Cast ‘Koningin van Paramaribo’ bekend

0

Van 3 tot en met 6 maart is in M-Lab de voorstelling Koningin van Paramaribo te zien. De muziektheatervoorstelling, naar de roman van Clark Accord, vertelt het levensverhaal van de bekendste prostituee van Suriname, Maxi Linder. Deze rol wordt vertolkt door Sarina Voorn (o.a. backing Ruth Jacott).

Maxi Linder was een van de beroemdste prostituees van haar tijd. Ze was schaamteloos, welbespraakt, extravagant en onzelfzuchtig. Zeelieden en soldaten noemden haar liefkozend de ‘Zwarte Koningin van de West’. Accord beschrijft in deze veelzijdige en kleurrijke roman niet alleen op overtuigende wijze een veelbewogen vrouwenleven, hij weeft ook diverse historische gebeurtenissen door het verhaal, die van blijvende invloed zijn geweest op de geschiedenis van Suriname.

De hoofdrol wordt ondersteund door Anousha Nzume, Maria Noë en Zosja el Rhazi. De repetities voor Koningin van Paramaribo starten maandag 1 februari.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.