Surinaamse politieagenten lenen ‘namens’ minister

16

PARAMARIBO, 1 feb – Politieagenten zijn vermoedelijk betrokken bij het oplichten van een ondernemer. Dit meldt de Ware Tijd. De man werd ‘namens’ minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie gebeld voor leningen. Het geld moest worden afgestaan aan zogenaamde stromannen. Het gaat om ruim vijf en veertigduizend dollar.

De man is vaker gebeld. De zaak kwam aan het rollen toen de ondernemer, John Waldring, president Ronald Venetiaan op de hoogte stelde. Waldring klaagde dat hij zijn geld maar niet terug kon krijgen. Venetiaan stelde Santokhi op de hoogte. Intussen is een strafzaak begonnen tegen een medewerker van Waldring. Die blijkt degene te zijn die zijn baas opbelde.

De man imiteerde Santokhi zo goed dat de baas blindelings geloofde zijne excellentie aan de lijn te hebben. Waldring zegt Santokhi nooit ontmoet te hebben. “Er zijn ook politiemensen betrokken, dat geloof ik best”, zegt Santokhi. Intussen is al achterhaald wie wanneer naar Waldring heeft gebeld en wanneer het geld is opgehaald. Santokhi hoopt niet dat het een scenario betreft van politieke tegenstanders.


16 REACTIES

 1. hihihihihihi,wie is/zijn die zgn zogenaamde stroman/nen??????? hahahaha!!!!!!

  De man/nen imiteerde Santokhi zo goed dat de baas blindelings geloofde zijne excellentie aan de lijn te hebben, grappenmaker.(want zijne excellentie, is cker op zijn achterhoofd gevallen noh!!)

  Warrig verhaal, gewoon een stemanalyse laten doen dan weten we gelijk wie die zgn stroman/nen zijn. We hebben tenslotte toch al een “leugendetect” Mini-ster??? dus die kan er volgens mij er ook wel bij TOCH!! (stemanalyser)


  Maak melding

 2. 23 januari
  16:13Minister Santokhi beschuldigd van oplichting
  Paramaribo – Justitieminister Chandrikapersad Santokhi zou Johan Waldring, de schoonvader van zijn politieke rivaal Desi Bouterse voor 46.000 US dollar, whisky, vis en ijs hebben opgelicht. Waldring heeft donderdag in de rechtszaal verklaard, dat hij het gevraagde geld en de goederen aan zijn werknemer RD heeft overhandigd. Die heeft het bedrag vervolgens gegeven aan een politieman die dit zou moeten bezorgen aan Santokhi. In twee gevallen werd afzonderlijk 10.000 US dollar opgehaald door een lijfwacht. Het geld zou bedoeld zijn voor reparatie van de privéboot waarmee de bewindsman twee jaar geleden te water ging in de Surinamerivier. Volgens Waldring had RD Santokhi gered van een verdrinkingsdood. Nadien hadden de mannen een vertrouwensband opgebouwd. Donderdag moest RD zich tegenover rechter Dinesh Sewrattan verdedigen tegen de beschuldigingen van het Openbaar Ministerie (OM) dat hij, en niet Santokhi, Waldring had opgelicht. Waldring die getuigde in deze zaak, verklaarde dat de justitieminister hem steeds vroeg om geld te lenen, maar nooit zelf persoonlijk langskwam om het op te halen. RD en een lijfwacht waren tussenpersonen. De benadeelde geloofde stellig dat de beller Santokhi zelf was en weigerde te accepteren dat zijn werknemer de minister had geïmiteerd. “Ik ben honderd procent zeker dat het de minister is. Ik zet mijn hand in vuur”, zei de man overtuigd. Waldring legde verder uit dat de vis, het ijs en drie dozen alcohol werden vervoerd naar het woonadres van Santokhi te Lelydorp en waren bedoeld om de gasten van de minister te trakteren. De band tussen Waldring en Santokhi was zo hecht, dat toen de justitietopman ziek was, de benadeelde hem verwees naar Pake, een natuurgenezer, voor beterschap. Waldring zegt dat RD zijn verklaringen over Santokhi kan bevestigen. “Meneer, als deze jongen de waarheid wil vertellen zal er een beerput open gaan”, merkte hij op. RD maakte gedeeltelijk gebruik van zijn zwijgrecht. De jongeman wenste geen verklaring af te leggen op de terechtzitting, omdat hij naar eigen zeggen mishandeld is door een zekere inspecteur Mohan. “Heeft u me niet begrepen, meester? Ik heb gezegd dat ik gebruik maak van mijn zwijgrecht. Niemand wil aanhoren dat ze me hebben mishandeld en dan moet ik nu komen vertellen”, zei een boze RD aan Sewrattan. Toen de rechter de verdachte voorhield dat hij moest antwoorden op een gestelde vraag, merkte deze op: “Doe wat u wil met me, ik zal mijn straf uitzitten, want niemand gelooft mij toch. Die man is de justitie, niemand gaat hem wat kunnen doen. Maar straks is hij geen minister meer, dan zal hij opgesloten worden”. De zaak wordt op 11 februari voortgezet. Inspecteur Mohan zal dan worden gehoord.-.Bron: Dagblad De ware tijd lees verder »


  Maak melding

 3. via de telefoon 45.000 dollar lenen op basis van een stemovereenkomst!!!!
  raar verhaal van die ondernemer?????

  Ik heb altijd gedacht dat soort issues schriftelijk geregeld worden anno 21e eeuw.


  Maak melding

 4. de ondernemer,John Waldring is een zeer lichtgelovig mens en leeft nog steeds in de vorige eeuw

  vijf en veertigduizend dollar,alleen miljonairs kunnen op deze voet leven.
  easy come easy go


  Maak melding

 5. En maar roepen dat Surinamers terug MOETEN keren, naar deze hel.

  Geen mens verhuist naar een land waar een soort van anarchie heerst.
  Iedereen wil in een stabiele land leven. Dat, is dus de reden waarom mensen liever in het buitenland wonen dan in Suriname, al missen ze Suriname heel erg.
  Zolang Suriname niet eens 50% veiligheid kan garanderen, zal niemand terugkeren naar Suriname.


  Maak melding

 6. Paramaribo – Justitieminister Chandrikapersad Santokhi zou Johan Waldring, de SCHOONVADER van zijn politieke rivaal Desi Bouterse voor 46.000 US dollar, whisky, vis en ijs hebben opgelicht.

  Iemand met de stem van Obama had mijn gebeld om geld te lenen voor de amerikaanse economie omhoog te krikken.

  Ik dacht echt dat het Obama was en ik ging telefonisch hiermee akkoord.

  En achteraf blijkt dat het Obama niet was maar Robert mugabe. Zie je hoe onbetrouwbaar mensen zijn.

  Ik vertrouw niemand meer de laatste tijd. ik vertrouw mijn eigen schaduw niet meer.


  Maak melding

 7. This is Surinam,

  De minister leent geld en betseld goederen bij Waaldring maar wil gewoon niet terug betalen, omdat Waaldring de schoonvader is van DDB liet de mini-stter de poen en goederen gewoon ophalen door z’n vertrouwelingen, die zijn nu haasje wat niet de mini-ster heeft Waaldring opgelicht maar de vertrouwelingen.

  Mensen dit soort berichten als hierboven is om iedereen op een dwaalspoor te plaatsen, de heer Waldring is een handelaar die zijn sporen al in de 70 er jaren in het buitenland als in Suriname heeft verdiend, geen kleine jongen dus, denk maar na, die gaat niet zomaar een rechtzaak beginnen.

  Een ding is zeker mocht tokkie geen mini-ster meer zijn na 25 mei 2010, gaat hij de bak in of hij vlucht naar Nederland.


  Maak melding

 8. Het is de zoveelste keer dat de goede naam en eer van Santo in discrediet wordt gebracht. Opvallend is dat het altijd afkomstig is uit het kamp van de NDP. Santo’s beleid is de beste van de afgelopen 50 jaar en sommigen vinden dan niet leuk, vandaar deze leugenachtige verzinsels.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.