Enkel old boys voor Nationale Partij Suriname

39

PARAMARIBO, 21 jan – De Nationale Partij Suriname, NPS, zal uitsluitend met oude bekenden de verkiezingen ingaan. Dit zegt NPS-voorzitter Ronald Venetiaan. Het is een kwestie van vertrouwen. En dan nog moet blijken of alle huidige partners binnen het Nieuw Front voldoen.

Dus is er geen garantie dat de politieke combinatie zijn formatie behoudt. “Wanneer wij naar het verleden kijken, hebben wij kunnen ervaren wie een partner is en wie geen partner is”, zegt Venetiaan. De ervaringen gaan sowieso mee in de onderhandelingen over posities op kandidatenlijsten. Pertjajah Luhur van parlementsvoorzitter Paul Somohardjo gaf onlangs een nogal pijnlijk schot voor de boeg.

De partij wil betere posities. Volgens Somohardjo mag dat omdat Pertjajah Luhur dubbel zoveel parlementszetels verwacht binnen te slepen. Dat moet ook voldoende zijn om het presidentschap te claimen. Venetiaan is niet bepaald overtuigd: “We laten ons niet imponeren door dromen over grote aantallen, terwijl de ervaring ons reden geeft reserves te hebben wat de kwaliteit betreft.”


39 REACTIES

 1. Enkel old boys voor nationale partij suriname!!

  Misschien een nieuw bestuur voor het bejaardentehuis te paramaribo.

  Nps staat namelijk garant voor faillisementen en landverkopers aan mulitnationals.


  Maak melding

 2. Mooie opmerking hierboven, de NPS doet maar
  Vene zijn rol is uitgespeeld, en dat weet ie ook, time to go Vene, ga rusten en genieten van het geld die je zak uitkomt, geef een ander de kans, ik ga voor Baas, mek a kong
  tra wintie,

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 3. Oude politiek wil ieder ander partij onder zijn gezag houden en 80% van de bevolking onder de armoede grens. Tevens willen zij de belangen van de buitenlanse maatchappijen blijven dienen ten koste van de eigen bevolking of ze zijn gewoon stomme bestuurders. Maar hoe je het wendt of keert het leverd suriname niets op. Hoe komt het dat pas in 1980 staats-olie is opgericht en waarom moest wijdenbosch twee grote-bruggen bouwen en niet de oude politiek. Waarom moet de magacobinatie dreigen met terug-draaien van slechte goud-dael van Front met Alcoa.
  Conclusie de oude politiek wil grote delen van de bevolking altijd in een te afhankele positie houden de zogenaamde inkomens-politiek en ze als stemvee gebruiken door ze te belonen in verkiezingstijd. Helaas voor old boys NPS, Megacobinatie is in op-mars.
  Deze keer gaat de heer Parmessar het beleid cordineren samen met de andere leden van de combinatie dan ben ik zeker van dat suriname vooruit zal komen, omdat hij top management kwaliteiten bezit.Vooral omdat de megacombinatie het nationaal belang voorop stelt boven het buitenlands belang.


  Maak melding

 4. Mensen worden door de tijd ingehaald, dat geld ook voor de old boys van de NPS. De nieuwe tijd brengt Megacombinatie aan de macht. Los van de onbetwiste-leider van de combinatie de heer Bouterse, is de heer Parmessar een zeer kundige bestuurder met top management kwaliteiten en van alle markten thuis. Ik weet 100% zeker dat de heer Parmessar onze goud voorraden niet zou verkwazelen aan buitenlandse maatschappijen.
  Op de ndp website geeft de Parmessar weer hoe men in suriname een eigen goud-winnings bedrijf kan op-zetten. Die visie van hem is 1000 keer beter dan van de Front-regering die helemaal geen visie heeft, maar bouwt op buitenlanse bedrijven die ons een stuivertje toeschuiven. Onze bodem-schatten zijn zeer belangrijk voor de hele natie wie daar onverandwoordelijk mee heeft omgespongen moet absoluut het veld ruimen.


  Maak melding

 5. Dat bejaarden nog zo hebzuchtig zijn is domweg niet te geloven.

  Owru Granpa nanga Granma unu no mus fu hebzuchtig so….en tapu na moro bigi don fu unu…..stelletje misparaat.


  Maak melding

 6. Als ik Venetiaan was zou ik juist met nieuwe gezichten komen. Vers bloed doet wonderen, aan oud bloed heb je niet veel. Die zijn dement en zitten met een been in het bejaardentehuis. Venetiaan is van dezelfde lichting als wijlen oud-gouverneur en oud- president Johan Ferrier. Nu al met zijn gedachten in Nederland, waarschijnlijk ook in Oegstgeest. Ik hoop vurig dat het Parmessar lukt om deze keer de presidentsverkiezingen te winnen en de oude stempel voorgoed met pensioen te sturen. Er is genoeg werk aan de winkel voor de nieuwe regering:
  1. Kiesstelstel veranderen in een rechtstreeks gekozen president en de deelraden opdoeken.
  2. De deals met alle buitenlandse bedrijven onder een vergrootglas leggen en eventueel herzien.
  3. Zorgen dat de nieuwe bondscoach mag beschikken over de sterkste voetbalselectie uit SURNEDS en SURSURS.
  4. Een moderne infrastructuur aanleggen met ondergrondse rioleringen en verbreding van bestaande wegen.
  5. De instroom van de Chinezen aan banden leggen en een middenstandsdiploma invoeren voor winkeliers, dit om de voedselketen te beschermen tegen milieuverontreinigde voedsel uit landen als China.
  6. De verkoop van namaakproducten aan banden leggen en zo de chinese maffia hun lucratieve handel uit handen nemen.
  7. Een minimum belasting invoeren voor elke burger boven de 21 jaar en een extra minimum belasting op arbeid om de overheidsfinancien te bekostigen.
  8. Een plan opstellen voor een nieuwe hoofstad (Lelystad) op Lelydorp aangezien over 15 jaar door de klimaatverandering de huidige hoofdstad Paramaribo grotendeels onder water zal komen te staan.
  9. Alleen vakministers benoemen op desbetreffende ministeries, die bovendien samengevoegd dienen te worden tot een maximum aantal van 7 (binnenland, buitenland, justitie en politie, defensie, volkgezondheid, onderwijs en economische zaken).
  10. Terugkeer van de premier: hij doet als vanouds weer algemene zaken en de president is slechts staatshoofd en houdt zich bezig met de ontvangst van buitenlandse gasten en het benoemen en ontslaan van ministers. Het is van groot belang dat er weer een premier komt zoals dat in het verleden ook het geval was. De huidige bestuurscrisis is een rechtstreeks gevolg van het ontbreken van een belangrijke schakel tussen de president en de ministerraad. De ministerraad dient voorgezeten te worden door een premier en niet door de president. Waarvan akte.


  Maak melding

 7. Theoretisch zou Vene intelligenter moeten zijn dan Somo. Vene is afgestudeerd wiskundige, was docent op een middelbare school en het IOL en Somo was marktverkoper en had een goktent. De praktijk wijst vaak helaas anders uit.


  Maak melding

 8. het is niet vreemd dat jullie gaan voor een dictator die last heeft van megalomanie.
  pramessar heeft in het academisch ziekenhuis laten zien hoe hij prima beleid kan coórdineren en zijn zakken met miljoenen heeft gevuld, zijn het deze misleiders waar jullie het volk mee op willen zadelen ik denk het niet .kiezen voor de zogenaamde m-combinatie zal een regelrechte ramp zijn voor ons land. het is makelijk om langs de lijn luchtballonnen op te laten en het domme volk misleiden, maar toen ze de macht hadden hebben geen ze moer gedaan tegen in hun ogen het plunderen van suriname dit noem laffe politiek voeren .


  Maak melding

 9. practisch gezien zou somo slimmer moeten zijn dan venetiaan. Somo is afgestudeerd bestuurskunde en was docent in jakarta.De praktijk heeft dit bewezen.
  Vene is wereldkampioen stoelverwarmer.


  Maak melding

 10. Ik denk dat de heer Venetiaan hier bedoelt dat er andere mensen binnen de NPS geselecteerd zullen worden.

  Hij weet heus wel dat er verandering moet komen.Kortom de NPS zal geen opportunisten naar voren schuiven, maar wel NPS-ers die nog niet bekend zijn bij het grote publiek.

  Zie dit als een politieke uitspraak.

  Afro


  Maak melding

 11. Dit is een politieke uitspraak van de heer Venetiaan.

  Hij weet heus wel dat er veranderingen moeten komen.

  Ik denk dat hij bedoelt dat zijn partij geen opportunisten zal selecteren wel NPS-ers die een nieuw gezicht aan de partij zullen geven.
  Andere NPS-ers die misschien voor het grote publiek onbekend zijn.


  Maak melding

 12. @michael, je bent de leidingwater vergeten!

  Het is gewoon belachelijk voor woorden dat Suriname anno 2010 nog STEEDS geen waterleidingen heeft. Op de Antillen is zoiets gewoon onvoorstelbaar.


  Maak melding

 13. Theo, wat wat het BNP van Suriname tussen 1980 en 1988? Verder, wat was het gemiddeld saldo op de deviezenrekening van Suriname tydens deze periode? Tenslotte, wie waren de leden van de Rekenkamer tydens deze pre-Parmessar periode toen de oude orde volledig was weggeschoten?


  Maak melding

 14. wie vooruit denkt heeft de toekomst,laat het verleden voor wat het is.wie zijn of haar geschiedenis ook niet eert is de toekomst niet waart.

  de mens moet zich steeds blijven aanpassen,anders heeft het leven geen doel.alleen doden kunnen zich niet aanpassen.


  Maak melding

 15. Du is een grappige domme jongen(bejaarde)…Hij ziet heel andere dingen dan wat hij als normaal mens moet zien….wel Du ik zie twee mannen, twee domme mannen of ze zijn beide twee slimme mannen.
  Of toch één dom de andere slim en sluw….maar ja don man nanga kon man di hary wan tethee…Wie heeft karavaan en wie is paraat.
  Wel ik kan jouw zeggen paraat hary na karavan mooi fara kaba…nu wie is dom wie is slim.


  Maak melding

 16. @ 13: Ik drink gewoon water uit de kraan, hoor. En het is over het algemeen zuiverder dan in Nederland, met al die toevoegingen. En Suriname heeft wel degelijk waterleidingen. Dat delen van de bevolking daar niet over kunnen beschikken kun je de regering en de SWM aanrekenen!


  Maak melding

 17. Eduard Lupson
  Om uw vraag te beantwoorden, kan ik algemeen stellen dat de economische situatie toen slecht was, maar u moet niet vergeten dat suriname in verregaande mate geboycot werd vooral door nederland. Bijv. china had het vele decennia zeer moeilijk maar zij hebben hun eigen koers vast-gehouden en nu zijn zij op weg naar wereld heerschappij. Al zij wij een klein volk, toch moeten wij trachten om bovenop te komen en dat kunnen wij bereiken door een echt onafhangkelijk beleid te voeren als land. bijv. nu werken wij samen met cuba, toen was het een probleem voor usa


  Maak melding

 18. Theo,
  Papier is geduldig. Opschrijven wat je plannen zijn en de kwaliteiten hebben om ze uit te voeren als je er eenmaal voor staat, zijn twee verschillende dingen.
  Plannen opschrijven is een solo activiteit. Ze realiseren is zwemmen tegen de stroom in.
  Om die reden vindt ik het belangrijk dat ambsdragers beoordeeld kunnen worden op prestaties uit het verleden. En dan doel ik op echte prestaties. Op een partij stemmen omdat je de wens hebt dat zaken veranderen is nog geen garantie dat dat ook gebeurt. Vooral als het een partij betreft die in het verleden heeft bewezen achteruitgang te bewerkstelligen in plaats van vooruitgang. Het leven is te kort om te experimenteren met zaken van belang voor het Surinaamse volk. NF heeft uiteraard fouten gemaakt, maar ook heel veel gerealiseerd. Van in ieder geval de VHP, de NPS en de SPA mag worden gezegt dat ze lerende partijen zijn.
  Partijen die zijn beland in de fase waarin ze willen excelleren. Partijen als de NDP, hoe goed de bedoelingen van sommige personen ook, hebben dat nog niet aangetoond.
  En ik wil mischien wel een gokje wagen door een nieuwe auto merk te kopen, maar gokken met de vooruitgang van Suriname zal ik absoluut niet doen


  Maak melding

 19. Als al die betweters die op deze site aanbevelingen posten aan het adres van uitvoerende politici, nou eens zelf hun ‘grote’ ideëen en grote mond omzetten in politiek, dan ben ik de eerste aanhanger.

  Zolang dat uitblijft, zou ik een flink toontje lager zingen en respect opbrengen voor degenen die wel de kastanjes voor jullie uit het vuur halen.

  Granpa of geen granpa, granma of geen granma, in durf daadkracht en verantwoordelijkheid beperken zij zich niet tot een anonieme posting op bv waterkant.net.

  Nee, die luchtfietserij is bestemd voor ‘kanslozen’ van een andere orde. In het midden gelaten of het echte surinamers zijn.

  Dus mensen, u weet wat u te wachten staat. Zelf de politieke handschoen aantrekken of get out the kitchen (If you can’t stand the heat).

  Niet laf zijn……


  Maak melding

 20. ik had een inhoudelijke reactie verwacht en geen platte nonsens,dat nergens opslaat.
  gebruikt voortaan jou hersenen en niet jouw wraakzuchtige bloedend hart.

  we leven allemaal in een vrije wereld,en mag(binnen de gestelde regels)alles doen en zeggen wat we willen.en je hebt daarmee geen moer te maken.
  is dit begrepen.


  Maak melding

 21. @benikeenlafaard

  Wat is er met jou?
  Natuurlijk is een posting altijd anoniem.
  Want je zit achter de computer.
  Ik ben blij dat mijn landgenoten hier hun vrije mening kunnen geven op Wk.net.
  Thanx waterkant.
  Als jij nou bijvoorbeeld eens in de tijd een open discussie meeting organiseerd meld ik mij als eerste bij jou aan.
  Ik ben regelmatig in NL.
  Tang boen


  Maak melding

 22. Ik ben bepaald geeeeen NPS’s, maar zat er ambtshalve bij en keek ernaar hoe back & neck onze eerste burger de toegang onthield van s’lands vergaderzaal.

  Protocolair dient de President ceremonieel de assemblee te worden binnnengeleid. De president kwam uit eigener beweging de zaal binnen waarna de kersmisklant de hamer overdroeg aan Allendy en vertrok.

  Ik wil u de consternatie, die op dit tafereel volgde maar onthouden! Pa i, a no kang!


  Maak melding

 23. kijk dit bedoel ik nou met de aanhangers van de ndp, leest a.u.b de reaktie op nummer 22 de vergelijking met china is domme sorry hoor, hij zegt er niet bij wat de reden is geweest van de boycot van suriname een terechte boycot naar mijn mening bouterse had en heeft een te grote broek aan hij wil zijn wil opleggen aan de machtige landen in de wereld terwijl bouterse een uilskuiken is die pas komt kijken. na de moord op zijn tegenstanders op 8 dec 1982 is bouterse in een internationale isolement terecht gekomen en sterken nog dit staat suriname weer te wachten als deze beest word gekozen tot president en dat geld voor iedereen binnen de ndp zolang ze geen afstand hebben genomen van de misdaden van hun voorzitter zal dat hun achtervolgen nationaal zowel internationaal.


  Maak melding

 24. (22.)Niet voor niets wordt een land geboycot.

  Pro ndp’rs succes met een Doekhie, Parmesar en Baas. Mocht deze heren aan de macht komen dan zullen wij niet lang daarna opnieuw drank uit een plastic zak moeten drinken.
  Aan de andere kant regeren met veroordeelden(S) en mafiosi’s(B) is ook niet gemakkelijk.
  IMHO VHP en NPS als vanouds appart de verkiezing ingaan en daarna kijken of ze samen een regering kunnen vormen.
  Cent.


  Maak melding

 25. 30
  wat is fout met de reactie van nummer 22
  je haal de dingen uit hun context en probeert anderen daarmee te manipuleren.

  je associeert de dingen met jou meester bouta.en verkondigt een heel andere evangelie.
  je bent en blijft een zeer gemene poepzak.


  Maak melding

 26. hahahahaha,ik moet wel lachen om sommige hier echtwaar mummertje 29 kon jij niet wachten om te scoren jij doet mij denken aan voetballer die zo graag wil scoren en tog de bal er naast schiet bij een open goal.
  iedere rechtgeaarde surinamer moet het optreden van somo afkeuren het zelfde geld ook voor het afzetten van jou president per telefoon de benkende kerstcoup op 24 dec 1990.


  Maak melding

 27. Sommige onder ons op het forum/postings zullen waarschijnlijk meer weten dan anderen over onderwepen van recente en uit het verleden in Su.De echte waarheid zullen we nooit weten tenzij je dicht bij de bron bent.
  De wereld veranderd maar het lijkt alsof het hier in Parbo niet veranderd.
  Bij elke massameeting , of het nou van NPS , Pl of in Ocer altijd het zelfde onderwerp.

  Wat denken jullie bradas? Dat na de verkiezingen Suriname een paradijs wordt?
  Dat ongeacht wie er aan de macht komt , die persoon of partij als verlosser moeten zien?
  Wij pinaren nog steeds! Mijn grootouders hebben een pensioen van 250SRD. Een dierbare van mij heeft kanker. Kan niet behandeld worden in Parbo. Weer een andere moet een nier trans. Kan ook niet want je moet naar buitenland. Wat zou je doen als het bij jou gebeurt? Of bij je kinderen en je verdiend een normaal salaris van 650Srd.
  Aan de andere kant is Su het veiligste land in Zuid Amerika. Vruchtbare grond. Goede weersomstandigheden. Minder stress/opgejaagd.
  Hoor vaak collegas uit Nl hoe gehaast zij leven. Overal wel wat , dus niet alleen in Sranang. En kan ook niet vergelijken.
  Kijk naar India en West afrika hoe mensen zich ontwikkelen. dat kunnen wij ook!
  Een basisschool in Pretoria is 100 keer verder vergeleken dan een basisschool bij ons.
  Het ontbreekt ons aan lef en saamhorigheid.
  Lef in de zin van investeren in je zelf.
  Ik kan niet in mijn eentje voor de DNA gaan protesteren en gaan gillen. Volks opstand is dat wat er nodig is. Zie Iran etc etc.
  Ik neem het mijn landgenoten ook niet kwalijk omdat grotendeels van het volk in vrede wil leven en geen problemen wil met de overheid.
  Its DEMOCRAZY.
  Ik dank de heer voor mijn gezondheid, baan voedsel en het bescheiden dakje boven mijn hoofd. Thank you Lord.
  Sranang mang bondru. Tang boen.


  Maak melding

 28. Du du du du du du du dududu, don’t worry, be happy! Ik kan je vertellen dat je jij alvst kan gaan beginnen te huilen. Meghacombinatie e go wini a stree. Waar blijf je dan met jou stemmingmakerij?
  Wij hebben geleerd van het verleden en gaan nu een perfecte job doen. Daagdu!


  Maak melding

 29. Ervaring met de Nieuw Frontregeringen wijst uit, zegt de woordvoerder, dat in praktisch alle gevallen waarbij megadeals zijn gesloten over de natuurlijke hulpbronnen van het land, het voor de natie slechte overeenkomsten zijn geweest. Het risico om weer eens de boot in te gaan zou nu niet genomen moeten worden. “Als we kijken hoe is omgegaan met ons goud en de wijze waarop gedeald is met de bauxietmaatschappijen, vinden we de regering heel onverantwoord omgaan met de natuurlijke hulpbronnen die de garanties zijn voor de ontwikkeling van dit land. En daarover proberen we de buitenlandse maatschappijen nu al te waarschuwen”, stelt de politicus.


  Maak melding

 30. nee niet ik haal de dingens uit zijn context jullie denken dat iederen jou slap gelul van moet geloven, iedereen is schuldig behalve die beest bouterse vertel ook erbij waarom bouterse werd geboycot want jij doet alsof nederland zomaar is over gegaan tot het boycot van bouterse vertel ook dat bouterse miljoenen ontwikkelings geld heeft ontvangen van nederland omdat hij de voordeel van twijfel kreeg,het is bouterse die zich niet aan zijn afspraak heeft gehouden de afspraak was dat de militairen terug zouden gaan naar hun kanzerne en dat verkiezingen zou komen , toen die beest bouterse overging tot het vermoorden van zijn tegenstanders is de beschaafde en democratische wereld overgegaan tot boycot er is heel vooraf gegaan voor de boycot denk maar aan het in brand schieten van radio en tv en kranten gebouwen het intimideren en onderdrukken van mijn volk, en @ die kortzichtige op nummer 26 wil dit kwijt, ik ben blij dat jij het zelf zegt we leven in een vrije wereld iedereen mag binnen de gestelde regels alles doen en zeggen, dat klopt helemaal een laten daar zuinig op zijn de vrijheid van meningsuiting want de man die jij hier met hand en tand verdedigd heeft mijn landgenoten om precies die redenen afgeslacht en sterker nog jij past die zelfde strategie hier op dit net toe samen met jou vrienden.niemand staat boven de wet en regels onthoud dat goed. de aanhangers van bouterse laten zien hoe inconcequent ze zijn dan heb ik het over pinto , brantimaka,theo,en djing djing.


  Maak melding

 31. 37
  dit is puur roddelpraatjes,ik doe echt niet mee met wraakzuchtige.jullie hadden ook zoveel te kletsen over jules wijdenbosch en wat lezen wij vandaag de dag.

  die schaamteloze stamhoofden binnen het nieuw front hebben de heer jules wijdenbosch velen malen beschuldigd van corruptie,maar toch gaan deze,de man bedelen om de plaats van venetiaan in te nemen bij de komende verkiezing.

  in plaats van bouterse gaat venetiaan zijn politieke dood tegemoet.
  wie een kuil voor een ander graaf,valt er zelfs in.

  vene weg,n.p.s.dood.goed gespeelt meneer met de tien schone vingers.
  let niet op mijn daden,maar op mijn woorden.
  rust zacht henck

  dit zijn harde feiten en geen roddelpraatjes.
  en nu minder piepen.


  Maak melding

 32. hahahaahaha, leuk om te zien hoe ze reageren waneer ze niet onderuit komen, ik pak ze met hun eigen woorden terug , vertel mij en de lezers wat jij hebt geleerd uit het verleden van bouterse en zijn schrikbewind pinto, je praat in wij vorm dat betekent dat jij op de zelfde lijn zit als moordenaars drugs dealers en landverraders. ach brantimaka je laat zien dat jij en de rest van de aanhang op de zelfde lage niveau zitten steun jij jou dictator en zijn misdaden maar lekker hoor mi boi , want als je naar de daden van bouterse kijkt dan word een normaal denkende mens niet vrolijk van, alleen figuren die een kruizing zijn van een ezel en een koe dragen dit soort misdadigers als bouterse op handen .wie de schoen past ????


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.