Nederlander Daan Goppel al liftend naar Suriname

5

PARAMARIBO, 27 jan – Het leek en het lijkt nog steeds onwaarschijnlijk. Maar de Nederlander Daan Goppel heeft het voor elkaar weten te krijgen. Goppel is al liftend vanuit de Nederlandse stad Utrecht in Suriname aangekomen. De tocht heeft hem bijna honderd dagen van zijn jonge leven gekost.

Maar daar maalt de tweeëntwintigjarige uit Almere niet om. “Het belangrijkste is dat ik het gehaald heb. Niet iedereen geloofde dat ik het kon en ik zelf soms ook niet”, zei Goppel in het actualiteitenprogramma Suriname Vandaag. Het onwaarschijnlijke zit vooral in de verplichte oversteek. In Utrecht per boot liften naar Antwerpen en Lissabon. En dan per zeilboot naar de Canarische eilanden.

Daar werkt Daan enkele dagen in een kroeg. Uiteindelijk mag hij mee met een jacht. De oversteek duurt dan nog bijna een maand. Hij belandt in Sint Maarten en uiteindelijk Guyana. “Het was een fantastische reis. Het is zoeken naar kostendrukkers, bij mensen thuis slapen, wat te eten krijgen.” In Suriname wist hij ook weer gratis onderkomen op de kop te tikken en koken doet hij zelf. De heenreis is al gepland. Per vliegtuig.


5 REACTIES

  1. dit is wel intersant hoor in sme zal hij heel goed opgevangen worden maar hij moet er niet te lang blijven daar op kosten van anderen want anders gaan de mensen vervelen ,sme zijn gast vrij maar niet vo lang succes!!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.