Relatie Surinaamse artsen, ziekenfonds op IC

3

PARAMARIBO, 23 dec – De relatie tussen het Staatsziekenfonds, SZF, en de huisartsen dreigt snel te verslechteren. Volgens de artsen ligt het aan het gebrek aan vermogen tot communiceren. Het lijkt steeds meer de richting uit te gaan van een eenzijdige vertoning. De artsen pikken het niet.

Dat is althans de ondertoon van een brief aan het fondsbestuur. “Het gaat niet zozeer om maatregelen die het fonds wil treffen, maar om het partnerschap dat wordt verlaten”, zegt Michel Blokland, voorzitter van de vereniging van artsen, VMS. Het lijkt er steeds meer op dat het fonds een ander soort relatie voorstaat. Alsof de artsen dan op de loonlijst komen ten koste van hun zelfstandigheid.

Het fonds wil bijvoorbeeld afrekenen met het jaarlijks betaald verlof van maar liefst drie maanden. Ook mogen maximaal duizend cliënten worden gehouden. Het oude maximum is tweeduizend. Artsen die zich niet regelmatig laten bijscholen, kunnen uit het bestand worden gewipt. Volgens SZF-bestuursvoorzitter Stephen Comvalius moet dringen worden bezuinigd. Voor overleg is er nog altijd ruimte.

3 REACTIES

 1. De volksgezondheid is een wild west.
  de a.z.f heeft het nog erger gemaakt

  de algehele volksgezondheid is aan reorganisatie toe.ik denkt dat het goed zal zijn als de overheid een eigen ziektekostenverzekering gaat opzetten.want de A.Z.F en Self Reliance hebben een te monopolistische positie ingenomen.en werkt irritant en nonchalant naar de patiënten toe.

  de landsapotheken kunnen gesloten worden.
  ook de machtspositie bij artsen moet aan banden gelegd worden,want er heerst heel wat bandeloosheid tussen deze onderling.

  de diabeten hebben een zeer slechte begeleiding en een te drukke praktijk bij de huisartsen.ook de apothekers moeten zorgen voor een betere service.

  de klappers moeten bijgewerkt worden,en de medicijnen toegankelijk maken voor iedereen. het mag niet zo zijn dat minvermogend geen recht hebbend zijn op kwaliteitsmedicijnen.


  Maak melding

 2. ik ben het met iedereen eens dat de medische voorziening in suriname bar slecht is geworden en vlink achteruit is gegaan en dat het aan verbetering toe is.de eens zo hoog staande suriname op medisch gebied is nu zover gezakt naar een bedroevend pijl dat landen als guyana ons voorbij streven ik vind dat de medische voorziening in suriname de hoogste prioriteit moet krijgen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.