Parlement Suriname stuit motie veiligheidsbeleid

19

PARAMARIBO, 15 jan – Het parlement heeft een motie afgewezen van de oppositie waarin het veiligheidsbeleid aan de kaak wordt gesteld. Onder meer wordt de aanpak van de sociale wantoestanden in Oost-Suriname op de korrel genomen. Ook andere delen van het binnenland zouden bedreigd worden.

Dat heeft vooral met te maken met de goudkoorts en de illegale aanwezigheid van honderden Brazilianen. Volgens de oppositie moet zo snel mogelijk beleid worden ontwikkeld. “Elk land heeft een duidelijk vreemdelingenbeleid. Alleen Suriname is zogenaamd zo lief mensen niet uit te zetten”, zegt oppositielid André Misiekaba tegenover Radio 10.

De prijs is hoog. In het binnenland heerst een complete chaos en lopen mensen illegaal met wapens rond. “De regering moet ervoor zorgen dat de orde wordt gehandhaafd. Op zeker negentig procent van het geld dat in het binnenland wordt verdiend, wordt geen belasting betaald”, aldus Misiekaba. Volgens minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie wordt hard gewerkt aan een gepaste strategie.

19 REACTIES

 1. De wonderen zijn de wereld nog niet uit. We benne benieuwd!!! hoe dit probleem aangepakt wordt. Suriname kennende zal de goudkoorts ook al overgeslagen zijn binnen het parlement. Geen wonder dan dat de motie wordt afgewezen. En voor Santokhie: IN TROEBEL WATER IS HET MOEILIJK VISSEN VANGEN. Vooral in de vijver van het parlement.


  Maak melding

 2. Geachte redactie,

  Leuk journalistiek verhaal, maar wordt hier naar ons idee echter naast de pot gepist. Want wat houdt die ‘motie’ nou in.

  Wij kunnen met zulks een mededeling, absoluut niet uit de voeten.

  trouwens,

  wie wel.


  Maak melding

 3. is het de zelfde misiekaba die met militaire camouflage pak op de podium komt?
  ik vergelijk deze idioten met iemand die in een SS pak op de podium komt praten over mensenrechten en de HEIL HITLER! groet doet.


  Maak melding

 4. Mi gado Du,

  ik weet wel dat je niks moet hebben van DDB en zijn entourage, maar dit gaat wel even te ver hoor.

  Mensen als Misiekieba met SS-ers te vergelijken

  Trouwens, weet je dat je dezelfde tactieken gebruikt waarmee de zwaar conservatieve republikeinen in Amerika proberen president Obama het regeren onmogelijk te maken?

  Wat vind je nou hiervan?


  Maak melding

 5. leive beste mensen uit suriname !!!!! ga nou eens einde lijk de handel aanpakken en de braziels er uit gooien en doe het dan zelf op de legale manier en in 3 jaar is suri boven jan , ,,, ik zeg gaaaaaa aaaan het weeeeerk verdomme , wanner gebeurt er wat al dat gezeur , pak de hele handel nou eens een keer aan !!!! en doe wat !!!!!!en laat svp de natuur in orde
  hoezo eco toerisme ???? je vind in het bos bij browsberg plastic oook als je gaat wandelen daar , ook bij de soela,s , stop ermee !!!! voordat je de affobakka weg op komt plastic inleveren , en wel direct !!!! doe wat en begin !!!


  Maak melding

 6. nummer 05,
  alweer van die lul praatjes,ik geloof echt nu,dat jij een schelpentrapper bent.

  deze vent heeft nooit van z`n leven gewerkt en weet ook niet hoe het hoort.ik laat jou over voor de baas.je weet tog welke
  suriname kan jij afschrijven,jij komt nooit meer terug.alleen in holland zal je blijven lullen maar hier niet.

  gr,aan de overige aldaar


  Maak melding

 7. Parlement Suriname stuit motie veiligheidsbeleid….Alles van FRONT is criminaliteit..Ze zijn dom of blind…laten zij zo lekker door gaan….men heeft zelf verkeerscriminaliteit…alles van FRONT is CRIME……maar de daden van FRONT zijn recht en wet……rara hoe kan dat…is men(FRONT) te dom om de waarheid onder ogen te zien.
  Gewoon een stel zeer zware corruptelingen maar behoorlijk dom ook…Deze gasten zitten echt niet daar om het land op andere hoogte te brengen maar nemen land en volk mee naar een stevige KATIBO…en zij moeten mij niet komen vertellen wat er daar onder Albina gebeurt tussen grens SU. en BRA.

  Wanneer het daar is kan FRONT maar één ding liegen en nogmaals liegen.

  Ondertussen krijgen bepaalde mensen gewoon paipai van de buitenlander.
  Laat dit duidelijk zijn…FRONT een waardeloze BENDE.


  Maak melding

 8. DUnadoenodoe! De gehate vijand trekt nog altijd volle zalen. Ik zou zeggen, ” begin je alvast voor te bereiden op 25 mei aanstaande. Begin nu alvast wat pampers in te slaan, anders ga jij moeten dwijlen dombootje.


  Maak melding

 9. Het zwaard van Damocles(Brunswijk)hangt boven Santoki`s hoofd.Allenaal blablabla,de oppositie heeft geprobeerd een motie in te dienen maar dit werd van tafel geveegd,hoe klinkklaar is het dat dit hele kabinet meeprofiteerd van de illegale goudzoekers.Brunswijk is de man die illegalen toestemming geeft goud te delven tegen een behoorlijke vergoeding,verdeelt het geld onder zijn mede boeven,de regering,en Santoki maar het volk zand in de ogen strooien.Maar gelukkig slaapt het merendeel van de kiezers niet,dat zullen we in 2010 goed merken.

  Ai baja DU,het wordt steeds duidelijker dat jij op het randje van gekte zit.
  Ik raad je aan je met je slavenmeester Wilders bezig te houden,ga hem vergelijken met de SS, ai boi dommer dan dom kan jij niet wezen.


  Maak melding

 10. Ben mee eens DE WANTOESTANDEN aanpakken!en een goed begin is halve werk.Dus als eerste de regeringsleiders horen in de gevangenis en niet in het parlement.Er moet een oplossing komen voor de illegalen dat is waar, maar ze werken hard om iets van hun te leven maken en ze beroven en verkrachten niet zoals Brunswijk en zijn aanhangers,dit soort mensen zijn rotte appels in ons samenleving.Overal ter wereld zijn Brunswijks soort mensen een probleem. Als in Suriname alleen hindustanen, javanen en chinesen waren, dan zou Suriname een PARADIJS zijn en zeker niet probleemloos, maar met menselijke problemen want hun PRIORITEIT zijn niet BEROVEN, MOORDEN en VERKRACHTEN zoals Brunswijk en zijn aanhangers..


  Maak melding

 11. Mitaki,
  Ik laat mijn goede stemming allang niet meer verknallen door vier van die onverlatenen(D.R.N.H.). Als ik die namen lees, lees ik al niet verder.


  Maak melding

 12. ach ja ze zijn op hun pik getrapt,ik loop niet blindelings achter de pseudo politicus van de ndp aan het is toch waar dat misiekaba de ndp podium betreed met militaire camouflage pak terwijl deze man moet weten wat voor herinnering dat oproept bij de bevolking , het toch schandalig dat deze mensen woorden als orde in de mond nemen terwijl de grootste wanorde in suriname is onstaan tijdens de militaire bewind van bouterse.nog nooit heeft iemand van de ndp afstand genomen de wanorde en misdaden die zijn gepleegd door de voorzitter van hun partij en nu hebben ze een grote smoel hoe het moet, neem nou de reaktie op nummer 10 zo een figuur kan je toch niet serieus nemen? dat bouterse volle zalen trekt is niet vreemd want ook in suriname kan je een zaal vullen met idioten,korzichtigen en landverraders als jou pinto, als jij weet dat de democratisch en beschaafde wereld niet gaan samen werken met bouterse dan ben jij toch dom om voor zo iemand te kiezen surinamers die de zware tijden van de revolutie hebben meegemaakt de tijd dat er niets was in suriname er was een tekort aan alles wat een mens nodig heeft om te overleven.@ brantimaka honden en de aanhangers van bouterse hebben een baas ik niet.ik maak gelukkig zelf uit waar ik wil wonen en waneer ik met vakantie naar mijn land ga maar deze discussie gaat niet om mijn maar op een stelletje misdadigers die jullie op handen dragen dat zeg meer over jullie normen en waarden, ik kan mij niet voorstellen dat een volk dat zo geleden heeft onder een militaire dictatuur nog steeds achter deze moordenaars aanlopen dat wil zeggen dat een deel van de surinaamse bevolking duidelijk een groot tekort heeft aan moraal en principe en daar horen mensen als pinto, brantimaka , mi taki en de rest van de sekte leden bij.


  Maak melding

 13. Hallo heren FRONT de boel is nog niet klaar…lopen kletsen in DNA is geen oplossing …kletsen is meer bedoeld om de bevolking dom te houden.

  Trouwens…van een zekere R.B.(d.r.)Hij heeft aangegeven dat de politie voor de buitenlanders op roverstocht is gegaan en alls dat los en vast zat heeft meegenomen…zelf buitenboardmotoren hebben deze gasten de politie weggeroofd voor vooral voor de CHINEZEN.
  Men heeft zelfs gezien die chinees raakte 50 buitenboard motoren kwijt de politie brengt gewoon 400 voor hem als cadeau van de STAAT terug voor deze buitenlander.

  Straks zijn het criminelen die hun buitenboard motoren terug willen.
  Maar de Politie is nu zelf op roverstocht voor de buitenlanders…WAT EEN DOM LAND.
  Dit zet FRONT klaar voor de toekomst DOMHEID.


  Maak melding

 14. Van de oppositie hoor je nooit wat,maar in dit geval van de illegale in het binnenland van het land dat er niets ondernomen wordt tegen deze mensen die het goud stelen hebben ze gelijk.De regering is te passief ze zouden harder moeten optreden door het gebruik van het leger en niet de politie want deze mensen zijn niet gewassen tegen deze bandieten.Begrijpen de Surinamers het niet dat hun rijkdommen zo weggedragen worden voor niets en dat ze morgen aan het bedelen moeten.Eerst was het de Alcoa daarna Biliton,Bruynzeel,IamGold en nu de illegale gouddieven uit Brazilie”en wat blijft er over wanneer alle rijkdommen kwijt zijn?willen ze zich dan in Nederland gaan vestigen,daar is nu niet zo aantrekkelijk geworden men wil alle allochtonen het land uitzetten,mensen wordt wakker demonstreer op de straten alle illegale goud dieven het land uit en als de regering dat niet kan dan moeten ze naar huis.Alle buitenlanders zijn welkom in Suriname er bestaan geen vreemdelingen beleid,je kan zo het land binnen zonder enige vergunning het is een Eldorado.


  Maak melding

 15. @Brantimaka

  Ik verbaas mij er over dat de moderator je posting niet verwijderd heeft want het is impliciet een doodsbedreiging. Mogelijk dat de moderator de posting heeft laten staan om te laten zien wat voor een gespuis er bij de NDP rondloopt. hoe facistoide ze zijn, hoe terecht het is die partijdictator en depende aanhang met de SS historie te linken.
  Nee de posting van DU ging te ver maar de facisten van de NDP trapten er wel mooi in en toonde hun nazi karakter weer eens duidelijk


  Maak melding

 16. Du, Brantimaka en alle anderen,
  Ik stel voor om met z’n allen eerst lekker te gaan eten bij sarinas of baas ram.
  elkaar leren kennen en na het eten rijden we naar waterkant voor een bieri of malt.
  ik betaal (het eten niet de ticket) , maar security is voor eigen rekening.mischien wil de redactie ons filmen en dat uitbrengen als real life soap. live from sranang.
  en anders damsko bij omoe tjin een broodje.
  tang boen. God houd van jullie allemaal.


  Maak melding

 17. hahahaahaha,ik vind het niet zo een gek idee van jou nummer 18 ik hoef geen lijfwacht mijn mond en mijn tekst zijn mijn wapens als ik om mijn mening bang moet zijn voor mij leven dan klopt er iets niet. als je overgaat tot bedreiging en intimidatie dan ben je onwetend en bekrompen beschik over een beperkte woordenschat en algemene ontwikkeling dit soort figuren grijpen meestal naar geweld om hun mening op te leggen aan anderen, zie hoe de slager van paramaribo het heeft gedaan soort zoek soort he .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.