Cubaanse vicepresident ontmoet Surinaamse minister

5

PARAMARIBO/HAVANA, 16 jan – Ricardo Cabrisas, vicepresident van de Cubaanse Raad van Ministers, heeft donderdag in Havana een ontmoeting gehad met de minister van Buitenlandse Zaken van de Republiek Suriname, Lygia Kraag-Keteldijk. Tijdens de ontmoeting die plaatsvond op het kantoor van de Raad van Ministers, belichtte Cabrisas de uitstekende relaties die er bestaan tussen Cuba en de Zuid-Amerikaanse natie. Hij bracht de bereidheid naar voren die Cuba heeft, om zoveel als mogelijk het ontwikkelen van commerciële uitwisselingen tussen de twee landen te bevorderen.

Na de Cubaanse autoriteiten bedankt te hebben voor de behandeling die zij ontvangen had sedert haar aankomst maandag in Havana op uitnodiging van de Cubaanse minister van Buitenlandse Zaken, Bruno Rodríguez, prees Kraag-Keteldijk de Cubaanse hulp aan haar land en met name de hulp op medisch gebied en training in diverse vakgebieden van een groot aantal Surinaamse studenten uit lage inkomensgroepen.

Nadat Kraag-Keteldijk in herinnering had gebracht dat Cuba zijn ambassade in 2006 opende in Paramaribo, zei ze dat ze er trots op was dat haar bezoek aan Havana “ook tot doel heeft de officiële opening vrijdag van de Surinaamse ambassade in de Cubaanse hoofdstad.” Behalve de gesprekken met haar Cubaanse collega woensdag, werkt de Surinaamse minister van Buitenlandse Zaken een programma af dat ondermeer omvat een rondleiding op de International School of Physical Education and Sports, de Latin American School of Medicine en bezichtiging van historisch bezienswaardigheden.

5 REACTIES

 1. Met de samenwerking van deze landen kan de concurrentie-positie van suriname verbeterd worden op weg naar de EPA met de EU. De gelden voor de aanschaf van de vis-drogerijen uit venezeula is daar een voorbeeld van. Wat wij niet moeten hebben, is dat grote inkoop organisatie in europa ons belazeren bij de afname van onze goederen, zoals onlangs gebeurt is met de verkoop van bacoven in europa. Gelet op deze feiten en omstandigheden is het van belang dat suriname een eigen im/export en distrubitie organistaitie opzet waar mogelijk om te garanderen dat onze goederen de consument in europa bereikt. Van uit zo een organisatie kan suriname verder groeien om groot te worden in het handels-verkeer internationaal. Mr Parmessar als wij toch moeten mee-doen met de EU dan moeten wij een goede organisatie neer-zetten en op dat gebied bent u een van de beste in suriname.


  Maak melding

 2. Cuba is een positieve optie. Ik vind Venezuela absoluut geen partner waar je garen bij kunt spinnen. Bolivar gedevalueerd, criminaliteit het hoogste ter wereld, armoedegrens gedaald, leve Chavez!!
  Kom maar, Cubanen, jullie opleidingsniveau kan iedere vergelijking doorstaan.


  Maak melding

 3. Nee nummer 4, niet zo negatief over Chavez. Op Cuba heeft de partij de alleen heerschapij
  sinds de revolutie maar Chavez zit met het gegeven dat hij bij de volgende presidents verkiezingen gewoon weer buiten gezet word als zijn kiezers even denken dat het niet goed gaat. Chavez moet dus laveren, soms een beetje naar rechts om Linksom te kunnen gaan.

  Groet : Linksom


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.