Tarieven Surinaamse nutsbedrijven onaantastbaar

1

PARAMARIBO, 7 jan – De tarieven voor energie en water zijn zo goed als onaantastbaar. De leveranciers komen al lang niet uit met de huidige inkomsten. Toch is aanpassing van het consumententarief geen optie, zegt minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen, NH.

Aanpassing of beter gezegd een verhoging is broodnodig en vaker zelfs dringend aanbevolen. “Aanpassing is nodig. Maar ons beleid is er steeds op gericht de minder draagkrachtige groepen toegang te garanderen tot de voorzieningen”, zegt Rusland. Dus kunnen de bedrijven niet rekenen op de meest logische van alle strategische stappen. En dat in een tijd van grote achterstanden.

Het aanbod loopt al jaren achter. De kraan moet hoe dan ook openblijven. Dus is het naarstig zoeken naar alternatieven. De overheid springt in. Binnen een jaar is de subsidie voor moderniseringsprojecten meer dan vervijfvoudigd. Dat is voor de korte termijn, om de meest dringende gevallen aan te pakken. Voor de lange termijn is nog eens vijftig miljoen euro uitgetrokken.

1 REACTIE

  1. Dit hebben wij eerder mee-gemaakt, dat men wacht met de aanpassing om na de verkiezingen van mei 2010 de tarieven dan met terugwerkende-kracht te verhogen voor de bevolking. De tijd dat men ons voor de gek kon houden is voorbij. De surinaamse bevolking heeft eerlijke leiders nodig, gelet op de uitspraken van de minister Rusland dat zijn regering eerlijk is. Dat zeg u niet over u zelf maar u laat dat aan een ander over om die conclusie te trekken.
    Alles overziende wat deze kwestie betreft, moet geconstateerd worden dat minister Rusland niet betrouwbaar overkomt.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.