Ex-topman Yokohama Suriname verhoord in Nederland

28

PARAMARIBO, 29 jan – De voormalige topman van de Yokohama Groep, Bidjay Parmessar, is verhoord door de Nederlandse politie. Dit meldt de Ware Tijd. Parmessar, nu adviseur van de bedrijvengroep, is opgehaald in zijn woning in Berkel en Rodenrijs, in Zuid-Holland. Vermoedelijke aanleiding is de aanschaf van een Mercedes Benz.

De auto heeft een waarde van ruim honderdduizend euro. “De justitie daar weet precies dat de wagen niet van hem is, waar die is gekocht, door wie en hoe betaald is”, zegt Yokohama-woordvoerder Jules Ramlakhan. Het kan er dan ook niet in dat Parmessar wordt opgebracht. Ramlakhan noemt het verhoor pesterij. Dat lot is Parmessar vaker ten deel gevallen, ook in Suriname.

Onder meer gebeurde dit op de Johan Adolf Pengel luchthaven. “De man is vaker uit de rij gehaald om te plassen, zogenaamd om te controleren of hij bolletjes had geslikt”, aldus Ramlakhan. Bidjai Parmessar is in 2005 in Nederland veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien jaar voor drugssmokkel en witwassen. In hoger beroep werd de straf gehalveerd, omdat drugssmokkel niet bewezen werd geacht.


28 REACTIES

 1. De paniek begint toe te slaan ook in nederland. Yokohama kan uit groeien tot een international bedrijf van betekenis. De nederlandse kapitalisten zullen het bedrijf altijd proberen te vernietigen omdat het niet in hun voordeel uit-pakt. Eerlijke concurrentie bestaat niet als men dat denkt, het spel wordt vies gepeeldt en justitie maakt ook deel van het spel uit. De domme massa wordt zo makkelijk beinvloed en op hun hand gezet. Maar in suriname hoeven zij niet te komen, want nu zijn de messen letterlijk geslepen. Wij laten ons deze keer niet beet-nemen, wij zij wakker. De mensen zijn geen eigedom van de staat, maar in nederland denken de bestuurders dat zij de mensen bezitten. Wij bewaken voortaan ons goud en andere natuurlijke rijkdommen. Het spel is uit voor de bloed-zuigers. En voor Al degene die ons land suriname hebben benadeeld wacht een zware gevangennis straf en ontneminsvordering van hun bezit die zij illegaal verworven hebben. Daarom komen er nieuwe rechters die het belang van suriname beter zullen bedienen. Want hoe kan een minister ons voor miljarden benadelen en vrij-uit gaan. In de nieuwe orde zal dat niet kunnen.


  Maak melding

 2. @ Theo, als men een schoon geweten hebt, hoeft men niets te vrezen. Yokohama, en vooral hun bewindvoerders, zijn al meerdere malen in opspraak geweest. Waarom woont Parmessar in Nederland? Maar als jouw zogenaamde “nieuwe orde” het goed vindt dat criminelen de leiding hebben over grote bedrijven, dan vrees ik het ergste voor het Surinaamse bedrijfsleven. Je reactie roept minstens een aantal vragen op.


  Maak melding

 3. Beste mensen in Suriname en Nederland, het volgende als je nooit in aanraking met justitie en politie bent geweest dan hebt u geen weet wat er gebeurt met mensen die wel door deze organtie wordt verdacht van het een en ander.
  Bij justite werken ook mensen zoals jij en ik dat ook hadden kunnen zijn en je weet wat er met jou gebeurt zodra je macht over andere mensen mag uitoefenen dan kan het allerslechtste eigenschap van jou naar boven komen drijven vooral als je veel tijd, geld en manuren hebt gestoken in een bepaalde onderzoek en dan blijkt dat jou invalshoek helemaal niet goed was. Jij krijgt van bovenaf op je kloten en dan ben je nog heftiger gemotiveerd om hoe dan ook de persoon of organisatie in kwestie ten gronde te brengen. En omdat jij weet hoe je een onderzoeksrechter moet bespelen dan krijg jij weer alle middelen tot jou beschikking en mag je weer spelen. Tot het punt dat de persoon in kwestie voor de rechtercommisaris moeten verschijnen en zijn/haar verhaal kan doen. Maar voordat het zover is heeft justitie alle tijd om info te verzamelen en als het hun niet zint wat ze te zien krijgen dan deinzen ze ook niet van terug om dingen in hun voordeel te verdraaien. En dan komt het moment supreme om de persoon in kwestie met veel macht vertoon te gaan arresteren en dan volgen er drie intensieve dagen van verhoor. Tijdens het verhoor is eigenlijk alles geoorloofd behalve lichamelijk contact.
  En als je dan nog niet gebroken ben dan ben je van goeie huize en neem van mij aan dat goede huizen niet meer gebouwd worden. Dus petje af voor dhr. Parmessar en ik wens hem en zijn familie en vrienden veel sterkte en wijsheid toe en ik zeg keep up the good spirit. Tegen alle boeren en buitenlui zeg ik open uw ogen want het kan zomaar gebeuren dat justitie haar blik op u laat vallen.


  Maak melding

 4. A.u.b. geen stoere praat over complot(theo)riën tegen het bedrijf Yokohama! De man heeft blijkbaar genoeg op zijn kerfstok om in de gaten te worden gehouden.


  Maak melding

 5. Waar er rook is, is er ook vuur.
  laten we elkaar niet hier voor de gek houden van holleerder was ook bekend dat hij een grote crimineel is waar zit hij nou ?
  ik snap wel waarom sommige hier nederland beschuldigen van paniek, parmessar let op die naam er zit ook een parmessar in een beruchte politieke partij in suriname snapt u die link ? dus die bewuste partij word indirect of direct met drugs geld op de been gehouden dan snapt u die zogenaamde verontwaardiging van sommige hier, over domme massa gesproken hou lekker je preek voor jou eigen parochie mie boi maar ik heb jullie door.


  Maak melding

 6. Hi hi

  Spelen jullie maar de domme .
  Wij hier in Suriname weten precies hoe deze mensen aan hun kapitaal gekomen zijn ,
  algemeen publiek geheim .

  Probleem is ; bewijs stukken – bewijs last .
  Slim allemaal gedaan , geen domme jongen .
  In elk geval heel goed gepresteerd met zijn schoon gewassen witte lakens en handdoeken .


  Maak melding

 7. Theo!

  hoe dom moet je zijn om te weten of niet dat Yokohama een grote Japanse multinational is en niet van Parmesar.Parmesar had deze ook naar Suriname gebracht.
  Laat je informeren of Google maar.


  Maak melding

 8. @Theo & pipa

  Wat gebruiken jullie? Een normaal mens met een goede kennis van de werkelijkheid zou nooit instaat zijn dergelijke onzin verhalen te verkondigen.

  Geef liever eens aan hoe hij volgens jullie dan wel zo rijk geworden is??


  Maak melding

 9. Parmisser aangehouden is not the question, want er is niemand aangehouden.

  De bonusvraag is waarom elke hoeveelheid welkom is in Ptatania, ja zelfs ook al moet het uit poepe worden ontward gaat het erin als speculaas!


  Maak melding

 10. Haha,

  1. Met heel hard werken.
  2. Door goed leiderschap.
  3. Door kansen te weten benutten.

  NOT, ja in de “vuile” wereld.

  Hij mag dan aan de top van dit bedrijf zitten, maar deze man heeft vuile handen. Ze gaan hem heus wel een keer pakken. Eerlijkheid duurt het langst. What goes up, must come down. Deze gast wordt aan alle kanten getapt, wacht maar af.
  De AIVD is niet ons A-team.

  Een van de problemen voor Sur is ons imago en deze gasten dragen daar niets positiefs aan bij. Zoveel multinationals gaan in lage lonen landen zitten, maar Sur. slaan ze over als het over het creeeren van banen, etc gaat.

  Ze denken dat we:
  1. corrupt zijn
  2. makkelijk om te kopen zijn
  3.lui zijn
  4. en niets gedaan krijgen
  5. kunnen smokkelen

  Onterecht vaak en natuurlijk bij lange na niet de werkelijkheid, maar het is wel ons imago en dat komt door o.a. dit soort gasten.

  Grts


  Maak melding

 11. Hoge bomen vangen veel wind.
  En als ze omgekapt worden vallen ze keihard neer en nemen ze een deel van hun directie omgeving ook mee de destructie in.
  Idereen weet hoe het verhaal is bij dit bedrijf.
  Het zijn geen grote jongens maar ook geen kleine jongens in het wereldje.
  A neng porie ba.


  Maak melding

 12. wat heeft deze meneer in het het nieuwe jaar WEER uitgespookt? hij zal niet zomaar opgehaald zijn.is hij nog steeds bezig met zijn malafide praktijken.trouwens iedereen kent hem hier in suriname,waarschijnlijk zal ie nooit veranderen.


  Maak melding

 13. @ teo, pipa en domme pinto
  lees reaktie nummer 7 en geef a.u.b ook antwoord op reaktie 9.
  wat ik heel erg en dom vind van pinto, teo ,pipa is dat deze figuren een grote smoel hebben maar niets weten of ze doen alsof dat kan ook. suriname is een groot land met een kleine gemeenschap denk daar maar eens over na.ik zeg nooit zomaar wat en ze komen uit ook don parmessar die lid is van een beruchte politieke partij in suriname de man die sommigen hier zien als de diskundige binnen die beruchte partij heb ik vaak bekritiseert hier op dit net deze man is een grote wolf in schaaps kleren samen met de voorzitter van zijn partij.drugs criminelen zitten op de loer om ons land over te nemen ze hebben zich verzameld in een zogenaamde mega-blok.surinamers wees waakzaam .


  Maak melding

 14. In de Rotterdamse Nieuwe Binnenweg is er een Surinaamse(creools)eetgelegenheid,die tent draait heel goed ,door zijn overheerlijke Surinaamse gerechten.
  Steeds maar weer wordt er ingevallen opzoek naar drugs,steeds maar weer wordt er niets en dan ook niets gevonden,laatst werd het eetcafe zelfs voor een paar maanden gesloten,de politie kon niet aantonen dat er daar drugs verhandeld werd,nu mag het weer open.
  Dit lijkt meer op:Een goeddraaiende Sur.-Creools bedrijfje kan en mag niet van justitie denk ik.Het zelfde lot ondergaat Parmessar,men kan het niet hebben dat hij kei en keihard werkt en niet afhankelijk hoeft te zijn van hun Sociale-dienst.Gegardandeerd als deze man van de soos leefde was er niets aan de hand,een mercedez van €100.000 onder zijn kont kan en mag niet,niet eens zijn eigendom.

  DU,volgens mij probeer je jouw drugsbaron Brunswijk vrij te pleiten,maar dat gaat je niet lukken iedereen weet dat je idool nog steeds DE grote drugsdealer in Suriname is.
  Kan jij bewijzen dat deze Parmessar en die van de NDP enige connecties hebben?Your hate is killing you day after day.


  Maak melding

 15. @Pinto

  Je geeft weer duidelijk niet te kunnen en/of willen lezen. Hij is wel degelijke aangehouden en opgebracht naar naar het politieburo. Reden: omdat hij zich duidelijk gedroeg als de eigenaar van een auto van 120.000 € terwijl hij zogenaamd daar het geld niet voor heeft.

  Verschil met SME is dat in NL iemand WEL moet kunnen aantonen waar zijn spullen vandaan komen en dat het zo duidelijk is wie zijn geld met corruptie en drugs verdient.
  I.t.t. SME waar sommige idioten idereen verafgoden die veel geld heeft als of dat goden zijn. Waar die idioten geen onderscheid maken tussen crimineel geld en eerlijk geld.


  Maak melding

 16. @ die idi op nummer 17 jij komt iedere keer met brunswijk laat mij jou dit zeggen ik zal het nooit opnemen voor geen enkel drugsdealers of crimineel en moordenaars, aan de reaktie van mi taki kan je zien wiens brood hij eet. als de politie vermoedens heeft dat er iets niet klopt dan mogen ze van nederlandse wet doen wat ze doen en als jij als burger het daar niet mee eens bent dan stap je naar de rechter zo gaat dat hier in dit land en niet anders.mi taki wat jij hier doet heet struisvogel politiek blijf jou jou KOP in het zand steken mi boi misschien denk jij dat alle bezoekers van deze forum de zelfde niveau hebben als de bezoekers van ocer alla pinto, slapen doen wij te neti niet overdag .


  Maak melding

 17. Kennen jullie de drugszaak nog waar de nederlandse justitie samen met een aantal criminelen 25000 kilo cocaine smokelde uit colombia naar nederland. De cocaine zat in vaten met sap.Naam van de zaak;de sap man.
  Men probeerde met de smokel van de drugs te infiltreren in een criminele organisatie volgens de politie. Maar toen de gesmokelde cocaine een-maal in nederland was,was het foetsie,weg,verdwenen. RA RA hoe kan dat en niemand is de gevangenis ingedraaid , maar er is weg 25000 kilo cocaine op de markt gekomen dank zij de nederlands justitie.
  Er kwam toen een onderzoek in het ned parlement met wijlen de heer VAN TRA aan het hoofd. Hij was toen niet blij met wat hij hoorde. Korte tijd later deed de remmen van zijn auto het niet meer en klapte hij met een snelheid van 100 km per uur achter een andere auto en overleed. Beste mensen ik wil jullie waarchuwen, laat jouw mensen niet zomaar vallen om te denken dat de ander altijd beter is, want dat zijn ze niet. Zij doen keihard mee alleen stiekem. Heel soms lekt het uit.


  Maak melding

 18. DU,jij bent de idioot hier,daar is 99,9% van de reageerders mee eens.Dat jij je nog als slaaf wil gedragen tov de Nederlanders moet jij weten,jij wil niets lezen over hoe laag bij de grond je bassies zijn.Het zij zo,de Nederlandse justitie doet er alles aan om de allochtonen hun eigen zaak naar behoren te laten draaien.
  Wat ik heb getypt over De Kluif eetcafe in R`dam is waar,ga je er persoonljk ervan overtuigen.De uitbaters zijn echte harde werkers en hebben met drugs niets van doen,maar toch wordt hen het uitbaten van hun goedlopende zaak steeds maar weer belemmerd door die racisten.
  Blijf jij maar lekker in je gedachten dat:Ala Sang A Bakra Eh Doe ,Boeng,maar alles wat jouw eigen soort betreft is niet goed,jij neppeSur.
  En ja zolang jij steeds komt met Bouterse,sla ik Brunswijk om je oren,want jij vergeet steeds die 2 in 1 adem te noemen.
  Brunswijk is nog steeds DE grote DRUGSBARON in Suriname,tis dat je het weet puhhhhh.


  Maak melding

 19. @mi taki

  Dank voor je informatie. Ik ben gewaarschuwd want een eettent die maanden gesloten wordt betekend altijd dat er sprake is geweest van drugshandel. Je maakt er duidelijk geen melding van dat ze door de keuringsdienst van waren gesloten zijn en dat de zaak grondig is verbouwd. Drugshandel is dan de enigste grond waarop dit kan gebeuren.

  Dat jij dit niet gelooft zal mij een zorg zijn. We weten inmiddels wel dat jij liever de leugenachtige tories van je maties gelooft. 😆


  Maak melding

 20. Neus,jij bent de gore leugenaar hier.
  Niets keuringsdienst van waren,hoe kom je daar nou bij?Weer 1 die de bakra`s hun kont likt.
  Juist de keuringsdienst van waren ,hadden nooit geen commentaar op die tent,de keuken is schoner dan schoon,de tafels zijn altijd prima opgeruimd,geen kruimeltje te vinden.
  Als je niets anders weet te vertellen houdt je mond/vingers,ben je er weleens geweest?Zeker weten van niet,anders kom je niet hier je leugens verkondigen.
  Maar ja zoals men zegt:Wat je zegt ben je zelf.


  Maak melding

 21. @ mi taki. Ik begrijp, gezien ons verleden met Ned. dat als een Sur. die succesvol is wordt aangehouden, sommige mensen dan denken dat hij zomaar wordt lastig gevallen.

  Immers, dat is wat onze politici ons leren. Zolang ze met justitie elders in aanraking komen: Ze haten me en ze willen me liever arm zien. Silvio Berlusconi in het kwadraat.

  Deze gast is LOESJE en daarom wordt hij gestalkt en getapt.Dat doen ze met opzet ja, om hem te laten zien dat ze hem in de gaten houden;hij gaat snel een fout maken. Een villa hebben terwijl je bij de duane werkt, bestaat in Ned niet. Dat betekent:
  1. problemen met de belastingdient, daarom alleen al ben je liever arm.
  2. problemen met justitie.

  Justitie heeft geen tijd om iedereen op basis van persoonlijke vendetta’s aan te houden.Het interesseert ze niet hoe je heet en waar je vandaan komt. Het is dat ze moeten, anders weten ze niet eens dat hij uit Sur komt of waar het ligt. Waarom zouden ze je zuurverdiende geld misgunnen? Je betaald hier belasting, graag zelfs. Zolang het niet loesje is, want dan loopt men geld mis en jij de cel. Dat is iets dat we in Sur gewend zijn. Als je de juf bekritiseerd, betekent het een onvoldoende voor je toets. Opzouten met die gast.Hij gaat een keer een fout maken.Wedden?

  x Eva


  Maak melding

 22. @ mi taki ,
  jij hebt een grote complex ik zal jou uitleggen waarom,omdat jij alles zwart wit ziet dat is een zwakte van jou, toen ik jou reaktie op nummer 17 las over (creools)eetgelegendheid toen dacht gelijk daar gaan we weer omdat die eigenaar zwart is wil de politie zijn zaak kapot maken wat een grote onzin verhaal, als jij in een land woond met jou kleurgenoot en het zelfde gebeurd jou ben ik benieuwd hoe jij dat gaat uitleggen.mi taki weet waneer jij een slaaf ben? waneer je jou kleur of jou afkomst de schuld geeft van jou valen en waneer het jou tegen zit in het leven hier in dit land heb je wetten en regels waar iederen zich aan moet houden ik geloof in de nederlandse rechtsstaat er zijn genoeg mogelijkheden op jou recht te halen doe dat . @ teo en mi taki jullie hebben een heel groot probleem niemand geloof die spookverhalen van jullie.


  Maak melding

 23. Nergens ter wereld wordt een goed draaiend netjes en integer bedrijf zomaar “lastig gevallen” en maanden gesloten omdat justitie daar een kick van krijgt. Of denkt men dat een hoofdofficier naar buiten kijkt en zegt “vandaag regent het dus ga die tent van die Surinamers maar lastig vallen, als het zonnig was hoefde het niet”. Er bestaat geen willekeur in dit soort zaken. De mensen die een andere mening zijn toegedaan, zijn totaal niet geïnformeerd. Of haten de blanke mens zodanig dat ze goed en slecht, verkeerd en fout niet meer van elkaar kunnen onderscheiden.


  Maak melding

 24. Bakra’s hebben het moeilijk als bruintjes succesvol worden. Tijd voor de bruintjes hun internationale affairs maar in India te gaan doen. Vraag maar om een POI card, je hebt geen visa meer nodig en je bankieren gaat toch over de internet.


  Maak melding

 25. HEREN E.O DAMES COMMENTATOREN.
  WAAROM IS HET STIL VAN JULLIE, EN OOK VAN DE ZICHZELF BEKROONDE MISDAAD JOURNALISTEN V/D HEUVEL, DE VRIES C.S ROND DE ACTUEEL LOPENDE JURIDISCHE PROCESSEN: DONOVAN ATMO (FACILITAIR ADVISEUR VAN DE HOOGSTE POLITIE LEIDING VAN NED) WAARBY OOK EEN MVW. DIE DOOR SOMO DESTYDS IN DEN HAAG WAS GEPLAATST EN BY WIE 6.5 MILJOEN EURO IN BESLAG IS GENOMEN ETC. HET IN DE PERS GROOTS AANGEKONDIGDE : PROCES TEGEN DE ” BENDE VAN PIET WORTEL” WAARAAN DOSSIERS GRIVES, BORDO EN MAYNARD CS WAARVAN ER NIETS MEER WORDT VERSLAGEN.
  JULLIE MOETEN NEUTRAAL EN NIET VAN DIE HYPOCRIETE SHIT BLYVEN PUBLICEREN, WANT OOK JULLIE WORDEN DOOR DEZE OF GENE BETAALD.
  BEGINNEN MET DE LINK VAN MAYNARD CS MET DE MARECHAUSSEE OP SCHIPHOL EN MNR GRAPPEN HUIS.
  EN TOT SLOT IS OEDIT AL UITGELEVERD?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.