Airbus 340 landt op Johan Pengel Luchthaven (filmpje)

28

Op zondagmiddag 13 december landde rond 14:00 uur de nieuwe Airbus 340 voor Surinam Airways op de Johan Adolf Pengel luchthaven. Het toestel vloog zonder passagiers uit Amsterdam naar zijn nieuwe thuishaven. Na de landing wapperden Surinaamse vlaggetjes uit de cockpit. En op het platform zorgde de luchthavenbrandweer voor een ereboog van bluswater. Kijk hieronder naar een filmpje van radio Nederland Wereldomroep.

28 REACTIES

 1. Verspilling!

  Leeg vloog het vliegtuig van Schiphol naar Paramaribo. Vol kon het vliegtuig van Schiphol naar Paramaribo vliegen, maar ook dat kon of mocht niet. 1 miljoen niet terug verdiend.
  Verspilling van kerosine en stoelen noem ik dit. En verspilling van mijn tijd als ik naar het filmpje hierboven wil kijken want er is niets te zien. In ieder geval geen filmpje.


  Maak melding

 2. Filmpje?????Welk filmpje????Wie het ziet mag het zeggen!!!!!!!Niets Surinaams klopt.Ook een “dadgblad uit Suriname verschijnt niet dagelijks doch één à twee keer per week op internet en dat heet dagblad!!!!!


  Maak melding

 3. Hallo lieve mensen ze hadden bv een leuke actie van kunnen maken [naar Suriname voor 1 euro]en zo hadden ze toch nog wat geld voor de kerosine
  terug kunnen verdienen zo slim zijn onze Surinaamse broeders.

  Groetjes Roy.


  Maak melding

 4. hahahahha, ai mi boi sranangmang tja fatoe waneer reageren jullie eens keer positief ? het enige (positieve) wat uit sommige hun mond komt is waneer het gaat over de meest donkere dagen in onze republiek suriname dan staan ze allemaal in de rij om het te verdedigen en goed te praten en de dader te vereren. reaktie op nummer 1 en 2 is daar een voorbeeld van .


  Maak melding

 5. wat een vertoning; het lijkt wel of ze die vliegtuig hebben aangeschaft, maar slechts geleast dus niks eigendom, laat slm eerst een vliegtuig zelf aanschaffen dan pas mogen ze zoveel bombarie eromheen vieren.


  Maak melding

 6. Het vis niet zo moeilijk om altijd een vergelijk te trekken met hoe het hier in nederland wordt geregeld maar wij als sur moeten een keer trost zijn met wat wij kunnen.Het is een goed begin. Wat er tijdens de revolutie van de mannen naar de klote is geholpen moet toch weer rustig worden opgebouwd.


  Maak melding

 7. Niet dit lege vliegtuig is de reden dat er geen vooruitgang komt maar het feit dat mensen als jullie te stom zijn zich te realiseren dat dit een testvlucht was. Dan neem je geen passagiers mee.

  Je moet er niet van uitgaan dat iedereen zonder reden dingen doet alleen omdat je zelf zo bent.


  Maak melding

 8. Dooie Mus!

  Wie tevreden wil zijn met een dooie Mus mag dat van mij! Onze leiders en directeuren moeten bekritiseerd worden anders verpesten ze alles en vergooien ze heel veel geld dat voor bijvoorbeeld een Ziekenfonds kon worden gebruikt.
  4 miljoen bij de SLM en 105 miljoen bij Telesur, allemaal weggegooide dollars.

  Blijf die stomme directeuren beschermen en vereren of verdedigen dan komen we wel een keer vooruit. Het is niets negatiefs, het is kritiek! Wie daar niet tegen kan moet niet op die staatspost gaan zitten.


  Maak melding

 9. Van harte gefeliciteerd met jullie nieuwe aanwinst. Misschien doet kan het geluid van het entertainment van de oude 747 eindelijk gerepareerd worden net als 1 van de toiletten linksvoor, die altijd stinkt haha.
  Zonder gekheid, ik hoop vaak weer aan boord te komen en te genieten vande super vriendelijke service en het heerlijke eten !
  Aadjan Valster


  Maak melding

 10. uf uf uffffffffff,Surinamers zijn de enige allochtonen in Nederland,die alles wat hun heimat betreft afzeiken.Hahaaah weer een bewijs dat de Surinamers graag voor een dubbeltje op de eerste rij willen zitten hahahah €1 voor een testvlucht???Hahaaaaaa ai baja gekker moet het niet worden
  Wees 1x trots op je land en stop met het vergelijken met Mederland,Suriname is Suriname en Nederland is Nederland,als jullie nooit hier waren gekomen en daar gebleven waren,zou ik graag willen weten wat voor gezeik jullie zouden hebben.Ik ben hier geboren en getogen,maar heb en zal dat altijd hebben een Surinaams HART.Als ik op vakantie ga laat ik Nederland achter me en ben dan een puur Surinamer,ik bekijk alles met gewoon Surinaamse ogen,me Nederlandse ogen heb iok dan in Nederland gelaten.Zelfs de Nederlandse,BLANKEN, toeristen hebben respekt voor Suriname en de Surinamers.

  Ik feliciteer mijn Nationale Trots,de SLM,met de geslaagde test,wat een warme welkom was dat,gaan jullie ervoor,ik vlieg steevast SLM.


  Maak melding

 11. heeft de slm ooit iets positief bijgedragen voor de gemeenschap; nee alleen maar hun zakken gevuld. in de 30 jaar dat ze operationeel zijn, konden zij tientallen vliegtuigen al hebben aangeschaft met het opbrengst van alle gevlogen tickets..


  Maak melding

 12. Ondanks alles vind ik een prachtig gezicht zoals t toestel kwam aanvliegen , en eerlijk is eerlijk , ik kreeg er een heel apart gevoel van binnen.

  Ondanks alle obstakels die er overwonnen moesten worden , want al die negatieve aandacht had niet gehoeven; want juist omdat t geleased is , hadden de autoriteiten er ruim op tijd voor moeten zorgen dat ze hun zaakjes op orde hadden.

  Van hieruit heet en wens de bemanning en t toestel vele behouden vluchten toe.


  Maak melding

 13. Van Harte gefeliciteerd met jullie nieuwe aanwinst.Hopende dat er flink gevlogen word ermee.Want daar zijn ze voor gemaakt.En mensen hou het heel,dan hebben wij allemaal veel plezier aan.Want als we niet trots kunnen zijn dan zal niemand dat voor ons zijn .Een hele goede vluchten en behouden aankomsten.IK BEN HEEL TROTS.


  Maak melding

 14. wat zeiken jullie nou weer, als je niets te doen hebt doe het dan niet hier, wij zijn in ieder geval trots over deze stap. oe dong kaw
  een trotse surinaamse nederlander.
  John


  Maak melding

 15. Waat een zeikerds allemaal,de positieve reakties nagelaten.De vlucht naar suriname wss een demo vlucht,dwz zonder passagiers(mag gewoon niet)wel hadden ze flink wat cargo aan boord,zowel heen als terugvlucht.
  Wat een gelul over 2 tot 3 miljoen verlies.Wie heeft verlies geleden,er waren toch tickets verkocht,alleen hebben ze daarmee charters betaalt om de passagiers op hun bestemming te brengen,er is dus geen verlies geleden,mischien zelfs een beetje winst want een 767(ArkeFly) en een A340(HiFly en Tahiti) kost veel minder om te huren.
  Nummertje 6 ,de meeste grote maatschappijen leasen tegenwoordig vliegtuigen ,het is gewoon voordeliger voor ze,de vloot van KLM bestaat iets meer dan een kwart uit lease vliegtuigen.Ga maar eens googelen voordat je zomaar een reaktie geeft.Echt typisch Surinaams,echt nooit iets natrekken maar gewoon dom reageren,wees blij dat je veilig op je bestemming word gebracht.

  B747 fan


  Maak melding

 16. @ nummer 10.
  als ik jou reaktie op nummer 10 lees dan zie ik een weer zo een arrogante reaktie van jou,als je echt geloofwaardig wil zijn lever da ook kritiek op bouterse of de ndp daar hoor ik jou nooit over sterker nog je neemt het op voor deze monster waar blijf jou geloofwaardigheid mi boi? het is nooit goed in jou ogen kom dan met een goede alternatief en blijft niet zeiken aan de wal. dit wou ik even kwijt dat lucht ook op hehe.


  Maak melding

 17. Nr. 19,

  Ik zou wel willen weten wanneer ik het voor Bouterse heb opgenomen. Ga mijn reacties van de afgelopen maanden allemaal na en laat er eentje zien waar ik Bouterse verdedig. Integendeel! Je zult lezen dat ik Desi en zijn partij juist weg wil, inplaats van hem verdedigen. En alle andere corrupte politici, van welke partij danook, moeten ophoepelen. Ik lever kritiek op alles wat ik niet vindt kloppen en ben echt geen Bouta-man

  Als je niet kunt lezen Du, moet je ook niet schrijven.
  Ik zal ook niet meer op jou reacties reageren, het is “las ting!”


  Maak melding

 18. het is een goede zaak om een aan vliegtuig te huren.het is beter voor de veiligheid van passagiers.we moeten een beetje positief reageren.eerst een test vlucht uitoefenen en dan pas als alles in orde is inzetten.


  Maak melding

 19. Ramp!

  De geschiedenis van Suriname kent 2 rampen.
  1. De 8 december moorden.
  2. De SLM vliegramp(zijn we zeker vergeten?)

  Ik heb familie verloren bij de SLM ramp. Een ramp die is veroorzaakt door de SLM direktie die vanwege zuinigheid ongeschikte, hele oude en onbevoegde piloten heeft ingehuurd.
  Een ramp waarbij 15 keer zoveel slachtoffers zijn gevallen als de 15 op 8 december.

  Wie wil treuren voor het verlies op 8 december mag dat. Laat mij dan treuren voor het verlies van familie bij de SLM vliegramp.
  Wie de SLM directeuren wil verheerlijken, mag dat ook van mij. Maar laat mij mijn kritiek blijven uitoefenen op hen zodat ze niet weer dezelfde fouten gaan maken die vele levens gaan kosten.

  De mensen die eerst naar het filmpje kijken en dan reageren kan ik niet kwalijk nemen.
  Trots overmant je bij het zien van de mooie beelden en dan ben je gebroken. Je trots overwint en doet je de geschiedenis vergeten.
  Ik zal kritiek blijven leveren en ben door niemand te stoppen. En u mag van mij trots zijn, tot de volgende SLM vliegramp.


  Maak melding

 20. Rare gewoontes hebben die NEP surinamers die in Nederland zitten en de echte hardwerkende surinamers afkraken.

  Met onze beperkte kennis en middelen hebben wij toch in 30 jaar meer bereikt, dan Nederland in 3000 jaren.

  Trots op mijn eigen volk.


  Maak melding

 21. Ik ben trots op de SLM. Overal kunnen er fouten gemaakt worden en zoals men zegt:”het beste paard struikelt wel eens.” Ik heb al met andere vliegmaatschappijen gevlogen, maar de service en het voedsel is voor mij beter dan die van andere maatschappijen. we moeten uit de fouten leren. Big up SLM


  Maak melding

 22. Kan iemand mij vertellen wie toen de machthebbers waren in 1989 in suriname?
  jij leverd kritiek op de verkeerde mensen en dat is jou probleem je ben niet eerlijk en als je word aangepakt dan vraag jij aan de redacteur om mijn reaktie te verwijderen en die onzin van jou mag blijven. de oorzaak van de SLM ramp lag niet aan het toestel maar aan een onervaren piloot die was ingehuurd door wie weet ik niet maar ik vind dat de hele slm organistatie van toen schuldig is aan deze ramp.


  Maak melding

 23. PRACHTIG, afgezien van beleidpraat en nonsens van de [nog] slapenden, nou hoop ik van harte dat vanalles zo sweety sranang binnenvliegt, t liefst samen met MIJ, we BOUWEN jongens, ik zag daar progressie, of hadden de kramers er liever weer 1 zien neerploffen, konden we ons landje weer neerhalen, nee ik help deze jongen wel WIT houden, dan kunnen me kinderen ook eens ervaren dat HET KAN!!!

  met minder BELASTING, of was je dat alweer door t drogeren vergeten, nogmaals, PRACHTIG

  Jae, Rotterdam/Suriname


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.