Surinaams OM: nieuwe getuige tegen Bouterse

18

PARAMARIBO, 8 jan – Er is een nieuwe getuige zichtbaar gemaakt in het proces rond de Decembermoorden. De strafzaak tegen Desi Bouterse gaat daarom terug naar de rechter-commissaris. Volgens het Openbaar Ministerie betreft een getuige a charge.

Volgens getuigen die al voor de krijgsraad verschenen, beschikt deze persoon over “bruikbare” informatie. De terugverwijzing naar de rechter-commissaris betekent het zoveelste oponthoud. De krijgsraad wil daarom bepaald dat de getuige verhoord moet zijn voor 15 februari. Het is de tweede keer dat de zaak Bouterse terug verwezen wordt. De eerst keer gebeurde dat op verzoek van de verdediging.

Die wilde de Nederlander Peter van Haperen laten verhoren. Van Haperen verweet Nederland verantwoordelijk te zijn voor de legercoup van 1980 met nasleep. De zaak tegen Marcel Zeeuw, ex-commandant van de militaire politie, gaat eveneens terug. Volgens het OM zijn er ook hier nieuwe getuigen. Bouterse is ook op deze zitting van de krijgsraad niet verschenen.

18 REACTIES

 1. January 8th, 2010 at 8:10 am
  De heer Bouterse heeft dienovereenkomstig zijn functie Als staats-hoofd van de Republiek Suriname de VN Toegesproken. Nu wordt door de verdedig-ging in zijn zaak aangevoerd dat de militaire-rechtbank onbevoegd is, alleen het hof is bevoegd zijn zaak in behandeling te nemen, gelet op zijn functie in het verleden. Door de rechtbank is het verweer verworpen op oneigenlijke gronden, om te stellen dat hij militair was en geen gezagdrager in die zin van staats-hoofd. Maar dat zou impliceren dat alle wetten en decreten die onder zijn gezag tot stand zijn gekomen niet meer geldig zijn. De vraag moet dan gesteld worden, is dat het geval? Nee dat is niet het geval,vele wetten onder het regime van de heer Bouterse worden nog na-geleefd en gehandhaafd. Nu zijn de getuigen met verstand van zaken niet bereid te verschijnen voor een rechtbank die bewezen heeft geen respect te hebben voor de werkelijkheid.


  Maak melding

 2. Bouterse is en blijft een GROTE ALATA EEN RAT
  en zeer laf figuur, de vraag is mag je als zelf gekozen staatshoofd mensen zomaar oppakken en afslachten zonder enige vorm van proces daar gaat het om en alle andere onzin is voor de vuilnisbak de grootste criminelen spreken de VN toe dus bouterse mag ook op dat lijsje, vertel de lezers als bouterse bevoegd was om mijn landgenoten standrechterlijk te executeren het word tijd dat jullie stuk voor stuk de echte werkelijkheid onder ogen gaan zien. bouterse is een figuur met heel veel bloed aan zijn klauwen zo iemand moet hoe dan ook berecht worden dat is de werkelijkheid en niet die dogmatisch gelul van jullie iedere keer waneer de naam van deze monster bouterse word genoemd.ik vraag mij af of men geen andere belangrijke nieuws uit suriname heeft dan het iedere dag over deze massamoordenaar te hebben.


  Maak melding

 3. killing bouta is a waste,another one will take his place.Su wil geterroriseerd worden.Vroeg of laat. Van het presidentieel paleis tot de markt.Overheids gebouwen, police stations, and crowdedplaces. Er zullen meer gevallen plaats vinden dat jullie ooit hebben meegemaakt.Wees voorzightig met wat jullie doen.Nederland staat weer klaar om wrijving tussen jullie te brengen. Ze hebben het altijd gedaan, en nog steeds blijven ze het doen.Nederland is Suriname zoveel schuldig, en toch na 34jaar onafhankelijk te zijn praten ze niet daar over, dan maar om een man te behangen.Laat die man vrij leven in zijn geboorte land. De huidige president is ook geen koekje. Wat hij allemaal heeft gedaan met het land dat aan Surinamers toebehoord. Maar ja; de Surinamers slapen nog.it’s just a matter of time to find out what gonna happen.Jullie weten niet wie jullie tussen je heb.


  Maak melding

 4. Standrechtelijke execustie is een zaak van alle dag in de wereld,liever u dan ik, als ik moet kiezen. Want als u het spel zwaar wilt spelen moet u ook bereid zijn de gevolgen te aanvaarden. Nu heb je zogenaamde goede bestuurders aan de macht en wat doen zij, onze rijkdommen weg-geven. In china zouw zulke lieden de doodstraf krijgen omdat zij hun land zwaar hebben benaadeeld. dit zou een goede optie zijn voor de volgende regering. Want suriname heeft niets aan zulke achterlijke bestuurders, die kunnen wij missen als kiespijn.


  Maak melding

 5. Er is een nieuwe getuige zichtbaar gemaakt in het proces rond de Decembermoorden. Volgens getuigen die al voor de krijgsraad verschenen, beschikt deze persoon over “bruikbare” informatie.
  Weten de lezers al wie dit is?
  Ikke wel namenlijk nr.2 DU.
  Lacheeeeeeee (geen grap heel betrouwbaar)uhuhuh.


  Maak melding

 6. waarom vraagt de surinaamse bevolking niet aan aan andere landen om deze figuren op te pakken zoals saddam surinamers hebben een grote mond maar kunnen niet veel eten vragen we hulp om de criminaliteit te stoppen maar het lukt niet.Beste surinamers neem een voorbeeld van mauritius daar wonen 2
  miljoen mensen maar met 1 gevangenis als daar het kan waarom niet in suriname met niet eens een miljoen mensen gewoon keihard aanpakken en laat santhokie naar huis gaan.


  Maak melding

 7. Du yu pu yu….wanneer gaat er iets verstandig uit jouw komen, altijd ben jij met een hoop rommel bezig….zijn er draden in die bovenkamer van jouw los geraakt.
  Ik krijg het gevoel dat jij op het niveau van Ronny de domme Rambo moet zitten.
  Du kaba nanga na don fu yu.
  Law law Bigi moro dondon boi Du.


  Maak melding

 8. Alleen een zwartgallige president, die hoegenaamd geen boodschap heeft zal blijven steken in- en refereren naar de machtsovername van 25 februari 1980.

  wanneer zullen wij in staat zijn om dit land met vereende kracht op te bouwen?


  Maak melding

 9. Beste Du,

  Ik vind dat je wel een punt hebt niemand heeft het recht om leven te nemen behalve God, alleen vind ik wel dat er zo een mening is wanneer het over Bouta gaat maar de slavernij was ook erg en ik zie niet dat er in Suriname en hier elke keer een issue van gemaakt wordt en of ze Bouta pakken mogen sommige politicus in Nederland ook hun biezen pakken.


  Maak melding

 10. Du ik hoor jij was onzichtbaar…zet thm op jongen jij bent een flinke boy kom op Du…yu takru pu.

  Grijp je kans als Rudi Balker…. grijp het.


  Maak melding

 11. een van de reactie zegt het al waarom gelden de wetten en decreet van bouterse niet meer ? zijn ze ooit terug gedraaid ? Waarom heet het leger nog steeds nationaal leger en geen surinaamse krijgs macht zo als het voor de revolutie heette SKM.Wie kan hier op antw geven DU kan je me hier mee helpen. als er nu een getuige zou komen en zou in belang van desi denk je dat men dat nu nog zou toe laten ?


  Maak melding

 12. @ nummer 11,
  IK vind jou reaktie respectloos naar onze voorouders toe je kan nooit de massamoorden die op 8 dec hebben plaatsgevonden in onze republiek suriname in één adem noemen met de slavernij van 300 jaren geleden dit noem ik minachting.@ pinto jij ben een KAMELEON mi boi jij waait met alle winden mee als het jou maar goed uitkomt.


  Maak melding

 13. Du 14 jij bent gek ik vertrouw jouw voor geen meter..jij liegt en bedriegt gewoon je zelve…KATIBO is erger…en juist daarop zit Opa Ronald Vernietiger te wachten…ik vermoed dat jij een handlanger moet zijn.


  Maak melding

 14. DU jij slaaf jij,dus de slavernij keur je goed?Is het omdat je je nog steeds slaaf voelt?Maw, wat de blanken doen is goed?Hoeveel van je voorouders zijn omgebracht,verkracht,mishandeld door de blanken,denk bij deze aan de uitroeiing van hele volksstammen de Indianen door je blanke meesters.En dat waren nou MASSA-MOORDEN pur sang.
  Je hebt het steeds over massa moorden,lijkt alsof duizenden slachtoffers zijn gevallen tijdens de revo,weet jij zowiezo wat massa betekent?
  Als Brunswijk ook voor de krijgsraad zou verschijnen ,dan pas zou het Surinaamse volk te vereden zijn,want die heeft ook moorden gepleegd tijdens de illegale zg jungle-oorlog ,maar dat wil jij niet erkennen DU,omdat je tot zijn soort behoort noh?
  Ik en vele anderen zijn nog objectief genoeg om Bouterse en Brunswijk in 1 adem te noemen.


  Maak melding

 15. @ staphan king,
  jou reaktie op nummer 17 laat duidelijk zien hoe jullie in elkaar steken met jullie bedoel de mensen die aanhagers zijn van moordenaar bouterse. het is zwak en dom om iedere keer waneer het over bouterse gaat de slavernij erbij te halen of de discussie in het zwart witte te trekken dat zijn tekenen van zwakte zo komen jullie nooit af van die slachtoffer-rol. jou reaktie op nummer 17 is voor mij de bevestiging dat de aanhangers van bouterse onwetend zijn.Suriname is door het inter-amerikaanse hof voor de rechten van de mens (CIDH)veroordeeld tot het betalen van bijna 2,5 miljoen euro aan de nabestaanden van de massamoord in het bosneger dorp moiwana de regerings soldaten slachtten tussen de 40 en de 50 weerloze mensen af, onder wie vooral vrouwen en kinderen. meer dan 70 procent was jonger dan 18 jaar. dit zuig ik niet uit mijn duim dit zijn feiten die je op het internet kan zoeken staphen. jij ben de laatste die het hier over objectief moet hebben echtwaar jullie zijn nooit objectief jullie denken allemaal in een tunnelvisie, de argumenten van de aanhangers van bouterse zijn allemaal het zelfde kom een keer met iets orgineels of steekhoudend,de bouterse aanhangers zijn meester in het omdraien van de feiten bouterse zijn bewind was illegaal wie heeft de democratie in suriname omver geworpen wie heeft onze grondwet buitenwerking gezet wie onderdrukte mijn volk en wie heeft mijn landgenoten afgeslacht stephan king geeft antwoord op deze vragen?? van wie mocht geen verkiezingen worden gehouden van bouterse niet.brunswijk is een ex lijfwacht van bouterse geweest dat jij het weet .ik ben een velle tegenstander van bijde deze beesten maar eerlijkheid gebied mij te zeggen dat als bouterse zich aan zijn beloften had gehouden er nooit een binnenlandse oorlog was geweest laten wij de dingens in de juiste context plaatsen, bouterse heeft beloofd dat de militairen terug zouden gaan naar hun kazerne en dat er verkiezingen zouden komen maar omdat deze didibrie bezeten is van de macht hij geen afstand van kan doen zie zijn poging om president van suriname te worden terwijl wij allemaal nu al weten dat het internationaal suriname voor grote problemen gaat zetten . jullie komen iedere keer met een andere nickname maar inhoudelijk blijft het KOLDER wat jullie hier beweren.ik heb weer mijn best gedaan om mijn mening weer te geven .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.