Airbus Surinam Airways binnenkort beschikbaar

21

PARAMARIBO, 14 dec – Surinam Airways kan binnenkort de eigen Airbus A 340-300 inzetten. Het toestel staat al op de Johan Adolf Pengel luchthaven. Het is een kwestie van tijd eer het beschikbaar is op de Mid-Atlantische route.

Er zijn nog enkele administratieve procedures te voltooien. Met luchtvaartautoriteit Casas wordt koortsachtig gewerkt aan een soepele afronding. Het toestel kon niet eerder worden ingezet, hoewel de lease al rond was. Casas houdt zich strak aan het draaiboek voor goedkeuring. De vervanging van de oude Boeing 747-300 is dan ook niet naar wens verlopen.

Volgens planning zou het ene toestel meteen het andere vervangen. Daar het niet lukte, moest een vliegtuig worden ingehuurd. Dat heeft tot nog toe ruim een miljoen dollar gekost. Omdat het huurtoestel minder vervoerscapaciteit heeft, konden niet alle passagiers tijdig worden geaccommodeerd. Dat zetten hier en daar aardig wat kwaad bloed. Het nieuwe toestel, de Palulu, zal vier keer per week vliegen op de Mid-Atlantische route.

21 REACTIES

 1. eindelijk een neutrale naam voor een surinaamse plane.

  is maar goed dat de CASAS strak is, het is uiteindelijk voor de veiligheid van de passagier. wees maar blij mee.


  Maak melding

 2. Non-informatie.
  “Het is een kwestie van tijd eer het beschikbaar is op de Mid-Atlantische route”. Tijd is oneindig stelletje sukkels.
  De bedoeling van zulke berichten is het wegpoetsen van falend beleid en de gemeenschap een rad voor de ogen draaien.
  Suriname zit vol met Guus Flaters


  Maak melding

 3. Geheugen!

  Een week geleden was voor het niet kunnen inzetten van de Palulu een miljoen aan vergoedingen en inhuur uitgegeven. Nu een week later is er nmm nog een miljoen bij gekomen dus staan we al op 2 miljoen onnodige kosten, zegt mijn geheugen. En hoe langer het duurt, hoe groter het aantal miljoenen wordt.
  We moeten uitkijken dat we bij de officiele ingebruikname van de Palulu niet weer gaan feesten, zoals gebruikelijk.

  In mijn geheugen heb ik ook nog de feestende directeur van Telesur die een claim van honderd miljoen aan zijn broek krijgt, puur en zuiver door mismanegement en korte termijn denken. Met al die advocaatkosten kom ik aan 105 miljoen dus kunnen we onze borst behoorlijk nat maken.

  Twee directeuren van Staatsbedrijven die zo dom in de fout gaan, maar niemand trekt de conclussie dat ze niet langer kunnen aanblijven. Zij in ieder geval niet! En hun baas de overheid wil/kan politiek niets doen.


  Maak melding

 4. Als die oude 747 nou gewoon, ingezet was dan waren die miljoenen aan extra kosten nou bespaard gebleven. En konden de gestrande passagiers ook meevliegen.

  Een bepaald groep van Suriname wil alles makkeijk hebben, maar denk niet na over de extra kosten die het met zich meebrengt, met alle gevolgen van dien. Dit groep heeft helaas alleen maar een korte termijn visie. Die denkt niet na over de toekomst, laten de schulden zich maar opstapelen als we maar lol hebben, later zien we wel.


  Maak melding

 5. Mensen even een geheimpje…heeft u een paar dagen geleden een witte airbus langs de A4 bij de schipholtunnel zien staan??? Nou…dat was onze SLM-airbus. Volgens insiders was dit vliegtuig in de verkeerde kleuren gespoten, toen moest ie hals overkop gewit worden om de fout van de direktie weg te moffelen. En u raadt het al…de SLM draait op voor de extra kosten, aangezien ze in eerste instantie de fout hadden goedgekeurd. Nu weet ik waarom de tickets zo duur zijn…


  Maak melding

 6. De voorzitter van de SLM dhr brunswijk,denkt goed na als je dit eerder had geplan was de kosten voor het staatbedrijf iets lager gevallen en ik weet dat er winst was geboekt, in deze maand december want de voor uitzichten waren duidelijk van dienaard maar er is gewoon geen gezag in het land er is geen leiderschap dus ook geen leider die opkom voor onze belangen,dus ik hoop dat de here God in mei 2010 een leider met lef zal komen,die durft voor zijn mensen op te komen en gaat zorgen voor een betere toekomst. Ik ben zelf bereid om een half jaar op U functie te zitten dan laat ik zien dat SLM naar de top gaat en met winst laat ik het bedrijf achter voor jouw en een oprechte bestaansrecht voor de toekomst en dan zal je weer horen de Europese gedachten en mentaliteiten liever dat,dan het korte termijn denken van de bestuurders in suriname,jullie moeten zich S…………… A.U.B. Tang Boeng. Sranang man stem die mensen weg.Nieuwe wind is nog,nieuw levend moet komen.


  Maak melding

 7. krepie alsjeblieft,vertel geen sprookjes,die kist was van HiFly die toevallig ook een charter had uitgevoerd voor een andere maatschappij die ook vanuit schiphol vliegt.En Paagal waarom die 747 niet werd ingezet was omdat hij voor zijn zgn D-check moest en dat kost miljoenen,ik denk dat men toen heeft overwogen om gelijk een andere kist op de route te gooien,747 is ook sterk verouderd,dus moest die afweging gemaakt worden.


  Maak melding

 8. De schade van de 747-300 is nog steeds niet afgehandeld.

  Je weet wel van die vleugel die s.l.m. zelf heeft betaald terwijl het de schuld van anderen was..

  Wanneer wie zal dat v/d s.l.m.het afwerken..


  Maak melding

 9. Binnenkort beschikbaar, betekent NA DE FEESTDAGEN hoogseizoen. Dus eind januari, als iedereen al met vakantie geweest is met een Ned. vliegmaatschappij.
  Dan pas krijgt Suriname de onrendabele vluchten, restjes van na de feestdagen.
  Het is mooi gespeeld, alleen denken ze dat wij naïef zijn, en het niet door hebben.

  Het wordt hoogtijd dat sterke mannen en vrouwen aan de macht komen.


  Maak melding

 10. Aztek,

  Kunt u me dan uitleggen waarom men een boeing 747 aanschaft, miljoenen erin steekt, terwijl men weet dat deze kist sterk verouderd is, KLM had hem niet zomaar gedumpt. En men na een paar jaar weer een ander toestel aanschaft omdat een zogenaamd D-check voor de 747 nogeens miljoenen gaat kosten. Had men dit toendertijd niet geweten dan????

  Dat is precies wat ik bedoel korte termijn visie. Voor sommigen is 3 jaar zeer lang, in mijn visie is dat heel kort.


  Maak melding

 11. Beste mensen,
  Ik ga er vanuit dat de mensen die een reactie plaatsen enig verstand van zaken hebben.
  De witte kist is de A340 200 die is ingezet i.v.m. het niet kunnen inzetten van de eigen kist de A340 300.

  Elke kist krijgd na een bepaald aantal vlieguren een D of c check.
  Dat is in jip en janneke taal de beurt die elke auto ondergaat na een bepaalde tijd en of aantal kilometers.
  Als je niet weet waar je het over heb is het verstandiger om het hier te vragen i.p.v. onzin uit te kramen.
  A tang zo


  Maak melding

 12. Prater,

  Het diepe van dit onderwerp gaat niet over kisten. Het gaat over planning en mangement.
  Om mensen van A naar B te vervoeren moet je een gedegen planning van vervoertuigen hebben.
  Ik heb geen verstand van kisten, maar ik weet wel hoe ik mijn klanten een goede service moet verlenen. Daar moet je als vervoerder verstand van hebben. Je hoeft echt niet te weten hoeveel cylinders op de motor van een A340 zitten. Echt niet!

  Deze directeur van een staatsbedrijf als SLM moet uit zichzelf opstappen omdat hij een miljoenenfout gemaakt heeft. Wegwezen!


  Maak melding

 13. Das,

  Als je goed leest moet je merken dat ik alleen reageerde op de witte kist en de D-CHECK.
  Ik ben ook 1 van de beste stuurluidie aan wal taan, dus brand ik me niet aan allerlei teorie wat wel en noet moet of kan.
  De bete management theorie laat ik aan jou over.
  Eneee no har a das toemsie tranga


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.