Ramnewash: ‘Snel meer stages voor onze jongeren’

2

“Ik ontmoet veel allochtone jongeren die geen stage vinden. In deze periode van economische crisis gaat dat nog moeilijker. Jongeren lopen het gevaar hun opleiding niet af te ronden en werkloos te worden.’ Dat zijn de belangrijkste redenen van Rajesh Ramnewash om ondernemers en gemeenten te benaderen om meer stageplekken en startersbanen te creëren.

Door stage speeddating te organiseren tussen ondernemers van de VBM businessclub en ROC Mondriaan is het me al eerder gelukt om matches te maken. ‘Via een stage kom je ook vaak aan werk; ze zijn echt heel belangrijk. Ik vind dat ook Surinamers, waarvan veel een vaste baan in het bedrijfsleven of bij de overheid hebben, zich meer moeten inzetten voor jongeren. Ze moeten op hun werk doorvragen naar de mogelijkheden stageplekken en startersbanen en de kruiwagen worden voor onze jongeren in hun eigen organisatie’.

Ramnewash bouwt samen met Amrit Consultancy van Dew Baboeram aan een website voor allochtone jongeren. Zij kunnen daar hun profiel en wensen voor een stage of een eerste baan achterlaten. Ook staan er tips en trucs over hoe je kan voorbereiden op het vinden van een stage of een baan.

Studentenverenigingen en jongerenorganisaties van kerken, mandirs en moskeeën doen mee aan de komst ervan. ‘Je kunt het vergelijken met netwerksites als Hyves waar je ook je profiel op plaatst. Alleen is onze site helemaal gericht op het vinden van die leuke stage of baan’.

Lees hier meer over de activiteiten van Rajesh Ramnewash. Voor de PvdA deelnemer aan de Haagse gemeenteraadsverkiezingen van maart.


2 REACTIES

 1. Maar Suriname is zo gastvrij om in Suriname die blanke voorrang te geven op stage plaatsen ipv eigen Surinaamse studenten, laat ze kijken hoe moeilijk het voor Surinaamse studenten kan zijn in NL om een stagen plek te vinden. Als ik het voor het zeggen het in Suriname…..boi.

  Die blanken gaat er toch alleen voor de zon, de taal, omdat het alles in het land goedkoper is, voor de terassen, uitgaan, sex, gastvrij enz.

  Suriname moet gewoon per stagiar gewoon 500 euro vragen voordat ze naar het land mogen afreizen voor hun stage.

  En anders is het gewoon eigen volk eerst!


  Maak melding

 2. Je hebt ergens een punt, maar vergeet niet dat ook Surineds daar stage gaan lopen. Ik wil geen afbreuk doen aan de Suri studenten, want ze werken vaak hard. Maar we kunnen daar op sommige plekken wat meer niveau en kennis gebruiken, daarom gebeurt dit vaak. Je blijft anders altijd in dezelfde molen draaien. Nogmaals ik zeg niet dat de Suri’s geen kennis en niveau hebben. De oorzaak ligt vaak niet bij de studenten, maar aan de kwaliteit van het onderwijs. En dat “gat” wordt opgevuld door deze Ned. studenten. We moeten uitkijken dat we niet onszelf in de vingers snijden door deze groep te gaan weren. Een aantal jaren geleden heeft een Ned. student een grootschalig marktonderzoek gedaan. Het ontbreekt er op de scholen in Sur. aan gedegen kennis over statistiek en marktonderzoek, waar of niet waar? Ned bedrijven halen vaak IT-ers uit India. Men gaat inderdaad vaak voor de taal, maar betalen om stage te mogen lopen weegt niet op tegen deze factor.

  Eerder zou ik zeggen; overheid en onderwijs stimuleer de bedrijven om naast hun Ned. stagiair een Sur. in dienst te nemen. Een soort duo stage ipv iedere student alles alleen te laten doen.En ze leren van elkaar! Het is maar een idee.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.