“Suriname wil weten wat gebeurd is op 8 december”

62

PARAMARIBO, 18 dec – “Suriname en de wereld willen weten wat toen gebeurd is.” Dit zegt Ramon de Freitas, voormalig auditeur-militair en dito strijdmakker van Desi Bouterse. Alles wat met de executies op 8 december 1982 te maken heeft, moet eens eindelijk uit de doeken worden gedaan. Dus moet Bouterse zijn gezicht laten zien bij de krijgsraad.

Daar is het tot nog toe niet van gekomen. Bouterse is sinds de aanvang van het strafproces twee jaar geleden, nog nooit verschenen. “Nu hij pretendeert presidentskandidaat te zijn, ben ik van oordeel dat hij de rechterlijke macht moet respecteren”, zegt De Freitas tegenover de Times of Suriname. Bovendien is het hoog tijd de waarheid rond de executies naar boven te halen.

“Tegen Desi wil ik daarom zeggen: jongen ga, wees niet bang, wees niet bevreesd”, aldus De Freitas. Ramon de Freitas was auditeur-militair in de jaren tachtig. Hij gold later als één van Bouterse’s voornaamste adviseurs. Onlangs zegde hij het lidmaatschap op van Bouterse’s politieke partij NDP en sloot zich aan bij de NPS van president Ronald Venetiaan.

62 REACTIES

 1. deze man Ramon de Freitas komt bij over als een huichelaar en een materialist op hoog niveau.niet te vertrouwen en loopt naast z`n schoen.

  van waar de verwaandheid en de dubbele leven stijl.als men echt zaken wilt gaan onderzoeken vanaf de tijd bij het ministerie van opbouw afdeling B W K W.dan zal men tot grotere verrassingen komen.


  Maak melding

 2. Draaikont!

  Draaikont Ramon de Freitas draait zijn kont met alle winden mee. Zolang hij maar in de belangstelling kan staan en een graantje van de corruptie mee kan pikken, is ‘ie er!
  Als adviseur en strijdmakker van Desi moet deze figuur nooit meer een politieke rol in ons land kunnen spelen net als Desi zelf en Brunswijk.

  NPS geeft hem nu een kans maar bij de volgende coupe loopt meneer weer lekker over.
  Zijn er niet genoeg andere verkiesbaren in ons land?
  Ramon roept met de brede kant van zijn mond dat SME en de wereld willen weten wat er op die verschrikkelijke datum is gebeurd. Mijn advies: sluit hem op! Hij heeft Desi geadviseerd om de mooie Surinaamse gulden van toen te doen devalueren.


  Maak melding

 3. Opzeggen lidmaatschap wil nog niet zeggen dat iemand afstand heeft genomen van de iedealen van Desi.
  Het zou Ramon sieren als hij alvast verteld wat hij weet, heeft horen zeggen of direkt info heeft verkregen van Bouta en kornuiten.
  Een adviseur moet wel achtergrondinfo beschikken. Ja toch. En dan kan je goed functioneren. En Ramon: je was een kei.


  Maak melding

 4. Nou wordt ie helemaal mooi, zo’n uitspraak van de Freitas, ik denk dat hij wel weet wat er toen, in de nachtelijke uren is gebeurd
  hij zat toch dicht bij het vuur, en ik denk dat de mensen in Suriname al een beetje moe zijn van 8 december, die nabestaanden, daar gaat het om
  hun moeten het weten, De Freitas begin te vertellen wat jij weet bijvoorbeeld, en laat de wereld even buiten beschouwing, voor mensen in Siberie is bv 8 dec niet belangrijk
  het is nooit te laat de Freitas, kom op
  opo a torie!!!!!!

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 5. Ja, Desi ik ben het met Ramon eens….vertel nu eens de waarheid! Ik twijfel niet aan je geheugen….al heb jij dit proces bijna 30 jaar voor je uitgeschoven ! Jij “for President”…hoeraaa voor Suriname, maar…vertel nou eerst, hoe het allemaal gegaan is toen in Fort Z. Als jij President wordt van het Land der Surinen (jij bent uiteindelijk, een afstammeling !)zou ik graag een sopi met je willen drinken! Maak schoon schip…gooi het water uit je corjaal. No fredé mi boi…pak die soela..heb het lef daarvoor! A tan so


  Maak melding

 6. Elke verdachte voor wat dan ook wordt opgehaald en in bewaring gesteld tot dat de rechter uitspraak heeft gedaan..

  Dat is in alle oprechtheid de meest normale gang van zaken in de hele wereld..

  In sme is alles mogelijk zoals dat heet ..

  Deze meneer is een byzonder mens die schijt heeft aan de recht-gang..

  Ik zou mij diep diep schamen als hij die totaal geen respect heeft voor de medemens wordt gekozen tot lijder van het land..

  Erger nog ik schaam diep voor de gene die doel bewust achter zulk een figuur rond-loopt..


  Maak melding

 7. Deze man is een misselijke oude boef lieger bedrieger…..Hij heeft haast weet niet op welke wijze hij bij de njang patu moet komen.

  Maar meneer kijk naar uw leeftijd wat moet men van jouw…..82 was jij ook in de buurt jij behoort naar Domburg smerige huichelaar.
  Jij bent net als die Balker omgekocht in de hoop nog meer en meer te kunnen vreten van de arme man.
  Gaat hij nu naar de NPS om daar de aanhang zand in de ogen strooien…..wat voor mens ben jij………………………misselijk ding…..HEBZUCHT..HEBUCHT HEBZUCHT……..vervloekt gijt zij.


  Maak melding

 8. Ramon de Freitas in de jaren ’80: lid van de Nationale Democratische Partij,fervent aanhanger en topadviseur van Desi Bouterse.
  Ramon de Freitas anno 2009: lid van de Nationale Partij Suriname.
  Wiens brood men eet, diens taal men spreekt!


  Maak melding

 9. wat een gelul allemaal, elke jaar in de maand december komen de verhalen weer naar buiten. het is heel triest wat er gebeurd is, maar dat kun je niet meer terug draaien.
  suriname heeft al heel veel verhalen over de december moorden gehoord, en een ieder heeft tegenwoordig een eigen versie.
  beste ramon welke andere landen in de wereld staat er nou te wachten op dat nieuws. men kan suriname niet eens op de wereldkaart aanwijzen.
  de verkiezingen komen eraan, en een ieder is zenuwachtig. het gooien met modder moet nog beginnen.

  wk


  Maak melding

 10. de man met het eleastieken mondje is net zo standvastig als een windvaan. Hij is een rasechte opportunist die met alee winden meewaait. Was hij niet degene die met veel enthousiame Bram Moskowich heeft ingewerkt op het dossier boouters toentertijd?


  Maak melding

 11. Op plantage Boxel gaat het om louter opsluiten van deze kanjer en niet zo zeer om onwrikbare en oprechte waarheidsvinding.

  De omgeving van die rechter loopt nu al te koop met een veroordeling.

  Waar praten wij dan over?

  Unu sa sie fa krontowatra e gogo na krontobere! Hangri sie skapu na tigri njanjang!


  Maak melding

 12. Who is talking? Was deze ex-NPS, ex-PNR, ex-NDP en nu NPS’r niet de man die zie dat de Heer Bouterse vanwege het Verdrag van Wenen normaal president van Suriname kon worden? Wie houdt nu wie voor de gek?


  Maak melding

 13. alleen idioten en klootzakken landverraders en mensen die niet verder kunnen denken dan hun neus lang is, zijn er tegen en dan noem ik een paar bij name pinto, das om kort te zijn de hele aanhang van de ndp.


  Maak melding

 14. Als je in de geschiedenis kijkt hoe een arrogante dictator zich opstelt. Ze zullen hun fouten nooit inzien en toe willen geven. Ze hebben in hun eigenwijze visie altijd gelijk. Het zijn uiteindelijk toch egoistische dictators die geen tegenspraak dulden. Ze hebben geen respect voor de recherlijke macht, want dat zijn ze zelf, vinden ze. Dit is ook hun zwakke punt.

  Dit zie je ook bij Milosevic, Mugabe, idi Amin, Saddam, Berlusconi, chaves, castro enz.enz.

  Dictators hebben allemaal bijna dezelfde karakteristieke, kenmerkende profiel. Bij de een extremer als bij de ander.


  Maak melding

 15. lasting tori mensen; vergeet het maar, front schijt in hun broek als ze over bouterse horen, ze lijden aan een syndroom stoornis dat zij ook vermoord zullen worden en daarom zal het proces nooit opgelost worden. 27 jaar zijn wij allemaal al aan het lijntje gehouden.


  Maak melding

 16. Is het feit dat Bouta niet verschijnt een teken dat hij vooral een bang mens is? Is het daarom dat hij overging tot het lafhartig vermoorden van moedige landgenoten die zich inzetten tot een terugkeer naar de democratie? Als hij echt een moedig man is zoals hij zich graag voordoet dan verschijnt hij en vertelt de waarheid en aanvaardt daarvoor de rechtvaardige conseqeunties. Maar ja, wat kan je verwachten van iemand die er niet voor terugdeinst ook zijn grootste naaste vriend, Roy Horb, te (laten) vermoorden.


  Maak melding

 17. Citaat,
  “Tegen Desi wil ik daarom zeggen: jongen ga, wees niet bang, wees niet bevreesd”, aldus De Freitas. Ramon de Freitas was auditeur-militair in de jaren tachtig. Hij gold later als één van Bouterse’s voornaamste adviseurs. Onlangs zegde hij het lidmaatschap op van Bouterse’s politieke partij NDP en sloot zich aan bij de NPS van president Ronald Venetiaan.

  Bovenstaande citaat vraagt weinig fantasie om je af te vragen inhoeverre de Freitas een grote draaikont is. Ik vraag mij verder ook af waarom hij Bouterse zou oproepen niet bang of bevreesd te zijn. Weet hij misschien wat het eindoordeel van de krijgsraad is ?


  Maak melding

 18. Geachte redactie,

  De ‘December Gebeurtenissen’ hebben in de Republiek Suriname een leerrijke periode ingeluid. Een fase waarbij velen de gelegenheid kregen te laten zien ‘wie’ zij in werkelijk waren, ‘wat’ zij werkelijk konden, wat zij in werkelijkheid nastreefden en hoe zij meenden dat te willen of te kunnen bereiken. En intussen is dat velen duidelijk geworden.

  Ene Sergeant Desire Delano Bouterse had samen met zijn makkers op 25 februari 1980 een beweging in Suriname in gang gezet, waarbij haast elke betrokkene vrijblijvend de gelegenheid kreeg of aangreep, om zijn of haar visite kaartje politiek aan de gemeenschap te bieden. Velen hebben gefaald of zijn intussen ernstig gestruikeld, terwijl weer anderen tot heden de situatie relatief goed hebben weten te doorstaan, ondanks politiek inmenging van buiten Suriname.

  http://www.youtube.com/watch?v=c95Tm3jac1A&feature=related

  De grote winnaar echter werd de Republiek Suriname zelf. Omdat hierdoor meer helderheid ontstond wie wie in feite was of is, en aan wie de gemeenschap het beste haar vertrouwen wel of niet (kon) kan schenken. M.a.w.: De Surinaamse gemeenschap zowel in de Republiek Suriname als daarbuiten, is in de afgelopen jaren vanaf de aanvang van deze gebeurtenissen er zeker wijzer op geworden, dat; ‘ontwikkeling zonder bewustwording in relatie tot een gedegen ‘visie’ GEEN optie is.

  http://www.youtube.com/watch?v=Gjz8K-yJpJc&feature=related

  Dit betekend NIET dat alle kaf intussen van het koren gescheiden is. Maar ten minste is er nu een patroon ontstaan, van waaruit wij verder mee uit de voeten kunnen als gemeenschap.

  Een zelfde ontwikkeling ‘lijkt’ zich momenteel politiek in Amsterdam-Zuidoost te voltrekken. Waarbij in de aanloop naar de stadsdeelraadsverkiezingen van 2010, laagopgeleide politieke figuranten, hoogopgeleide politieke avonturiers en politiek opportunisten, langzaamaan plaats schijnen te maken voor andersdenkenden. Opdat doorstroming voor de jongeren en nieuwkomers in het bijzonder, verfrissend kan werken op verfrissende ideeën omtrent progressieve ontwikkeling en welvaart t.b.v. vooral hun leefomgeving. De discussies zijn ook wereldwijd in volle gang, waarbij jongeren steeds meer het voortouw nemen.

  http://www.youtube.com/watch?v=eCst2HaGwnk&feature=related

  Dit in de hoop dat de volgende generatie ergens op kan voortborduren. Om uiteindelijk de vruchten te kunnen plukken, die hun ouders en voorouders te lang hebben moeten ontberen. Doordat vele zwarte succesvolle ondernemingen en initiatieven bewust van buitenuit de grond werden ingeboord (vb. Suiker Onderneming Mariënburg Suriname). Terwijl andere gekleurde politici die weinig geloof hadden in ‘eigen kunnen’, hun ‘volledige vertrouwen’ blind schonken aan juist diegenen, zoals de buitenlandse multinationals van de rijke landen, die hen gedwee met een kluitje in het riet stuurden (Iam Gold). En onze jongeren hebben m.b.t. dit verraad nog steeds ernstige moeite mee.

  http://www.youtube.com/watch?v=SDpo0O4ppTw&feature=related

  Vandaar dat de tijd rijp is om af te rekenen met dit verraad in ons midden, en deze politieke avonturiers terug te wijzen. Opdat ‘doorstroming’ de weg kan vrijmaken voor nieuwe verfrissende ideeën in ‘Nationaal Belang’. Opdat de Surinaamse gemeenschap uiteindelijk kan krijgen, wat zij verdient te ontvangen. De Staatsolie Maatschappij Suriname NV is met al haar schoonheidsfoutjes, daar een schoon voorbeeld van. Dat valt niet te betwijfelen.

  http://static.rnw.nl/migratie/surinaams.caribiana.nl/onderwerpenuitsuriname/car20051223_staatsolie.html-redirected


  Maak melding

 19. Deze ellendeling didibrie wil president van suriname worden bespaar suriname deze afgang a.u.b, Suriname waar is jou moraal jou normen en waarde en jou waardigheid gebleven?
  ik kan mij de reaktie van mijn landgenoten nog als de dag van gisteren herinneren bij de roofmoord op de tandarts dokter van leesden, de ouderen onder ons kunnen zich mss nog herinneren in die tijd was het één van grootste en bekenste roofmoord in suriname in het begin van de jaren 70 het surinaamse volk was eenduidig in hun veroordeling van deze brutale roofmoord de daders zijn toen opgepakt en ook veroordeeld, bij de laffe moord op abaisa was de reaktie het zelfde.maar als ik nu zie hoe die BEEST bouterse op handen word gedragen in suriname dan breek mijn hard van verdriet en ik constateer ook gelijk dat een deel mijn volk in morele opzicht ver beneden pijl is gezakt triest om te constateren.iedere normaal denken mens met moraal en normen en waarden weet dat als wie dan ook verdacht word van moord of het medeplegen daarvan hij of voor de rechter moet verschijnen alleen bouterse en zijn aanhangers begrijpen dat niet of ze willen het niet begrijpen, en het zijn deze zelfde (mensen)die zich mengen in de discussie waneer het over het recht, mensenrechten en de democratie gaat tegenstrijdiger heb ik het niet eerder meegemaakt.de steunpalen die zijn weggeslagen onder onze jonge democratie door het militaire bewind van bouterse moeten weer hersteld worden, maar niet door de daders want zijn weten niet wat democratie inhoud en dat geld ook voor hun volgelingen allemaal anti democraten die maar één ding willen en dat is de macht .


  Maak melding

 20. Als na 2 X 24-uur de reacties niet zijn om over naar huis te schrijven, dan snapt u wel dat Surinamers in met name Suriname echt wel andere zorgen aan hun lieve hersentjes hebben.


  Maak melding

 21. mijn vader wist precies wie dit allemaal gedaan heeft hij was toen ambulance chauffeur alle lijken werden toen in het academisch zieken huis op de grond gezet mijn vader hield zo een grote trauma erover dat hij sinds die dag nooit meer is gaan werken en daarna is hij ook overleden jammer want hij en zijn andere colllegas moesten die lijken naar de koeling brengen heel triest voor woorden.


  Maak melding

 22. Maar ja nu u ziet het duidelijk…opbouw(vooruitgang) van Su. begon in ’82…dat wil de NPS ons doen laten geloven.
  de NPS loopt zwaar achter, heeft de NPS echt niks anders om de politiek in te gaan.

  Laat de NPS kijken naar de eigen domheden(HUISWERK) die zij zelf uitspoken….dan komen zij zelf erachter hoe dom en achterlijk ze zijn.

  Ik zie die de Freitas als een behoorlijke hebzuchtige boef.

  En als de NPS met dit soort figuren wil blijven optrekken dan ziet het echt niet goed uit voor Su.

  Het zal een grote domme boeven hol blijven met een hoop bigi bille bingo tanta’s die niet eens de huur kunnen betalen…..want eigen woningen hebben zij niet…omdat zij vanuit de politiek nooit iets behoorlijk geleerd hebben …maar gewoon dom en achtelijk moeten blijven doen.

  HUISWERK………LAAT DE NPS KIJKEN WIE RIJKER en WIJZER IS GEWORDEN DOOR NPS BELEID.

  NPS is duidelijk een partij waar aanhangers en fan’s steeds armer worden en zitten te wachten op KATIBO.


  Maak melding

 23. Geachte heer Hoost (reactie # 21),

  ‘Democratische Verkiezingen’ draaien altijd om ‘macht’. Dus als u meneer Hoost aan het eind van uw reactie stelt, dat ‘sommige volgelingen anti-democraten zijn, die maar één ding willen en dat is de macht’, dan heeft u kennelijk vanwege uw traumatische ervaring in het verleden, onvoldoende nota waar u het over heeft. Want ook al mocht u dhr Desire Bouterse diep haten, maar dat mag NIET betekenen dat u onzin in de ruimte staat te roepen vanuit uw ‘emotionele’ toestand i.p.v. gedegen kennis uit te gaan.

  ‘Democratische Verkiezingen’ nogmaals, draaien altijd om de keuze van het volk, wie zij voor een aantal jaren als ‘machthebber’ willen. En als zij een Ronald Venetiaan verkiezen, dan hoort men zich erbij neer te leggen. Wat ook geldt voor Desire Delano Bouterse, voorzitter van de NDP-Suriname. Als u dan nou leuk vindt of niet. Dat is ‘Democratie’!

  http://www.youtube.com/watch?v=hudkJFyPzoI&NR=1

  Maar in hoeverre bent u nou democratisch ingesteld, wanneer blijkt dat u telkens weer wanneer iemand zich opwerpt als verdediger van die zelfde democratie of van mensen die daaraan meedoen zoals Desire Bouterse, deze persoon of personen regelmatig met verbaal als non-verbaal geweld probeert de mond te snoeren. Kijk maar naar die zogenaamde ‘democratische 8-december slachtoffers’ in Nederland en in Suriname. Een stelletje gefrustreerden uit het geslacht van de Bijbelse Judas, die alles in het werkstellen om d.m.v. een Nederlandse scenario de charismatische Surinaamse Leider Desire Delano Bouterse te helpen vermoorden. Maar hebben u en de uwen eenmaal in de Tweede Kamer van Nederland OOIT enige actie ondernomen tegen de Nederlandse autoriteiten, die deze zelfde militairen naar Suriname stuurden, om de toenmalige ‘democratische gekozen’ premier van Suriname Henk Arron ‘ in 1980 met geweld’ te verdrijven? Dit met DIRECTE ondersteuning van Nederlandse officieren van de ‘Nederlandse Militaire Missie in Suriname’, met name Kolonel Hans Valk en Bas van Tussenbroek? Terwijl U en uw kornuiten reeds jaren tevergeefs ageren tegen de verkeerde personen of persoon. Vandaar dat wij uw manipulatief gedrag absoluut NIET kunnen waarderen, laat staan dat men met u wenst mee te gaan in uw acties.

  http://geschiedenis.vpro.nl/artikelen/41678351

  Wanneer men daadwerkelijk tot een ‘waarachtig onderzoek’ wil overgaan, laten wij dan ‘de gehele waarheid’ onderzoeken. Maar niet omdat Nederland erbij betrokken blijkt te zijn besluiten, om het onderzoek slechts te beginnen bij EEN BEPAALDE GEDEELTE van het proces? Dat is politiek bedrijven met het leed van anderen. Tevens is dat bedrieglijk. En daar wensen wij NIET aan mee te werken.

  http://static.rnw.nl/migratie/surinaams.caribiana.nl/innederland/car20090320_valk-coup-redirected

  De Republiek Suriname is GEEN kolonie meer van Nederland. Dus kan het NIET zo zijn dat ondanks de onafhankelijke status van voormalige koloniën, hun voormalige moederlanden nog steeds proberen om met hele invasies van Tweede Kamerdelegaties die landen in te trekken, om allerlei leugenachtige verkiezingsbeloften te doen ten voordele van de andere partij. Dit aan de vooravond van ‘Geheime Democratische Verkiezingen’ in 2010. Dat is ‘inmenging in de binnenlandse aangelegenheden’ van een onafhankelijk land. Een land die de ‘ERGSTE MIGRATIE OOIT TER WERELD’ zeer pijnlijk heeft moeten ontberen en nu nog. Een hele gemeenschap werd wederom nog voor het land haar onafhankelijkheid verkreeg, wreed en koelbloedig ontwricht.

  Waarschijnlijk was u hiervan ook NIET op de hoogte gaan wij vanuit. Wij kijken uit.

  http://www.youtube.com/watch?v=kETKl6VQUtQ


  Maak melding

 24. @ DAS.
  ik zal nooit mijn excuses aanbieden aan mensen die een dictator moordenaar aanbidden never jij hebt over draikont jij bent een hele grote draikont je bent niet consequent als over de SLM vleigtuig gaat dan vindt jij dat het surinaamse volk kritisch moet zijn over hun leiders maar als het over bouterse gaat komt je met jou klote uitleg dat anderen bouterse hebben geadviseerd, heeft bouterse geen eigen verantwoordelijkheid ik word moe van die armoedige manier van redenering van jullie hier, word eens volwassen en eerlijk jullie leveren op alles en iedereen kritiek maar waneer andere kritiek leveren op slechte tijd van de zogenaamde revolutie van bouterse dan reageren jullie allemaal dochmatisch, lees de reaktie op nummer 20 dan kan je zien dat de aanhangers van bouterse geen greintje respect hebben ze zijn dom sorry dat ik het moet herhalen maar jullie zijn echt dom. eingelijk als ik jou beredenering goed volgd dan komt het op neer dat bouterse een ezel is want hij volgd adviezen blindelings van de valk adviseerd hem om een staatsgreep te plegen hij krijgt advies om onze sterke munt te laten devalueren, hij krijgt ook advies om zijn tegenstanders op te pakken en te vermoorden en hij krijgt advies om samen te gaan werken met de drugs maffia van columbia pablo escobar, DAS jij geeft mij genoeg munitie mi boi.


  Maak melding

 25. Maakt niet uit wie het gezegd heeft en met welk doel de boodschap is helder en terecht:

  “Suriname en de wereld willen weten wat toen gebeurd is.”

  Na 30 jaar wachten en 2 jaar procederen moeten alle archief stukken toch wel op tafel liggen en MOET DDB GEWOON GEHOORD ZIJN.

  De houding en handelswijze van DDB in deze is elke politicus onwaardig. En dan durft hij ook nog eens presidents kandidaat te zijn??!!! Ongekend.


  Maak melding

 26. ter uwe oriëntatie
  zou Nederland het Jungle Commando gefinancierd hebben. Tweeëndertig miljoen gulden ontwikkelingsgeld zou, via het Zeister Zendinggenootschap, aan Ronnie Brunswijk gegeven zijn. De lokale ‘baas’ van de operatie was kolonel buiten dienst Bas van Tussenbroek.

  wat de domme surinamers moeten gaan uitzoeken,dat doen ze niet.voor de nederlandse regering is bouterse een grote hinder.deze zullen tot het uiterste gaan om bouterse klein te krijgen.

  als we onze hersenen niet willen gebruiken, dan zullen wij het merken.volgens de nederlandse kupari`s meent nederland het geweldig goed met ons land.we worden gewoon binnen de nederlandse kamer uitgelachen.met het gelul over bouterse.


  Maak melding

 27. vrouwtje neus,
  hoe jong ben je?
  doe mij een heel groot genoegen,probeert nou een keertje de dingen oprecht te beoordelen en niet steeds met jou vrouwelijke mentaliteit/hart te spreken.


  Maak melding

 28. Als Suriname wilde weten wat er gebeurd is had men moeten kiezen voor een waarheidscommissie punt.

  Bouterse heeft volgens mij vanaf dag een gezegd dat hij niet voor deze politieke rechtbank zal verschijnen, ook heeft hij het verspillen van miljoenen om deze zgn. rechtbank te boxel te laten huisvesten bekritiseerd.

  Omdat het bij deze politieke rechtbank niet om waarheidsbevinding gaat en recht te spreken maar enkel het elimineren van een oppositionele partij (met wortel en tak uitroeien) kunnen rechtgeaarde Surinamers deze rechtbank niet serieus nemen.

  Anyway laat front lekker hun muziek spelen en dansen te boxel, de Surinamers hebben andere dingens aan hun hoofd, 8 dec. kan ze gestolen worden dat moge duidelijk zijn.


  Maak melding

 29. Ik heb een vraag aan nummer 30 en de rest van de volgelingen van bouterse waarom mag niemand kritiek hebben op bouterse ik snap jullie echt niet, iemand die zoveel heeft misdaan in suriname. figuur nummer 30 heeft over hersen gebruiken ik zou zeggen begin maar bij jou zelf als je het kan ik heb daar mijn twijfels over,weet jij waneer nederlanders surinamers gaan uitlachen waneer bouterse word gekozen tot president dan laten jullie de wereld zien hoe dom en ondankbaar jullie zijn.@brantimaka bouterse is geholpen door kolonel valk, brunswijk door bas tussen broek. de één om onze jonge democratie om zeep te helpen en om een brutale militaire dictatuur te vestigen die zijn eigen volk vermoorde onderdrukt en vernederd. bouterse houdt het surinaamse volk al jaren voor de gek met veel belofte er zou verkiezingen komen de militairen zouden terug gaan naar hun kazerne niets van terecht gekomen toen kwam bouterse zijn ex lijfwacht in beeld ronny brunswijk deze twee Beesten hebben hun drugs oorlog uitgevochten te kosten van mijn land en volk, ik zelf vindt dat de hele ellende is begonnen bij bouterse en daarom zou ik graag willen weten wat de grondwet van suriname zegt over het omverwerpen van een wettig gekozen regering met hulp van het buitenland daar ben ik echt nieuwsgierig naar wie het weet mag het mij vertellen graag a.u.b.


  Maak melding

 30. Desi Bouta PRESIDENT kandidaat????!! Now, als Desi president wordt, zal Nederland en de rest van zijn bondgenoten Suriname niet accepteren. dan is het al helemaal gebeurt met Arme Suriname. 80% van de zogenaamde hoogwaardigheid bekleders zijn zakken vullers. de ene naar de andere belofte. Arme volk die niet beter weten. Het volk zal in opstand moeten komen. Kijk maar naar de stad van Paramaribo. in geen 20 jaar is er iets aan gedaan. elk jaar loopt het onder als het regent. De stad van Paramaribo stikt als een vuilnisbelt en de regering doet geen moer aan. al die flessen, het is toch een rot gedoe met de regering daar. Geen wonder dat men de president belachlijk maakt. allemaal vriendjes politiek. hoe wil je een land zo regeren. stelletjes slapehappen.Volk van Suriname, komen jullie op voor je rechten. Het wordt nu wel tijd.


  Maak melding

 31. Het proces tegen Bouterse gaat geen enkele advocaat winnen waar dan ook. Reden:de zaak is al dermate verouderd dat mogelijke getuigen of al dood zijn of met een been in hun doodskist staan.Ook is het proces te veel beinvloed door de politiek dat er van onafhankelijke rechtspraak geen sprake meer kan zijn.
  Als men Boutrse de bak in wilt dan moet men hem proberen aan te klagen voor overtreding van de opiumwet en direct een paar 100 jaar tegen hem eisen. Want dat hij een ordinaire dugsbaron is staat buiten kijf.
  Ik zou zeggen,verleen hem en zijn kornuiten amnestie,onder voorbehoud dat ze wel getuigen voor een waarheidsbevindingscommisie. Zo weten we prcies wat er die dagen gebeurt is. Daarna sluit je hem en zijn bende(90% van de NDP) op achter slot en grendel.


  Maak melding

 32. Beste meneer/mevrouw DU,

  Nu ga je te ver om me een aanbidder van Desi te noemen, hetgeen ik niet ben en NOOIT zal zijn ook.
  Du, je bent gefrusteerd en kan niet goed lezen. Of je loopt op het forum te zoeken naar mensen waar je je frustratie op kan los laten of je wil leugens over anderen verkondigen die je zelf verzint.

  Ik hoop dat de Administrator ook gemerkt heeft dat je de discussies verziekt door steeds weer de revo er bij te halen. Ik ben ook tegen de revo en de plegers, maar dat kan jij vanwege je frustratie niet merken.
  Gaat het over kinderen, haal je de revo bij. Gaat het over relegie, haal je de revo bij. Gaat het over goud, haal je de revo bij.

  Ga op zoek naar al mijn reacties de afgelopen maanden en toon me een aan waarin ik Bouterse verdedig. Want zo ga je te ver!
  Wanneer je iemand ergens van beschuldigt, dan moet je met bewijzen komen.


  Maak melding

 33. Als je die dorpsgek probeerd te overtuigen van je gelijk, geeft blijkt dat je hem serieus neemt. Te veel eer om woorden aan vuil te maken, gewoon negeren die handel.

  Ik bedoel, je moet wel van een pot gerukt zijn om 90% van de Surinamers dom en achterlijk te noemen en jezelf tot de 10% slimme Surinamer gaan rekenen.


  Maak melding

 34. Geachte heer, mevrouw Capu (reactie # 34)

  U stelt dat als Desire Bouterse president wordt, Nederland en de rest van haar bondgenoten de Republiek Suriname niet zullen accepteren. Tevens dat het dan al helemaal gebeurd is met “Arme Suriname”.

  Laten wij helder en duidelijk zijn, vooral naar de kiezer toe.

  Wij hebben het hier over ‘Democratische Geheime Verkiezingen’. En als Nederland en de rest van haar bondgenoten zich NIET met de uitslag kunnen verenigen, dan is dat hun goed recht. Maar om te stellen dat het dan helemaal gebeurt is met “Arme Suriname”, slaat totaal nergens op.

  Surinames bestaansrecht is NIET afhankelijk van enkele rijke landen, duizenden kilometers van over de Atlantische Oceaan. Die slechts ten doel hebben, om jacht te blijven maken op Surinames rijkdommen en/of haar enorme natuurlijke hulpbronnen. Dit ten koste van het Surinaams volk en haar ontwikkeling.

  De Republiek Suriname behoort tot het 17de rijkste land van de wereld. Tevens is Surinames ontwikkeling en economisch succes NIET afhankelijk van wanneer, hoe en wat Nederland en haar bondgenoten wensen te accepteren of niet. Anders kunnen wij dan beter de tent sluiten en de democratische verkiezing beter opheffen. Om ten slotte de ‘keuze van de kiezer’ over te laten aan Nederland en haar bondgenoten, vind u ook niet? Alleen maar omdat u kennelijk wel bereidt bent ‘de eerste steen te werpen’?

  http://www.youtube.com/watch?v=R5eq5f77AGs

  Vandaar dat wij als Bewustzijnsbeweging van mening zijn, dat in het kader van het Democratischproces het juist correct is, om de kandidatuur van Desire Delano Bouterse als Presidentskandidaat VOLLEDIG te ondersteunen. Omdat nogmaals:

  DE REPUBLIEK SURINAME ‘GEEN’ KOLONIE MEER VAN NEDERLAND IS. EN HET VOLK VAN SURINAME HET RECHT HEEFT HAAR PRESIDENT ZELF TE KIEZEN. EN DAT IS DEMOCRATIE!

  En als U persoonlijk of onder druk van wie dan ook verkiest, om in het land waar u momenteel woonachtig bent gekruisigd te willen worden en/of voor het leven gekruisigd te willen ‘blijven, ondanks de vrije democratische keuze die u vandaag hebt, dan is dat uw besluit. Maar probeer anderen a.u.b. NIET bij uw slaaf-zijn te betrekken. Niet te betuttelen, om zoals u kennelijk in dienst te treden en tot uw dood schaapachtig te blijven ten gunste van een kleine racistische elite. Die zichtbaar bewezen heeft u nog steeds te minachten en absoluut NIET van u te houden. Maar anderen juist te motiveren, om hoe dan ook te kiezen voor ‘waarachtige vrijheid’, welvaart en waardigheid voor ‘allen’.

  Gaat u eens naar het Anton de Komplein in Amsterdam-Zuidoost. Misschien dat u tot zinnen zult komen.

  “WANT GEEN VOLK KAN TOT VOLLE WASDDOM KOMEN,
  DAT ERFELIJK MET EEN MINDERWAARDIGHEIDSGEVOEL
  BELAST BLIJFT” (Citaat van Anton de Kom)

  http://www.youtube.com/watch?v=4DfvZWxYAMI&feature=related


  Maak melding

 35. dat klopt ja dat binnen de democratie de meerderheid bepaald wie aan de macht komt maar dat betekend niet dat de machthebbers een vrij brief hebben om te doen wat ze hebben willen ook zei moeten zich aan de grondwet houden en aan onze rechtstaat, kijk nu naar nicaragua met ortega en ook in venezuela, bouterse wil het zelfde doen in suriname de spelregels veranderen zodat hij voor het leven aan de macht kan blijven en dat is het probleem van iedere machtgeile dictator. de aanhangers van dictator bouterse willen dit forum gijzelen om hun verwerpelijke dogma te propageren en als ik tegen hun tirade ingaat moet ik verwijderd worden, het staat iedereen vrij om te reageren op het onderwerp en ook op de reaktie die hier geplaats worden en als wie dan ook daar problemen mee heeft moet die maar stoppen.ik vindt het flauwe kul dat waneer iemand kritiek leverd op bouterse dat het niet mag van jullie bouterse in onze lieve heer niet hoor, idioterie.@ reaktie nummer 26 de manier hoe jou democratie werkt is geen democratie maar democrazy want alles wat men doet dat binnen onze democratie is toegestaan om de daders van de 8 dec moorden aan te pakken verwerp jij. zo ver ik weet is het binnen de democratie niet toegestaan om een wettelijk gekozen regering met wapens af te zetten daar hoor ik jou nooit wat van zeggen en sterker nog met hulp van het buitenland, wat ik zo gek vindt van de aanhangers van bouterse is dat iedereen schuldig is in hun ogen nederland amerika de freitas valk arron zelf de mensen die op een zeer laffe manier zijn afgeslacht in het fort zeelandia krijgen van deze onmensen de schuld en u raad het al bouterse is ontschuldig het is allemaal de schuld van anderen zelf de devaluweren van onze sterke gulden is niet de schuld van het wanbeleid van bouterse maar van zijn adviseur en deze zelfde mensen adviseren hem vandaag nog.wie is dan dom en wie is gefrustreed?
  niemand komt mij hier knollen voor citroenen verkopen.


  Maak melding

 36. Ik zou best willen reageren en goed ook,helaas zal het niet nodig blijken omdat Mr.De Freitas,binnenkort zichzelf nader zal verklaren.
  Het is opvallend stil rond ex minister van Defensie,Assen,beoogd nieuwe voorzitter van de NPS.
  Helaas is ook die functie aan Mr.De Freitas,ontsnapt,ik daag hem uit om dit te ontkennen!!!!!
  En ja,in 2010 wordt het pas echt spannend, en hoe spannend,ach,de tijd zal het leren toch nieuwe groep AT!!!!!!!!


  Maak melding

 37. Geachte heer Hoost,

  Nogmaals, voor de zoveelste keer. Want u blijft er maar om heen draaien, vergezeld van allerlei veronderstellingen, vooroordelen en nergens opslaande conclusies m.b.t. een man, die hoe dan ook de Republiek Suriname trots gemaakt heeft.

  Een Grote zoon van Suriname, die Surinamers waar ook ter wereld hun waardigheid heeft terug gegeven. Onze jongeren in het bijzonder hoop heeft geschonken. Zijn leven op spel heeft gezet ter verzelfstandiging van de natie. De Republiek Suriname op de kaart heeft helpen plaatsen tot velen glorie. En dit alles laten wij ons NIET voor een ‘habbe cras’ ontnemen!

  http://www.youtube.com/watch?v=7QVXW3Rm0XU

  Dus nogmaals voor de zoveelste keer:

  Hebben u en de uwen slechts eenmaal naar de Tweede Kamer van Nederland OOIT enige actie ondernomen tegen de Nederlandse autoriteiten, die deze zelfde militairen w.o. Desire Bouterse naar Suriname stuurden, om de toenmalige ‘democratische gekozen’ premier van Suriname Henk Arron ‘ in 1980 met geweld’ te verdrijven? Dit nota bene met DIRECTE ondersteuning van Nederlandse officieren van de ‘Nederlandse Militaire Missie in Suriname’, met name Kolonel Hans Valk en Bas van Tussenbroek?

  HEEFT U? JA OF NEEN!

  Nou dan. Dan kunnen wij helaas NIET met u ‘meeheulen’, omdat uwer houding derhalve getuigt van ‘misleiding’en ‘absurditeit’. En daar doen wij absoluut NIET aan mee.

  Case close.

  http://www.youtube.com/watch?v=xRZP_7a27nk&feature=related


  Maak melding

 38. Brada nanga Sisa,

  Ik ben geen volgeling maar een visionair.
  Wat zal het de wereld nou schelen wat er is gebeurd in Suriname. Globaal is Suriname amper bekend. NL denkt nog steeds dat ze Mama Sranang in handen hebben. Kunnen ze in de toekomst altijd terugvallen. Appeltje voor de dorst heet dat. Zie abc eilanden. Let maar op.
  Ten spijte van de nabestaanden kan ik me voorstellen hoe moeilijk het is om eens eindelijk en keer gerechtigheid te krijgen.
  Het verlies van een dierbare is verschrikkelijk. Punt uit.
  Maar laten we niet vergeten dat er meer heeft afgespeeld dan wij weten. Much more than we know my friends…
  Er zit een lachende derde en dat is Ptata.
  Ik heb met mijn Kondre te doen. Het doet pijn en met tranen in mijn ogen ben ik dit nu aan het typen.
  lets Unite my friends. BONDRU mi bradas.
  Het leven is veels te kort. Haat maakt je ongelukkig. leef en geniet van je omgeving.
  En vooral , Think..voor je keuzes maakt.
  Laten we Mama Sranang voorruit duwen naar wat ze verdient. De huidige oude garde in de politiek heeft niet het eeuwige leven.
  Eens gaan ze ook de wereld verlaten en plaats moeten maken voor anderen. Of het nu is of later. Als de heer Bouterse de meeste zetels krijgt dan is hij democratisch gekozen volgens de wet.
  Suriname heeft niemand nodig. Laat de wereld ons maar boycotten.
  Met alle respect naar alle culturen,
  wan boen yoeng yari en veel goeds, GODS BLESS.
  JMO


  Maak melding

 39. @ die labiele figuur op nummer 43,
  jij laat mij denken aan een loodgieter die een lekkage moest verhelpen maar inplaats daarvan de discussie met de bewoners aanging over wat voor doek ze moeten gebruiken bij het dweilen. jullie laten mij duidelijk zien dat bouterse een labiel en dom persoon is die zich door iedereen laat sturen. surinamers die trots zijn op bouterse hebben geen enkele moraal. als jij vindt dat bouterse suriname op de kaart heeft helpen plaatsen dan sluit jij jou ogen voor de realiteit de zogenaamde leider die veroordeeld is in het buitenland zijn eigen landgenoten vermoord vrouwen en kinderen te moi wana samenwerkt met de grootste drugs maffia van columbia pablo escobar,zijn zoon dino bouterse die ook in de drugs zit dan weet ik welke kaart jij bedoeld de drugs kaart suriname stond bekend als narco staat.ik vraag mij af wat jij verstaat onder het woord waardigheid? waardigheid komt niet voor in bouterse zijn boekje en ook niet in dat van jou mie boi. ga mij niet vertellen dat surinamers het zo goed hadden onder de militaire dictatuur van bouterse vergeet de avondklok niet en de lange rijen waar mensen in moesten staan voor hun eerste levensbehoeften noem jij dat waardigheid een volk die ondrukt werd door zijn eigen (zoon). jij mag trotst zijn op die moordenaar en landverader en de man die mijn land op de rand van afgrond heeft gezet maar ik zal never nooit trots kunnen zijn op iemand met een verleden als dat van bouterse mensen die dat wel doen missen duidelijk wat in hun opvoeding. ik ben heel erg trots op dat ik vergeleken word met de heer romeo hoost. ik vergelijk de mensen die het opnemem voor bouterse met de gastapo.
  a.u.b dit is mij reaktie op jou demagogisch geleuter en aan de akademiya der dwazen.


  Maak melding

 40. Bouterse heeft Surinamers overal opnieuw waardigheid gegeven ?

  Ik schaam me verrot voor die man.

  Wat zitten jullie die moordenaar/coke dealer/maffiosi hier op te hemelen alsof het de 2nd coming of Christ is.

  Bouterse hoort maar op in plek:Boma.


  Maak melding

 41. Lomeo Oost alias DU,
  Ontdu je een keer van die oogkleppen en blinde haat c.q. wrok, het zal je goeddoen.

  Vergeet niet dat wij op instigatie van die oude kliek op 251175 het geborgen Holland hebben verlaten om dit mooie land fysiek en letterlijk uit de blubber te komen/helpen trekken.

  In jou klte-ogen is het verkeerd gegaan.

  Wij hebben tenminste een poging gewaagd.

  Jij loopt nog steeds daar te lurken op kosten van de Nederlanse belastingbetaler en het klinkt ook nog als muziek.

  Haat en wrok gaan niet samen met ratio!


  Maak melding

 42. Doodstraf voor vermeende couppoging Ethiopië
  Geplaatst op dinsdag 22 december 2009 om 10:15

  ADDIS ABABA (ANP) – Een Ethiopische rechtbank heeft dinsdag vijf mensen ter dood veroordeeld voor een poging tot staatsgreep. Nog eens 33 personen kregen levenslange gevangenisstraffen opgelegd.

  Misschien een voorbeeld voor Suriname.


  Maak melding

 43. No32: Ik kan bijna geen land bedenken waar een hoofdverdachte van 15 moorden vrij rond loopt en zich ook opgeeft als presidentskandidaat, hoe serieus moet je het dan nemen.


  Maak melding

 44. Geachte Ahe,

  Graag zie ik u terugkomen daar ik uw postings graag lees. Uw postings zijn van een goed niveau en goed onderbouwd zonder een ander te kwetsen.
  Ik zou zeggen wordt niet boos dat is een tevens een zwakte, maar kom terug steeds met uw positieve bijdrage. Soms wordt de discussie verziekt maar dat is niet te wijten aan een bepaalde groep. Het gaat over en weer.
  Hier is ook de moderator debet aan.
  Dus vriendelijk verzoek aan u om terug te komen met uw positieve bijdrage.

  Hartelijke groeten,

  fijne feestdagen en een gelukkig, succesvolle en vooral gezond 2010.


  Maak melding

 45. Beste Du,

  Ik waag het toch nog even te reageren, met de kans de wind van voren te krijgen maar…
  Een beetje meer begrip voor mijn grote vriend DAS aub. Hij heeft gelijk en verdiend wel een excuus, ja toch..
  We willen allemaal hetzelfde:dat Suri volgend jr door de besten wordt geregeerd.
  Adviseurs doen hun werk maar de verantwoordelijke blijft degene die het advies opvolgt.
  Dus strijk over je hart, wees een heer en geef toe dat je het deze keer mis heb.
  Ik ben benieuwd?

  EBU-Akademiya: tentamens achter de rug????


  Maak melding

 46. buriki du lesje sara-sara ede,tekie opo langi go na sranan,ifu ju na wan djadja mang.ju no mu kosi ala sma djaso tapu na net.dang mi kan taki ju na wan lafaard.


  Maak melding

 47. Opvallend dat de NDP aanhang op het forum vooral bestaat uit figuren die niet instaat zijn om enig consistent, feitelijk, waarheidsgetrouw en inhoudelijk verhaal te schrijven.

  Gebruiken ze soms producten die de hersen aantasten? Crack of zo? 😆


  Maak melding

 48. @ Esmerald,
  ik ga dat niet doen omdat ik vind dat ik niets verkeerd hebt gezegt, nogmaals de mensen die op de ndp stemmen en aanhangers zijn van bouterse zijn in mijn ogen uitschot criminelen en mensen die niet van suriname. jou vriend vind dat de freitas de bak in moet omdat hij bouterse zou hebben geadviseerd om onze munt te laten devaluweren dat is een leugen. na de december moorden kwam het regime van bouterse in de problemen door dat nederland terecht de geldkraan dicht heeft gedraaid . ik gaf laats een voorbeeld hoe de ndp-ers zijn, ze zijn net een loodgieter die een kraan lekkage moest verhelpen maar inplaats daarvan gaat hij de discussie aan met de bewoners aan over welke doek ze moeten gebruiken bij het dwijlen.


  Maak melding

 49. Het is plain and clear dat de circus-Bxello niet is geinteresseerd in welke de aanleiding/oorzaken waren/zijn van het 08 december 1982 debacle, welke op 11 maart van dat jaar een aanvang nam. De revolverschot is die bewuste coup Rambo & company. Daar moet het worden gezocht. No nonsens zou men kennelijk gedacht hebben, lullig maar nooit meer een coup in Suriname. Yu wani losi bana, yu sa bron yu finga.


  Maak melding

 50. Black peopel will never no themselves thil the bak a against the wall.
  pinto jij ben de laatste figuur hier die mij een gefrustreede man moet noemen want dommer als jou heb ik niet eerder meegemaakt denk daar maar eens over na, ik heb jou nooit kunnen betrappen op een verstandige reaktie mi boi.
  ik irriteer mij mateloos een mijn zwarte broeders die een hekel hebben aan witte mensen of de blanke maatschapij in het geheel en daardoor gevoelig zijn voor retoriek en dogma van mensen zoals bouterse die zich voordoen als hun leider terwijl hij een ordinaire schoft dictator en moordenaar is. figuur nummer 43 en 47 zijn daar hele goede voorbeeld van ze beschuldigen andere voor haat en wrok maar ze verwijzen iedere keer naar een pauselijk besluit van 1800 en naar 300 jaar geleden over wrok en haat gesrpoken. sommigen gebruiken ook woorden waarvan ze de betekenis volgens mij niet kennen die ezel op nummer 47 heeft het over ratio ai mi gado je kan de hele wereld na gaan van zuid tot midden amerika tot afrika en europa nooit en nergens heeft een dictatuur gewerkt enige waar ze goed in zijn is hun eigen volk onderdrukken vernederen en in ellende storten.feb 1980 is niet doordacht niet slim en ook niet verstandig geweest dat kunnen wij nu vaststellen denk ik of hebben de aanhangers van sekte leider bouterse weer een of andere kromme uitleg. echte leiders zijn voor mij die 16 mensen die zijn vermoord in fort zeelandia.ik wens iedereen een hele gezonde kerst toe en een verstandige 2010. we mogen het oneens zijn met elkaar maar we zijn en blijven sranangmang dat is onze binding de liefde voor sranang kondre.lobi


  Maak melding

 51. Beste Rodriguez Garcia (50),

  Iemand die mij persoonlijk benadert verdient m.i. ook een persoonlijk woord terug.

  Ik ben geen moment boos geweest toen ik de racistische reacties las, maar meer teleurgesteld.
  Mijn moeder had Hindustaans bloed en mijn vader was Creools. Ik heb meer Creoolse invloeden aangezien ik meer van mijn vader heb “getrokken”, in tegenstelling tot andere leden van het gezin.
  Maar dat is toch een mooi voorbeeld van hoe het ook kon, en wel in de jaren dertig.

  De racistische uitingen zijn (volgens mij) toevallig door Creolen en Hindustanen geuit, maar als het andere bevolkingsgroepen betrof had ik het even erg gevonden.
  Ik vind bepaalde reacties walgelijk van beide kanten, en vind het niveau dalende.

  Ik ben van mening dat je niet hooggeschoold hoeft te zijn, of per definitie “geweldig” Nederlands moet gebruiken om een verstandige reactie op dit forum te kunnen plaatsen. De diversiteit van forumleden maakt de discussies juist zo interessant. Even degenen die bewust onzin uitkramen nagelaten.

  Ook hoeft men het niet met elkaar eens te zijn, maar respect blijft altijd de basis. Als dat er niet is bloedt de discussie gewoon dood zonder dat iemand er iets van heeft opgestoken of dat er een oplossing is bedacht. Zonder respect kom je gewoon nergens. Geen resultaten, niets, nada, nothing, niente! Als we als volk van plan zijn op deze voet verder te gaan, kan ik de toekomst van Suriname al voorspellen. Maar is nog altijd zo iets als HOOP.

  Velen van ons kunnen vanuit onze positie niet in directe vorm iets voor Suriname betekenen, om welke reden dan ook. Geld overmaken, pakjes sturen of geld besteden tijdens vakantie laat ik even achterwege, omdat ik dat vanzelfsprekend vind.
  Maar ik ben van mening dat een forum het ultieme medium kan zijn om indirect wel iets te kunnen betekenen. Alleen maar door kennis te delen of samen oplossingen te bedenken, en niet door te schelden en bewust op zoek te gaan naar reacties die onderuit gehaald kunnen worden. Zelfs het laatste mag, als het maar opbouwend en correct is.

  Ik voel mij zeer vereerd door uw vraag om terug te keren op dit forum, maar weet ook zeker dat ik niet de enige ben die voldoet aan uw verwachtingen v.w.b. een correcte reactie. Zo weet ik er ook nog een paar te noemen, geen rekening houdend met hun politieke voorkeuren of standpunten. Dat moet iedereen nl zelf weten.

  Misschien heb ik te emotioneel gehandeld door abrubt te stoppen, maar kom zelden of nooit terug op beslissingen. Wel blijf ik (als het effe kan) de reacties lezen, en wie weet kan ik het soms toch niet laten om een reactie te plaatsen. En misschien dat ik het dan weer leuk zal gaan vinden. Time will tell.

  Rest mij ook U hele fijne feestdagen toe te wensen en een voorspoedig maar bovenal gezond 2010!


  Maak melding

 52. ach ja als jij niet weet wat wetten en regels zijn dan reageer jij zoals je dat doet op nummer 57, opvallend aan deze figuren is dat zei zich nu we verschuilen achter de zelfde wet en regels wat ze anderen hebben onthouden, je kan zoeken wat jij wil de belangrijkste vraag is mag je mensen die niet gewapend zijn en al opgesloten zijn op deze barbaarse manier executeren? mag je een militaire die gewond licht op een brandcar executeren dat is de hamvraag. wie wil weten waarom onze samenleving zo radicaliseert dan verwijs naar feiten die ik aangeeft.


  Maak melding

 53. DU, het is overduidelijk als jij stelt dat iedereen crimineel en dom is, behalve DUnoDU, dan heb jij DU psyhiatrische hulp nodig. Yu fetre loesoe definitely.

  Ik heb je altijd al met een korreltje Zanderij-zand genomen en ben door jou kolderige reacties daarin gesterkt.


  Maak melding

 54. @ pinto,
  natuurlijk verklaar jij me voor gek als jij niet onderuit kan zo ken jou wel weer mi boi. ik praat niet recht wat krom is jij wel en jij liegt alles wat los en vast zit aan elkaar om jou zogenaamde waarheid te verkondigen je moet niet boos of persoonlijk worden waneer jou leugens onderuit worden gehaald, maar met feiten komen die op waarheid berust zijn om mij tegen te spreken. iedere beschaafde samenlevind is gebaat bij een goede grondwet rechtsorde en wetboek van strafrecht waar iederen zich aan moet houden we leven nu in de moderne tijd mi boi en niet in de middeleeuwen.een verstandige kerst mi boi .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.