Surinaamse leider huivert bij politiek succes

15

PARAMARIBO, 6 jan – Paul Somohardjo, parlementsvoorzitter en leider van Pertjajah Luhur, houdt zijn hart vast. Zijn politieke partij dreigt ten onder te gaan aan het eigen succes. De groei ging zo hard de laatste tijd dat ‘Somo’, bescheiden als hij is, niet goed weet hoe daar mee aan te komen bij zijn coalitiepartners.

Als de eigen schattingen kloppen mag Pertjajah rekenen op minimaal twaalf parlementszetels bij de verkiezingen. Normaal gesproken moet dat flink gewicht in de schaal van eisen leggen. “Vragen om mee verkiesbare plaatsen zal echter mijn vriendschappen ondermijnen”, zegt Somohardjo tegenover de Times of Suriname. Met de vijf zetels die hij nu heeft zijn er al problemen.

Partij en leider worden er, soms openlijk, soms bedekt, van beticht hun wippositie te misbruiken. De slogan ‘Go for Ten’ (tien zetels, redactie) om zogezegd het presidentschap te claimen, viel ook al niet in goede aarde. Somohardjo voorziet weer wrevel als straks de onderhandelingen over posities beginnen. “Ik kan bijvoorbeeld moeilijk vragen om in Nickerie twee in plaats van één zetel te krijgen. Men zal me zien als chanteur en van dat stigma wil ik af.”

15 REACTIES

 1. Dit noem ik stront praat van een politieker die ziet dat zijn achtergrond de mogelijkheid krijgt te verdubbelen.Hoe kan zijn partij dreigen onder te gaan aan eigen succes?Deze man weet soms niet wat hij zegt.Ik zie hem niet als president van Suriname het zou dan een grote schande worden.


  Maak melding

 2. Huiver maar lekker door Somo, de tijd zal leren in mei hoe je ervoor staat, ik en nog velen moeten er toch niet aan denken, dat jij, ja jij, leiding gaat geven aan Suriname, de komende jaren, dan kom ik persoonlijk het licht uit doen, laat het aan anderen over, die wel verstand hebben hoe ze het land moeten sturen.

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 3. Men vertelde Somo 3 zetels te hebben gegeven om hem stabiel…stabiel i’ja binnen te halen…..en ze schreeuwden later ook nog WI BIGI MORO DIN.

  Maar dat zijn die dingen toch……… als jij een club domkoppen bij elkaar hebt……ANDEREN WORDEN WIJZER EN RIJKER…en behoorlijk rijk ook nog…….wie moet zich nu dan bigi moro don noemen.

  Opa Ronald kom en vertel me !


  Maak melding

 4. ach ja DAG peiling, in nerderland stond onze rita met TON heel hoog in de peiling en nu staat ze op nul zetel de vraag is hoe serieus je de peiling in suriname moet nemen in mei zullen we zien wat het surinamers met hun land willen welke richting men op wil gaan isolatie of vooruitgang en ontwikkeling één les wat wij uit het verleden kunnen leren is dat macht iets gevaarlijks is teveel macht helemaal het kan naar jou hoofd stijgen dan krijgen wij situatie als in de jaren tachtig waar mensen machts-dronken waren en nog steeds zijn. mensen als somo , bouta brunsie bosje en nog meer van die figuren mogen never nooit pres van su worden dat zal heel slecht zijn voor land en volk.


  Maak melding

 5. Somo is altijd een bluffer geweest en zo pakt hij die andere domme frontpartijen. Ook is deze uitspraak een signaal om niet naar de stembus te gaan omdat ze niet van hem houden. Hij weet bliksemsgoed dat geen stem betekent een stem [u]voor[/] Front/PL.


  Maak melding

 6. Het moet niet gekker worden in ons geliefde Suriname,want na een scheet ruik je pas de stank van wat je hebt gegeten dat eerst zo lekker was.


  Maak melding

 7. Eigen succes..

  En nu underdog spelen..

  Als je zo succes volben,dan moet je dat vast houden en uitdiepen..

  Wat serieus is,dat ” het parlement niet bijeenkomt ,,

  ER ligt een begroting voor de komende jaar voor gelezen door de precident van het land op één october vorig jaar 2009..

  Nu Januari 2010 is er nog nooit iets gedaan er mee..

  Vraag aan meneer somo dé voorzitter parlement ,,wanneer wordt dit behandeld”..

  Over vier á vijf maanden is er verkiezing nieuw parlement…

  De begroting wordt toch niet na gelaten voor het nieuw bestuur..


  Maak melding

 8. mijn volk is op HOL geslagen ze lopen massaal achter figuren aan die dubieus zijn moordenaars oplichters aanranders drugdealers dictators zuiplappen allemaal mensen met een strafblad die ervoor zullen zorgen dat dit mooie land rechtstreeks de GOOT in zal belanden heel triest en pijnlijk om dit te moeten constateren.hoe komt dit volk af van deze wolven in schaaps kleren die alleen bezig zijn hun eigen zak en dat van hun familie veilig te stellen eigen belang dus. aan de jongeren van suriname wil ik dit kwijt stem op mensen die een voorbeeld functie hebben voor jou je kinderen en voor de toekomst van jou land integere mensen dus en niet op mensen die zich in filmsterren alure wanen.


  Maak melding

 9. Somo huiveren???? dan hoe dan?
  Die man heeft geen gevoel, noch principes. Dream on.
  Leuk praatje om de andere partijen te intimideren. Hiermee vraagt hij: “werk met me samen” dan ben je binnen. “je hebt mij nodig”Kies mij”. Gewoon een goedkope opportunist. behalve Vene wil niemand met hem samenwerken. Hij heeft altijd al bewezen onbetrouwbaar te zijn.
  Time will tell.Als dit een leider van Suriname wil zijn, dan kan je je bergen. We gaan dan echt een plee figuur slaan, maar bovenal zal men nu wel moeten gaan twijfelen aan de geestelijke vermogens van het surinaamse volk.
  Dan moet je je echt zorgen gaan maken. Gelooft hij dit echt??? tje potie!!!!!!!Hoogmoedswaanzin. Tellen is toch nooit zijn sterkste punt geweest.Behalve als het om geld van de staat gaat.


  Maak melding

 10. Du goed zo eindelijk een goede (neutrale en verstandige) reactie van jou! Zit je ergens op les of zo?
  Weg met front! en alle criminelen en verstandlozen trouwens ook.


  Maak melding

 11. Laat Somo maar President worden.
  Su verdient leider van dat kaliber. Het is alleen maar het vervangen van de ene idioot door de andere. Ik heb een vaag vermoeden dat mensen tegen Somo zijn, omdat hij een javaan is. En de volkscultuur bepaalt dat javanen rustig in een hoekje moeten zitten om cocosnoten te kappen en pejeh rond te brengen.
  Die racistische kortzichtigheid hebben surinamers en dan klagen dat Wilders zo slecht is voor de zwarte man. Somo is niet de ideale volksleider, maar hij heeft tenminste ballen en wil iets meer doen voor de mensen om zijn populariteit te vergroten. Somo wil zich inzetten voor de rechten van nederlanders van Su afkomst. Wat heeft Vene voor ons gedaan?? Wat zal Sardjoe voor ons doen?? (copie van Vene NPS beleid doorvoeren)
  Wat hebben wij aan NDP behalve grappige kreten en oneliners.?? kortom wat is het alternatief voor Somo.
  Bouterse….?? I don’t think so!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.