Voorman Internationaal Voetbal Suriname overleden

4

PARAMARIBO, 29 jan – Cor Lie A Kwie, voorzitter van Stichting Internationaal Voetbal Suriname, is overleden. Hij overleed op vier en zestig jarige leeftijd in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Lie A Kwie maakte vooral naam als sportmanager die het Surinaamse voetbal hogerop wilde.

Activiteiten als toernooien met Nederlandse topclubs moesten de internationale ervaring van spelers en trainers opkrikken. “Je ziet dan waar je staat en waar bijgeschaafd moet worden.” Het streeftempo was minimaal drie internationale evenementen per jaar. Het eerste zou al in januari plaatsvinden. Maar de Nederlandse eredivisieclub Vitesse zegde te elfder ure af.

“Ik vind het sneu, omdat een man altijd zijn afspraken nakomt. Het was al een deal”, zei Lie A Kwie in een reactie. Volgens vrienden was het een perfectionist. Stichting Internationaal Voetbal Suriname is vooral bekend om het Independence Cup-toernooi. Of er een vervolg komt op het eerste toernooi is nu onduidelijk. Lie A Kwie ging sowieso voor “nog meer meetmomenten.”


4 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.