Illegaliteit in binnenland Suriname meerkoppig

8

PARAMARIBO, 14 jan – De illegale goudwinning in het binnenland en alles er omheen zijn behoorlijk complex. Dit zegt minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen, NH. Er speelt meer dan alleen maar het ontduiken van belasting of illegale migratie van Braziliaanse goudzoekers. Surinamers zijn er evenzeer bij betrokken.

Onder meer de traditionele leiders van binnenlandse gemeenschappen geven toestemming om te mijnen. “We horen steeds vaker dat dignitarissen zogenaamd concessies geven”, zegt Rusland. Het verstrekken van een concessie voor bijvoorbeeld mijnbouw is uitsluitend domein van de overheid. Toch blijken steeds vaker Brazilianen, veelal zonder verblijfsvergunning, actief te zijn in goudrijk gebied.

Van plaatselijke bewoners of gemeenschappen ondervinden ze weinig last. Het vermoeden bestaat dan ook dat Surinamers flink verdienen aan de illegaliteit. Rusland ziet daar eerder vroeger dan later een eind aan komen. Recente razzia’s van leger en politie in grote concentratiegebieden zijn maar een voorproefje. Er wordt hooguit rekening gehouden met de traditionele rechten van binnenlandbewoners. “Als we ergens illegaliteit bespeuren komen we in actie, zij het met tact.”

8 REACTIES

 1. met of zonder vergunning de overheid wil, en gaat niets doen. ze blazen nu alleen stoom af, omdat er straks verkiezingen zij (eigenbelang).
  de bosland bewoners zijn hier de schuldige. zijn eigenen landgoed wat niet tot hun behoord. zij denken dat de hele bosrijk tot hun behoord. en ik geef ze groot gelijk, alleen als er nood is dan hoor je overheid de mond openen.en dan willen ze natuurlijk laten zien/horen dat er iets moet gebeuren. en zo blijven de brazilianen en de boslandbewoners schuldig aan illegalen praktijken wat niet alleen met goud zoeken te maken heeft.

  lange


  Maak melding

 2. Ik ga me echt ernstig afvragen van wie Suriname is. Is het van het gehele volk van Suriname of is het alleen maar van de Marrons, die aan concessies verdienen, waar het nu op lijkt. Hoort niet het gehele volk te profiteren van de rijkdom???

  Wie hoort toestemming te geven om te gaan graven (consessies), de regering die gekozen is door het volk of inheemsen. Wie verdient het meeste aan het goud.

  Suriname heeft 1 officiele staat en diverse staten in zijn staat. Ongetwijfeld. Zo ingewikkeld, het vraag om problemem, die zelf zijn veroorzaakt.


  Maak melding

 3. En zo blijft men achter de feiten aanhollen. Triest.
  Er moet dus zogenaamd, eerst doden vallen voordat men wakker wordt, zeker. Dit is het bewijs dat men het land ‘niet in de hand’ heeft.


  Maak melding

 4. Front heeft dit zelf veroorzaakt dan bij wie of waar kan de bevolking zich beklagen..bij niemand…..Stem deze rotzooi FRONT….massaal weg anders zijn wij straks buitenlanders in eigen land….dan rest een ding KATIBO.


  Maak melding

 5. Minister Rusland Suriname is voor de Brazilianen het Eldorado geworden waarom zouden ze een werkvergunning en verblijfsvergunning hebben en nog belasting betalen niemand controleert ze soms komen een of twee gekke politie agenten voorbij die ze wegsturen en dan gaan ze terug zo gaan vele schatten van het land naar Brazilie” zonder dat er goed wordt ingegrepen door de politie en het leger die in hun kazernes slapen want een ieder in Suriname slaapt.Zo gauw er een groot probleem is dan moet er hulp uit Nederland komen.Nog steeds worden jaarlijks grote bedragen geld van uit Nederland overgemaakt om de families te helpen en de Brazilianen dragen het goud weg zonder er belasting voor te betalen.


  Maak melding

 6. Lekker vlak voor de verkiezingen alle de marrons de schuld geven. Ja, er is veel illegale goudwinning in Sur., maar je moet ergens beginnen met opschonen en dat begint met de illegale inwoners, daarna corrupte lui in de stad en die in het binnenland. Wat een goedkoop diplomatiek gel*l elke keer met deze gasten. Kan me er kwaad over maken. Kwam laatst een Turkse man tegen, hij wist precies bij wie hij moest zijn om zijn goederen zonder betaling van invoerrechten, het land binnen te krijgen. A no kang, toch!?


  Maak melding

 7. Het is werkelijk waar bespottelijk dat de Surinaamse overheid niet eens in staat is om illegaliteit in het land aan te pakken. In plaats daarvan worden Marrons als zondebok bestempeld. Als je lang genoeg een leugen verteld ga je het zelf ook geloven, maar anderen ook! Ieder zich zelf respecterend land heeft daadkrachtige vreemdelingen beleid, behalve onze geliefde Suriname omdat de beleidmakers denken dat dat het zo hoort.


  Maak melding

 8. Laten deze mannen van FRONT de bevolking geen rotzooi vertellen.
  De Braziliaan mag zonder visum het land binnenkomen.
  Maar er zijn regels en wetten waar deze gasten van FRONT gewoon erop gaan staan en gewoon erop poepen….en nog de durf erbij hebben de bevolking wijs te maken RECHT en WET.
  RECHTSSTAAT als het zo was hoe komen die gasten gewoon het land binnen als of het Land een hoerenhuis is.

  En hoe hebben zij de durf de bevolking wijs te maken zij werken illegaal….ook daarvoor zijn er regels en wet zo niet recht erbij.

  FRONT werkt niet en hebben in het verleden ook niet voor land en volk gewerkt deze gasten FRONT zijn gewoon een bende lummels niksnutters…maar kunnen liegen en bedriegen als één van de besten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.