Incident irriteert voormalige president Suriname

13

PARAMARIBO, 3 feb – Het parlement mag niet schouderophalend voorbijgaan aan het incident rond president Ronald Venetiaan. Dit zegt parlementariër en oud-president Jules Wijdenbosch. Er moet op een of andere manier een gebaar worden gemaakt. Het initiatief ligt bij het parlement. Het staatshoofd is zonder meer beledigd.

Venetiaan werd niet tot de parlementaire vergadering toegelaten toen hij erom verzocht. Het gaat dan niet om de persoon, maar het ambt. “Als ik president was en dit was mij overkomen, had ik mij teruggetrokken op mijn kabinet. Ik had dan de vicepresident gebeld om zich met alle ministers terug te trekken”, zegt Wijdenbosch. Venetiaan is wel de vergadering binnengestapt.

Het protocol werd dus voor een moment terzijde gelegd. Wijdenbosch vindt dat de president onmiddellijk toegelaten moest worden. Volgens parlementsvoorzitter Paul Somohardjo wilde hij eerst een parlementariër laten uitpraten die toen aan het woord was. Dat was toevallig Wijdenbosch zelf. Somohardjo liet daarna vicepresident Sardjoe aan het woord. “Zonder meer een smet op het parlement”, zegt Wijdenbosch.


13 REACTIES

 1. Het land heeft sinds haar bestaan alleen maar waardeloze presidenten gehad.
  Kunnen deze mensen niet in afrika geïnstalleerd worden als president.
  Je hebt er geen moer aan zulke lui.


  Maak melding

 2. bosje na yu, weet je ik ben het eens met wat bosje zegt maaaaar bosje is de laaste die dit moet roepen want hij was en is een marjonet van desi bouterse ook als president hoe kan je als president van een land een drugs dealer beédigen als adviseur van staat hoe kan je bouterse de hoogste onderscheiding van het land geven, bosje is voor vies en vuil uitgemaakt door bouterse en omgekeerd is dat ook gebeurd en waar zit bosje vandaag dames en heren ??? heel diep in de kont van bouterse . bosje heeft onze belasting centen gebruikt om een drugs dealer al bouterse te verdedigen ai mi boi bosje yu tja ding.bosje werkt nu zamen met de man die onze parlement heeft naar huis heeft geschoten hoe kan een normaal denkende mens iemand als JULLEKE serieus nemen, die alcoholist.


  Maak melding

 3. Mits het geen voor- verkiezings set-up is,zijn het netwerk en de jongeren die de NDP,Megacombinatie sympathiseren van mening dat deze beslissing en handeling het zelfrespect van de persoon, de burger, de parlementariërs, ministers,kortom het totale volk niet vergroot.

  Met het vermoeden dat NPS en PL na de verkiezing gewoon weer samen werken net als al die jaren daarvoor en het volk heeft bij twijfel toch voor vernedering gekozen,zal dit de hondse en laagste streek zijn die volksleiders een volk kunnen flikken.


  Maak melding

 4. Doen alsof ruzie en spelen met het hoogste gezag,wij hopen dat dit maar paranoia is en niet op waarheid zal berusten.

  Je weet het nooit met mensen die zich niet meer wijs kunnen maken dat ze jokken.


  Maak melding

 5. Het netwerk en de jongeren die de NDP,Megacombinatie steunen,waar de heer D.D.Bouterse de voorzitter van is, zien,ervaren en horen observeerbaar en verifiéérbaar,dat de beslissing,handeling van front partner somo, de persoonlijke integriteit en de integriteit in relaties niet bevordert.

  Iederéén doet in Suriname wat het wil.
  transacties die gevoerd worden tussen het volk en haar volksleiders,is ons voorbeeld.


  Maak melding

 6. Beste brave Jules…
  Het is zeer nobel een lans te willen breken voor het ( ambt) Staatshoofd.
  Is het dezelfde Somo die bij zijn aantreden als voorzitter van het Parlement heeft gezegd dat hij thans meer macht bezit dan de President…
  Welnu hij heeft zijn macht duidelijk ten toon gespreid door de President niet toe te laten in het Parlement…
  Hij heeft het Staatshoofd openlijk genegeerd door de vergadering terstond te verlaten.
  Hoezo heeft de President verzocht om te worden toegelaten tot het Parlement…
  Immers schrijft het protocol voor dat het Staatshoofd wordt aangekondigd en terstond toegelaten tot de Parlementaire vergadering.
  Door dit niet te doen heeft Somo niet slechts
  het ambt van President geblameerd, het is tevens een grove belediging aan het adres van het Parlement en daarmee de totale bevolking van Suriname…
  De President is de hoogste vertegenwoordiger van het volk in het hoogste Staatsorgaan.
  Waar was de “broeders hoeder” Otmar Rogers…
  Hij heeft verzuimd om met zijn neo kolonialistisch taalgebruik deze barbaar terecht te wijzen.
  Somo heeft andermaal de “schoën” gebruikt, nu om het volk van Suriname te vertrappen.


  Maak melding

 7. Het netwerk en de jongeren die de ideologie van de NDP, nu Megacombinatie willen uitdragen,vinden de handelind niet-ethisch,omdat observeerbaar enn verifiéérbaar departners front elkaar misbruiken en gebruiken als onmenselijke objecten.

  Geen goed voorbeeld.


  Maak melding

 8. Dit voorbeeld laat zien dat het front het volksbeleid niet baseren op het wegnemen van barriëres die tussen mensen in staan.

  Het beleid richt zich op juist het opwerpen van barriëres.

  Foute boel.


  Maak melding

 9. Ach de front leider kwamen woensdag bijeen en gaven aan dat ze lekker door zullen modderen na 25 mei 2010.

  Het moge duidelijk zijn dat de nps’ers geen jeje (ziel) hebben, volgens somo gaat de karavaan dus verder en vertrappen zullen ze vene als basja van het geheel.

  Wie houd wie voor de gek.

  De fronters doen alles om het machtscentrum te blijven dat moge duidelijk zijn.


  Maak melding

 10. In tijden van oorlog en verkiezingen is elke actie geoorloofd. Als je maar genoeg opvalt en de aandacht op jezelf/ je politieke partij gericht krijgt. Dit is de nieuwe manier van politiek bedrijven, de media aandacht naar je toe trekken en de manier dat het gebeurt is van secundair belang. De president heeft zijn voordeel mee behaalt en de voorzitter van het parlement is nu de gebeten hond. Somo heeft een veel te grote mond voor een niet-intellectueel en de intellectuele president (niet te verwarren met leidersschap!) heeft hem op een ongewone mediagenieke manier op zijn nummer gezet. Briljante ingeving en gebruik maken van het moment van onachtzaamheid bij de parlementsvoorzitter. Who is next ?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.