Surinaams staatshoofd mept politieke partners

18

PARAMARIBO, 2 feb – “De mensen in de regering die niet begrijpen waar het om gaat bij een Algemene Ziekteverzekering, wat deze kost en hoe te financieren, mogen hun diploma verbranden.” Dit zei president Ronald Venetiaan in het parlement. Het was een duidelijk signaal richting minister Celsius Waterberg (A Combinatie) van Volksgezondheid.

Waterberg, arts en fanatiek AZV-bepleiter, moest het maar aanhoren. Venetiaan valt vooral over de steekspelletjes rond het wel of niet doorvoeren. Waterberg liet zich wel eens ontvallen dat “het voor de kiezer duidelijk is wie de AZV tegenhoudt.” Volgens Venetiaan is het allemaal niet zo simpel. De regering kan pas een besluit nemen als duidelijk is hoe betaald zal worden.

Het geld moet immers ergens vandaan komen. Waterberg rekent uit dat wat nu al uitgegeven wordt aan sociale zorg, voldoende is. Dit komt neer op ongeveer honderd miljoen dollar per jaar. De AZV moet per jaar zo’n tweehonderd miljoen dollar gaan kosten. Het verschil kan uit de belasting op alcohol en tabak gehaald worden. Venetiaan zegt dat die middelen al een bestemming hebben.

Ook parlementsvoorzitter Paul Somohardjo kreeg een veeg uit de politieke pan. Zijn jacht op betere positionering voor Pertjajah Luhur valt niet in goede aarde. Dat volgens Somohardjo zijn politieke partij groter is geworden, maakt weinig indruk. “Dat is bij eerdere verkiezingen ook gezegd. Het resultaat na de verkiezingen sprak voor zich. Anno 2010 speelt dezelfde situatie”, aldus Venetiaan.


18 REACTIES

 1. PARAMARIBO, 2 feb – “De mensen in de regering die niet begrijpen waar het om gaat bij een Algemene Ziekteverzekering, wat deze kost en hoe te financieren, mogen hun diploma verbranden.” Dit zei president Ronald Venetiaan in het parlement.

  De mensen in de regering die niet begrijpen waarom de bosnegers gratis medische zorg, brandstof en electra krijgen mogen hun diploma niet verbranden.


  Maak melding

 2. Het is allang bekend, dat er binnen de regering niet of slecht wordt gecommuniceerd. Het is verder schandelijk, dat de regering of delen daarvan hun vetes nu in de DNA gaan uitvechten. Problemen binnen de regering horen binnenkamers te worden uitgevochten. Maar aan de andere kant is het ook bekend, dat de NPS voorzitter meerdere malen publiekelijk heeft gezegd, dat hij er alles aan zou doen om de zetels die hij in het binnenland heeft verloren terug zou winnen.


  Maak melding

 3. Het is duidelijk hoe sommige gasten denken beleid te maken en te regeren. Het is ondenkbaar, dat je als minister een plan presenteert zonder een goed uitgewerkte prijskaartje. Als ik dit in mijn werkkring zou doen, zou men me reeds lang hebben bedankt!!


  Maak melding

 4. Vene moet duidelijk zeggen,,,,Wie niet meedoet met front,moet maar oprotten..

  Dan weet je waar je aan toe bent..

  Dus meneer vene spreek helder en duidelijk,verder geen gedoe..


  Maak melding

 5. Vader Jacob, vader Jacob, …now fos opa wiki : Celsius heeft al ‘bijna een eeuw geleden’ geroepen dat een AZV hem niet binnenkort haalbaar leek EN DE BAAS VAN ALLE MINISTERS reageert er nu pas op !. Verkiezings-praat van de man, dus. Mijn advies aan u opa is : remember the past > handel conform de onafhankelijk-wording van SME indertijd : niet in uw verkiezingsprogram zetten en na evt.verkiezing binnen no time die AZV doordrukken !.Doe het tenminste voor uzelf : yu kon owru now, y’o siki en was yu lai moni, yu no go wan pai datra nanga atoso !.


  Maak melding

 6. President Venetiaan kan meppen wat hij wil, Maar zal niet ontkomen aan de druk van Ac of somo. Geen probleem als hij niet met de MC wilt werken. De andere kant is dat Brunswijk en somo de rest van het Front gaan opeten. Daarmee bedoel ik te zeggen dat zij het beleid gaan bepalen, en niet VHP of NPS.
  Dus aanhangers van VHP kunnen beter op de Heer R.Parmessar van de MC stemmen U hebt dan garantie dat de rijkdommen van sme in handen blijft van het volk, en niet aan buitenlanders wordt weg-gegeven. De heer Parmessar is een zeer kundige bestuurder Waar geen vlekje aan zit. lees u aub zijn beleids voor-nemen m.b.t. het opzetten van een eigen staats-goud mijnbouw bedrijf in suriname.


  Maak melding

 7. Het netwerk en de jongeren die de NDP steunen vinden deze meppen-stunt van de president heel laat en plaatsen die dan in de onvoltooid verledentijd versus tegenwoordigetijd.

  Alles wat front evalueert klinkt als onvoltooid in de volksoren.

  “niet begrijpen”,diploma verbranden”,”hoe te financiëren”?

  De on- minvermogen verdeelde kaarten kun je dan alkaselzer kaarten noemen.

  Want als de pres nie weet hoe hij AZV moet betalen en hij bluft hoe er al omenie 100. ooo al zijn verdeeld.
  Als er toen en nu al geen geld is voor een goed gestructureede AZV,Fa je pai ding datra dan als de AZV-ers door on en min vermogen spanningen(armoede)veel meer dan een normaal welgesteld mens dokter ,psychologen e.d nodig hebben.

  Zit daar die frixie?
  Je hebt verdeeld.

  Het netwerk en de jongeren die de ideologie van de NDP een warm hart toedragen adviseren meneer somo voor de verkiezingen van 25 mei 2010,lessen integratie/interculturalisatie te volgen.

  Hoe kunnen Suris,waaronder javanen dichter bij de binnenland bewoners komen?
  welke overéénkomsten hebben de verschillende nationaliteiten Suris?

  Welke belemmeringen staan integratie in de weg?

  Waarom zijn stads Suris over het algemeen bang voor binnenland bewoners? Vooral als ze in de stads Suris beoonde wereld komen?
  Allemaal vragen en nog meer voor pl?

  Verdelen en heersen is nu een doorzichtige zaak.


  Maak melding

 8. Bij zulke uitspraken (als deze daadwerkelijk gezegd zijn).
  Dan twijfel ik heel zwaar als deze man Pres. is van Suriname.

  Dan krijg jij steeds het gevoel dat deze mensen het land laten achteruit hollen…in Sociaal en Maatschappelijk gedrag denken en handelen…….DAN MAG MEN BLUFFEN HOEVEEL GELD MEN IN STAATSKAS HEEFT.(waaruit niet eens een behoorlijke FISO uit kan komen)

  Maar dan kom jij steeds meer en meer raar denkende mensen tegen die voor alles het leven van een ander als speelgoed zien…zie maar verkeer..zie maar roofmoord gevallen.
  Oplichters…dieven….pedofielen…PUUR door aanstootgevend gedrag….van vooral FRONT.
  Gewoon doen….. geen respect voor niemand.

  Een vrouw staat te zwaaien met bevelkt ondergoed in DNA (praat als een doorgedraaide gek zo iemand brengt niks en ook niks anders in huis dan geweld…denk aan huiselijk geweld)…vechten als honden in DNA…en toch de durf hebben de bevolking wijs te maken recht en wet..democratie.
  Wel de gemeenschap denk er anders over….en dat is NADOEN.


  Maak melding

 9. Vené mept niet, hij is een “keurige”, academisch geschoolde man…
  Het is slechts een wanhoopskreet van de drenkeling die uit alle macht probeert boven te komen…
  Hij dreigt te verzuipen in zijn volgelopen Kappa…
  Het water staat hem tot aan de lippen en hij wil niet koppie onder gaan vóór 25 mei…

  Denker.


  Maak melding

 10. ” “De mensen in de regering die niet begrijpen waar het om gaat bij een Algemene Ziekteverzekering, wat deze kost en hoe te financieren, mogen hun diploma verbranden.” Dit zei president Ronald Venetiaan in het parlement.”

  Bovenstaande is een president onwaardig, deze man gebruikt het presidentschap om de tegenpartij die nochtans tot zijn coalitie behoort van repliek te dienen in het parlement.

  Geen wonder dat Somo hem niet wilde toelaten, nu snapt opa vene niet dat hij als president onwaardig behandeld zal worden. Als hij ministers dom vind hoort hij dat als president in de ministerraad te zeggen en niet in het parlement.

  Het moge in ieder geval duidelijk zijn dat dit een wanhoopskreet is, opa vene weet niet meer wanneer hij een nps of president hoed op heeft.


  Maak melding

 11. En dezelfde Vene vertelde de domme massa van hem,dat het o zo goed gaat met de Surinaamse economie.
  En nu beweert hij dat er geen geld is voor een doodnormale AZV?Waar bljven de centjes van de gouddeal?Waar blijven de centjes van de ontwikkelingshulp?Zo kan men nu 1+1 bijelkaar gaan tellen,dat deze gekke NPSer niet vooor het gewone volk gaat.

  Maar oen no spang,de jongeren en het merendeel van de stemmers gaan ze mores leren op 25 mei,eindelijk wordt de boevenbende,Ftont,naar hun hokjes gestuurd.
  A change will come.


  Maak melding

 12. Zie ook andere bericht in deze krant (Multinat. betaalt meer voor energie) waarin Rusland nog meer stommiteit uitkraamt en zijn eigen woorden onderuithaalt in 1 artikel.
  Die kan dus ook zijn diploma verbranden.
  Who’s next? Somo heeft niks te verbranden volgens mij, of hoeft niks te verbranden want zijn hersenen zijn zelf al verbrand.
  daarom zeg ik
  DES For Pres!!.


  Maak melding

 13. hahahahh teo mi boi geloof jij jou zelf ?
  parmessar is een kundige bestuur waar geen geen vlekje aan zit, vraag maar aan het bestuur van de academisch ziekenhuis.de grootste vlek wat altijd zal kleven aan iedereen die in de ndp zitten is de voorzitter zelf niemand in het buitenland vooral zal vertrouwen hebben in een politieke partij dat geleid word door een massamoordenaar en een anti democraat als bouterse dus teo gebruik a.u.b jou verstand als je die hebt want je kan jou eigen staatsgoud en mijnbedrijf willen opzetten als je geen afzet hebt is jou iedee gedoemd te mislukken.een mooie voorbeeld kan jij aan venuzuela nemen rijk aan olie maar moet 99% van zijn goederen importeren die verhalen die jij hier rond bazuin teo zijn van 1980 en ze hebben niet gewerkt sterker nog ze hebben geleid tot ellende en armoede teo weet jij wat voor bedrijven er zijn opgezet in de jaren 80 pimba , lucifer houtskoul en glazen en borden al deze bedrijven zijn als sneeuw voor de zon verdwenen en een klein deel is er rijker op geworden , teo ik waarschuw jou strooi geen zand in de mensen hun ogen als in de jaren tachtig want ook toen zijn er heel wat beloften gedaan aan het volk gado no e sribie de bedriegers van mijn volk zullen hun straf niet ontlopen mama sranang zal ze één voor één hun verdiende straf geven die leugenaars bedriegers demagogen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.