woensdag, mei 29, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaamse parlementsvoorzitter zit met complex

Surinaamse parlementsvoorzitter zit met complex

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 25 jan – Parlementsvoorzitter Paul Somohardjo zit met een serieus complex. Somohardjo vindt dat zijn politieke partij, Pertjajah Luhur, PL, consequent eronder wordt gehouden door de belangrijkste partners in de Nieuw Front-combinatie. Uittreden lijkt een steeds aantrekkelijker optie te worden.

Dit is een opmerkelijke draai in de partijstrategie. Tot voor kort werd scheiding ondenkbaar genoemd, het wezen van de politiek ten spijt. Nu liggen de kaarten duidelijk anders. “We praten met een ieder die met ons wenst op te trekken”, zegt partijbons Geor Hering tegenover de Times of Suriname. Het is dus nog lang niet zeker dat PL alleen de verkiezingen ingaat.

Volgens Somohardjo was dit juist een alternatief voor de onrechtvaardige bejegening in het Nieuw Front. Het kan dan ook best dat het praten met buitenstaanders niet meer is dan de zoveelste zet. Somohardjo hoopt nog altijd dat het Nieuw Front zijn partij meer en betere posities gunt op de kandidatenlijsten. Bij de verkiezingen geldt nog altijd dat de best geplaatste kandidaten de meeste kans maken.

En daar is het meer dan ooit om te doen. Somohardjo wil zoveel mogelijk parlementszetels in de wacht slepen om uiteindelijk ook de presidentskandidaat te mogen aanwijzen. Volgens de NPS van president Ronald Venetiaan is dat nergens zo geregeld. De andere grote Nieuw Front-partner, de VHP van vicepresident Sardjoe, gaat zelf ook voor het presidentschap.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

21 REACTIES
 1. Deze man vertoont alle trekken van extreme moslims, die geloven dat zij altijd gelijk hebben in deze wereld. Uit het oogpunt van zijn geloof denkt hij dat hij beter is dan de ander. Daarom verbaast het mijn dat Brunswijk met deze man in zee gaat, want in heel afrika is het oorlog tussen moslims en niet moslims, vooral in nigeria, sodan, ghat. Als zij eenmaal een hele grote groep vormen dan willen zij de andere groep morres leren en onderdrukken of uitmoorden. Vergist u zich niet, Somo laat nu al blijken geen respect te hebben voor vrouwen en zelf niet voor de president van ons land. Let op wat ik zeg EXTREME MOSLIMS !!!


  Maak melding
 2. Die hele bende van de jaren zeventig moet nu plaats maken voor

  nieuwe, frisse ,intelectuele ,goed opgeleide,vak-kundige ,mensen die hun positie kunnen staan..

  Weg met die achter-bakse ongeschoolde onder-ontwikkelde niet logisch kunnen denkende mensen die hun tijd al lang hebben verdoezeld en de zaak bezodemiterd..

  We moeten werken met integere mensen die hun vak verstaan..

  Dus mensen maak nu je keus..


  Maak melding
 3. Meer en betere posities op de verkiezingslijsten? Dat wil dus zeggen: Meer en betere posities binnen bepaalde ministeries. Nou, Somo, ik zal je de droom niet onthouden, maar vergeet niet dat jouw PL-ministers er de afgelopen vijf jaar niet veel van gemaakt hebben. Wolf (Onderwijs) heeft niet de uitstraling en kennis om een departement naar behoren te leiden. Een ADEK-bode. En wat heeft Brave Hendrik op Sociale Zaken gedaan? Niets. Nog maar te zwijgen over Jong Tjien Fa. Die heeft van alles gedaan, maar niets goeds. Allemaal uit naam van de firma List en Bedrog, waar jij nu voorzitter van bent. Als Assembleevoorzitter heb je geschiedenis geschreven, ja, in zwarte bladzijden. Je bent nog niet in staat een VOLKSvertegenwoordiging adequaat te leiden, laat staan een heel VOLK. Zelfs een gaarkeuken was nog te hoog gegrepen. Nee, Somo, zolang jij nog blijft denken in termen van: Mensen die op mij lijken, mag je wat mij betreft een volgende termijn vergeten. Ga lekker in de oppositie. Of naar Nederland (je hebt nog een paspoort). Misschien is daar een plaats voor je binnen de Partij Voor De Dieren.


  Maak melding
 4. Volgens de NPS van president Ronald Venetiaan is dat nergens zo geregeld.

  Ik neem het niet op voor Somo ..rede….ik vertrouw hem niet of hij is niet te vertrouwen.

  Maar als wij eerlijk moeten zijn wie de meeste stemmen opbrengt is de man.

  Dus Opa Ronald moet ophouden mensen te gebruiken en te misbruiken om ze later niet capabel te noemen.
  Wat voor mens ben je..als ik het was had ik deze man Opa Ronald gewoon laten staan als oetlul.
  Niet verstandig om met mensen als Opa Ronald om te gaan.


  Maak melding
 5. nou ik hoop dat front hem laat gaan. zal ik zien of hij onder dak vind bij mega combinatie. Dat zou toppunt van opportunisme zijn. Die hebben hem te vuur en te zwaard bestreden. Laat somo maar de oppositie in gaan. Als Venitiaan slim is houdt hij de poot stijf. Somo speelt blufpoker. Bij Mega combinatie kan hij niet te recht. Maar je weet maar nooit. Bij god en Suriname kan alles als men wilt regeren. Maar dan zal ik horen wat de NDP stemmers ervan zeggen als bouta met Somo gaat samenwerken.


  Maak melding
 6. ik weet wel een ding zeker,is dat de grote verliezer niemand minder is dan de n p s.
  venetiaan met zijn adviseur hebben van dit partij hun eigene gemaakt.die man gedroeg zich als een goddelijkheid.hij past helemaal niet meer in deze tijd.

  het volk is helmaal beu geworden met de handelingen van deze man en moet gewoon met pensioen.
  die domme uitspraak van somo en brunswijk hebben wij te danken aan deze machtswellusteling.

  venetiaan met zijn fanatieke lummels hebben het hele politieke gebeuren in het land naar de noppen gestuurd.allemaal rotsooi in het parlement.weg met de gangsters in het parlement en hersteld de nodige orde en fatsoen.

  straks hebben wij een nog grotere probleem met de minister santokhi en de president bij het Hof van Justitie mr.John von Niesewand.
  de minister van justitie in nederland heeft afspraken lopen met santokhi,dus vene je zoekt de problemen zelfs.


  Maak melding
 7. Somo zit met en complex, geen nieuws, in de zeventiger jaren zat ie al met een complex
  Hij bedenkt allerlei dingen om er munt uit te
  slaan op 25 mei. Hij denkt dat ie af en toe slim is.
  A dong a no sab sai doe, oe lieb eng

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding
 8. …..hoe de zaken nu voorstaan “zit” de PL beter op het kiezersveld dan de NPS. Nou het is toch een makkie dat de grootse binnen de (een) combinatie de “hoofdprijs” meekrijgt. @nr. 1: men moet spoken (boze? geesten) opwekken als je die niet kan bezweren.Omdat het een Somo (Javaan) is dan is die een Moslim-X, en als het een Brunsie (Bosland-creool -Marron) is, hoe zou die dan genoemd worden?.


  Maak melding
 9. Holle vaten klinken het meest,
  dit geld voor bouterse brunswijk en somo het is naar hun hoofd gestegen, MEGALOMANIE daar hebben deze figuren last van.@ nummer 9 de grootste rotsooi is al terecht uit het parlement getrapt,resten er nog een paar.


  Maak melding
 10. Somo for President van TOKO PL
  Somo moet niet bluffen ,maar waar maken wat hij zegt. De dag dat Somo president wordt wil ik geen surinamer meer zijn.De man is een begrieger, verkrachter (zie vonnis) Laat hij eerst wat omgangsvormen leren. Hij deugd niet als parlementsvoorzitterlaat staan als president Laten we onze vuile was Somo binnen houden. En niet naar het buitenland sturen om Suriname te vertegenwoordigen. Bravo NDP jullie zijn duidelijk GEEN SAMENWERKING MET SOMO en BRUNSIE.
  Laten we nu schoonschip maken.


  Maak melding
 11. Heel vreemd allemaal dat nu Somo X en Brunsie Y zijn. De nps (lees Vene) had dit toch geweten en dan?….neen hoor het zijn een stelletje …… en gaan blerren wanneer hun dat goed uitkomt. Met soort ….. komt men geen stapje verder dan enkel maar op de bedeltoer. Sarie torie maar het is zo.


  Maak melding
 12. Wij moeten eerlijk blijven en niet dom lopen doen.

  Als Somo de meeste stemmen binnen haalt en Bruinswick als tweede ook de meeste stemmen binnen haalt.

  Dan moeten wij eerlijk zijn Democratie’s is dat de meederheid.

  Daarom zie ik dit als een zeer smerige zet van de NPS incl FRONT…om stemmen binnen te halen…..de bevolking is moe geworden van al dit soort lieg en bedrieg…voor hen hoeft het niet meer dan dat FRONT gewoon verdwijnt


  Maak melding
 13. Politiek kan smerig zijn. Daarom is de letterlijke betekenis van dit woord o.a. listig, slim, sluw, behendig, berekenend, etc. Uiteraard is dit afhankelijk van de context. Het blijft een feit dat degene die zo graag politiek wil bedrijven ook moet weten waar hij/zij mee te maken heeft. Wie de bal kaatst moet hem terug verwachten.

  Ik zeg: Als Somohardjo en Brunswijk op een politieke ( lees smerige) manier buitenspel gezet kunnen worden vind ik dat niet erg. Er is echt geen coup gepleegd hoor! Zie het als onderdeel van de Democratie. Deze heren zijn niet geschikt om president van een land te worden.


  Maak melding
 14. Holle vaten klinken het HARDST.Ai baja DU je hebt de klokken horen luiden,maar je weet echt niet waar de klepel hangt.
  Nu ga je ons napraten,dus het heeft geholpen dat men je steeds voor meten met 2 maten betichtte,eindelijk noem je Bouterse en Brunswijk in 1 adem je gaat het leren zo te lezen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES