Workshop ‘Hair welness’ over kroeshaar

4

De Vereniging Ons Suriname organiseert op zondag 20 december 2009 een workshop ‘Hair welness’. Het onderwerp hiervan is: ‘Een goede manier om je kroeshaar te verzorgen’. De presentatie ligt in handen van Janine van Throo.

Van Throo heeft een natuurlijke verzorging voor elke krul. In haar wellness boutique werkt ze met unieke haar- en beautybehandelingen. Haar haarwellness concept omvat kruidenbehandelingen die het haar versterken, zachter maken en beter laten groeien.

Ze demonstreert een haarscan analyse en geeft een kleurrijk inzicht in de diversiteit van behandeling en verzorging van kroeshaar.

Programma:
15.00 uur
Preview van de documentairefilm “400 years without a comb” over de geschiedenis van kroeshaarmode. De documentaire biedt inzicht in de rijkheid, beladenheid en complexiteit van het onderwerp. Herkenbaar voor kroeshaarbezitters en onthullend voor hen die het niet hebben.
In 2010 zal Veronsur deze film in een apart programma in zijn geheel vertonen en Janine van Throo zal de film inleiden.
15.10 uur Inleiding door Janine van Throo.
16.00 uur Demonstratie haarverzorging.
17.00 uur Vragen, discussie en netwerken

Vereniging Ons Suriname
Zeeburgerdijk 19-a
1093 SK Amsterdam

4 REACTIES

 1. Prachtig!

  Dit vindt ik nou een prachtig onderwerp. Juist nu de film van Chris Rock in premiere gaat in Amerika, is het dubbel belangrijk dat kroesharige vrouwen de workshop Hair welness gaan bezoeken.
  De film van Chris Rock behandelt dit onderwerp met veel humor. Deze standup artiest is zichzelf en zijn kroes haar tegen gekomen en heeft daar een docufilm over gemaakt. Ook de vele trauma’s die om de hoek komen kijken worden belicht.

  Trend in Amerika is nu dat veel vrouwen met kroes haar gaan afzien van het dragen van pruiken, het straighten en het gebruik maken van invlechten. Ze gaan voor het echte haar zonder poespas!
  Sommige vrouwen geven in de docufilm toe dat ze hun halve leven hebben doorgebracht in een kapsalon. En dat willen ze hun dochter niet aandoen.
  Prachtig en eerlijk onderwerp waarin Chris in India op zoek gaar naar de handel in mooi haar, dat tenslotte van het ene arme, kaal geschoren hoofdje over de hele wereld verspreid wordt.


  Maak melding

 2. vind ik ook Das,

  Vroeger zag je n suriname een creoolse dame met een geweldig kroeskop geweldig om te zien. En natuurlijk niet te vergeten een dame met een geweldige body hahaha.
  Maar wat ik nu constateer is dat men nu, althans de meesten een pruik dragen waarom zo een genante vertoning? Wees trots op je haar en pronkt ermee zou ik zeggen.
  pronk niet met andersmans veren.

  In de blackhair kapsalon lees je over ontkroezen of straighten on aanmeten van pruiken waarom deze onzin gedoe mensen.
  En trouwens ik val op pure creoolse vrouwen hahaha no spang gudu tot gauwww.


  Maak melding

 3. lieve meisjes uit suri met dat mooie kroeshaar laat da zo !!!!! of wil je zo als japanners met blond haar en ontkroest???? geen gezicht toch ??? je ben wie je bent creoolse dame aleen maar mooi hoor!!!!!


  Maak melding

 4. Over verzorging heb ik een vraag. Huidverzorging is voor mij toch ook een item.
  Een goede verzorgende dag en nachtcreme met een reiniger. Iets waar mijn ( onze) gepigmenteerde huid goed op gedijd.
  Graag tips.
  Liefs Rachel


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.