Surinaamse woning niet berekend op natuurgeweld

3

PARAMARIBO, 6 jan – Veel woningen in Suriname zijn niet berekend op natuurgeweld. Daar moet snel verandering in komen, zegt minister Ganeshkoemar Kandhai van Openbare Werken, OW. Er komt onder meer nieuwe wetgeving op de bouw van woningen. De kwaliteit moet beter.

De regering wil vooral de bouwcontrole aanpakken. Er wordt nogal eens afgeweken van oorspronkelijke bouwplannen. “We keuren op het ministerie een bouwtekening goed met een bepaalde dakconstructie, maar in de praktijk houdt men zich daar niet altijd aan”, zegt Kandhai tegenover de Times of Suriname. Dat het resultaat aan kwaliteit inboet bleek de afgelopen dagen meer dan eens.

Ruim twintig woningen in en rond Paramaribo raakten het dak kwijt door kortstondige rukwinden. Opmerkelijk is dat woningen pal naast de getroffen huizen ongeschonden bleven. President Ronald Venetiaan heeft de getroffen buurten bezocht en hulp beloofd. Het ministerie van Sociale Zaken & Volkshuisvesting heeft intussen geholpen bij het opzetten van voorlopige dakbedekking.

3 REACTIES

 1. Ook op politiek geweld was het land en zijn volk niet berekend en zie daar de trauma die voortleeft.
  Weg met de oude krotten en dan roepen dat het goed gaat en dat het volk het beter heeft in Suriname.
  Bouw voor het volk wat anno nu doorgaans en berekend is op natuur geweld.


  Maak melding

 2. Die huizen zijn even oud of ouder dan die hele NPS…dus u kunt zien waarmee de achterban van NPS zich bezig heeft zitten houden.
  Leuk noh voor wie werkt die NPS….maar achterban moet maar stemmen als ezel op NPS.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.