Pleitbezorgster Surinaamse prostituee overleden

9

PARAMARIBO, 23 dec – Anita Altenberg, pleitbezorgster voor eer en recht van prostituees, is overleden. Hoewel, Altenberg sprak liever van commerciële sekswerkers. “Het zijn mensen net als ieder ander, ze verdienen respect net als ieder ander.”

Deze benadering kenmerkte dan ook haar werk. Haar stichting Maxi Linder (vernoemd naar een bekende sekswerk uit de vorige eeuw, red.) moest de daad bij het woord voegen. Opvang en begeleiding om gevoel van eigenwaarde aan te moedigen waren de voornaamste doelen. Uiteindelijk moest dit allemaal hiv en sociale isolatie tegengaan. Altenberg pleitte dan ook voor tippelzones.

Die moesten overlast voorkomen en controle vergemakkelijken. “Nu gaat het nog chaotisch en juist dat werkt de problemen in de hand”, aldus Altenberg. Intussen overweegt de regering tippelzones in te stellen. Voornaam obstakel vormen de morele bezwaren bij de delen van de samenleving. Juanita Altenberg heeft die ook ervaren in haar jarenlange kruistocht.

9 REACTIES

 1. Gi Sisa Uma na ini Sranan,
  nanga ala brada nanga sisa
  na alasey.

  Nanga disi wi wani pingi yu, taki wan bigi sisa ini Sranan-Kondre lasi en libi. Nomo Sisa Juanita ‘Nita’ Altenberg. A diktoro fu a uma-orga na ini Sranan ‘Stichting Maxi Linder’.

  Stichting Maxi Linder Association

  A e beri ‘tide fodey-wroko’ di e kon (donderdag a.s.). En srefi ben abi leki Brada (Ned) Moysi a srefi ‘takru-siki’.
  Tru a ben de wan DYADYA-UMA. Tu wan bigi mati fu Brada Moysi.

  En enkri-pikin Tania, den mati noso staman, stauma nanga den kompe, wi e winsi
  soso krakti nanga lobi.

  http://www.youtube.com/watch?v=xRZP_7a27nk&feature=related

  LOBI SISA ALTENBERG NOSO ‘NITA’
  GRANTANGI FU ALA SANI SAN YU DU.

  “Anana abi yu moro fanowdu”.

  http://www.youtube.com/watch?v=FBH9hzalQcI&feature=related

  (Moro boskopu fu a dede disi de na pasi e kon)

  KRINDENKI-ORGA EBU-AKADEMIYA


  Maak melding

 2. Een surinaamse vrouw met durft,komt voor de rechten van sexsberoepen vindt je niet overal in de wereld.
  Ook u verdient een oprechte plaats in mijn hart.
  Rust zacht lieve Juanita


  Maak melding

 3. Ik reed net van de Kwattaweg via de Dr Sophie Redmondstraat naar de Lysweg. Bij het passeren van de aula trof ik grote drommen mensen aan. Deze grote dochter van Suriname wordt zo te zien onder grote publieke belangstelling ten grave gedragen. En terrecht.


  Maak melding

 4. Deze moedige vrouw kwam op voor de rechten van haar medemens en daar moet iedereen waardering voor hebben, iedereen die op wat voor manier dan ook opkomt voor rechten van de mens verdient een medaile.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.