Vrijage Surinaamse politici, Jagdeo valt slecht

21

PARAMARIBO, 23 dec – De dweperij tussen Pertajajah Luhur, PL, van parlementsvoorzitter Paul Somohardjo en de Guyanese president Bharat Jagdeo is slecht aangekomen. Binnen de coalitie is boos gereageerd op Jagdeo’s uitspraken tijdens een meeting van PL in Nederland. Jagdeo nam de kans waar Suriname een veeg uit de pan te geven.

Dat gebeurde tijdens een toespraak in bijzijn van minister Michael Jong Tjien Fa van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer. Volgens Jagdeo is het conflict over de maritieme grens tussen beide landen te wijten aan Suriname. Guyana zou voorstander zijn van gemeenschappelijk gebruik, Suriname niet. Uiteindelijk heeft dit geleid tot het oordeel van een zeerechttribunaal.

Vooral coalitiepartner NPS is verontwaardigd. NPS-bestuurslid Otmar Rdogers zei in het parlement het “een en ander” te zeggen te hebben. Wanneer dit gebeurt, liet Rodgers in het midden. Hij wil een “geschikt moment” afwachten. Jong Tjien Fa zei eerder tegenover de Ware Tijd dat het voorval in Nederland weinig om het lijf had. Het was meer een ontmoeting tussen oude vrienden.

21 REACTIES

 1. Overtocht

  Guyanese en Surinaamse bewindslieden uit het noorden van Zuid Amerika zitten met elkaar te bekvechten in Nederland?
  Wie betaald al die overtochtkosten? Kan dat niet ergens in Nw Nickerie? Waar halen we al dat geld vandaan? Wat een verspilling!


  Maak melding

 2. Alhoewel ik het woord vyand niet in de mond wil halen, moet ik wel opmerken dat ik als politieke leider van Suriname onder geen beding de Heer Jagdew zou ontvangen op een Surinaamse meeting. Sinds Forbes Burham heeft Guyana zich nooit gehouden aan afspraken tussen de twee landen. Verder, weet de party van Somohardjo niet dat deze meneer een deel van Suriname bezet houdt?


  Maak melding

 3. Dit is gewoon je reinste VERRAAD!!

  Het geeft het niveau van Jong Tjien Fa en in ieder geval PL aan. Men heeft totaal geen respect voor Mama Sranang.

  Voor mij zegt dit genoeg, deze lui moeten verbannen worden uit de politiek van Suriname.

  Ze zouden ze op een pleintje op Fort Zeelandia moeten terechtstaan…..en daarna direct naar het schavot moeten worden geleid.

  Ik was al teleurgesteld in Venetiaan vanwege PL (je kan geen nieuw ministerie oprichten om dieven te accomoderen en vervolgens prat gaan op je 10 schone vingers) maar dit spant echt de kroon.

  En het is ongelooflijk dat er zo weinig hiertegen wordt geprotesteerd.

  Jong Tjien Fa mag op persoonlijke titel goed zijn op Jagdeo, maar laat ie, omwille van het respect dat ie zou moeten hebben voor land en volk, ervoor zorgen dat hij deze gast niet op zo’n bijeenkomst uitnodigt. Als ie zo’n man in zijn huis neemt, tja, dan is het onze zaak niet.

  Je kan Jagdeo niet uitnodigen op een evenement van een politieke partij van Suriname, die straks wellicht de President mag leveren.

  Ai Suriname, hoe diep kan je nog zakken?


  Maak melding

 4. Dit toont eens te meer hoe low level het nivo is van Surinaamse politici.

  Ontmoeting van “oude vrienden” en “heeft niks om het lijf”aldus Jong Tjien Fa. Grow up man.

  De lading van zaken kan deze persoon kennelijk niet inschatten. Dat krijg je indien elke oelewapper in SME een bepaalde functie kan bekleden.

  Er worden absoluut geen eisen gesteld waar iemand minimaal aan dient te voldoen,dus krijg je DIT.

  Slaap lekker verder PL met al de naïeve gedachtengangen die erop na worden gehouden binnen uw club.

  God bless SME.


  Maak melding

 5. Meneer vene ik heb nog een aantal lege emmer liggen voor gratis en niks..

  Ik wil ze ook komen leveren voor niks..

  Tot de verkiezing heb je toch zeker veel meer emmers nodig..


  Maak melding

 6. Een deel van ons grondgebied is reeds vele jaren bezet door guyana. De vraag is hoe gaan wij die terug veroveren. Wij hebben een sterke leider nodig die een sterke economie kan opbouwen door een goede organisatie neer te zetten. De strictuur hoofdlijnen zijn :beheer van eigen bodem-schatten, stumelering van eigen industrie en vervaardigen van hoogwardige producten.
  Betere beheer van de visgronden en hogere opbrengsten genereren uit die sector.
  Een ontwikkelings leger die de economie help op te bouwen in een rap tempo ontwikkelings projeten klaar stoomt , en zelf wapens kan ontwikkelen en moderniseren, en zo de slagkracht vergroot.De ontwikkelings leger kan landbouw-gronden aanleggen en in beheer nemen en inovatie op landbouw gebied doorvoeren.
  De ontwikkelings-leger kan de mentaliteit van de surinamers helpen veranderen om zaken direct aan te pakken en niet te laten rusten eer je doel bereikt is.
  Wij kunnen dan door onze presentie in het gebied de guyanezen dwingen de aftocht te blazen, want als zij begrijpen dat een treffen zou leiden tot venietiging van hun land dan zouden zij twee keer bedenken eer zij begint met een oorlog. Voor de zekerheid dienen wij een sterke leger te ontwikkelen die op alle fronten hun mannetje kan staan.
  Hoe het ook zij wij moeten die lui daar uit ons gebied verdrijven en daarvoor is geweld zeker niet uitgesloten. En voor een ieder die bevriend is met de vijand zal een gepaste straf gelden.
  dank u


  Maak melding

 7. Maar dit heeft huichelaar en zijn stamgenoten zelf gezocht.
  Zij hebben daar een Opa Ronald zo’n grote bril daarom behoorlijk…. hebzuchtig ook…….wie gaat met dief, boef, oplichter ketter in een regering zitten nog erbij voorzitter…….dan moet je echt behoorlijk dom zijn…gewoon achterlijk…..gek..!! dan kom jij de bevolking vertellen unu bigi moro din….rotzooi rotzooi……zeg gewoon jaja unu bigi moro don……dat moet de NPS zeggen …ezels zijn om karren voort te trekken……wat moeten wij anders verwachten…… blaffende honden.

  STEL DOMME JONGENS die constant problemen voor land en volk lopen te zoeken.
  Laat Somo en de Jongkinfa…….Jagdeo zijn bips schoonmaken lummels van ezels dat ze zijn.


  Maak melding

 8. Deze notoire kermisklant is nog te dom om voor de duivel te dansen.

  Aanpappen met de gijzelaars/dieven van ons grondgebied is zonder meer een grote schande voor de natie.


  Maak melding

 9. Deze vent heeft ballen. dont fuck with this coolie.
  Zal me niks verbazen als hij Suriname een keertje binnenvalt bij een conflict.
  Nou president waar blijft uw comment?


  Maak melding

 10. somo,
  is een surinamer,dat eigenlijk niet weet waarvoor hij daar zit.ook jong tjien fa volgt somo blindelings.

  ook de beschuldigingen aan het adres van suriname/venetiaan is een ferme klap geweest voor de n p s.deze kunnen alleen maar blijven slikken en nog slikken.

  venetiaan heeft maar een doel,en dit is om de belangen van nederland te blijven behartigen,om bouterse zijn partij met tak en wortel uit te roeien

  ja,kan niet anders,want deze slaapt nog.


  Maak melding

 11. Ja, ja, en Surineds die al zijn ontmaskerd en uitgekotst door de grote Politieke partijen in Suriname.

  Nu hebben ze aansluiting gezocht bij de opkomende politieke partijen.

  Deze gasten betekenen nog maar weinig in de Nederlandse samenleving en werpen zich nu op als de weldoeners van en voor Suriname.

  Zij worden door politieke ” achterdeuren” in organisaties opgenomen omdat zij pretenderen de contacten en korte lijnen te hebben met de machthebbers in Suriname.

  Heeft men een betrouwbaarheidscan uitgevoerd om er achter te komen wie deze gasten wel zijn??

  Wat is hun de intentie?

  Meer nog hun eigen belangen staat voorop en waar mogelijk misbruiken zij de groep oudjes, die op hun lijken, om nog in aanzien te zijn in de Nederlandse samenleving.

  En hierbij gesteund door hun politieke vrienden,die in de gemeenteraden zitten.

  Hun intentie is niets meer dan: gratis tickets en visa om regelmatig over en weer te gaan naar Suriname en grond om die met winst door te verkopen aan Surneds.

  En tenslotte een onderonsje regelen met vrienden en familie om te laten zien dat zij ook goede contacten onderhouden met andere regeringsleiders.
  En deze tijdens de borrelpraat podium bieden om Suriname te bespreken.

  Foei, toch minister: je laat inpakken door een paar gewiekste Surineds.

  Ja, ja, een minister uit een partij, die alle legale en illegale middelen ter hand neemt om haar politieke macht te vergroten in Suriname.

  Volk van Suriname let op uw zaak.

  Het land is lang gebukt gegaan onder machthebbers, die graaien in staatskas tot een cultuur hebben gemaakt en grond geven en toe eigenen uit puur financieel gewin en of bevoordelen van vriendjes en familie.

  Een bezorgde Surinamer.


  Maak melding

 12. ik vraag mij af hoe zo iets on opgemerkt kan plaats vinden dat een president van jou buurland die een stuk van jou land bezet houd zomaar in suriname kan komen zonder mede weten van geen enkele instantie dat begrijp ik uit de reaktie van rogers zitten onze inlichtinge dienst en andere instantie te slapen? word het niet tijd dat vene sommo op het matje roept en als het moet de hele pl uit de N.F trapt want zo ga je niet om met elkaar eingelijk vind ik dit een klap in het gezicht van onze president.


  Maak melding

 13. Dat de NPS met dit gespuis optrekt. Puur uit rancune en starheid gevoed door conservatisme.

  Laat die poep javaan los, die crimineel Brunsie en ga met een schoon deel van DNP verder. Noso NPS o ka


  Maak melding

 14. Ik had een tijdje terug al vertelt dat deze meneer van Guyana helemaal in de Nationale Assemblee de Surinaamse regering de les kwam voorlezen en een ierder had dat gewoon gepikt,dan zitten we op een minister te schelden.Deze minister moest helemaal niet verschijnen op die meeting.Hij is nl ook geen haar beter.


  Maak melding

 15. Ha ha,
  Creolen heeft geen bedrage geleverd voor suriname ,zij dachten laat de hollanders maar gaan ,na jaren land slaven arbeid.familie namen zoals ,druiventak,denneboom,hofman zijn dat surinamers ,vervolgens met z,n allen luie stoel zitten ,en hopend geld te verdienen.De javanen,kromo,hindoestanen,singh en indianen sabajo,marrons aboikoni,chinezen liu, zijn de dupe geworden,.

  Combe’ boys


  Maak melding

 16. Tjally,jouw reactie en gal die je spuugt op de Surineds vind ik nog walgelijker dan de reactie van Jong Tjien Fa.

  Jullie hebben zelf voor dit samenstel van apen gestemd dus mogen jullie wat mij betreft lekker op de blaren zitten. Is er een regering die Post Tigri op zijn agenda heeft gehad sinds het grensgeschil ?En is dat dan net te wijtten aan laks en luiheid van de Surinamer ?

  En Tjaly Bakens,dat is niet echt inheems dus dan mag je allang blij zijn dat je niet op het ontwikelingscontinent Afrika bent achtergebleven.De Surineds doen meer voor de economie van Suriname dan jullie eigen machthebbers doen. 75Miljoen vreemde valuta per jaar pompen de Surineds in de economie,meer dan de opbrengst van Suralco.

  Dumbass


  Maak melding

 17. Vreemde bodem.

  Somo nodigt Jagdeo en Jong Tjien Fa uit om op een PL meeting in Nederland te spreken.
  Op Nederlandse bodem geeft Jagdeo de Surinaamse overheid een veeg uit de pan. Jong Tjien Fa vindt het een geintje en onze overheid pikt dit ook?
  Waarom houden ze geen meeting in Nickerie?
  Somo kon zeker weer gratis mensen, inclusief Jagdeo, eerste klasse vervoeren met SLM, vandaar!


  Maak melding

 18. Kennie boy,vene had ’t Sur volk beloofd het proces tegen Guyana te winnen.Onze jurid.kosten bedroegen us$ 25 milj.via partij genoot lim a po en van hun us$5 milj.Wij hebben verloren,ndp ers wilden adviezen geven maar werden totaal genegeerd.Na het proces vertelde die verrader dat wij niet hebzuchtig moeten zijn,en die andere poepzak gaf zichzelf een 10 voor z’n ”inzet” terwijl Suriname verloren heeft.Die verrader heeft Suriname’s grondgebied en rijkdom verkwanselt.


  Maak melding

 19. In tijd zullen wij tot de ontdekking komen waartoe deze Figier nog in staat is.

  Het eigen-/groepsbelang spreekt alle talen, ja zelfs die van de onbaatzuchtige. Kijk maar hoe troosteloos die z.g. gaarkeuken erbij staat.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.