Suriname gereed Haïtianen helpende hand te bieden

26

PARAMARIBO, 15 jan – Suriname staat in de startblokken om Haïti bij te springen. Dit zegt president Ronald Venetiaan. Er is alvast een fonds ingesteld van één miljoen dollar. Het geld is bedoeld als acute hulp. Ook worden andere vormen van bijstand voorbereid.

Water, voeding en andere goederen zullen worden opgestuurd. Het Nationaal Coördinatie Centrum Rampenbeheersing stuurt personeel en hulpgoederen. Oook is er constant overleg met de Caribische autoriteit voor rampenbeheersing. Lokaal wordt ook met politie en het ministerie van Volksgezondheid gebrainstormd. Venetiaan heeft intussen formeel medeleven betuigd.

26 REACTIES

 1. sommige reaktie vindt ik dom en korzichtig, help waar je kan helpen dan krijg je ook hulp als je zelf in de problemen zit oudere surinamers onder ons hebben het nu nog steeds over die stuiver die ze toen hebben gedoneerd voor nederland in de jaren 45 die zelfde nederland kwam ook helpen tijdens de overstroming in het binnnenland van suriname.
  dus denk goed na voor je onzin schrijft .


  Maak melding

 2. Helemaal mee eens DU. De situatie in oost- Suri is niet te vergelijken met wat nu in Haiti is gebeurd. We moeten niet te vroeg juichen, het kan ook ons gebeuren.Goed gedaan Vene.

  grt


  Maak melding

 3. jij hebt werkelijk de allures van een dictator.dus minder blaffen.als jij anderen wilt corrigeren,dan maar eerst bij je zelf beginnen

  alvast het bouta syndroom van jou afschubden.dommie du een keertje normaal.


  Maak melding

 4. We zijn toch alvast blij te lezen dat Suriname toch deel neemt met het opbouwen van een ander land , Suriname is lid van de United Nations en het zou alleen maar eerlijk zijn en menselijk dat wij als Surinamer ook deel nemen aan de verschrikkelijke ramp die zich heeft plaats genomen in Haiti , dit kan ook eens met Suirname gebeuren we zijn er niet af van ramp en als we in de gelegenheid zijn dan moeten we wel help bieden als een mede mens in deze wereld , Suirname heeft alles en als we niets hadden dan zou het erg zijn , Zo ik salout the president voor zijn hulpverlening .


  Maak melding

 5. Hallo Vetiaan hou tog op met je hulp.
  In Brokopomndo voor minder dan 100 landgenoten in het Binnenland ging je bedelen bij Nederland.
  Schande stop nu met je bereidwilligheid van ons Visumgeld.
  Ga liever de straten herstellen want straks kunnen geen suri,s lopen in de stad en omgeving.


  Maak melding

 6. DU merk je zelf niet dat je dommer dan dom bent?Je hebt maar 2 reaktie`s gelezen en je vindt gelijk dat ze dom en kortzichtig zijn?Hoe kwalifiseer je je eigen reaktie`s dan?Hahahahahahaaha,nou die zijn nou pas onzinnig,slaan nergens op,je zit te zuipen achter je pc noh?Mogen zwarten niet vertellen dat ze tijdens en na de 2e wereld-oorlog Nederland geholpen hebben of is dat in jouw ogen alleen weggelegd voor de blanken?Want zover ik weet spreken de Nederlanders nooit over de rol van het Sur.volk tijdens en na de 2e wereld-oorlog.Waarom vraag ik me af keur jij alles af wat zwarten zeggen of doen,terwijl je zelf een zwarte bent,zoals je 1x aangaf?Volgens mij slaat dit letterlijk en figuurlijk op jouw:Wiens Brood Men VREET,Wiens Taal Men Spreekt.

  Hulp bieden door de Surinaamse staat is een mooi gebaar ware het niet dat Suriname zelfs om doodgewone hulp vraagt,politieburo`s ,scholen en zwembaden renoveren en ook nog scholen in het binneland bouwen wordt met hulp van Nederlandse organisaties gerealiseerd.En niet te vergeten de straten,daar heeft China een hap geld aan besteed.O ja en ook het ministerie van Volksgezondheid werd helemaal gebouwd met de euro`s van Nederland.
  Tssssssssssss, en het volk maar pinaren terwijl ,zoals het nu blijkt toch nog een hap geld te besteden valt.


  Maak melding

 7. Klasse van Venetiaan om hulp te bieden aan Haiti.Het is inderdaad kortzichtig om naar onze binnenlandse problemen te verwijzen, die helemaal niet in verhouding staat tot ded situatie in Haite.


  Maak melding

 8. @ nummer 8,
  sorry hoor maar ik begrijp jou wirwar niet op nummer 8 zit vol veronderstellingen verkeerde conclussie en valse beschuldigingen die jij niet hard kan maken jij hebt een complex mi taki probeer daar maar eens van af te komen mi boi,jij hebt zeker broodtje aap gegeten van bakkerij OCER. in de jaren 80 pinaarde het surinaamse volk vertel ook aan de lezers waar de verwaarlozing vandaan komt vertel de lezers hoe de politie hebben geleden onder het militairen regime van bouterse vertel ook dat de pollitie geen auto hadden vertel ook dat hoofd bureau van politie kapot is geschoten door de man die jij aanbid je ben een JUDAS mi taki en met jou velen die hier doen of de vernietiging van ons land door bouterse de normaalste zaak van de wereld is en jij durf mij dom te noemen domme mensen zijn de surinamers die terug willen naar de tijd dat er geen tiolet papier was de tijd dat geen medicijnen waren de tijd dat je in de rij moest staan voor alles van spijs olie tot sigaret suiker gasbom auto onderdelen de tijd die mijn landgenoten hun kont met kranten papier moesten vegen de tijd dat je drinken in een plastikzak kreeg er was geen bier moet ik nog doorgaan steletje judas dat jullie zijn mss zat jij dicht bij het vuur daarom wil jij terug naar die tijd om jou weer over de ruggen van de arme bevolking te verrijken ??? ik zie de beelden nog voor mijn van de dozen die richting suriname gingen terwijl bouterse en zijn klik alles haden wat hun hartje begeerde.de surinamers die bouterse terug willen zijn dom laf en ondankbaar.


  Maak melding

 9. De internationale gemeenschap zullen Haiti zeker helpen. En Suriname mag helpen op zijn manier, maar in Suriname heb je ook heel veel mensen die in armoede leven. Geen huizen en geen goede drinkwater voorziening. Hoe is het dan mogelijk dat suriname zoveel geld zal geven aan Haiti.?
  Kunnen wij controleren waar dat geld in werkelijkheid gaat….. of is het overmoedigheid van Venetiaan???

  Timmremang oso no habi nooit wang bangii…..

  Vedrbeter de wereld begint bij je zelf.
  Surinamers hebben ook hulp en aandacht nodig.
  Dus ik ben geen voorstander van.
  alfa


  Maak melding

 10. o mensen reageer positief aub,het moeten jou mensen maar zijn .heel erg is dat hoor wat er gebeurd is.jammer jammer.ik heb het zo moeilijk mee.ben heel verdrieteg om dit gebeuren.ben bang dat mijn hart dit niet aankan.ben een zeer gevoelig mens.


  Maak melding

 11. Ik begrijp heel goed de frustatie van sommige mensen. Onze eigen overheid functioneert niet of nauwelijks. De wegen zijn slecht, ambtenaren zijn corrupt, scholen zijn slecht, leraren slecht opgeleid.
  Maaaaaarrr mensen… we weten maar al te goed dat dit soort dingen niet te vergelijken is met de dood van (mogelijk) 100.000 mensen in een land niet ver van Sur vandaan. We hebben zelf niet veel geld, maar in dit soort gevallen moeten we maar zoeken en we hebben gevonden.
  De internationale gemeenschap zal zekere naar ons kijken. Venezuela heeft ook genoeg problemen, maar toch waren zij een van de eerste landen die ingrepen bij de watersnood in Sur.
  Deze rampen hebben ons laten zien dat niemand gespaard wordt. Dus zet je cynisme opzij en draag deze mensen een warm hart toe.

  grtn


  Maak melding

 12. Ilja en Anne, jullie hebben het hart op de juiste plaats. Ik ben ronduit geschokt door de egoïstische en ronduit ontwetendheid van enkele reactoren. Willen jullie de situatie in Suriname vergelijken met een gigantische ramp die zich in Haiti heeft voltrokken? Suriname is (goddank) verstoken gebleven van dergelijke natuurrampen, en enkele buiten de oevers getreden rivier daargelaten. Tsjonge, er zijn een paar golfplaten naar beneden gekomen door een rukwind! Leer eens een keer naar anderen te kijken in plaats van naar jezelf. God verhoede dat Suriname van dergelijke rampzaligheden verstoken blijft. Je hebt niets, en door een natuurramp heb je nog minder dan niets. Kunnen mensen dat in Suriname zeggen? Ik schaam me voor jullie reacties.


  Maak melding

 13. Sorry dat ik moet zeggen, JONGNS

  Baldev en roy als je een nederlandse Nationaliteit hebt, reageer niet want jij telt niet mee,in deze rij zo te zien, dat jullie echt pech hebbeen met je eigen fam. en dat je daar niet eens hulp kan bieden, in deze valdood, en nagel je aan een schanpaal…………

  ram


  Maak melding

 14. Het niet alleen domme frustratie maar ook onwetendheid dat sommige zo reageren ik vergelijk ze met iemand die geen donor wil zijn maar wel geholpen wil worden waneer die zelf een orgaan nodig heeft.als je een probleem hebt met deze regering wacht tot mei dan kies je voor een anderen maar kom hier niet stom lullen als er hulp word geboden aan één van de armste land in de wereld die getroffen is door een natuurramp haiti is een land die de meest wrede dictator heeft gekent in zijn geschiedenis francios duvalier alias papa doc en later kwam zijn zoon aan de macht baby doc.
  na 1982 pinaarde het surinaamse volk toen hadden wij ook onze eigen wreede dictator met zijn volksmilitie en zijn repressie toch willen een stelletje kortzichtige idioten terug naar die tijd toen er echte armoede heerste in suriname, het gekken van alles is dat ze donders goed weten hoe slecht het was onder het militaire bewind van bouterse en toch proberen ze ons hier wijs te maken dat het goed was in die tijd dan ben je naar mijn mening oer en oer dom om wat krom is recht proberen te praten stelletje ezel-achtigen.


  Maak melding

 15. Senegal offers land to Haitians

  Abdoulaye Wade said Haitians could “return to their origin”
  Senegal’s president says he will offer free land and “repatriation” to people affected by the earthquake in Haiti.

  President Abdoulaye Wade said Haitians were sons and daughters of Africa since Haiti was founded by slaves, including some thought to be from Senegal.

  “The president is offering voluntary repatriation to any Haitian that wants to return to their origin,” said Mr Wade’s spokesman, Mamadou Bemba Ndiaye.

  Tuesday’s earthquake killed tens of thousands and left many more homeless.

  Buildings have been reduced to rubble, the distribution of aid is slow, and people have been flooding out of the devastated capital, Port-au-Prince.

  “Senegal is ready to offer them parcels of land – even an entire region. It all depends on how many Haitians come,” Mr Bemba Ndiaye said.

  “If it’s just a few individuals, then we will likely offer them housing or small pieces of land. If they come en masse we are ready to give them a region.”

  The spokesman emphasised that if a region was given, it would be in a fertile part of the country rather than in its parched deserts, the Associated Press news agency reported.

  Ray


  Maak melding

 16. Hallo Ram,

  Het zijn de feiten en wat jaren geleden in Brokopondo gebeurde net de landgenoten.
  En als jij een bijdrage had geleverd aan Suriname toen dan had Ronald geen financiele hulp gevraagd van ons uit Nedreland.

  aub reageer menselijk en niet als een koe,

  roy


  Maak melding

 17. DU, je praat je zelf na,jij bent degene die anderen probeert wijs te maken hoe o zo slecht het in de revo tijd was,jij hebt alles meegemaakt,want je woonde daar toen ,maar omdat je zelf rotzooi aan je eigen volk verkocht hebben de militairen je flink hebben gepakt,heb je haat gekweekt to de revo.Maar sinds Pengeltijd pinaarden mensen daar en moesten in rijen staan voor hun 1st levensbehoeften,denk aan bakkerij kersten,voor meel,liekens-oil voor olie enz.enz. .En tot nu toe pinaart het volk,hoe lang is het gelden dat je naar Suriname bent geweest?Dus bek houden je weet totaal niets .
  Lees zelf je koeterwals voordat je anderen komt beschulden van wirwar,jouw reaktie`s slaan nooit ergens op,zitten vol taalfouten en schrijffouten dus take a hack jereh.Men kan absoluut geen touw aan vastknopen wat voor onzin je zit te typen soso brokobanasani.


  Maak melding

 18. @ mi taki
  sang yu taki? soso law law sani yu taki
  hey snotaap hou jou mond over pengel waneer je niet uit kan komen word je persoonlijk en dan gaan we het over pengel tijd hebben zoek wat anders om jou revo tijd goed te praten maar deze is te doorzichtig.ik heb jou al door je ben onwetend mi boi als je niet inhoudelijk kan reageren maak a.u.b een pas op de plaats want ik word niet wijzer van de duscussie met jou blijf maar lekker in jou in jou vicieuze cirkel. de mensen die pinaren in suriname zijn lui.


  Maak melding

 19. @mi taki

  Zeker de veroordeling van DDB en het internationale opsporings bevel vergeten, de arrestatie van Boerevaan, de vel FARC vrienjes van bewind, het feit dat niet alleen oost het binnenland onveilig was maar dat geheel SME no-go-area was zodat DDB ongestoord de coke kon laten droopeen, om maar niet te spreken over de 1/2 rollen toiletpapiet, etc.


  Maak melding

 20. @arme DU,
  Beste vriend ga toch hulp zoeken bij een psychiater.Nu ben je misschien nog te redden.
  Mi matti de verkiezingen naderen en de uitslag zal gegarandeerd een nachtmerrie voor jouw worden.

  En misbruik s.v.p. mijn nickname niet als je commentaar wilt geven.

  @webmaster
  DU misbruikt vaak mijn nickname. Is het mogelijk zijn IP–adres te blokkeren. Dit is ook in zijn eigen belang. De man is namelijk aan het doordraaien. Bedankt alvast .


  Maak melding

 21. neus, je hebt het zeker over je idool Brunswijk noh?Want tegen hem loopt ook een internationale arrestatie-bevel in 2 landen nog erbij Nederland en Frankrijk.
  Ik denk dat jij en DU 1 en dezelfde persoon zijn,want “jullie”vertikken het om Brunswijk in 1 adem te noemen met Bouterse.
  Aangezien die stomme rund van een Brunswijk niet voor het gerecht wordt gedaagd in Suriname kiezen ik en velen de kant van Bouterse.Ik/we hebben liever Bouterse dan dät ongeletterde gespuis “jullie”idool.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.