Brunswijk wil Surinaamse ex-legerleider de bak in

43

PARAMARIBO, 8 jan – Desi Bouterse hoort achter slot en grendel. Dit zegt ex-rebellenleider en parlementariër Ronnie Brunswijk. Het enthousiasme waarmee justitie plegers van het geweld in Albina vervolgt, lijkt selectief. “Bouterse heeft mensen vermoord, laten ze hem oppakken en opsluiten.”

Deze ontlading in het parlement volgde op opmerkingen van parlementariërs van Bouterse’s NDP. Onder meer vond Rabin Parmessar dat Brunswijk had gefaald als veiligheidsfunctionaris in Marowijne. De overheid had op de hoogte moeten zijn van eventuele broei. “Aan het geweld is een reeks incidenten vooraf gegaan, zoals geweld tegen scheidsrechters bij voetbalwedstrijden”, zei Parmessar.

Brunswijk is vaker dan niet bij die incidenten betrokken geweest. De opmerkingen vielen uiteraard niet in goede aarde. Brunswijk vindt het niet kunnen dat burgers worden opgejaagd in Albina en dat Bouterse nog vrij rond loopt. Er zijn totnogtoe ruim dertig personen aangehouden op verdenking van roof, brandstichting of verkrachting tijdens de rellen op kerstnacht.

43 REACTIES

 1. En dit is nou juist het probleem. Ronnie begrijpt het allemaal niet. Wij kunnen hem nieteens kwalijk nemen. Het gaat nu immers om de gebeurtenissen op Albina. Heeft helemaal niets te maken met de december moorden. Ronnie, eens met je dat Desi misschien achter de tralies hoort te zitten. Laten wij dit aan de rechters overlaten. Maar hetzelfde geldt ook voor jou. Niet omdat je in het parlement zit, ben je verschoond van al jou criminele activiteiten!!! Laat dat wel duidelijk zijn.


  Maak melding

 2. Kijk,Ronnie is er ook nog, hij vindt dat Baas achter slot en grendel moet, opmerkelijk trouwens van hem, ik dacht dat Ronnie ook van bepaalde zaken wordt verdacht of niet soms, of zit ik fout, nou als eea toch klopt, Ronnie jongen, leuk man kruip dan samen met Baas in 1 cel, wordt leuk daar!! Have fun!!!

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 3. Haahaahaaaa,

  Wat een comedy, iemand die scheidsrechters bedreigd met een pistool, ambtenaren in elkaar slaat vanwege een waterrekening, moordenaar, drugsdealer, kinderverkrachter, Parlementariers in het parlement molesteerd, van zijn eigen district een rovers, plunderaars en verkrachtersnest heeft gemaakt en weet ik niet wat allemaal. Zo’n persoon zegt dat Bouterse de bak in moet, hoe serieus moet je zijn uitspraken noemen.

  Als er 1 persoon is die in de bak thuishoort dan is het hijzelf wel. Toch bewonder ik hem ook wel voor het feit dat hij ondanks ontelbare delicten ongestraft door kan gaan.
  Komt voornamelijk door corruptie en klassenjustitie in Suriname.


  Maak melding

 4. Je hebt gelijk Lonny. Recht voor een recht voor allen. Als jou mensen worden opgepakt, moet Bouterse ook worden gepakt. Maar Bouterse zegt, soema wan kon tek mie?
  Met andere woorden: Hij is bigie en niemand kan hem pakken. Hij staat dus boven de wet. En in een land als Suriname is dat de presidentskandidaat.


  Maak melding

 5. Dom behoorlijk dom ..kijk wie het zegt een ezel uit DNA nog erbij…..wat zoekt een ezel in DNA….alleen Opa Ronald groot bril weet dat.

  Het land heeft geen moer aan deze ezel.
  Laat die smeerlap ophoepelen…deze ezel moeten zij snel opsluiten hij heeft nog meer op zijn kerfstok…..Hij is ook nog een verkrachter….boeler…laat hem oprotten SMEERLAP…Land nog Volk nog Soortgenoten hebben iets aan deze EZEL.


  Maak melding

 6. lonnie ik heb gemerkt dat sinds je de stoel in het nationale assembleer verwarmd je kennis van juridische zaken is geaccumuleerd.

  Want als je nog geen afgeronde basischool diploma heb mag je al zitting nemen in het parlement des land.

  Graag wil ik u zien als de toekomstige minister van justitie van suriname.
  Dan wordt er een halt toegeroepen aan de zware misdrijven gepleegd door jouw zaadschieters.


  Maak melding

 7. Tja wat moet je van zeggen..

  Sme is toch alles kunnen..

  Wet geen wet maakt geen bal uit..

  Iedereen staat er boven-op..totaal respect loos.
  Jammer voor de achter gestelde analfabeten ,,,die tjé-poties,,,..die moeten het wel naleven de wet dus..

  somo,lonny desie allemaal veroordeelden ..

  Interpol opjacht naar deze figuren in het buitenland wel te verstaan..in surbo vrij en blij rond hangen..

  Het wordt tijd dat interpol een foto via jus/pol. laat plaatsen in de algemene media met een beloning van etelijke duizenden euro’s ook in de sme’se kranten en t.v.

  Al deze figuren moeten mijn lijder worden na mei 2010 .Ik denk dat ik dan vertrek..


  Maak melding

 8. Brunswijk je hebt gevochten volgens jou om de democratie te herstellen in suriname, nou dan moet u er tegen de democratische-processen kunnen als het vuur jou aan de schenen worden gelegd. U hoort in de DNA netjes op de vragen van de oppositie te antwoorden, en niet ongecontroleerd te lopen brullen over zaken die niet aan de orde zijn.
  Bovendien in een democratie hoort u als dna lid niet op de stoel van de rechter te gaan zitten. Dit alles getuigt van weinig verstand van zaken m.b.t. democratie door Brunswijk. Dus u Brunswijk, bent toen misbruikt om oorlog te voeren van zaken waarvan nu blijk, dat u er geen verstand van had. Nu blijk ook dat u niets voor uw mensen kon betekenen in deze regeer periode en dat vele van uw mensen net zo gefrusteerd zijn als u, of misschien getraumatiseerd door de oorlog. U steunt deze regering die grote goud voorraden zomaar weg heeft gegeven aan een buitenlandse maatschappij. Gelet op deze feiten en omstandigheden en de kwestie papatam krijgt u een dikke onvoldoende.


  Maak melding

 9. het moraal van de Surinaamse President alias bigi-redie lip is: Om een grote vis te vangen werk ik samen met een kinderverkrachter (PL)en moordenaar Lonnie.Trouwens in het verleden had nog iemand de uitspraak gedaan van: mie sroto a boy keba no a pa.Maar nu zit de spreker 1 jaar vast voor corruptie/omkooping en witwas.


  Maak melding

 10. Wel een kwart van de bewoners hoort in de bak. drugsmokkel, fraude, corruptie, oplichting, pedofilie, moet ik nog door gaan? De taak van justitie om geen een te sparen!!!

  Hadden we maar de leiders van Singapore, was iedereen wakker geworden.

  grts


  Maak melding

 11. Er zijn nog veel meer zaken die de geschiedenisboeken niet of nauwelijks hebben gehaald. Zo is nooit opheldering gebracht in tal van schendingen van mensenrechten door het Junglecommando, dat tijdens de binnenlandse oorlog van 1986 tot 1992, vreselijk heeft huisgehouden in het oosten van Suriname.

  Getuigen hebben meermalen verteld over martelingen, afrekeningen en andere gruwelijkheden, maar deze kwesties krijgen al helemaal niet de aandacht van de autoriteiten. En dus mag de man die leiding gaf aan het Junglecommando en daarmee verantwoordelijk was voor de daden van zijn manschappen, Ronnie Brunswijk, ongestoord rond blijven lopen en zelfs zitting hebben in het parlement.

  Dat heeft hij gemeen met zijn toenmalige opponent Bouterse. Met dit verschil dat Bouterse nu wel in het beklaagdenbankje komt te zitten en een levenslange gevangenisstraf boven zijn hoofd heeft hangen. Dési’s ‘pech’ is dat de internationale wereld, met Nederland voorop, opeenvolgende Surinaamse regeringen zwaar onder druk heeft gezet om de daders van de decembermoorden te vervolgen.

  De nabestaanden van de andere moordpartijen kunnen alleen maar hopen dat hun zaken in de toekomst ook die buitenlandse aandacht krijgen.

  Uit De Pers 2007


  Maak melding

 12. Werkelijk Blakaboy,
  Look who’s talking? Ik weet overigens niet wie zich allemaal hebben schuldig gemaakt aan verkrachtingen in Indiaanse dorpen, bankroven en wie heeft in hoogst eigen persoon de zoon van de vroegere griffier middels 1 pistoolschot om zeep geholpen?

  Suriname is het land van de omgekeerde wereld.

  This is a big joke!


  Maak melding

 13. ha ha ha ik weet ook waarom onze vriend rony hem zo snel wil opsluiten. bouterse gaat een nieuwe surinaamse export product op de markt brengen. Brunswijk Sardines in kokosolie
  ha ha ha

  antje


  Maak melding

 14. Waarom durft ronny niet naar albina te gaan..

  Grote bla bla bla , waarom steunt hij de slachtoffers niet via het parlement,hij zit dicht bij het vuur..


  Maak melding

 15. @Theo

  Je hebt gelijk dat je stelt dat Bruns netjes antwoord moet geven op de vragen. Maar je vergeet steeds te melden dat ook DDB netjes antwoord moet geven. Wanneer roep je die lafaard eens op om naar de rechtzaal te komen en daar eerlijk en volledig te getuigen?
  Op de volgende OCER meeting moet je hem die boodschap maar geven. Of durf je dat niet?


  Maak melding

 16. Maar ziet die hele Opa Ronald en zijn Front niet, dat deze man Dombo Rambo kortsluiting in zijn hoofd heeft.

  Hebben deze mensen Front ook nog eens de durf deze boef rover verkrachter moordenaar nog eens in DNA te brengen, dan moet ik jouw nu vertellen dat die hele recht en wet en democratie gewoon een poppenkast is en moet zijn.
  Laat die domoor oprotten hij heeft niks en ook niks te zoeken in landsbestuur.

  Maar hebzucht en domheid zal Su. doen veranderen in puinhoop….FRONT katalysator tot geweld….weet dit….a kon furu nono.


  Maak melding

 17. ronnie watch out. ik zal je persoonlijk behandelen. Het zou al lang moeten gebueren. Je weet wie en wat je bent, en ik weet dat ook. Zo als het niet face 2 face is, dan zullen we met jou van een afstand afrekenen.you better shut up, and live your life in peace, or else!!!!


  Maak melding

 18. Brunswijk ziet de bui al hangen……in de nieuwe regering komt de NDP zeker te zitten.Ook al gaat Desi Bouterse de bak in?????Er bestaat dan een zeer grote kans dat Ronny Brunswijk wordt uitgeleverd door de NDP-regering!!!!Aangezien Desi Bouterse zelf een MAN VAN HET VELD is,zal Brunswijk uit zijn schuilplaats worden gehaald.


  Maak melding

 19. Desi Bouterse hoort achter slot en grendel. Dit zegt ex-rebellenleider en parlementariër Ronnie Brunswijk. “Bouterse heeft mensen vermoord, laten ze hem oppakken en opsluiten.””ik lonnie heb keen mensen vermoord”.Minister toki hier volgt een gouden tip:geef Lonnie een verzorgd weekend in een Frans hotel dan zijn wij voorlopig van hem bevrijdt.


  Maak melding

 20. Als mijn honden Ronniebooy ziet nemen ze geen moeite om te blaffen,want ze weten dat deze achterlijkebooy toch niet zal snappen en het is beneden hun waardigheid te blaffen tegen deze crimineel.De parlementariers kunnen nog veel leren van mijn honden,maar helaas hebben de regeringsleiders van suriname geen 1% waardigheid.Ronniboy en zijn soortgenoten kunnen zelfs geen winkel runnen,maar wel plunderen .Hoe willen ze dan een land regeren? Kijk maar wat in Afrika gebeurt!


  Maak melding

 21. hahahahhahha en zijn compagnon in het kwaad,Somo heeft hem niet afgehamerd????Hoe laag kan men vallen in het Surinaams parlement?
  Deze stuk achterlijk gebak probeert die berovingen en vernietigen van andermans goed door hard werken verdiend,goed te praten heeft niemand het door daar in het prenten-parelement?Op deze wijze geeft die uilskuiken een vrijbrief aan zijn rioolratten-soort om gewoon te gaan roven,verkrachten en moorden.

  Brunswijk jij verkrachter,bankovervaller,moordenaar en vuile Drugsbaron hoort ook in het gevang thuis,maar ja die 2 bange-schijters Vene en Santoki,houd je zeker een pistool op hun hoofd no?


  Maak melding

 22. Ronnie is de grootste crimineel in suriname,en ook een van de top in de parlement zonder een basis diploma. jongens hoe gaat het land voorruit,surinamers waar zijn jullie ogen en oren.


  Maak melding

 23. The joke is on the JOKER….hahaha…de ene BOEF wil de andere BOEF in de bak hebben. Gewoon beide uitleveren aan Nederland en Frankrijk, dus twee vliegen in één klap…


  Maak melding

 24. Maar ja hoe kwam dat…Die man is een ziek hoofd…a wan law man…wie gaat met zulke idioten in DNA zitten.

  Ik begrijp geen moer van deze lieg bende FRONT.
  Wat heeft een land aan zulke zieke gekke mensen in landsbestuur….en nog erbij onderleiding van een schurk (top crimineel)met de naam SOMO.
  Daarnaast ook nog een groot bril lip man Ronald(met zijn lummel karakter).

  Dat zijn mij voorbeeld figuren…wat een rotzooi wat een bende.

  Deze mannen (EZELS) gaan het land ontwrichten rest een ding………………. vechten geblazen.
  Met alle nare gevolgen.
  Dan ga jij horen niemand had dit kunnen voorzien.
  Maar domme achterlijke hebzucht maakt bepaalde mensen blind en behoorlijk dom ook.


  Maak melding

 25. alleen in suri kan dat hoofd politie koop huis van top crime oud jungleleider zit in parlement maar dat is niet alles mensen surinaamse leiders popenkast


  Maak melding

 26. look who’s talking,
  deze vraag stel ik ook aan nummer 2 en zijn meeloper op num 15. vooral die laaste heeft altijd grote mond over de democratisch gehalte van de regering in suriname en ook hoe de rechtsgang in suriname zich voltrekt deze zelfde figuur verdedigd hier met zijn hele ziel massamoordenaar bouterse iemand die de mensenrechten in mijn land op zeer gruwelijke manier heeft geschonden. weet jij wat ook een big joke is die demagogische geluiden en gelul die uit ocer komen daar hoor ik jou nooit wat over zeggen dat mag want bouterse is heilig verklaard door een stelletje aantal ezels in suriname en in nederland schandalig. een paar uitspraken van bouterse op een rij van de afgelopen jaar.
  1)een ontwikkeld volk is een vrij volk dit zeg iemand om de podium die mijn volk jaren lang heeft onderdrukt en al hun vrijheden heeft ontnomen en voor jaren dom heeft gehouden en voor jaren achteruit heeft gezet
  2)de rechterlijke macht in suriname moet naar zijn mening opnieuw ingericht worden dames en heren dit zegt de man die zich nooit heeft gehouden aan geen enkel recht en wetten en democratie in suriname.
  3)hij bied zijn hulp aan om de problemen in moengo papatam te helpen oplossen terwijl deze man in moengo huis gehouden met zijn leger duizenden landgenoten van ons zijn gevlucht voor hun leven ze leven in nu in frans guyana andere lopen nog steeds met de truama van moi wana die zijn aangericht door een leger die zijn eigen kinderen zwangere vrouwen heeft afslacht dames en heren deze zelfde man doet mee aan de president verkiezing in suriname terwijl er een rechtzaak loopt tegen deze RAT. bouterse heeft jaren lang mijn land per decreet geregeerd parlement buiten werking gesteld en deze zelfde man noemt zijn partij de NDP DE D van democratie is het niet iets om kotsmisselijk van te worden ????


  Maak melding

 27. tip:geef Lonnie een verzorgd weekend in een Frans hotel dan zijn wij voorlopig van hem bevrijdt.

  NOLTIE
  ……………..Jij bent fout bezig zo is KATIBO begonnen.
  Als ik die Dombo Rambo Ronny tegen het lijf loop geef ik hem een draai om zijn oor dat hij heel hard loopt richting Papatam en zijn poten niet nogeens in Par’bo DNA zet om zijn domheid in Landsbestuur zaal wereldkundig te maken.

  Zulke Ezels moet jij op de blote bil een flink pakrammel geven.


  Maak melding

 28. Nr 32Du

  We weten het al heel lang baja wat je altijd rond bazuind.
  Laat een ieder in zijn waarde en vrijheid om zijn eigen comment te geven.
  Dat 1 richtings verkeer van jou kan niet altijd vrij zijn van obstakels.
  Er kan wel eens een tegenligger op diezelfde weg zijn. Als Blaka boy of Pinto achter zijn
  idool staat is dat zijn goed recht.
  Zijn keuze en vrijheid waar hij voor kiest.
  Als het de verkeerde keus is dan zal hij er op een of andere manier er wel achter komen.
  Volgens zeggen is Mahatma Gandhi vermoord door radicale hindoes die bezwaar hadden tegen zijn ideeen. Nog steeds anno 2010 zijn er mensen in India die daar nog steeds moeite mee hebben. Dit voorbeeld is mischien wel duizend maal bekender en groter de geschiedenis ingegaan dan voorbeeld rev80.
  Robert Mugabe idem dito. Helaas den mang e boycot amang boeng fasi maar ik begrijp zijn standpunt voor een gedeelte.
  Punt uit.
  Sranangmang bondru. Life is short.
  Ik hoop dat de Surineds die daar top connecties hebben Sranang niet vergeten. In de zin van langetermijn investeringen. Er is een koellie en een blakamang in Rotterdam/Denhaag die samen werken met een koellie business guy uit Arnhem en megadeals afsluiten in het buitenland.
  Power to the People


  Maak melding

 29. DU,en dat bedoel ik nou je kijkt maar 1 kant op ,nl Bouterse.Wees nou 1 keer objectief in je miserabele leven,is het werkelijk alleen maar Bouterse die misdaden heeft gepleegd?Dus jij pleit die Brunswijk vrij alleen omdat je Bouterse als enige zondebok wil laten overkomen noh?Maar als je alle reaktie`s bijelkaar leest,ingeval je enig begrip van begrijpend lezen bezit,kom je er ZEER bedrogen uit.
  Wat heeft Bouterse te maken met wat er in Albina is gebeurd,volgens die aap Brunswijk moeten Santoki en de rest hun ogen daarvoor sluiten en zich op Bouterse richten noh?Maar goed jij zal je even zo domme idool als jezelf verdedigen tot het leugenachtige toe.
  Ik ga je zeggen:daarom heeft Bouterse zoveel aanhang gekregen jereh omdat jouw Vene Brunswijk amnestie heeft verleend ,deze Brunswijk heeft ook heel en heel veel op zijn kerfstok tijdens en na de jungle-oorlog,en dat zit 99% van het Surinaamse volk echt dwars ,ook ik.
  Recht voor 1 recht voor allen.


  Maak melding

 30. hahahhaa ai mi gado recht voor 1 recht voor allen, hoor ik dat uit de mond van een ndp-er ? in jullie wereld is bouterse verheven boven alles en iedereen.ik heb een advies voor de ndp en zijn aanhangers jullie luchtballon dat gevuld is met gebakken lucht zal binnenkort uit elkaar spatten let maar op mijn woorden .


  Maak melding

 31. Goed idee, maar dan met hem in een hok opgesloten worden. Eerlijk gezegd vrees ik Brunswijk meer dan Bouterse. Brunswijk is onberekenbaar en zijn volgelingen denken dat zij rechten hebben op andermans bezittingen en daar huiver ik van. Met Bouterse heb je het risico van de terugkeer van het Colombia cocaine kartel in Suriname en daaraan gekoppeld wellicht een inval van de Amerikanen. Daar zit niemand op te wachten. Dus blijft er maar een mogelijkheid over: Bouterse en Brunswijk samen in een kooi opsluiten en vechten ze hun vete daar maar uit. Opgeruimd staat netjes, niet waar?


  Maak melding

 32. We zijn allemaal voor jou Ronny Brunswijk, power men.We zullen nooit vergeten dat door jou jungle commando de democratie is afgedwongen. Alleen jij kan de druk op een straf voor onze DDB opvoeren.Aan een lafaard van een koelie hebben we niets aan. Jullie kunnen Ronny niet kapotmaken vuile masalahonden.


  Maak melding

 33. DU en wederom laat je blijken dat Brunswijk je grote idool is ,of komt het doordat jullie even oliedom zijn?Reageer inhoudelijk op mijn reaktie,maar `dat kan je niet omdat ik en vele andere reageerders gelijk hebben,ook Brunswijk dat stuk vullis,moet gebrandmerkt worden als moordenaar klaar uit.
  nogmaales Recht VOOR 1 RECHT VOOR ALLEN.
  Lach je maar het apezuur in mei zal je zien wie harder kan lachen,met of zonder Bouterse zal het MegaBlok een gigantische overwinning behalen.
  Het zal me niet verbazen als je idd in je vuistje zit te lachen wat er door toe doen van hun/je lei(ij)der Brunswijk in Albina is gebeurd.


  Maak melding

 34. Echo Brada ,
  Als we zo blijven denken en doen komt er geen voorruitgang. Niet elk stap van een persoon is met politiek verbonden.
  Ik ben geen fan van Ronnie , maar hij is wel iemand die lef heeft. Bewijs ligt er.
  Het is spijtig dat de meeste ex-militairen het zwaar hebben. Iedereen heeft zijn top, zo ook de heer Bouterse EN Brunswijk.
  Ik denk wel dat als Bouterse en Brunswijk de mogelijkheden hadden om de militairen te steunen dat hadden gedaan.
  Feit is ook dat beide heren ook nergens naar toe kunnen gaan. Kijken wat de toekomst brengt en weg met die etnische politiek.
  Als volk bereiken we meer.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.