Eerste Surinaamse vrouw op verkiesbare plek partij

15

Mitra Rambaran is kandidaat voor het CDA bij de komende Gemeenteraadsverkiezingen in Den Haag op 3 maart a.s. Daarmee is zij de eerste vrouw van Surinaamse origine die bij de lokale partij op een verkiesbare plek is gezet: nr. 4 op de kandidatenlijst. Haar motto is: GEWOON MEEDOEN; iedereen die in Den Haag woont, moet deze stad beschouwen als zijn of haar eigen huis en er goed voor zorgen. Dat wil zeggen dat iedereen ook verantwoordelijk is voor de eigen leefomgeving en dat we deze met zijn allen veilig en schoon houden. Dat betekent: veilige speelplekken voor kinderen; maar ook ouderen moeten ongestoord de straat op kunnen, zonder dat zij daarbij bang moeten zijn voor crimineel gedrag.

Een voorbeeld: de woonvoorziening Stanfasti in Laak, waar vele Surinaamse ouderen verblijven, wordt geteisterd door verloedering. Ouderen durven hun woning niet meer uit, bang als ze zijn voor inbraak en het in aanraking komen met onzedelijk gedrag in hun openbare ruimten. Hierdoor raken ouderen geïsoleerd en zijn totaal afhankelijk van contacten met hun kinderen en andere familieleden.

Vanuit haar achtergrond als gezondheidswetenschapper kent Mitra Rambaran de desastreuse gevolgen van eenzaamheid. Het kan leiden tot het zich totaal terugtrekken van de oudere, wat betekent dat deze niet meer goed voor zichzelf gaat zorgen. Vanwege de onveilige leefomgeving kan de oudere in psychische nood komen. Een slecht voedingspatroon heeft grote gevolgen voor de gezondheid; een aanslag voor mensen die lijden aan diabetes, hart-en vaatziekten maar ook voor geriatrische problemen. Dat kan en mag niet gebeuren. Daar gaat het CDA GEWOON wat aan DOEN.

Het CDA staat voor omzien naar elkaar, aandacht hebben voor wat er speelt en luisteren naar mensen die een noodoproep plaatsen. Mitra Rambaran komt op voor de sociaal kwetsbaren in de samenleving. Meer info: www.mitrarambaran.nl.


15 REACTIES

  1. Gefeliciteerd mw. Rambaran, en heel veel succes.
    Maarrr…CDA GAAT wat doen aan de situatie bij stanfasti ? CDA zit al 8 jaren in de regering, waarom is er dan nog niks gebeurt ? GAAT DOEN ??? hhmmm…verkiezingsbelofte ??


    Maak melding

  2. Beste Mitra,
    Ik ben trots dat je op verkiesbare mooie plek staat. Toen je voor me werkte bij Hindostani tv heb je veel onderwerpen behandeld die taboe waren en zijn in de hindoestaanse gemeenschap, zoals sex voor het huwelijk. Ik hoop dat we samen opnieuw het verschil kunnen maken in de gemeenteraad van Den Haag.
    je strijdkameraad
    Rajesh Ramnewash


    Maak melding

  3. Uit haar analyse mag dan geconcludeerd worden dat de leef en woonomgeving erger is dan in Afrika.
    Wat is een slechte voedingspatroon?.
    Deze bejaarde mensen eten tog kouseband.

    Wat is de volgende suggestieve opsomming dat van deze mensen ben benieuwd.

    dan tog SP,
    roy


    Maak melding

  4. Sangggg dati. Wist niet dat je ook de politiek inging. Zet ‘m op meid. Jammer dat ik straks misschien dan niet meer in Den Haag mag sissen naar leuke dames.

    Leg ze uit dat het Zuid Amerikaas sissen (psssst!) van ons niet altijd en zeker niet bijvoorbaat iets met het willen denegreren van vrouwen te maken heeft.

    Het is een vorm van liefde overbrengen, maar dan niet op een boeroe manier. En liefde voor en naar elkaar moeten we toch koesteren? Liver sissen dan pissen zou ik zeggen. Dus maak je sterk voor het vaker sissen als teken van ‘ik zie je zitten’, dan elkaar naar het leven staan en met een sjagerijnig gezicht tjoeries maken.

    Als ze dat bij het CDA Den Haag niet begrijpen kun je het ook omkeren en vragen of tjoeire (het Zuid Amerikaanse vloeken) dan WEL mag.

    Lieve meid, krakti van je mati


    Maak melding

  5. @ Baviaan
    CDA zit al 8 jaar in de regering in de landelijke politiek. In Den Haag zit ze echter in de oppositie. De regerende partijen hebben het niet goed gedaan de afgelopen 4 jaar. Daar GAAT het CDA GEWOON wat aan DOEN!


    Maak melding

  6. Mevr Rambaran Gefeliciteerd…we zijn erg verrast dit te lezen….we staan achter u en bidden u toe:heel veel wijsheid,doorzettings vermogen en alles wat u verder nodig zult hebben om deze taak te kunnen vervullen.
    Zie mijn reactie in uw Gastenboek.
    Wij zijn trots op u.


    Maak melding

  7. Vraagje?

    Ik las ergens dat Karsten Klein (CDA Den Haag)vindt dat het strafrecht moet worden ingezet tegen mannen die naar vrouwen fluiten. Hoe zit dat?


    Maak melding

  8. @ mattie

    Het antwoord is dat Suriname niet zit te wachten op kennis uit Nederland.
    Men kan het allemaal heel goed af daar en heeft de CARICOM als netwerk!
    btw: de naam is MITRA


    Maak melding

  9. @ MITRA

    Ik kan het me niet meer exact herinneren. Vraag het hem anders en laat het weten. Het bericht was na publicatie gesprek van de dag.
    Het heeft onderveel van ons soort mensen kwaad bloed gezet en het CDA in een slecht daglicht geplaatst.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.