Het succes van Surinaamse ondernemers in Den Haag

0

Mede door de inzet van de in Suriname geboren Melvin Chang, voorzitter China Town Den Haag, zijn afgelopen donderdag de Chinese poorten geopend in het centrum van Den Haag. De straatnaamborden zijn er ook al vertaald in het chinees, de stoepranden hebben Chinese spreuken en de vele Chinese winkels en restaurants zijn nu kenmerkend voor een internationaal herkenbaar Chinatown in de Haagse binnenstad.

Op de Paul Krugerlaan drukken juist Surinaamse Hindoestanen hun stempel. Voorzitter van de winkeliersvereniging Soeniel Praladsingh:l ‘uit heel Nederland en zelfs België en Duitsland komt men shoppen aan de Paul Krugerlaan voor een sari, typisch Surinaams goud of de nieuwste dvd’s uit India’. Door een grote aanbod Indiase winkels heeft de klant hier meer keuze. Ondanks de economische crisis investeren de ondernemers van de Paul Krugerlaan met behulp van de gemeente in een opknapbeurt van hun gevels en het interieur van hun winkels. Door deze investeringen laten ze collega-ondernemers, de buurtbewoners en de gemeente zien dat ze vertrouwen hebben in de toekomst van de Paul Krugerplein.

Maandag 1 februari om 18.00 uur is er in de raadszaal van het stadhuis onder leiding van kandidaat raadslid voor de PvdA, Rajesh Ramnewash, een discussie met deze twee ondernemers over de voordelen van etnisch ondernemerschap in de stad en de sociaal economisch thematisering van winkelgebieden in Den Haag. Aansluitend zal wethouder Henk Kool van Economie de VBM -Businessclub ondernemer van het jaar 2009 bekend maken.

Deelname voor leden is kosteloos. Niet-leden en introducés betalen een kleine bijdrage van € 25,- p.p. Betaling geschiedt aan de deur. Geïnteresseerde zakenrelaties in een lidmaatschap van de VBM-Businessclub zijn van harte welkom en krijgen het entreegeld retour na inschrijving. Het stadhuis is gevestigd aan het Spui 70 in Den Haag. Meer informatie: www.vbmbusinessclub.nl.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.