Politicus hoopt op kerstspirit Surinaamse rechter

16

PARAMARIBO, 24 dec – Ex-minister Siegfried Gilds heeft ingezet op een eventuele kerststemming bij het Hof van Justitie. Advocaat Murwien Dubois heeft vroegtijdige vrijlating aangevraagd. Gilds zou al te lang wachten op behandeling van zijn zaak in hoger beroep. Intussen heeft de politicus zijn kerstmuts opgezet in de gevangenis.

Honderden gedetineerden zijn getrakteerd op een voedselpakket. “De kerstperiode is er om samen met je gezin door te brengen. Nu dit niet mogelijk is en de mensen geen bezoek krijgen geeft het pakket de mensen het gevoel dat aan hen wordt gedacht”, zegt Gilds tegenover de Ware Tijd. Uiteraard zou zoveel sociaal gevoel aanstekelijk kunnen werken op de kerststemming bij het Hof.

Formeel wordt bepleit dat Gilds voorlopig vrijkomt op redelijke gronden. De wettelijk voorgeschreven redelijke termijn voor behandeling van het hoger beroep is ruim overschreden. Volgens Dubois is de kans groot dat de straftermijn verstrijkt zonder dat het hoger beroep ooit is behandeld. Siegfried Gilds is veroordeeld tot een jaar cel voor deelname aan witwaspraktijken en het willen omkopen van een getuige.

16 REACTIES

 1. Kerstmuts!

  Recht voor een, recht voor allen!
  Is het zo dat Dubois gelijk heeft en is de termijn overschreden, dan mag Gilds van mij zijn kerstboom met kerstmuts thuis optutten. Maar dan moet dit ook voor alle andere soortgelijke gevallen gelden, niet alleen voor Gilds.

  Wat is er trouwens met het witgewassen geld gebeurt? Is het in beslag genomen? Neen?
  Dus Gilds kan een Witte Kerstbrood kopen?


  Maak melding

 2. wat moet ik hier van vinden, toen hij buiten zat keek hij niet uit naar de minderbedeelden en gevangenen en nu probeerd hij een stunt uit te halen het is hem ook gelukt want meneer haald de koppen van de bladen met zijn stunt .


  Maak melding

 3. tegenwoordig mag niks meer jou verrassen.in nederland worden er 1000 kerstbroden door hindoes verdeelt onder christenen.

  en in santo boma gevangenis in suriname,daar worden er gevangen verwent met drankjes en kerstbroden door een medegevangene.

  dan komt weer een ander vereniging,een groep surinaamse javaanse gemeenschap in nederland met een ander verrassing.

  Dit is het jaar van de barmhartigheid.


  Maak melding

 4. Dus die man kan zelfs in de zogenaamde gevangenis zijn eigen gangetje gaan,ik dacht dat er in de gevangenis het principe gelijke monnikken gelijke kappen gold.dus weer gevangenen met privileges…hahaaa …wat een bananen beleid van justitie.


  Maak melding

 5. vrede op aarde, maar in de gevangenis moeten ze gedurende hun volle straftijd bidden, hopen, nadenken en hun leven proberen te verbeteren. Geldt ook voor uncle Sieg


  Maak melding

 6. Als tegenwoordige outsider ben ik hier door sommige goden opdedonderd. Ik kan het echter niet nalaten om te vermelden dat het gisteren oorlog was te Albina met als resultaat verbrande- service station, panden en vier(4) doden!


  Maak melding

 7. @sabiemang

  We weten wel dat de NDP aanhang alles aangrijpot om de indruk van corruptie etc in leven te roepen maar ik vraag je.

  Als iemand in de gevangenis zit is staat hij toch niet ook onder curatelen. Dan mag hij toch zelf beslissen wat hij met zijn eigen geld doet? Dat is toch wat hier gebeurt!

  Of begrijp ik van jouw dat iemand die in de gevangenis zit volgens de NDP ook financieel volledig onder curatelen moet staan? Zo ja dan betekend dit dat straks ook DDB onder curatelen staat! Heeft wel wat. Kunnen we eindelijk aan het gehele volk tonen hoeveel bezit hij heeft! Kunnen we eindelijk zien wat hij zogenaamd allemaal met zij lousie salaris bij elkaar gespaard zou hebben.


  Maak melding

 8. overdrijven is een vak, het electronische snelweg is tegenwoordig sneller dan leugens nieuws uit suriname hoor je soms sneller in nerderland dan in suriname.


  Maak melding

 9. Alle jokes op een stokje. Oom Siekie heeft me dunkt al meer dan zijn portie gehad. Laat de man in Godsnaam vrij.

  Hij heeft immers in schrille contrast met Bal Was Er toch geen staatmiddelen verdonkermaand.

  Het begint al aaaaaaardig op te lijken dat hier een groepje het gevangeniswezen en anderszins dirigeert.

  Ik hoop en bid dat op dit stuk niet vlam in de Surinaamse pan slaat. Die ketenbenadering moet geen keten aan ons been worden. Die hebben we voorgoed gehad.


  Maak melding

 10. @Neus,
  Ha die Neus,lees mijn reactie maar eens goed door,in elk geval verder dan je neus lang is.Dan kom je erachter dat ik het over de regelgeving/reglementen tav het gevangenis wezen heb,die zo te zien voor bepaalde gedetineerden uitzonderingen maakt.Dom van je om mij met een politieke partij te associeren.PS je bedoelt zeker “curatele”.


  Maak melding

 11. Geachte redactie,

  Het verbaast ons dat politici die zich schuldig gemaakt hebben en vervolgens veroordeeld zijn geworden, reeds bij de eerst volgende religieuze feestdag hun hoop gaan vestigen op ‘kerstspirit’. Dit terwijl zij NIET gelovig zijn. Maar ook niet voor andere gevangenen durven pleiten, vooral voor hen die een minder ernstig feit gepleegd hebben.

  Deze man, voorheen Minister van Justitie en Politie, had eerder zo z’n best gedaan om met z’n Hollandse vriendjes mee te werken aan een ‘politiekproces’, om de NDP voorzitter in de gevangenis te krijgen. Ondanks dat haast iedereen pleitte voor een ‘Waarheidscommissie’. En nu zit hij er zelf in.

  Een Surinaams spreekwoord luidt: “San yu no lobi fu yu srefi, no poti en na ini yu mati en saka”. Maar wat weet deze man van religie en ‘kerstspirit’. En wat weten anderen dan hem over wat met de hedendaagse religiën aan de hand zijn?

  http://www.youtube.com/watch?v=in0iit64Yvg&NR=1

  Deze minister heeft zich in z’n jonge jaren zo misdragen tegen zijn voormalige jongere echtgenote. Sprong zelfs over schuttingen in Paramaribo om haar van langs te geven. Ondanks dat deze vrouw zijn kinderen gebaard had. Tenslotte vertrok deze vrouw vol schande en getraumatiseerd naar Holland. Maar desondanks werd deze man minister, nota bene van Justitie. Om zich in ruil daarvoor te laten gebruiken in het belang van buitenlandse multinationals, door de beschermers van Surinames natuurlijke rijkdommen valselijk te laten opsluiten.

  En praat hij nu over ‘kerstspririt’. Maar wat weten hij en al die zogenoemde ‘gelovigen’ van Kerst of Christmas? Laten wij in het kader van het Bewustwordingsproces even een proef op de som nemen.

  http://www.youtube.com/watch?v=-qnOLzxVyC0

  Vandaar dat het tijd wordt om juist deze periode te gaan gebruiken om ons te ‘bezinnen’.

  De afgelopen dagen hebben wij vele ‘Kerst- en Nieuwjaars Wensen’ vanuit het gehele land mogen ontvangen, veel uit Suriname en Nederland. En wij waarderen dat. Echter, bij weinigen van deze ‘wensen’ hebben wij enig zwarte man, zwarte vrouw of zwarte engel mogen waarnemen. Waar wij op proberen te wijzen is, wat er met de ‘geest’ van sommigen onder ons aan de hand is. Zolang men zich relatief goed voelt, maakt het sommigen kennelijk niet meer uit wat of wie zij aan het dienen zijn. En de Bijbel waarschuwd hen zovaak daarvoor, maar ze blijven maar hardnekkig overheen lezen.

  Want, wat moet Suriname met een Europese ‘kerstman’, gekleed in wit rode kledij en een witte baard. Wat heeft dat in Godsnaam met Kerst of Chrismas te maken. En dan hebben wij niets eens gehad over Sinterklaas en zijn zwarte pieten.

  http://www.youtube.com/watch?v=j06xLT7L9XE&NR=1

  Maar kennelijk is het niet anders dan hoe het ‘vogeltje gebekt is’. Een Surinaams spreekwoord zegt hierover: “NA FA GOGO TAN, NA SO KAMISA E WERI”.

  Tenslotte willen wij vanuit deze plaats allen fijne dagen, een gelukkig en bewust uiteinde (2010) toewensen. En een Happy Kwanzaa wensen wij allen die het Bewustwordingsproces een warm hart toedragen. En om te weten wat ‘KWANZAA’ is, verwijzen wij u naar de site:

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Kwanzaa

  WAN SWITI NANGA KOLOKU ‘KWANZAA’ GI ALA BRADA, SISA NANGA KOMPE.

  http://www.youtube.com/watch?v=qD-04G3_F7E


  Maak melding

 12. Door domheid zit hij daar…hij had nooit zijn functie moeten neerleggen.
  Dan kon hij de rechter ook nog de opdracht geven een ieder die naar hem toe wees …te laten rectificeren…..daarom zeg ik nogmaals domheid heeft jouw daar gezet….jij had je kop moeten gebruiken…..en jij had Opa Ronald links moeten laten liggen.(hij is een sluw dom)
  Dan was jij nooit in de problemen.
  Dat ding waarmee jullie jaren bezig zijn geweest is niks en ook niks anders dan BIGI MORO DON.


  Maak melding

 13. @ reaktie nummer 13 de man die hier bewustzijn propageert.
  Het verbaast ons dat politici die zich schuldig gemaakt hebben en vervolgens veroordeeld zijn geworden, reeds bij de eerst volgende reliegieuze feestdag hun hoop gaan festigen op kerspirit terwijl zij niet gelovig zijn.toen ik dit stukje las uit jou reaktie viel ik letterlijk van verbazing van mijn stoel.weet jij wat mij verbaast aan de manier hoe jij met de werkelijkheid en de feiten omgaat de man die jij hier bijna iedere dag beschrijft als jou messia en als jou grote leider desi bouterse, heeft zich zogenaamd bekeerd tot het geloof hij word beschuldig moord met voorbedachte rade hij is veroordeeld voor drugs smokkel in nederland hij heeft zich schuldig gemaakt aan grove menserechten schending in suriname zijn zoon dino bouterse loopt ook in de voetsporen van zijn vader met zijn criminele activiteiten deze zelfde man mag volgens jou democratisch principe gewoon meedoen aan de verkiezing van de hoogste baan in het land. een surinaams spreektwoord zegt san yu no lobi fu yu srefi, no poti en na ini yu mati saka. luister no akademiya waneer gaat jou clubje de misdaden die het militaire regime van bouterse hebben gepleegd veroordelen? waneer ga jij stoppen met het verdraien van de feiten en waarheden.er loopt een man vrij rond in paramaribo die het surinaams volk zoveel leed heeft aangedaan die met geen pen te beschrijven zijn het enige wat jij doet waneer bouterse ter sprake komt is de hele wereld geschiedenis de schuld geven voor zijn wanbeleid en zijn mislukte revo.ik ga afsluiten met mooi voorbeeld die op waarheid berust,Surinamer zijn over het algemeen een vredelievende volk een onschuldige volk dat kon je zien aan de manier hoe dit volk omging met de stakende militairen eind jaren 70 om precies te zijn 1979 sept ze kregen eten drinken brood ik zag mensen met pannen eten vruchten sof stroop langskomen was echt mooi om te zien hoe mijn volk begaan was met het lot van de militairen onze jongens,maar deze zelfde militairen hebben jaren later mijn volk onderdrukt en vernederd en vermoord en dat doet pijn als ik zie hoe deze zelfde wolf in schaaps kleren weer op identieke manier mijn volk weer zand in de ogen proberen te strooien om weer in het machtscentrum te komen, ik zie het als mij plicht om alles te doen wat in mijn vermogen is om mijn volk daarvoor te waarschuwen en te behoeden voor deze grotere leed wat hun te wachten staat. waarom hou jij akademiya de één de hand boven het hoofd en de andere niet kan jij mij dat uitleggen ?? terwijl iedereen heel duidelijk kan zien en moet weten dat de misdaden van bouterse velen malen erger zijn en buiten proportioneel dan wat gilds heeft misdaan .RIGHT TIME COME.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.