SLM wil twee vliegtuigen op Mid-Atlantische route

29

PARAMARIBO, 14 dec – De Surinaamse Luchtvaartmaatschappij, SLM, wil een tweede toestel inzetten op de Mid-Atlantische route. Dit zegt Leo Brunswijk, bestuursvoorzitter van de SLM. De perspectieven voor uitbreiding van het passagiersaanbod zijn zeer goed. Het is nu een kwestie van management.

De kunst is vooral goed in te spelen op de pieken en de dips in het aanbod. Hoe dan ook, een tweede toestel wordt nu al verantwoord genoeg bevonden. “Laat me verklappen dat wij in 2010 doorgaan met de uitbreiding, we plaatsen nog een vliegtuig op de Mid-Atlantische route”, zegt Brunswijk. Dat betekent meer zitcapaciteit bovenop de ruim driehonderd waar de pas geleasede Airbus goed voor is.

De extra capaciteit moet ook de eigen concurrentiekracht stuwen. Nu al zit de SLM in de race om het leiderschap in de Caribische regio. De recente aanschaf van twee Boeing-vliegtuigen moet het allemaal waarmaken. Volgens Brunswijk wordt ook het vrachtvervoer beter. Als de pas aangeschafte Airbus beschikbaar komt, worden per week vier vluchten uitgevoerd op de Mid-Atlantische route.

29 REACTIES

 1. Wanneer wordt er eindelijk nou een prijsvechter toegelaten op deze gouden lijn. Welke gedomineerd en gemonopoliseerd worden door KLM/SLM????

  Vroeger hoorde je elke keer wel iets nu doet men alsof het nooit ter sprake is geweest.

  Als de capaciteit van deze relatief kleine vliegtuigen niet toereikend is kan men in de toekomst mischien wel een Airbus A380 aanschaffen/leasen. Ik heb gehoord dat hij heel zuinig is in brandstofgebruik.

  Bovendien kunnen er meer dan 800 mensen tegelijk vervoerd worden.


  Maak melding

 2. Ik vind deze ontwikkelingen bij de SLM zeer positief.Het is goed om de vliegtuigen voorlopig te leasen.De SLM moet de lasten en baten constant in de gaten houden en zaken die een negatieve invloed hebben niet te lang laten voortduren.


  Maak melding

 3. Leo Brunswijk is een GROTE fantast. Ze kunnen niet eens een gammele geleaste airbus managen. Dan willen ze nu een tweede inzetten???? Is dit een vroege 1 april mop???? Ik zal alvast lachen…hahahahahaha


  Maak melding

 4. Beste heer Brunswijk
  Uw bedoeling al niet slecht .maar probeers een EEN vliegtuig in de lucht te houden dan 2 op papier
  GR Romeo uit den Haag


  Maak melding

 5. Een vraag.

  Als de oude 747-300 (460 stoelen) problematisch was voor het laagseizoen)en men straks 2x A310 (317) stoelen op dezelfde route heeft, is het dan niet een groter probleem in het laagseizoen indien men dat in principe 634 stoelen beschikbaar heeft? Of. . zal men de andere A314 ook voor andere routes trachten in te zetten (Antillen NL of als charter verhuren aan anderen ??

  De KLM komt al terug van hun besluit Aruba te hebben laten vallen.Zgn was het niet rendabel.

  Veel wijsheid toegewenst, maar ik denk dat de SLM goed bezig is.
  In elk geval toont men “DURF”.

  Ik hoop verder dat Surinamers minder negatief worden t.a.v. pogingen die SURINAMERS ondernemen,want vaak staan er veel beste stuurlui aan wal in SME van alles en nog wat te roepen en de blauwe kleur(KLM) maar blindelings op te hemelen. Alsof er daar nooit vertragingen optreden.

  Neem wat meer over v/d Staatsolie slogan “Geloof in EIGEN KUNNEN”


  Maak melding

 6. Leo proberen jullie eerst die nieuwe airbus te laten vliegen, wat heeft dit staaltje mismanagement de Surinamer al niet gekost?

  Enne gaan de prijzen ook omlaag of gaan ze juist omhoog want de kisten moeten betaald worden, grappenmaker.


  Maak melding

 7. Klinkt als muziek, maar als er nu steeds grote vertragingen optreden voor het een en ander gereed is. Hoe moet dat dan. Hoop dat het de volgende keer gladjes verloopt.


  Maak melding

 8. ha ha ha ha. Jullie hebben reeds problemen om één kist op de route zetten en nu al praten over twee kisten. Ha ha ha ha.
  Deze grappenmakers poepen gewoon in eigen hand en stoppen het zelf in hun zak.
  Hoax, bluf, surinam style????


  Maak melding

 9. Wat een flauwekul! Weten we al of die airbus volledig wordt benut? Inderdaad, die Brunswijk is een fantast. Zolang SLM en KLM het op deze route mogen bepalen, zullen de reizigers het gelag moeten betalen. Deze route is, in het belang van de reiziger, toe aan een derde onafhankelijke carrier. Ik weet hoe het moet!
  Jullie ook?


  Maak melding

 10. Eindelijk eindelijk”
  Paramaribo gaat Eindelijk de vliegen .
  mijn vraag is hoe gaat die kist heten.
  gaat hij Papa zulu heten?

  P.s zou ik hem Parasu noemen.
  Die kaartjes moeten goedkoper worden,
  da krijg je zo de poppen aan het dansen.


  Maak melding

 11. Ik geloof hier niet in. Als er zoveel aanbod van passagiers was, waarom niet 5 of 6 keer per week met de A340? Hoe denkt men 2 kisten vol te krijgen? Verwacht men een boost van het toerisme uit Europa? Mi no sabi.


  Maak melding

 12. Paagal,
  Prijsvechters passen ervoor,het is geen miljoenen lijn,zie maar MartinAir heeft het geprobeerd maar moest vroegtijdig afhaken.
  Misschien over een jaar of 10,maar nu niet,te weinig toeristen.


  Maak melding

 13. Ik vraag me af hoe het zit met die piloten
  die erg belangrijk zijn om heen en weer te vliegen, is die kennis voldoende, en zijn ze niet te oud, de les uit het verleden moet toch duidelijk zijn
  Nou ja we zien wel

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 14. Paagal en Soender,

  Niet alleen Martin Air heeft het geprobeerd, maar versheidene nieuwe carriers hebben de afgelopen jaren vanuit Belgie getracht er tussen te komen.
  Maar die werden zwaar tegen gewerkt en als passagier moest je op Zanderij inchecken bij de SLM of KLM balie met allerlei problemen die men dan ontdekte op je ticket of op je bagage.

  Het is niet rendabel en de tegenwerking die je krijgt is voor reizigers erg lastig.

  Meneer Brunswijk zegt met zijn ene toestel leider te worden in het Caribisch gebied en gelooft het zelf ook. Wat ’n onzin!
  Een leuke mop die veel hoogmoedswaanzin uitstraalt.


  Maak melding

 15. Ik kan je zeggen dat zolang leo met zijn kornuiten daar het heft in handen hebben bij de slm, totdan zal er nooit een goede stap worden gemaakt in het toerisme en bevordering van de luchtvaart.
  schrijft het op.
  We zijn 30 jaar verder en we hebben niet eens een behoorlijk naam in de luchtvaart laatstaan vliegtuigen.

  Laat maar eerst zien dan geloven wij.
  A tang so


  Maak melding

 16. Inderdaad een raar verhaal. Misschien gaan ze charters tegen gereduceerde prijs uitvoeren. anders is dit een fabel. De meeste grotere landen fuseren en huren vliegtuigen en ons kleine Suri koopt vliegtuigen. Volgens mij hebben ze de crisis niet begrepen.


  Maak melding

 17. Hr Brunswijk, dromen zijn bedrog.Ik kan je niet kwalijk nemen;als je niets te doen hebt en ook niet capabel,dan rest je alleen maar te zitten en dromen.Wat weet jij van het runnen van een bedrijf.Jullie gebruiken de SLM om je familie en vrienden te onderhouden.En dan maar,de passagiers laten betalen.Ga maar naar je hut terug,dat is je nivo.


  Maak melding

 18. het wordt een kwestie van tijd van mis management; omdat een boeing 777 een beter en zuiniger optie was; want de 340 airbus heeft toch 4 motoren en terwijl de boeing met 2 motoren veel zuiniger is. met een 777 was slm veel beter uitgerust met een modern vliegtuig en 2 of 3 toestellen in het verschiet kon slm een beter onderhouds deal maken daardoor met boeing.. helaas slm wil en kan niet GROOT en VOORUIT denken, en zo zullen ze weer teveel van de aliantie klm-airfrance afhankelijk zijn. als je je dollar ook nog gekoppeld hebt aan de us, kun je liever een us vliegtuig leasen/aanschaffen wat weer beter was voor een samenwerking met boeing. de hersenen van de directie zit vol met cocaine en denken hebben ze niet goed in hun vermogen. jammer….weer een kans verspeeld.


  Maak melding

 19. Suriname wil in alles en over ALLES, de leiderschap hebben in de regio. Leiderschap verdien je, die krijg je niet zomaar!
  Iedere keer lees ik weer dat Suriname de leiderschap wil in ditjes en datjes in de regio. Als je je zo opstelt kun je het beter vergeten. Geen enkel land zit te wachten op Suriname als hun leider. Geen land wil onder Suriname of een ander land werken, maar gewoon op gelijke niveau. Door steeds maar de leiderschap op te eisen geef je landen in de regio het gevoel dat ze niet deugen, en dat Suriname de enige land in de regio is die “deugt”.

  Alles moet langzaam opgebouwd worden. Je kunt niet gelijk vanuit het niets de baas willen zijn over anderen, die veel meer weten en kunnen dan jezelf. Vooral als je pas bent komen kijken. Met zo’n opstelling vraag je zelf om afwijzing. Hou toch op met op niets gebaseerde grootheidswaanzin.


  Maak melding

 20. ik denk dat als de slm een bedrag van 500 euro retour door en door hanteert maakt niet als het hoog of laag seizoen is op de route pbm-ams ze handen tekort gaan hebben neem dat aan van mij.


  Maak melding

 21. Beste Brunswijk, Wij hadden 3 tickets geboekt voor 17 dec naar Suriname met onze nationale trots de SLM ik had ook direct betaald. Wat is er dan toen opeens gebeurt? Wij kunnen opeens niet mee problemen met de SLM nu moet ik 535 euro extra betalen om met de KLM te vliegen. Beste Brunswijk ik heb mijn sporen in het vliegwereld reeds verdient en ik bied mezelf aan om jou te vervangen. Een vliegtuig in de lucht houden daar komt meer bij kijken dan dat jij en jou medewerkers aan kunnen schijnt en wij betalen voor jullie onkunde. Ik ben erachter gekomen dat er niets met de 747 aan de hand was het kon makkelijk de laatste 2 weken overbruggen maar nee meneer vetiaan moest en zou met de maiden trip van onze nieuwe aanwinst mee alvorens de papieren in orde waren. Ik betaal voor jou stommiteiten rund en daar ben ik niet blij mee. Ik solliciteer echt om jullie te vervangen en jij kan weer jou oude tak in de boom in jij incompetente lijntrekker. Beloof geen goud als je alleen zand in je hand kan vast houden. Wij betalen met z’n allen om jou tekort komingen en wie tikt jou op jou vingers? Niemand want jij bent weer een vriendje van vinnie.


  Maak melding

 22. Allemaal mooi en waar, maar het is niet alleen meneer Brunswijk die daar vervangen moet worden.
  Zijn directeur roept ook allerlei onzin. en nu laat hij brunsie zijn onzin verkondigen.
  en die lummel doet het ook.
  Grijp hem ook aan zijn lurven en zet hem op non actief.De SLM is verlieslijdend en draait alleen maar op vriendjes politiek. terwijl wij bloeden voor een ticket.
  Er moet gewoon een frisse wind daar gaan waaien.


  Maak melding

 23. Wel ik had ooit een piloot van de SLM gesproken en hem ook de vraag gesteld waarom ze geen 2 motorige toestel kopen of leasen en zijn antwoord was dat Surinamers 4 motoren willen zien anders vliegen ze niet met met die toestel.Dat ze geen B777 willen is omdat je ten eerste niet gelijk een 777 op de kop kan tikken die gelijk de oversteek rechtstreeks over de oceaan mag vliegen,ze moeten eerst de gewenste aantal vlieguren hebben voordat ze dat mogen(Extended-range Twin-engine Operational Performance Standards oftewel ETOPS.Bekijk de route eens dan zie je dat de meeste maatschappijen meer dan 9 uren vlogen (City Bird en Martin Air)over die route en ze vlogen met 2 motorige toestellen.Maar goed dat zijn de verhalen die ik heb gehoord,een B777 kan wel alleen moeten de gasten daar bij de SLM een beetje beter gaan managen dan moet het wel lukken.Alle grote maatschappijen vliegen tegenwoordig met twee motorige toestelen,de meeste toestellen van de KLM zijn A330 en B777.KLM vliegt zelf met B777-200 van Amsterdam helemaal naar Peru en die reis duurt bijna 13 uur non stop en ook nog dwars over de oceaan.


  Maak melding

 24. Een tweede toestel op de Mid-Atlantische route is een broodje aap verhaal verhaal ! SLM kreeg de B747 in het laagseizoen al niet voldoende gevuld. Dus een tweede toestel op deze route zou weer een gevalletje van mismanagement zijn. Ik ben benieuwd wat de verklaring is waarom dit straks toch niet uitgevoerd wordt.
  Even over die B777. Ik denk dat SLM niet aan een lease B777 kan komen omdat er veel vraag is naar dit soort type toestellen tegenwoordig. Ze zijn relatief zuinig en vergen weinig onderhoud. Ik denk dat SLM niet een voor een goede prijs kon vinden. Vandaar de Airbus.


  Maak melding

 25. Ze moeten ten eerste heel wat leren van andere landen.

  Management sucks, ik heb het met mijn eigen ogen gezien, hoe ze zaken doen, how they run their operations. Ze leren het nooit, customer service and especially COMMUNICATIONS, when it comes to service to the customers, forget it! Nothing ever seems to change, do not even want to get into, what I have experienced, getting 2 days stuck, all because they had to look for some part………they are looking into getting a second one????????????


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.