Niets fout aan aanpak Surinaamse politie in Albina

13

PARAMARIBO, 14 jan – Aan het optreden van politieagenten in Albina op kerstnacht is niets fout. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Kritiek als zouden agenten de andere kant hebben opgekeken, is niet terecht. Integendeel is er met tact opgetreden en met wijsheid.

Het had erger kunnen zijn. “Gezien de omstandigheden is met tact en wijsheid gehandeld. De politie had met gemak kunnen optreden. Maar als die geweldsuitdrukking er werkelijk was geweest, zouden de gevolgen ernstiger zijn”, zegt Santokhi. Hoeveel ernstiger is uiteraard moeilijk te zeggen. De relschoppers zijn grondig te werk gegaan.

Woningen en voertuigen moesten het ontgelden en vrouwen zijn verkracht. Delen van Albina hebben nu veel weg van een verkoold slagveld. Santokhi noemt het hoe dan ook ongegrond als in het parlement gesproken wordt van een slappe houding. “De politie heeft effectief opgetreden en heeft er voor gezorgd dat mensen zijn aangehouden. We zorgen er nu voor dat het gezag meer dan ooit aanwezig is in Albina.”

13 REACTIES

 1. Aan het optreden van politieagenten in Albina op kerstnacht is niets fout. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie.

  zeker niet,want de fout ligt bij de minister zelfs.de ondersteuning uit paramaribo,heeft uren op zich laten wachten.

  de praatlustige ministers zoals rustland,marica en santokhi moeten nu echt hun lippen op mekaar houden en meer gaan presteren.

  ik denkt dat waterkant net beter zijn kostbare tijd anders kan gaan gebruiken,dan op de ministers santokhi,rustland en marica.deze heren ministers stellen echt geen fluit voor.zijn net geschikt om met hun echtgenotes bobi te spelen.


  Maak melding

 2. Maar men moet wel van de fouten leren als die er eventueel geweest zijn.

  In Albina moet veel meer politie en militairen gestationeerd worden.

  Mischien kan Suriname 10 agenten uit Saoedi Arabie huren, die kunnen het wel, echt wel.

  Vroeger was men bang voor het gezag, tegenwoordig spuw je gewoon op ze. Komt door het zeer slappe tolerantiebeleid. Veel harder optreden tegen criminaliteit.


  Maak melding

 3. En toch heb je binnen de gelederen van de A- Combinatie lieden die geen afstand durven nemen van deze mensonterende daden. Nee, men tracht dit juist in de schoenen van de overheid te schuiven. Santhoki heeft gelijk. De politie was niet bij machte op te treden. In dat zouden er meer slachtoffers vallen.


  Maak melding

 4. Beste meneer Chandrikapersad Santokhi,

  wat een slap gel..l het is echt waar dat de agenten de andere kant op keken. dat hebben de getuigen/slachtoffers en omstanders zelf gezegd en of verklaard.
  en kom u aub niet met diplomatieke geklets.
  het was kerstnacht, minimale van de minimale agenten waren aanwezig. een deel van de agenten waren thuis gebleven om kerst te vieren en daardoor hebben die djoekas kunnen roven moorden verkrachten plunderen vernielen en ga maar door. de overheid is hier ook schuldig aan, en nu beweren ze dat er niets fout is aangepakt.
  ik moet kotsen van je uitspraak meneer handrikapersad Santokhi. agenten in sur slaan of mishandelen je graag, zo zie je maar ze zijn net zo laf als hun minster(s).

  wh


  Maak melding

 5. Het is triest wat er allemaal op het kerstnacht gebeurt is. Het lijkt mij dat de deskundigen,die gereageerd hebben niet weten dat in de maand december geen enkel politieman of militair in Suriname vrij (verlof) krijgen. Dit is al jaren zo. Het optreden van de politie moet inderdaad gericht zijn voor preventie en repressie. Maar wordt er altijd gezegd dat eigenveiligheid voor gaat. En op dat moment konden de paar agenten geen grip op de loslopende en vernielende vee krijgen. Dat hadden zij goed in de gaten. Dit noemt men ookwel tactisch optreden.


  Maak melding

 6. Uiteindelijk komt de aap uit de mouw en zal blijken dat vele politici ook persoonlijke belangen hebben in de goudindustrie. De illegaliteit en het illegaal mijnen werd voor lief genomen omdat vele ook illegale concessiehouders hieraan verdienen.

  De bandeloosheid in Marowijne bewijst des te meer dat er geen gezag bestond. De afgelopen twee decenia hielden politici zogezegd de kop in het zand. Zelfs de scherpzinnige en anders zo daadkrachtige Santoki heeft wellicht lijdzaam moeten toezien om het oostelijk deel van Suriname te laten voor wat het was. Het is daarom geen wonder dat er dan uiteindelijk ook wild west taferelen daar moesten plaatsvinden.

  De ironie wil dat je aan de andere kant blij mag zijn dat de excessen plaatsvonden want de onderste steen zal nu hoe dan ook gelicht moeten worden.

  Volk hou dus uw ogen open en ga ervan uit dat uw leiders wellicht ook (illegale) concessiehouders zijn of persoonlijk belang bij hebben en de boel bedonderen.
  De oppositie is ook geen haar beter, gegeven het feit dat de zogenaamde politici in essentie bondgenoten van elkaar zijn want er valt altijd weer iets onderling te regelen.
  Het gaat er per slot van rekening om de macht,de koek en de centen.


  Maak melding

 7. nooit steekt deze santokie de hand in eigen boezem.santokie kent geen zelf kritiek,en in zijn beleving denkt hij zich van alles te mogen veroorloven.deze minister raakt zo vaak negatief in de publiciteit, en schiet altijd in de verdediging,of schuift zijn verantwoordelijkheid van zijn bord af.

  het voor de hand liggende visite kaartje van santo.

  zijn naam is haas,hij weet van niets,en hij verdraaid de feiten.
  na de zoveelste blunder zal het net zich moeten sluiten.in een ander beschaafd land was deze minister exit!!!! eruit getrapt!
  orde en veiligheid, moet je altijd handhaven,eromheen draaien is jou rol als minister santokie onwaardig.


  Maak melding

 8. Santohki de kern van het probleem wordt zeker niet aangepakt en dat zijn niet alleen de illegalen maar er werd te weinig voor de mensen in het gebied gedaan na de sluiting van Moengo het is te begrijpen dat velen van deze mensen de concurrentie van de buitenlanders niet aangingen.Het geweld en de verkrachting van vrouwen zijn helemaal niet goed te praten de daders moeten gestraft worden.Het geval met deze regering is dat ze te laat optreed all dit kon men voorkomen door goede contacten met de bevolking aldaar te hebben.


  Maak melding

 9. Deze mensen weten geen raad met de vrijheid die ze hebben.
  Ze moeten gewoon weer te werk gesteld worden op plantages.
  En opgedragen krijgen wat en hoe te doen.


  Maak melding

 10. @ nummer 1 en de rest van de aanhangers ,
  bouterse heeft heel ons land naar de klote geholpen en ook onze economie toch hoor ik jullie zeggen neks no fout.


  Maak melding

 11. nummer 11,
  Ik begin eraan te twijfelen of jij een vrije burger bent of zit je in één of ander gevangenis je tijd te ontdooien achter de computer.

  je komt op waterkant net als een zeer gefrustreerde mens over.heb je niks te doen,ga dan toch terug in de schoolbank plaats nemen.

  om de hele dag je zelf op te sluiten in een ruimte zonder enig ontspanning of een partner is niet goed voor de gezondheid.dus mijn advies aan jou is,raadpleegt een psychiater zo snel als het kan.dit is echt niet slecht bedoeld.

  lummel jij bent goed ziek,je mag mij geloven.
  tangi fu bun na kodya/ondank is wereldsloon


  Maak melding

 12. @ nummer 12,
  jij kan niet tegen de waarheid dat zie ik aan jou manier van reageren dom en kortzichtig, neks no fout zeggen tegen iemand die alles wat fout is heeft gedaan in mijn land, ik erger mij aan die ondankbare surinamers zoals jou die hier reklame maken voor de meest slechte (politicus)van suriname en als ik daar tegen in ga dan word jij persoonlijk je moet van heel goede huizen moeten komen om mij te beletten mij mening te geven. over schoolbanken gesproken iedereen die een beetje onderwijs heeft genoten moet toch weten dat vrijheid democratie mensenrechten en vrijheid van meningsuiting normen en waarden zijn niet in goede handen zijn bij iemand als bouterse vroeger niet en nu ook niet. mijn vraag aan jou brantimaka wie heeft een psychiater nodig iemand die terecht wijs op de gevaren die kleven aan de persoon bouterse, of iemand die deze massamoordenaar op handen draagt iemand die zoveel leed heeft veroorzaak in mijn land vertel mij en de lezers wie gestoord is jij of ik ??? ik hoop dat je met goed onderbouwd reaktie komt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.