Surinaams Hof overweegt vervolging Santokhi

14

PARAMARIBO, 3 feb – Het Hof van Justitie gaat de legitimiteit na van een verzoek tot vervolging van minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Het verzoek komt van Diante van de L’isle, voormalig topfunctionaris op het ministerie. Haar advocaat, Frank King, spreekt van een juridische doorbraak.

Het is eindelijk gelijk gelukt ingang te vinden bij de justitie. Eerder had het Openbaar Ministerie vervolging geweigerd. Een door Van de L’isle aangeboden dossier zou geen bezwarende gronden hebben opgeleverd. “Nu het klaagschrift door de beklagkamer van het Hof inhoudelijk wordt behandeld, hoop ik dat het strafrecht de doorslag geeft en zal zegevieren over de politiek”, zegt King tegenover de Ware Tijd.

Hij is er heilig van overtuigd dat de politiek vervolging in de weg staat. Van de L’isle en King vinden dat Santokhi straf verdient omdat hij corrupte ambtenaren de hand boven het hoofd houdt. In het dossier staat dat honderden Chinezen een verblijfsvergunning kregen na smeergeld te hebben betaald. Het Hof besliste eerder al dat het OM moet aangeven op welke gronden vervolging is geweigerd.


14 REACTIES

 1. En toch maar zuren dat suriname geen democratie is en dat de rechtsgang politiek gekleurd is.onder de militaire regime van bouterse zou zoiets nooit gebeuren sterker nog advocaten werden vermoord de slachtoffers van het militaire regime van bouterse kregen geen eerlijke proces ze werden zonder enige vorm van proces tot de dood veroordeeld door opperrechter desi bouterse en toch hebben de aanhangers van deze monster de durf om te twijfelen aan de rechtsgang in suriname,ikke benne benieuwd naar hun uitleg zal zijn over deze overweging van het hof in suriname.


  Maak melding

 2. EINDELIJK>>>>>Hij is al ontsnapt als drugsdealer maar kan de illegaliteit niet laten. Vroeg of laat lopen ze allen tegen de lamp. Misschien kan hij de vraag nu beantwoorden wat hij met 10 kilo deed in zijn kofferbak van de witte Mercedes Benz op de avond dat hij zijn vrouw verongelukte.Dat is nooit duidelijk geweest.


  Maak melding

 3. Er zijn teveel zaken rond minister Santokhi die het dag licht niet kan verdragen. Wanneer een minister direct of een-direct met een grote crimineel als Seggebai zaken heeft gedaan dan is zijn geloofwaardigheid terstond ongeloofwaardig geworden. En moet hij direct af treden. Seggebai hield zich ook bezig met het rippen van drugsdealers, dus wanneer er tientallen kilo uit de klus van de A Team verdwenen is roep dat uit-ter-aard vragen op gezien de zaken relaties van de minister. En dan de smeergeld van de chinezen op zijn ministerie waar hij verantwoordelijk voor is. Tevens zijn er teveel politie ambtenaren die in de fout gaan.
  Hoe kan die man nog minister van justitie zijn. Wat een regering. De diender denk als Santokhi kan Stelen dan steel ik ook, en zo glijd de politie steeds verder het moeras in.


  Maak melding

 4. Dat het nu stront aan de knikker is rond Santhoki is voor mij geen nieuws, veel mensen daar in het land en ook hier hebben een hoge pet van’m. Ik heb dat nooit gehad
  Onlangs sprak ik nog iemand die hem kent van de tijd dat ie hier in Ned woonde, maar goed.
  Als nu blijkt dat ie met andere praktijken bezig is geweest dan z’n werk, ja, dan moet ie nokken!!! Hij zou het mannetje zijn die
  het effe zou doen rond het justitieel apparaat daar, dus niet als ik dit zo lees
  Ik ben benieuwd hoe zit afloopt
  Zo zie je maar!!!!

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 5. Yongu, de democratie in SME wordt werkelijk beter, zeg maar nederlands : hoge meneer wordt beschuldigd en biedt publiekelijk zijn verontschuldigingen aan OF beschrijft de omstandigheden van ’toen’ waarin het niet anders kon OF praat over de ‘feiten van toen’ en de ‘kennis van nu’, etc., etc..Eindresultaat : hij blijft zitten waar hij zit en de klager belandt in een lange, vaak doodlopende, traject. Iedereen wel tevreden !.


  Maak melding

 6. OPVALLEND!
  sommige moraalriders hier op dit net zien wel die stront aan die knikker van santokhi, anderen vinden dat hij moet aftreden omdat hij direct of indirect zaken zou hebben gedaan met en orverleden drugsdealer Inconcequent dom noem ik dit soort reaktie en zal ook aangeven waarom, deze zelfde figuren dragen een massamoordenaar drugs veroordeelde hier op handen iemand die op een internationale opsporingslijst staat en ze gaan verder in hun aanbidden van de slager van paramaribo ze willen dat hij president word van suriname, hoe serieus moet je dit soort landveraders nemen figuren die hier duidelijk met twee maten meten.stelletje klojo bij elkaar .


  Maak melding

 7. Leiden 3 febr.

  King begrijpt niet dat Santhoki alleen maar kan worden gestraft als een officier een aanklacht tegen hem indiend.
  Het Hof oordeelt alleen over het verzoek tot vervolging. En gaat strafrechtelijk dus geen vonnis stellen.

  King is ook fout in deze en zijn client aangezien Santhoki alleen maar politiek aansprakelijk is voor zijn beleid. De ambtenaren handelen onder zijn leiding, maar het is een ongeschreven regel dat hij niet strafrechtelijk aansprakelijk is voor wat enkelen van de honderden werknemers van justitie doen.

  Santhoki heeft een ministeriele verantwoordelijkheid naar het kabinet en de pres. toe.
  Die alleen kunnen hem corrigeren of ontslaan.
  King is zwaar fout bezig en manipuleert naar het ontslag van Santhoki toe.
  Wel voor zover ik weet is King slechts een vreemdelingenrecht jurist en geen pres van Sur..

  Ook al vind het Hof dat vervolging van Santhoki is geindiceerd, dan nog zal gezien het bovenstaande er nooit een veroordeling van Santhoki plaatsvinden.
  Ook omdat hij waarschijnlijk geen enkele hand heeft gehad in het gebeurde en elk bewijs ontbreekt.
  Het kan misshien kloppen dat de ambtenaren over de schreef zijn gegaan, maar dan moet er strafrechtelijk bewijs zijn dat Santhoki er van wist. Alsook dat hij daartoe opdracht heeft gegeven en dat is er niet.

  Ik wens King succes met zijn zwakke conclussies en tot het volgende zwaktebod van hem.

  Mr. Roy Siwpersad
  Jaihint@hotmail.com


  Maak melding

 8. Segebai was een zakenman.
  Moet je dan bij elke beslissing die je moet nemen als min just. Daar eerst een onderzoek naar doen?
  Natuurlijk kloppen er een aantal zaken niet.
  Het hele DNA is niet in orde.
  Al en al mag gezegd worden dat Heer Santokhi wel de beste minister is in het uitvoeren van zijn beleid. Los van zijn prive zaken.
  Persoonlijk vind ik het een fijne man om mee te praten. Geen air of arrogantie.
  Maar ben geen fan van zijn oilfanten partij.

  Minister ga 4 jaar lobbyen en kom bij de volgende verkiezing 2014 terug als pres. kandidaat met je eigen partij.


  Maak melding

 9. Segebai was een zakenman!!!!!

  het wordt met de dag gekker hier op dit forum, een drugsdealer en drugsripper wordt gebombardeerd tot zakenman.

  Nu maakt Brodder echt te bont met zijn vraag hieronder. Wat denk je dat het antwoord op je vraag hoort te zijn, kaba mang.

  “Moet je dan bij elke beslissing die je moet nemen als min just. Daar eerst een onderzoek naar doen?”


  Maak melding

 10. @ NA MI ,
  jou reaktie op nummer 12 laat duidelijk zien hoe dom jij ben ik zal jou uitleggen waarom, ik de jaren tachtig werden ongeschoolde militairen benoemd tot colonel, comandant neem marcel seeuw die man kan niet eens goed nederlands praten en hij was comandant van de militare politie, neem bouterse die heeft zich zelf benoemd tot comandant van het leger terwijl bouterse van de mulo school sergeant en sportleeraar was hij is later door bosje benoemd tot adviseur van staat denk een beetje goed na voor jij domme reaktie geeft , het is toch niet vreemd dat eerst een onderzoek wordgedaan voor je tot vervolging over gaat, had bouterse dat ook gedaan dan waren onze landgenoten die zijn afgeslacht op 8 dec 1980 mss nog in leven . na mi lees op het internet wat voor opleiding santokhi allemaal heeft gevolgd daar kan bouterse niet aan tippen met zijn mulo school .


  Maak melding

 11. hahahahahahaha DU,praat je soms over jezelf,ongeschoold zijnde?
  Marcel kan uitstekend Nederlands praten en SCHRIJVEN,hij komt toevallig ook van de mulo,noem jij dat ongeschoold?hahahahaha,ai baja DU je wordt met de dag malende.
  En Bouterse is uitstekend geschoold hier in Nederland jij domoor.Je kletst anderen maar na met je 2 maten meten,dat heb je goed gezien ,jij bent het die steeds met 2maten meet,door je idool Brunswijk de status te geven die hij absoluut niet verdiend en weer vergeet je hem 1 in adem te noemen wat ongeschooldheid betreft.
  DU maak je niet druk over geschoold zijn of niet,kijk naar jezelf ga een schrijf,spellingcursus of zo volgen jere.

  Edoch, als Santoki moet berecht worden so be it,hij is reeds weggekomen door zaken te doen met een grote crimineel,maakt niet uit als het zijn vrouw was is 1 kliekje.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.