Surinaamse politicus blijft achter slot en grendel

13

PARAMARIBO, 16 dec – Oud-minister Dewanand Balesar blijft achter slot en grendel. Dit meldt de Times of Suriname. Het Hof van Justitie wees een verzoek tot voorlopige invrijheidstelling van de hand. Het is de tweede keer.

Eerder had de verdediging al een verzoek ingediend om Balesar voorlopig vrij te laten. Dit in afwachting van de behandeling van het hoger beroep. Dewanand Balesar moet twee jaar gevangenisstraf uitzitten wegens fraude. Aanvankelijk was getracht hem buiten de gevangenismuren te houden. Het Hof besliste dat hij het hoger beroep kon afwachten in de gevangenis.

De verdediging vindt het allemaal te lang duren. De redelijke termijn die de wet voorschrijft zou reeds verstreken zijn. Balesar zit al ongeveer een jaar vast. Als minister van Openbare Werken liet hij aannemers vergoeden voor diensten die nooit zijn uitgevoerd. Alle ambtenaren die in deze zaak waren aangehouden, zijn inmiddels weer op vrije voeten.

13 REACTIES

 1. Goede zaak!

  Hoe veel zullen er nog volgen?
  En zijn de betrokken ambtenaren weer ergens in dienst van de overheid getreden? Mogen ze weer gewoon ambtenaar worden op een andere ministerie? Nooit meer!


  Maak melding

 2. Als ik het verhaal goed begrijp zou deze man voorlopig vrij moeten komen in afwachting van het hoger beroep behandeling. Waar praten wij nou over? Als dit toegestaan wordt, betekent dit dat Santo Boma over een maand of wat leeg is. Iedere gedetineerde kan dan in hoger beroep gaan om (tijdelijk) vrij te komen. Deze man moet gewoon zijn gevangenisstraf uitzitten. Ik denk namelijk dat deze man het niet zo moeilijk heeft als het overgrootte deel van de gedetineerden. Het zou mij niet verwoonderen als deze man het weekeinde naar huis mag. Ik ken situaties waar dit ook gebeurt. AUB meheer Balesar niet zielig doen, maar gewoon uw straf uitzitten. Moeten de overige criminelen ook doen. Een fijne tijd verder!!!


  Maak melding

 3. Neus, ben je nog niet zwanger van Desiree Bouterse?Het wordt een keer tijd. Je bent blijkbaar rijkelijk laat, de man is haast al de nieuwe president van de republiek.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.