Surinaamse Schipholkinderen moeten snel terug

4

PARAMARIBO, 21 jan – Suriname en Nederland moeten zo snel mogelijk een oplossing vinden voor kinderen die justitiële problemen ondervinden op de Nederlandse luchthaven Schiphol. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. De zogenaamde Schipholkinderen moeten zo snel mogelijk naar huis kunnen. De eerste stappen zijn al gezet.

Onder meer is gesproken met de Nederlandse minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin. “Afgesproken is dat de kinderen zo snel mogelijk naar Suriname komen of dat er tenminste opvang geregeld wordt”, zegt Santokhi tegenover de Times of Suriname. De opvang in Nederland is vaak nog een zorgpunt. De kinderen blijken nogal wat aanpassingsproblemen te ondervinden.

Hetzelfde kan gezegd worden van de opvanggezinnen. “Dat vinden we niet goed, want de kinderen hebben een heel andere achtergrond en een heel andere situatie”, aldus Santokhi. De voorkeur gaat dus toch naar het terug sturen. Het betreft kinderen die of gedwongen zijn tot drugssmokkel of van wie de ouders aangehouden zijn. De bilaterale samenwerking rond de doelgroep wordt verbeterd.


4 REACTIES

 1. Deze kinderen zijn dus, als ik het goed begrijp, slachtoffers van de “daden” van de ouders. Aanpassingsmoeilijkheden? Daar hadden de ouders dus blijkbaar geen moeilijkheden mee. Over hoeveel kinderen gaat het? Zijn het in Nederland geboren kinderen of echte Surinaamse kinderen? Het komt mij een beetje warrig over. Schipholkinderen? Worden zij op Schiphol geïnterneerd? En wat bedoelt men met “justitiële problemen”? Of zijn het zelf kleine crimineeltjes? In dat geval zal een degelijke check up deel moeten uitmaken van het besluit de kinderen terug te sturen naar Suriname. We zullen allemaal wel weten waarom…!


  Maak melding

 2. Suriname moet anders worden, zet NL een Surinamer uit dan moet Suriname ook een witmang van de straat plukken en op de vliegtuig of boot zetten richting NL.

  Wat je kaats kan je terug verwachten toch?


  Maak melding

 3. Nederlanders lullen gewoon uit hun nek, maar dat de kids terug moeten keren in de democratische Surinaamse hel van onverschilligheid en zelfzucht is een vaststaand gegeven. Alhoewel de kids in Suriname niet beter af zijn, is dit toch een veel betere oplossing dan hun verblijf in Nederland te continueren tussen de hypocrieten der aarde. Wat dit betreft is Nederland een Mekka van het slavernij-syndroom waarmee de meeste bakra’s behept zijn. Eerst zijn ze zogenaamd lief, maar dan komt er een tijd aan van satanisch sociale dwang. Kinderen zijn erg meeloperig, het zijn kinderen hè, en daar hebben de kolonialisten in het verleden gretig misbruik van gemaakt, zelfs nu nog. Safe the kids and destroy the believers!
  django


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.