Groots Surinaams Cultureel festival in Den Haag

5

De Stichting Federatie Eekta organiseert van 15 t/m 27 februari een Surinaams festival waarmee de stichting de Kunst- en Cultuuruitingen van de diverse Surinaamse culturen afzonderlijk en breed wilt presenteren (culturele diversiteit), maar tegelijkertijd vanuit het concept ,,eenheid in verscheidenheid’’ wilt tentoonstellen en aangeven welke culturele interacties en verbindingen (fusion-ontwikkeling) zijn ontstaan.

De bedoeling is hiermede een breed publiek vooral uit de Haagse samenleving, maar ook daarbuiten, kennis te laten maken met de diverse Surinaamse Kunst- & Cultuuruitingen en – ontwikkelingen en te laten zien hoe met behoud van de eigen identiteit toch verbindingen ontwikkeld zijn en ontwikkeld kunnen worden tussen de diverse (Surinaamse) culturen.

Het Suriname Festival heeft ook de bedoeling om jongeren kennis te laten maken met de ,,roots’’ van de verschillende culturen en hen doordrongen te laten zaken van het sterke belang en het succes van het concept van burgerschap (integratie) met behoud van de eigen identiteit. Het Suriname Festival wordt dan ook breed opgezet en zal van 15 t/m 27 februari op diverse locaties en gericht op diverse Surinaamse Kunst- en Culturele aspecten gepresenteerd worden. Verdere informatie over het programma van dit festival, kunt u nader lezen.

Datum : Maandag 15 februari t/m Zaterdag 27 februari 2010
Locaties : Theater a/h Spui, Dr. Anton Philipszaal, Centrum Eekta Bhavan & Theater Concordia,


5 REACTIES

 1. Ekta met zijn bananen verhaal.
  Lijkt dat de jongeren in Nederland niet weten van diverse culturen.

  Het is niet gelukt in Suriname tussen de Hindustanen, negers en Javanen.


  Maak melding

 2. Roy

  Je bent een geboren pessimist geef de Eekta een kans door de cultuur krijg je de mensen bij elkaar.Je woont zeker in Nederland en kent het land Belgie” zeker wel hoe is de verhouding tussen de Walen en de Vlaanderen gaan ze goed op met elkaar wanneer je als Waal zeer slecht behandeld wordt in Vlaanderen.


  Maak melding

 3. Smara,

  Ik denk dat jij in Belgie woont en het verschil is dat daar te maken hebt met Blanke mensen.
  Fiet is dat EKTA volgens hun verschillende cultuiren bijeen wilt brengen.
  Jaarlijks hebben we in Den Haag een Groot MILAN en wat zie alleen maar Hindustanen.
  Bij een voetbalClub zie nauewlijks Hindustanen.
  Bij zo,n EKTA bijeen komst zie alleen Hindustanen.
  Hindustaten hebben moeite blijkbaar met intregratie.
  Ben een hind maar dit is het realiteit.

  Maar fijn dat er overgesproken wordt.


  Maak melding

 4. Boys even wakker worden.
  Dit gaat altijd om paisa! doekoe!
  Nobody gives a shit about the audience.
  Zo lang de stichting zijn boekjaar heeft goed afgesloten dan is er niks aan de hand.
  Het is bij elk volk wel zo Roy dat het eigen cultuur altijd verbonden is aan de activiteiten die men organiseert.
  Ik vind beiden , de marron en hindustaanse activiteiten bij te wonen.
  Tang boen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.