Meer Nederlandse steun voor Justitie Suriname

11

PARAMARIBO/DEN HAAG, 19 jan –Suriname mag op nog meer justitiële steun rekenen van Nederland. Dit is minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie overeengekomen met zijn Nederlandse collega Ernst Hirsch Ballin. Wat de afgelopen jaren bereikt is, mag hoe dan ook niet verloren gaan.

Dat er veel bereikt is, is buiten kijf. De investeringen in mensen en middelen mogen niet verloren gaan. “Dit jaar komt een eind aan de sectorale samenwerking en we willen dat de bereikte resultaten en het wederzijds vertrouwen gewaarborgd blijven”, zegt Santokhi tegenover de Ware Tijd. Dat moet door intensievere samenwerking tussen onder meer politiekorpsen en justitiële lichamen.

De Surinaamse zijde is de laatste jaren al behoorlijk versterkt. Nederland heeft zwaar geïnvesteerd in verbeteringen bij onder meer de rechterlijke macht, de politie en de brandweer. Ook de drugsbestrijding kreeg een stevige steun in de rug. De samenwerking mag van Santokhi en Hirsch Ballin nog jaren doorgaan. Daarom ook zijn de knelpunten doorgenomen in Den Haag voor een vlotter verloop.


11 REACTIES

 1. Alles wat is opgebouwd, wat veel moeite en geld gekost heeft, mag niet zomaar weer in 1 klap vernietigd worden. Koste wat het kost, Suriname moet een veilig plek worden en blijven. Ook voor de kinderen in de toekomst.

  Alle buitenlandse steun aan justitie en defensie is van harte welkom. Omdat er is gebleken dat de criminaliteit van zeer grote omvang is en nog veel erger kan worden.

  Zelfs binnen een bepaalde politieke hoek wordt justitie tegengewerkt en criminaliteit goedgekeurd. Dit maakt het extra moeilijk. Ik zelf heb het gevoel alsof de Surinaams justitiele apparaat het niet alleen kan oplossen en voordat er weer een massale destructie komt moet alles op alles ingezet worden om dit te voorkomen.


  Maak melding

 2. De spreek woord luid; wiens brood men eet diens taal men spreekt. In dit geval, degene die hulp biedt bemoeidt ook in onze zaken.
  Men vervolg onze leiders met valse beschuldigingen, bijv. de Heer Bouterse kreeg 11 jaren voor drugs-smokkel, wat hij onmogelijk gedaan kon hebben. Omdat hij die persoon helemaal niet kende, dat heeft die belg later ook verklaart, dat hij de heer Bouterse helemaal niet kende . De belg (getuige) heeft dat allemaal verklaardt tegen Bouterse omdat de nederlandse politie hem daartoe gemanipuleerd heeft door hem straf vermindering te beloven voor zijn strafbare feiten. Iemand met verstand kan toch begrijpen dat een man met alle mogelijkheden nooit zelf op de voorgrond gaat treden in dergelijke zaken. Zij willen onze leiders dom doen lijken en criminaliseren maar wij geloven dat niet want hij krijgt zeker onze stem op 25 mei 2010. Bovendien zijn de rechters in nederland van minder kwaliteit als wij denken. Met de regelmaat van de klok worden mensen te onrechte veroordeeld, zij trappen er overal in de kwade opzet van justitie. Maar er is een nieuwe tijd aangebroken waar de surinamers zich niet meer laat manipuleren
  Des for Presssss


  Maak melding

 3. Waar Su. echt hulp nodig heeft en moet krijgen zullen ze nooit krijgen… NOOIT..!!!.
  Maar ik weet ….ik weet…..één ding zij streven en blijven streven om een ieder te criminaliseren….STEL DOMME CORRUPTELINGEN….blijf lekker FRONT blijf de bevolking dom houden.


  Maak melding

 4. afhankelijkheid van deze minister ,laat telkens weer blijken dat het niet vooruitgang is op eigen kracht maar is gestoeld op bedel,leunen op ,inmenging van buiten, incapabel,toegang geven tot infiltreren in surinaamse aangelegenheden terwijl de behoeftige surinamer er geen steek beter van wordt.


  Maak melding

 5. @Theo

  Hoepel toch op met al die onzin. Iedereen weet dat hij verdachte is van een zeer lange lijst van misdaden en dat bij veel zaken de bewijzen overweldigend zijn maar dat hij destijds nooit vervolgt is omdat hij te veel macht had. Daarnaast kennen we allemaal de lange lijst van handlangers die verdacht waren maaar vroegtijdig heen gegaan zijn.


  Maak melding

 6. Ik neem aan dat iedereen die Suriname een warm hart toedraagt – met of zonder Surinaams paspoort – ook graag vooruitgang voor het land wil zien.

  Daarom wordt er geklaagd dat er corruptie is, dat er fraude is, dat kopstukken en Surinaamse politici zich bezig houden met drugszaken, dat er geroofd wordt, dat er verkracht en gemoord wordt, dat toeristen in winkels en op straat worden opgelicht en koper i.p.v. goud krijgen, dat het binnenland wordt geplunderd van zijn bodemschatten waarbij het illegaal lozen van gevaarlijk afval niet wordt geschroomd, en als klap op de vuurpijl de pubers die massaal aan de drugs gaan!

  Suriname kan dit niet alleen omdat men achterloopt op de nieuwste recherche technieken, men het over het algemeen niet zo nauw neemt met een afgelegde eed, en het totale apparaat zelf 1 grote vijand heeft die bestreden moet worden omdat die in alle hoeken en gaten zit en in alles tegenwerkt, nl fraude en corruptie. Daarnaast is de criminaliteit te omvangrijk.

  Samenwerking in het effectief bestrijden van criminaliteit is dan ook vereist omdat m.n. drugscriminaliteit buiten s’lands grenzen gaat, waardoor Nederland er ook baat bij heeft. Daarnaast is het niet verkeerd om locaal ondersteuning te krijgen omdat Suriname er zelf een puinhoop van maakt.

  Over de hele wereld wordt er op dit gebied samengewerkt maar in dit geval zou het ineens niet kunnen? Politici en anderen worden beschuldigd van banden met de drugsmaffia. Maar als dezelfde politiek initiatieven neemt keuren we meteen af. Ik zou het niet aandurven om een samenwerking met een serieuze partij aan te gaan met het risico om zelf gepakt te worden omdat ik boter op mijn hoofd heb. Wie schuldig is kan door de mand vallen, dat wil men zo graag….toch?

  Of heeft men liever dat Suriname binnen een aantal jaren afglijdt naar het niveau drugsstaat of wild west staat waar alles geoorloofd is, met de goudkoorts die op dat moment nog heviger om zich heen heeft gegrepen? Op dat moment zal hoe dan ook alleen de wet van de jungle gelden, hoe ironisch dat ook mag klinken.

  Tje mi Gado…..kan iemand aan mij vertellen wat hier zo fout aan is?
  Als locale Surinamers niet willen dat hun kinderen in deze nare toestanden opgroeien kunnen ze dit toch alleen maar toejuichen?

  Dus gewoon niet zeuren!!!


  Maak melding

 7. De steun die door Nederland aan Suriname gegeven wordt vind ik heel goed,maar dat moet niet daar blijven staan, Suriname moet verder door gaan in ontwikkeling.De laatste problemen in het oosten wezen op de zwakheden in de justitie men reageerde te laat.Het land heeft wel getrainde half politie half militaire eenheden nodig om niet alleen de grenzen van het land te beschermen maar in geval van noodgeval te gebruiken.Deze eenheden hebben de meeste Europese landen.


  Maak melding

 8. @Theo

  Hoepel toch op met al die onzin. Iedereen weet dat hij verdachte is van een zeer lange lijst van misdaden en dat bij veel zaken de bewijzen overweldigend zijn maar dat hij destijds nooit vervolgt is omdat hij te veel macht had. Daarnaast kennen we allemaal de lange lijst van handlangers die verdacht waren maaar vroegtijdig heen gegaan zijn.

  neus …………………////////////////////…………………………..Theo heeft gelijk…verfoeilijk jouw gedrag bigi noso.


  Maak melding

 9. de vroegere machthebbers duldde geen pottenkijkers, daarom zijn ze tegen deze samenwerking om door te kunnen gaan met duistre zaken.ga zo door santokhi mijn zegen heb je.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.