft maar rustig in jou racistische blokvorming partij.

  somo brengt ons regelrecht terug in de tijd van papa iding.

  de strijd is nog niet eens gestreden en dan begint deze nu reeds te beven.


  Maak melding

 4. ai bajaa,meer en meer laat Somo blijken dat ie een oelewapper is.Het leed is geschied en nu komt deze oen met een hoop stomgeklets,gelukkig laat het volk van nu zich geen knollen voor citroenen meer verkopen.
  Somo die domme massa van toen zijn bijna uitgestorven ,jouw zg woorden zijn van generlei waarde,de kiezers van nu zijn over het algemeen goed geschoold en weten bijvoorbaat dat het tijd wordt voor veranderingen.
  Weg met de oude schurken garde.


  Maak melding

 5. Als iedere rechtgeaarde surinamer eerlijk en oprecht kijkt naar de ontwikkeling van de laatse 30 jaren in suriname dan kom je bij de vijand van dit volk.
  1) wie heeft dit land jaren achteruit gezet in zijn ontwikkeling?
  2) wie heeft de democratie en parlement naar huis geschoten met behulp van het buitenland?
  3)wie heeft dit land sociaal economisch helemaal kapot gemaakt?
  4) wie is verantwoordelijk voor het devalueren van onze sterke gulden ?
  5) wie heeft dit volk beroofd van al zijn ontschuld zijn waardigheid , wie heeft dit volk vernederd onderdrukt ?
  6)wie was leider van het ware schrikbewind die in de jaren 80 mijn volk op verschrikkelijk manier heeft onderderukt het word tijd dat de echte surinamer opstaan en onze landgenoten vooral in suriname waarschuwen voor de zogenaamde mcblok vol schurken moordenaars oplichters alcoholisten drugssealers en landveraders de ndp en bouterse en de mc megablok hebben nooit iets goed gedaan voor het surinaamse volk het enige wat deze mensen kunnen is mooi verhaal vertellen maar ons land tot ontwikkelingen brengen nada figuren als nummer 1, 3 en 4 houden niet van suriname want ook zijn moeten weten dat bouterse toen en nu heeft bewezen dat hij geen enkel verstand heeft om een land te ontwikkeling het enige waar bouterse een voldoende voor krijgt is voor het vernietigen van ons land en het onderdrukken van ons volk daar is hij heel goed in die beest .


  Maak melding

 6. Goudzoekers bedreiging voor Surinaams regenwoud
  18 maart 2009 (MO) – Massale houtkap en vervuilende goudontginningsmethodes vormen een bedreiging voor het tropisch regenwoud in Suriname en zijn inwoners. Dat blijkt uit een documentaire van de Nederlandse omroep LliNK.

  In opdracht van het Nederlandse programma LliNK Warzone maakte Vinije Haabo, schrijver van het allereerste Nederlands-Surinaamse woordenboek, een documentaire over de kaalslag in het hart van de Surinaamse jungle.

  Het regenwoud beslaat tachtig procent van het Surinaamse grondgebied. Maar als er niet snel maatregelen komen, dreigen de fauna en flora in de voormalige Nederlandse kolonie drastisch achteruit te gaan, zo blijkt uit de documentaire. Milieu-organisaties vrezen voor een ecologische ramp. Op heel wat plaatsen wordt het regenwoud ontsierd door afgegraven kraters, vervuilde kreken, maanlandschappen en gifbassins.

  Uitverkoop
  Voor Haabo zijn buitenlandse goud- en houtmultinationals kop van jut. De betrokken bedrijven –waaronder het Canadese IAMGOLD- werken weliswaar met concessies van de Surinaamse regering. Daarmee mogen ze lappen grond in het regenwoud exploiteren voor een periode van vijftien jaar. Het aantal aanvragen voor concessies in de Surinaamse mijn- en bosbouw is de laatste jaren fel toegenomen. De documentaire stelt de vraag of er smeergeld is betaald bij het toekennen van de contracten.

  Kwik en cyanide
  Een van de problemen is dat goudbedrijven onder meer cyanide en kwik inzetten om goud te vinden. De gevolgen van die werkwijze zijn desastreus voor de natuur. Onder meer massale vissterfte in een aantal kreken wijst op de rampzalige effecten. Bovendien werd bij jonge kinderen die in de buurt van goudwinningsgebieden wonen een hoge concentratie kwik aangetroffen. Amerikaanse onderzoekers hebben aangetoond dat die kinderen tot 33 maal de internationaal toegestane dosis kwik in hun lichaam hadden.

  ‘Media houden zich op de vlakte’
  De grootschalige ontbossing begon in de jaren negentig, toen het Internationaal Monetair Fonds (IMF) Suriname onder druk zette om zijn grenzen open te stellen voor houtkapbedrijven uit Indonesië, Maleisië en China.

  Zonder goed uitgewerkte wetgeving kunnen de buitenlandse multinationals hun gang blijven gaan, zolang ze maar wat geld toesteken aan invloedrijke politici –aldus Llink Warzone.

  ‘De bevolking kan niets doen omdat er in Suriname maar weinig middenveldorganisaties bestaan om de wantoestanden aan te klagen’, zegt Natascha Neus van de Surinaamse organisatie Ecosysteem 2000. Neus nam begin maart in de Hogeschool Gent deel aan een MO*debat over de Surinaamse kaalslag. Volgens Neus tonen de Surinaamse media nauwelijks belangstelling voor de problematiek van hout- en goudwinning.


  Maak melding

 7. even in herinnering,

  400ton paddie, de brug over uitkijk, de brug over su rivier naar jodensavanna, goud deal,somo, pedofiel als parlement voorzitter, financele froude op finacien,wanorde in de assamplee hihi,somo, brunswijk,vene zn gedrag tegen de bevolking,rgb minister grondzaken,ow froude,vene zwijgt als het graf,gils, wo sroto ding,hij zit zelf in de gevangenis,hij bedoelde bauterse,dat was het voor 5 jaar regeren.


  Maak melding

 8. front is de gemeenschappelijke vijand van het Surinaamse volk, gewoon een vloek voor het land. Deze schurken en corruptelingen zijn inderdaad tot elkaar veroordeeld, soort zoekt soort, hopelijk geven de Surinamers deze etnische partijen geen enkele stem.


  Maak melding

 9. Er is maar 1 vijand en dat is de armoede waaronder het grootste gedeelte van het volk leeft, jammer genoeg ziet front dat zelf na 15 jaar nog niet. Sari.


  Maak melding

 10. Goudzoekers bedreiging voor Surinaams regenwoud
  18 maart 2009 (MO) – Massale houtkap en vervuilende goudontginningsmethodes vormen een bedreiging voor het tropisch regenwoud in Suriname en zijn inwoners. Dat blijkt uit een documentaire van de Nederlandse omroep LliNK.

  In opdracht van het Nederlandse programma LliNK Warzone maakte Vinije Haabo, schrijver van het allereerste Nederlands-Surinaamse woordenboek, een documentaire over de kaalslag in het hart van de Surinaamse jungle.

  Het regenwoud beslaat tachtig procent van het Surinaamse grondgebied. Maar als er niet snel maatregelen komen, dreigen de fauna en flora in de voormalige Nederlandse kolonie drastisch achteruit te gaan, zo blijkt uit de documentaire. Milieu-organisaties vrezen voor een ecologische ramp. Op heel wat plaatsen wordt het regenwoud ontsierd door afgegraven kraters, vervuilde kreken, maanlandschappen en gifbassins.

  Uitverkoop
  Voor Haabo zijn buitenlandse goud- en houtmultinationals kop van jut. De betrokken bedrijven –waaronder het Canadese IAMGOLD- werken weliswaar met concessies van de Surinaamse regering. Daarmee mogen ze lappen grond in het regenwoud exploiteren voor een periode van vijftien jaar. Het aantal aanvragen voor concessies in de Surinaamse mijn- en bosbouw is de laatste jaren fel toegenomen. De documentaire stelt de vraag of er smeergeld is betaald bij het toekennen van de contracten.

  Kwik en cyanide
  Een van de problemen is dat goudbedrijven onder meer cyanide en kwik inzetten om goud te vinden. De gevolgen van die werkwijze zijn desastreus voor de natuur. Onder meer massale vissterfte in een aantal kreken wijst op de rampzalige effecten. Bovendien werd bij jonge kinderen die in de buurt van goudwinningsgebieden wonen een hoge concentratie kwik aangetroffen. Amerikaanse onderzoekers hebben aangetoond dat die kinderen tot 33 maal de internationaal toegestane dosis kwik in hun lichaam hadden.

  ‘Media houden zich op de vlakte’
  De grootschalige ontbossing begon in de jaren negentig, toen het Internationaal Monetair Fonds (IMF) Suriname onder druk zette om zijn grenzen open te stellen voor houtkapbedrijven uit Indonesië, Maleisië en China.

  Zonder goed uitgewerkte wetgeving kunnen de buitenlandse multinationals hun gang blijven gaan, zolang ze maar wat geld toesteken aan invloedrijke politici –aldus Llink Warzone.

  ‘De bevolking kan niets doen omdat er in Suriname maar weinig middenveldorganisaties bestaan om de wantoestanden aan te klagen’, zegt Natascha Neus van de Surinaamse organisatie Ecosysteem 2000. Neus nam begin maart in de Hogeschool Gent deel aan een MO*debat over de Surinaamse kaalslag. Volgens Neus tonen de Surinaamse media nauwelijks belangstelling voor de problematiek van hout- en goudwinning.

  Ray


  Maak melding

 11. Kiezen tussen minder goed, slecht, slechter slechtst is jammer genoeg de enige keus die surinamers nu kunnen maken. Ik hoop dat er wordt gestemd op degene die toch voor groei heeft gezorgd. Al zijn ze niet de beste maar achteruitgang hebben ze niet gebracht. Elke keer als ik op vakantie ga merk ik verbeteringen. Ook binnen de partijen merk je dat de oude politiek letterlijk en figuurlijk aan het afsterven is. Als het volk het niet kan oplossen doet de natuur dat wel


  Maak melding

 12. @rob

  En wat heeft die NDP van jouw in die 5 jaar gedaan? De rel met Doekhie, het afzetten van DDB wegens schromelijk plichtsverzuim, …

  En welke nuttige zaken hebben ze gedaan? Of hebben ze in de DNA al die jaren alleen maar geld gevangen? Misschien moeten we – als de NDP in de oppositie zit – gewoon de DNA tijdelijk opheffen want die doen dan niets en kosten veel geld.


  Maak melding

 13. De bouterse aanhagers weten het niet meer hoe ze die misdadiger bouterse zijn misdaden moeten goed praten dan gaan ze over tot het verdraien van de feiten en leugens in elkaar zetten daar zijn deze landverraders heel goed in lees stuk voor stuk hun reaktie schandalig dat er surinamers zijn die het durven opnemen voor iemand die zoveel leed en ellenden in jou land heeft veroorzaak.daarom is er maar 1 woord voor dit soort idi’s en dat is ns-bers.


  Maak melding

 14. hahahhahaha DU heeft liever dat het volk voorgelogen en bedrogen wordt,deze imbicil zegt het zelf 30 jarennnn geleden ja,en wat hebben jouw Front(ale)schoften gebakken de tijd dat ze het volk naar een stabiel land hadden kunnen brengen?Niets en dan ook niets.Ja Bouta is jouw vijand,maar ZEER ZEKER niet van het merendeel van het Surinaamse stemvolk.
  Bler maar een eind weg DU niets no jepie moro sang joe eh blaf,gelukkig blijft het stemvolk niet zo dom als jij.


  Maak melding

 15. 05-02-10

  Hé, DU je bent eentonig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Wanneer val je eigenlijk mors DOOD!?!?!?!?!

  Opgeruimd staat netjes!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Succes met jou laatste vriend F.Z.B!!!!!!!!!!

  Patriot!


  Maak melding

 16. Op 8 en 9 december 1982 lieten vijftien voorvechters van de democratie, in het Fort Zeelandia te Paramaribo, het leven.
  Legerleider Bouterse verklaarde op de televisie dat de slachtoffers ‘op de vlucht zijn neergeschoten’ en dat zij betrokken waren bij een ‘staatsgreep’, aangestuurd door ‘de CIA’.
  De Verenigde Naties, de Organisatie van Amerikaanse Staten en het Nederlands Juristen Comité voor de Mensenrechten toonden in hun onderzoeksrapporten aan dat zijn slachtoffers onschuldig waren en op beestachtige wijze waren gemarteld en vermoord


  Maak melding

 17. SVP GEEN NDP

  Wat moeten wij met een President ;
  Zie onderstaand bericht .

  Alle NDP aanhangers ; sta even stil
  en laat de hersens werken .
  { als jullie die nog hebben * op de vlucht verwijdert }

  Op 8 en 9 december 1982 lieten vijftien voorvechters van de democratie, in het Fort Zeelandia te Paramaribo, het leven.
  Legerleider Bouterse verklaarde op de televisie dat de slachtoffers ‘op de vlucht zijn neergeschoten’ en dat zij betrokken waren bij een ‘staatsgreep’, aangestuurd door ‘de CIA’.
  De Verenigde Naties, de Organisatie van Amerikaanse Staten en het Nederlands Juristen Comité voor de Mensenrechten toonden in hun onderzoeksrapporten aan dat zijn slachtoffers onschuldig waren en op beestachtige wijze waren gemarteld en vermoord


  Maak melding

 18. NDP aanhangers ;
  svp gebruik de hersens – mochten die aanwezig zijn .

  Op 8 en 9 december 1982 lieten vijftien voorvechters van de democratie, in het Fort Zeelandia te Paramaribo, het leven.
  Legerleider Bouterse verklaarde op de televisie dat de slachtoffers ‘op de vlucht zijn neergeschoten’ en dat zij betrokken waren bij een ‘staatsgreep’, aangestuurd door ‘de CIA’.
  De Verenigde Naties, de Organisatie van Amerikaanse Staten en het Nederlands Juristen Comité voor de Mensenrechten toonden in hun onderzoeksrapporten aan dat zijn slachtoffers onschuldig waren en op beestachtige wijze waren gemarteld en vermoord


  Maak melding

 19. Veel Surinamers lijden aan een soort post traumatisch syndroom.Het is het soort gedrag dat je ziet in enkele landen waar een dictator heeft huisgehouden.

  Die bloeddorstige dictator keert na verloop van tijd weer naar het pluche en dan gaat hij slimmer te werk met het laten verdwijnen van mensen.

  Ik vraag mij steeds af of Suriname wel toekomst heeft. Als ik kijk naar de aanhang van NDP vraag ik mij af of deze mensen wel hersens hebben. Een ieder zich respecterende mens zal zich schamen om een voorzitter die bloed aan zijn handen heeft.

  Die aanhang durft de man niet eens serieus vragen te stellen over wat hij misdaan heeft in ons land.
  Wat je ziet is als deze criminele moordenaar allertijden in ons land de leden toespreekt dat die leden stomp zitten te lachen.

  Niemand komt met kritische vragen op de man af,op alle onzin wat uitkraait wordt gelachen.

  Misschien is het omdat die hele NDP door deze crimineel met drugsgeld wordt gefinancieerd.

  Men is totaal vergeten wie het parlement in brand liet steken
  Men is 8 dec 1982, moi wana,de vele moord partijen in Brokopondo, de slachtpartij onder de indianen op Apoera en Washabo en de honderden onopgeloste moorden in opdracht van Bouterse.

  Zijn doodseskader is nog steeds intact.Linscheer is de generaal daarvan.

  Surinamers waarom willen jullie deze monster niet in de ban doen.Hoe komt het toch dat wij achterlopen op landen als Argentinie en Chili.
  In die landen zijn de bazen van de militaire dictatuur in de gevangenis beland voor jaren.

  De geschiedenis herhaalt zich en als wij niet oppassen zal dat zo weer gebeuren in ons land de toestanden vanaf 1980.
  Het criminele netwerk lijkt zich volledig te gaan hergroeperen.

  Voorkom dit in ons geliefd land. In 1980 sprak men van ‘Suriname is anders dan de andere landen in Zuid Amerika’ maar er werden honderden vermoord.

  Laat Bouterse en zijn bende je niet wijs maken dat ze ons land zullen ontwikkelen of voorspoed brengen.

  Laat je niet misleiden want zodra zij aan de macht komen komt hun ware duivelse aard weer boven maar dan is het te laat. Stop hen nu.


  Maak melding

 20. Het is heel rustig bij de MC , goed zo!!!
  Het is zeker stilte voor de storm, want Het front kan geen strategie bepalen, richting loos. Het front zoek vijanden, maar volgens mij is er geen oorlog in suriname of willen zij oorlog met een deel van het suriaamse volk. Ik vraag mij af of verkiezingen oorlog voeren is. Het wordt met de dag idioter bij die sukkels van het front, letterlijk paniek voetbal !!! De MC doet het juist goed om nu niet mee te doen met de zuiging om in stommiteiten te vervallen. Uit ervaring weten zij dat je niet mag verlagen tot het lage niveau van jouw tegenstanders.
  Het Front mag somo helemaal houden, ze mogen zelf trouwen alleen moet je op-passen voor pedofilie tegen de kinderjes van nps.

  Bij de heer Bouterse Weet je 100% zeker dat de rijkdom van het volk nimmer in de uit-verkoop wordt gezet,nimmer !!! omdat hij niet bang is voor blanken en niemand. Maar onze president heeft laten zien dat hij bang is voor de nederlanders.Mdv dat tijdens het bezoek van kamervoorzitter Verbeek Vene een onderwerp wou aan-snijden mbt de staatsgreep van 1980.
  Terstond werdt hij onderbroken door Verbeek van daar praten wij niet over, ja !! En Vene zij; ja mevrouw. En dat bedoel in nou, bij de hr Bouterse zouden zij niet durven om zo tegen hem te praten, omdat zij weten dat hij geen slaven mentaliteit heeft.

  Iedereen die tegen bouterse is moet een ding goed beseffen. Hij zal nooit een buitenlandse maatschappij 95% en suriname 5% laten verdienen, onder geen beding. Hoe kom dat denk je ? Omdat hij van suriname houd dombo !!!! Hij zal nooit het surinaamse belang schaden ten voor-dele van het buitenlands belang. En ik als surinamer daar kijk ik naar. Als iemand het weet mag die mij vertellen wat wij aan een regering hebben die uitverkoopt houd van onze natuurlijke hulpbronnen, vertel nou wat hebben wij verdomme daaraan. Is het niet duidelijk dat sommige lieden toch op het front gaan stemmen omdat zij een hekel hebben aan de hr Bouterse. Dus omdat ij Bouterse haat mag front onze rijkdommen in de uitverkoop zetten. Ik ga u eerlijk zeggen zulke dommen mensen heb ik nog nooit gezien. Geen wonder dat wij in armoede leven.
  Want als de rijkdommen van ons weg zijn hoe komen we dan op een hogere ecomomische niveau in dit leven, lees goed; in dit leven.


  Maak melding

 21. Er is maar één vijand laten wij duidelijk zijn FRONT is vijand nummer één (no.1)..liegen en nogmaals liegen de bevolking bedriegen…..SCHURKENBENDE.
  En nu worden de ballen van Opa Ronald V…afgerukt.

  DjingDjing

  Ik weet niet of je de 80 heb meegemaakt, dan zou je anders peipen denk ik!!! Leve de democratie!!!!


  Maak melding

 22. De gemeenschappelijke vijand is het buitenland(Nederland, China, Guyana multinationals zoals IAMgold, Suralco etc.)

  Nieuw Font is een foetoeboi van het buitenland met PL voorop.

  Mijn devies is:
  VHP, NPS en Mega Combie ga aan tafel zitten en ontwikkel een gemeenschappelijke visie en aanpak om het land vooruit te brengen.


  Maak melding

 23. Sranang mang,

  Hebben jullie niet door dat alle berichtgevingen en nieuwtjes vanuit die hoek steeds wisselen van aard. Elke week wel een andere uitspraak.
  Allemaal tactiek.


  Maak melding

 24. Jaja ik heb het bewust meegemaakt en het was goed…IK HAAT LIEGERS EN ZIJ DIE BEDRIEGEN.

  En mi bing lobi jaren ’80…Pai-pai alle fromuman..pai pai din …..jaren 80 was

  Great…a bin BIGI….daar hebben wij ons eigen economie kunnen neerzetten boi… if Staats olie no bin kon, van wat zouden wij nu vreten…wij zouden leven als bedelaars zwervers…..Zeg mij geen rotzooi…BIG UP THE ’80’s

  Er is maar één vijand laten wij duidelijk zijn FRONT is vijand nummer één (no.1)..liegen en nogmaals liegen de bevolking bedriegen…..SCHURKENBENDE.
  En nu worden de ballen van Opa Ronald V…afgerukt.

  DjingDjing

  Ik weet niet of je de 80 heb meegemaakt, dan zou je anders peipen denk ik!!! Leve de democratie!!!!

  pitbull

  Daarom pitboel no du don


  Maak melding

 25. @ de aanhangers van massamoordenaar bouterse,
  lezen jullie aandachtig reaktie nummer 20,dan hoop ik dat er een belletje bij jullie gaat rinkelen voor het telaat is.mijn compliment aan afro een reaktie die alles zegt 10+
  @ nummer 16 voor mij hoef jij niet dood hoor jij mag jou eigen mening hebben en als ik het niet met jou eens ben dan geef ik mijn mening of reaktie, jij laat mij duidelijk zien waar wij bang voor moeten zijn en waarvoor ik mijn landgenoten iedere dag hier waarschuwd de vrijheid van meningsuiting is groot goed die wij met zijn allen moeten koesteren op 8 dec 1982 zijn 16 vrijheidstrijders gedood door desi bouterse omdat zij een andere mening hadden, van chauvinist moet ik dood vallen omdat hij het niet eens is met mij mening of reaktie dames en heren begrijpt u wat ik bedoel.@ nummer 23 ik zie dat jullie mij niet aan kunnen dan passen jullie de meest laffe tactiek toe om mij de mond te snoeren.@ nummer 26 zeker weten slaapt een deel van het surinaamse volk niet, in ocer kom je het andere deel tegen die slapen daar zitten ze met open smoel te luisteren naar leugens bedrog dogma van circus leider desi bouterse.


  Maak melding

 26. @chastra,

  Sorry ik sliep inderdaad.

  Niet PL is de foetoeboi van het buitenland maar Paul Salem Somohardjo en Brunswijk. Ze honden misbruiken hun achterban.


  Maak melding

 27. @Theo

  Bedoel je niet 10% voor de buitenlanders, 95% voor DDB en vriendjes en -5% voor de bevolking?

  We weten allemaal wat DDB en consorten heeft gedaan voor SME en met de SME. We weten nog veel te goed wat hij in zijn onkunde en machtswellust heeft veroorzaakt. Dus stop maar met je onzin fantasieeen. Niemand hecht waarde aan de tories van die man. Daarvan heeft hij er al veel te veel verteld.


  Maak melding

 28. suriname bestaat niet van af 1980, het is een gevolg van,8 december is ook een gevolg, het is niet goed te praten ,wij zijn nu 30jaren verder maar we blijven hangen in de tijd is dit voor uit gang, is dit broederschap? de politicie van voor 80 proberen het volk wijs te maken dat alle ellende door 80 is ontstaan dat is niet waar,goed beleid brengt welvaart laten wij met z,n allen daar aan werken dan alleen maar een vinger wijzing dus mensen schouder aan schouder voor een leef baar en welvarend lobi sranang.


  Maak melding

 29. @27,

  Venetiaan, Santokie, Ram Sardjoe, Brunswijk en Somo zijn de foetoeboi’s van het buitenland. Dus niet hun partij of achterban (de mensen die door hen, meestal door middel van etnisch sentiment aan te wakkeren, zijn misleid.Het is tijd dat de achterbannen de foetoeboi’s wegjagen.

  Het wordt tijd dat alle positieve krachten dwars dooralle partijen zich gaan bundelen.

  Een utopie?


  Maak melding

 30. Het script van de film van somo met in de hoofdrol de front spelers bevat thema’s als:

  1. stichten van een rijk en veroveren.
  (zoals de Romeinen deden)

  2. Ontbering
  Lijdzaam toezien hoe de hoogste orde van het land elkaar vertrapt en daarmee ook de stem van het volk die ze toen, zeer lang geleden de volmacht heeft gegeven en daarna,voor de voorstelling, in slaap is gevallen.
  Een stukje script waar volksleiders elkaar misbruiken en gebruiken als onmenselijke objecten.

  3.Lijden
  Ondertussen heel veel kwaden meer dan fronts geliefkoosde opvattingen 8 dec zonder wet en recht en daarmee het volk flink in gijzeling hebben gehouden of beter gezegd NU hielden.

  Onschuldige Surinaamse kinderen,groot en klein,kroes en glad haar, rode witte gele,bruine gepigmenteerden, stedelijk en binnenlands afkomstig zijn slachtoffer gemaakt, doordat somo door zijn niet -ethische handeling in het parlement de rest van het Surinaamse volk lijdzaam laat begrijpen met pl aan de macht alle menselijke mogelijkheden van mensen die niet op hem lijken gekleineerd,afgeknepen of genegeerd zullen worden.
  Alles is KITS!!!!!! zegt somo en wat kan het volk doen.NIETS!!!!!!!!! en dat met een democratische front regering met of zonder wet en recht.

  De acteurs front doen niets en laten de alles kits zegen over hun neder dalen.Wat een gezegende front!!!!!!!

  Als gevolg van het behandelen van Lands-vader als een onmenselijk object en daarmee ook het volk, die hun stem zeker niet gegeven heeft voor deze vernederende voorstelling,negeren somo en de rest front alle esthetische waarden,vandaar die grauwheid over Suriname en de intrede van lelijkheid in Suriname in de hand heeft gewerkt.

  4. Apathie
  Somo is zich ervan bewust dat de alles kits apatische verschijnsels-houding erop neerkomt op instemming van het nationaal verschijnsel “onrechtvaardige arbeidsverhoudingen”,nationaal karakter “misstanden in het kabinet is toch gewoon”.

  Anders dan front miskent de NDP,nu Megacombinatie geen problemen en de betekenis die ze hebben.
  Een ideaal van de NDP, nu Megacombinatie gaat ervan uit dat problemen in samenwerking met ANDEREN opgelost kunnen worden.

  En front regerings jaren waren meer vervuld met kunnen maar niet willen acties.

  Het netwerk en de jongern die de NDP steunen zeggen daarom,werk aan je eigen problemen,daarna werk je aan de problemen van je gemeenschap,je omgeving,en als je daar sterk in bent aan de wereldomvattende problemen.

  Neks no fout!!!!!


  Maak melding

 31. Ik lees geen enkel ander rotzooi BIG UP THE ’80.
  Het was goed en geweldig dus anno 2010 weten wij precies wie de schurken zijn.
  Land verkoop belazer land en volk.


  Maak melding

 32. Volk let op vijand nr 1 is FRONT…zij stelen jouw perceel……zij betalen jouw nooit huur…..daarnaast zetten zij Bulldozer in om jouw huis incl jij en je gezin met wortel en tak uitteroeien.

  Ik heb dit ondervonden…en toen kwam groot bril op de televisie vertellen dit is wet en recht….dan waar zijn mijn mensenrechten dan…geen huis boven het hoofd.

  Al die kinderen zijn nu rovens geworden…daar gedrag FRONT


  Maak melding

 33. Bradas,
  Of MC of Front straks.
  het maakt niet uit. Er zal geen zak veranderen. We blijven met de zelfde stront. Keep on dreaming. Same shit , different day.
  Sranang mang die elkaar hier dood wensen…
  Bradas comon. Ga een keertje met me mee naar Tongo of Sudan. Of een keertje naar Bihar.
  Nog dichter bij huis, sloppen wijken in brazil en achter Mumbai airport.
  drape jo si sa na pina mang!!
  Denk constructief jongens. Aan alles komt een einde.
  Onze kinderen , jou kinderen , mischien wel onze kleinkinderen moeten straks hier verder leven in Suriname. Een missie wordt succesvol dmv eendracht. Dat na a Powa!

  dont let your heart talk but listen to your brains..
  Tijd voor de nieuwe orde.


  Maak melding

 34. Het netwerk,
  Mooi gesproken/getypt.
  Vertel die jaren`80 trauma-patienten DU,neusie en de rest,dat na 25 mei de JONGEREN hebben gekozen voor VERANDERINGEN.
  Weg met die schurkenbende.
  MEGABLOK.


  Maak melding

 35. @ het netwerk, alias de jongeren
  jij schrijft een ideaal van de ndp,nu megacombinatie gaat ervan uit dat problemen in samen werking met anderen opgelost kunnen worden. en je sluit af met neks no fout!!!!!
  bij het lezen van jou posting vraag ik mij af of het jou idealen zijn of dat van de ndp?
  want bouterse kennende kan het nooit de idealen van de ndp zijn of dat van bouterse overal waar deze man komt is er probleem hij kan met niemand samenwerken alleen met zich zelf ik zal jou een paar voorbeelden uit zijn verleden geven. ik begin op 25 feb 1980 de eertste slachtoffer was zijn beste maat en kamaraad die hem erbij heeft gehaald om te komen helpen bij het opzetten van een militaire vakbond ROY HORB, daarna heeft bouterse zich zo vervreemd van alles en iedereen dat niemand elkaar meer vertrouwde in suriname bouterse heeft ongeveer 6 regeringen versleten om tot niets te komen dan alleen achteruitgang, haakmat heeft hij op haartje gemist hij is net op tijd gevlucht anders was hij ook dood, de 16 vrijheidtrijders die vermooord zijn in fort zeelandia , op 24 december, rond middernacht, maakte het leger telefonisch bekend dat shakar en diens regering waren afgezet. Ivan graanoost, de politiechef tevens warnemend legerleiding na het ontslag van bouterse, werd daarna waarnemend president,bosje die voor alles en nog wat is uitgemaakt door bouterse die zit als een afgerichte hond weer bij bouterse op zijn schoot.@ HET NETWERK bouterse heeft bewezen dat hij alleen broblemen kan veroorzaken en niet kan oplossen, bouterse is en blijft een probleem, doe niet dom jongen wat jij hiet doet is jou zelf belachelijk maken met jou zogenaamde idealen, het is een illusie om te denken dat bouterse of de ndp of de zogenaamde megablok de problemen die hun voorzitter zelf heeft verorzaak in suriname gaat oplossen hij zal voor meer ellende, armoede en achteruitgang zorgen.


  Maak melding

 36. DU en neus ,hebben zich met hun trauma`s benoemd tot reageerders die proberen de anti-Fronters ,hun mening op stinkende wijze op te dringen,weh jereh noh,hahahha zeiken jullie maar een eind weg,No Matter What,het MEGABLOK is Cominggggggggg.
  Hebben jullie niet door dat jullie in het luchtledige je fieters vermoeien?Niemand I Repit,NIEMAND luistert/leest jullie overloos gezwets,Wij de MegaBlok aanhangers gaan gewoon stoer door in de wetenschap dat er grote veranderingen zullen plaats vinden in ons geliefd Suriname.Al ben ik hier geboren en getogen,maar heb het toch goed heel goed voor met mijn achteruitgaande volk.Kan men niet van jullie zeggen,want jullie hebben liever je geboefte aan de macht die het volk aan de lopende lopen te liegen en bedriegen.


  Maak melding

 37. ach ja mi taki, je jij laat duidelijk zien dat er heel veel draadtjes bij jou los zitten ik neem het jou niet kwalijk dat jij dom klets zonder enige inhoud jou algemene ontwikkeling is nihil, je hebt laats ook mogen lezen van en andere bezoeker dat jij niet het vermogen hebt om een serieuse discussie te voeren jou tegen argumenten lijken op dat van een kleinkind die een snoepje wil hebben.


  Maak melding

 38. DU, mijn algemene ontwikkeling is prima in orde,je praat over jezelf denk ik.
  Niemand kan met jouw een discussie voeren want je hersenen gaan niet verder dan de jaren 80,als je alleen maar alle artikelen hier zou lezen,al gaat het over kindermisbruik or what so ever,jij reageert steevast met de jaren 80,dus kom geen nonsens hier uitleggen.
  hahaahah 1 bezoeker zou over mijn reaktie heengevallen zijn,hoeveel bezoekers vallen over jouw zijn loze reaktie`s dan,hahahaha de pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet hahahaha.
  Jij oelewapper,mag jij vooor je vuile geboefte Front zijn?En anderen moeten je maar blindelings volgen hahahahah no way.
  Er zijn voor en tegenstaanders mag dat effe zeiksnor-DU.


  Maak melding

 39. @ mi taki, inderdaad heb je voor en tegenstanders, tijdens de apartheid in zuidafrika had je ook voor en tegenstanders, in 1945 had je ook voor en tegenstanders van hitler, in 1982 hebben wij kunnen zien wat de voorstanders van het militaire bewind van bouterse met hun tegenstanders hebben gedaan.als jij hier moord en onderdruken achteruitgang, vernedering massaslachting met de mantel der liefde wil bedekken laat je zien hoe immoreel je bent.informatie over hou goed jij het hier hebt en hoe geboren en getogen je bent interesseert mij geen bal. het zal mij een worst wezen hoe de aanhangers van bouterse over mij denken, ik weet één ding zeker ze hebben allemaal een minderwaardigheidscomplex en hun geestelijke geesteldheid is ook niet wat het wezen moet dat kan je zien aan hun reaktie.als je de mensen van de vroegere DDR vraag of ze terug willen naar de communisme lachen ze jou uit, als je de zwarte zuidafrikanen vraag of ze appartheid terug willen krijg je als antwoord nee, alleen surinamers in suriname en een aantal dwazen hier in nerderland als MI Taki willen terug naar de tijd van onderdrukken vernedering armoede en miliraire dictatuur,dan ben je geestelijk toch niet in orde, jullie zijn stuk voor stuk een schande voor mijn land.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.